Kocama karışmaya hakkım yokmu benim?

lucky88

Bırak gülüşlerin can evimin penceresi olsun.
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2009
1.174
15
158
O kadar snirlerim bozukki anlatamam.konu ne olursa olsun benim kocama karışmaya ve söz sölemeye hakkım yokmu ya?konu şu hepinizden fikir ve yorum beiyorum.eşim 2 aydır işsiz ve şuan mesleğiyle ilgili iş bulmakta zor.tanıdık olması lazım birazda.bigün olsun kalk git iş bul demedim.sağa sola zaten haber bıraktık.haber bekliyoruz.görümcemde 2 aydır hiç bıkmadan usanmadan eşime git iş bul oturma falan diyo.hani bu bir değiş iki değil.işsiz bi insanın üstüne bu kadar gidilmez ya.o da biliyo yapması gerkenleri Allaha şükür aklı başında bi insan.en sonunda bu akşam patladım.k.pederim dediki görümceme çay demle oda dediki git içerdekine söyle yani eşime ona söyle o çay demlesin dedi.bende dedimki bu kadar üstüne gitmenizin bi anlamı yok.iş yok ani her seferinde dile getirmeyin.neymiş avukatlığını yapmıcakmışım. sizce eşime karışmazmıyım yaa

burada eşine karışma olayyı değil senin onların tavrına müdahale etmen eleştirilmiş.
yoksa eşine de karışırsın, görümcene de...topluca eşinle kurdukları ilişkiye de müdahale edebilirsin,üslubunca tabii
sen bırak onları kocanla konuş, dertleş; dayanışma içinde olduğunu ifade et
umarım zor günleriniz kısa zamanda sonlanır, ama eşin de kimsen destek, dayanışma görürse bunu en iyi değerlendirir zaten

Öncelikle, dilerim inşallah en kısa zamanda hayırlı bir iş bulur eşiniz. Bana göre tavrınızda yanlış bir şey yok, işsizliğin ne demek olduğunu bekar bir bayan olarak o kadar iyi biliyorum ki. Evli bir erkek için bu çok daha zordur. En basit bir söze bile alınabilir, kırılgan bir dönemdedir. Etrafının ona daha anlayışlı olması lazım. Siz destek veriyorsunuz çok şükür. Haklısınız.

Görümcenin tavri yanlis bunu bir kenara birakalim. Zaten bu konuda morali bozuk olan bir insanin gercektende üzerine gitmesi hicte dogru degil.

Lakin yinede onlarin kardes oldugnu unutma!

Bazen ben ablam ve kiz kardesimde dalasiriz ve ne olursa esimin bize müdahale etmesini istemem. Biz kardesiz, bugün kavga ederiz yarin hic birsey olmamis gibi güler konsuruz. Fakat esimin söyleyecegi en ufak söz en kücük müdahale yanlis anlasilir.

Ben sahsen esimin kardesleri ile olan olumlu olumsuz diyaloglarina karismam!

Insallah esin en kisa zamanda is bulur.

Allah yardimciniz olsun.

işte aynı evde yaşamayı kaBul edince Bu gibi şeylere maruz kalmamak olanaksız.. o evde Bulunan herkes size de eşinize de karışacak.. en kısa zamanda kendi yuvanızı kurarsınız kimseye eyvallahınız olmaz umarımm

hayırlı bır iş bulur ınş

senın yaptığın cok doğr bır davranış
üzerıne gıdılmemesı gerekır
yapman gereken görümcenın eşine karşı davranışlarının hoş olmadığını belırtmek
uygn dille
baktın anlamıyor tavrını koy açıkcası çemkır dıycem
hem onu neden bu kadar ılgılendırıyor kı
aynı evde mı yaşıyorsunuz

Görümcenin tavri yanlis bunu bir kenara birakalim. Zaten bu konuda morali bozuk olan bir insanin gercektende üzerine gitmesi hicte dogru degil.

Lakin yinede onlarin kardes oldugnu unutma!

Bazen ben ablam ve kiz kardesimde dalasiriz ve ne olursa esimin bize müdahale etmesini istemem. Biz kardesiz, bugün kavga ederiz yarin hic birsey olmamis gibi güler konsuruz. Fakat esimin söyleyecegi en ufak söz en kücük müdahale yanlis anlasilir.

Ben sahsen esimin kardesleri ile olan olumlu olumsuz diyaloglarina karismam!

Insallah esin en kisa zamanda is bulur.

Allah yardimciniz olsun.

katılıyorum.. her ne kadar eşi de olsanız kardeşler didiştiğinde sessiz kalmanızda yarar var.. onlar kardeş BirBirini yer 5 dakka sonra Barışır ve siz kötü olursunuz.. görümceniz kardeşiyle muhattap olurken sizin araya girmeniz sizin aleyhinize olur, Bir laf söylerler kırarlar sizi.. Sizin eşiniz olaBilir ama onun da kardeşi.. haksız da olsa görümceniz (ki son derece haksız ) Bırakın eşiniz kendisi savunsun kendini Bu giBi durumlarda.. siz de eşinizin üzülmesini istemediğinizden Böyle Bir tepki vermişsiniz ama ortam gerginken daha da gerilir Böylece.. Böyle durumlarda sessiz olun, Beden dilinizle ve sessizliğinizle tepkinizi koyun.. görümcenizle samimi iseniz, Başka Bir ortamda BaşBaşa konuşun, aBlacım keşke üstüne gitmesen zaten üzülüyo yeterince diye..

katılıyorum.. her ne kadar eşi de olsanız kardeşler didiştiğinde sessiz kalmanızda yarar var.. onlar kardeş BirBirini yer 5 dakka sonra Barışır ve siz kötü olursunuz.. görümceniz kardeşiyle muhattap olurken sizin araya girmeniz sizin aleyhinize olur, Bir laf söylerler kırarlar sizi.. Sizin eşiniz olaBilir ama onun da kardeşi.. haksız da olsa görümceniz (ki son derece haksız ) Bırakın eşiniz kendisi savunsun kendini Bu giBi durumlarda.. siz de eşinizin üzülmesini istemediğinizden Böyle Bir tepki vermişsiniz ama ortam gerginken daha da gerilir Böylece.. Böyle durumlarda sessiz olun, Beden dilinizle ve sessizliğinizle tepkinizi koyun.. görümcenizle samimi iseniz, Başka Bir ortamda BaşBaşa konuşun, aBlacım keşke üstüne gitmesen zaten üzülüyo yeterince diye..

biz görümcemle tartışırken eşim yoktu o balkondaydı.sadece ikimiz vardır.sonra olaya k.pederim dahil oldu tartışmada alevlendi.eşim tartışmanın sonunda geldi ne oluyo diye.k.pederim çay koyun dedi görümcemde içerde oturana söyle o demlesin diyo.eşim bütün gün oturuyomuş bi işe yarasınmış.yani ben bi kere eşime sitem etmedim git iş bul die.karısı olarak böle bişi ben demedim.ama maşallah kendisi hergün söylüyo bıkmadan usanmadan.bu çocuk etkilenirmi alınırmı kırılırmı madem sölcüeksin benim yanımda deme ben yokken çemkir.klimalı odada yatıyoduk neymiş fatura çok gelcekmiş faturasını siz ödersiniz diyo.şaka bile olsa insana dokunuyo.

ve defalarca güzellikle eşim yokken söledim dedim çok üstüne gtmeyin diye bulur dedim ama yine iğneleyici laflarla söylüyo.düşünün dün kendi babam aradı dediki iş buldumu dedi eşim için bende yok baba henüz değil dedim.sakın üsütne gitmein he dedi çok hassas çocuk dedi.bunaltmayın dedi.düşünün bunu babam diyo.ama sağolsun ablası çok anlayışlı maşallah

ve defalarca güzellikle eşim yokken söledim dedim çok üstüne gtmeyin diye bulur dedim ama yine iğneleyici laflarla söylüyo.düşünün dün kendi babam aradı dediki iş buldumu dedi eşim için bende yok baba henüz değil dedim.sakın üsütne gitmein he dedi çok hassas çocuk dedi.bunaltmayın dedi.düşünün bunu babam diyo.ama sağolsun ablası çok anlayışlı maşallah

Tatlim kötülügü icin söylemiyordurki?:1hug:

Kim kardesinin kötülügnü ister?:delphin:

Tamam belki cok fazla üzerine gidiyordur, orasini bilemem, ama anlayissizlikla bunun hicbir alakasi yok.

Bende kücük erkek kardesimi yakaladigim zaman fircalarim bazen, cünkü onun huyunu suyunu biliyorum, biraz dürtüklemek gerekiyor onu bazen, yoksa cok cabuk rahata alisiyor, tembellesiyor. O yüzden is bul, bak söyle yap böyle yap diye beynini yedigim oluyor acikcasi.

Neden? Hosuma gittigi icin veya onu rencide etmek icin degil, onun iyligi icin söylüyorum.

Ha tabiki abartmamak gerekiyor, babasina git ona söyle cay demlesin demesi cidden hos olmamis, ama belkide oda kardesinin huyunu biliyor ve o yüzden biraz igneleyeci konusuyordur.

inşallah en kısa zamanda iş Bulur eşin ve en en en kısa zamanda kendi yuvanıza çıkarısınız kuzum Benim.. dua et Bol Bol.. hayırlı Bi iş kapısı dile.. netten sürekli araştır iş ilanlarına Bak.. SaBret.. geçer Bu günler.. çook zor ev üstüne ev kurmak.. eviniz yuvanız kapınız ayrı olsaydı kimse hiç Bişeye karışamazdı işte.. inşallah Bugünleri hatırlar çok şükür geçti dersin...

inşallah en kısa zamanda iş Bulur eşin ve en en en kısa zamanda kendi yuvanıza çıkarısınız kuzum Benim.. dua et Bol Bol.. hayırlı Bi iş kapısı dile.. netten sürekli araştır iş ilanlarına Bak.. SaBret.. geçer Bu günler.. çook zor ev üstüne ev kurmak.. eviniz yuvanız kapınız ayrı olsaydı kimse hiç Bişeye karışamazdı işte.. inşallah Bugünleri hatırlar çok şükür geçti dersin...

amin cnm benim aminnn:umursamaz:

Görümcenin tavrının yanlış olduğunu herkes gibi ben de kabul ediyorum. Ama bence sizde kardeşlerin arasına girmeyin. Ne de olsa onlar kardeş fazla küs kalmazlar onların birbirlerine söylediği şeyler dışarıdan birinin söylediği kadar batmaz birbirlerine. Ama siz bu duruma müdahale ederseniz kötü olan siz olursunuz haklıyken bile. Mesela be kendi abime istediğimi söylerim o da bana der ama gelin hanım(şu anda yok ya öle birisi ama nese sempatiksalakcinni ) ben ona birşey söylediğimde gelip de bana sen benim kocama nasıl böle bişe dersin gibisinden bir tutum takınsa işler değişir, şarteller atar. Sonuçta evlenmiş aileye gelmiş olabilir gelin ama yine de kardeş kadar yakın değildir diğer bireylerle. O yüzden fazla araya girmemekte fayda var yerimseniben

Görümcenin tavrının yanlış olduğunu herkes gibi ben de kabul ediyorum. Ama bence sizde kardeşlerin arasına girmeyin. Ne de olsa onlar kardeş fazla küs kalmazlar onların birbirlerine söylediği şeyler dışarıdan birinin söylediği kadar batmaz birbirlerine. Ama siz bu duruma müdahale ederseniz kötü olan siz olursunuz haklıyken bile. Mesela be kendi abime istediğimi söylerim o da bana der ama gelin hanım(şu anda yok ya öle birisi ama nese sempatiksalakcinni ) ben ona birşey söylediğimde gelip de bana sen benim kocama nasıl böle bişe dersin gibisinden bir tutum takınsa işler değişir, şarteller atar. Sonuçta evlenmiş aileye gelmiş olabilir gelin ama yine de kardeş kadar yakın değildir diğer bireylerle. O yüzden fazla araya girmemekte fayda var yerimseniben

çok haklısın ve çok güsel yazmışsın ama benim takıldığım nokta benim yanımda eşimi aşalayıcı konuşması ben kaldıramıyorum çok üzülüyorum.

çok haklısın ve çok güsel yazmışsın ama benim takıldığım nokta benim yanımda eşimi aşalayıcı konuşması ben kaldıramıyorum çok üzülüyorum.

Ewt sen de halısın ama malesef şimdilik bunlara göz yummak zorunda gibisin. Kendi evinize taşındığınızda hem o sesini çıkaramaz hem de böyle bir olay yaşandığında kalkıp yanlarından gidersin. Ama daha uzun süre orada kalmanız gerekiyorsa sen kocanla kardeşini uyarması için konuşabilirsin. Kocan kardeşini uyarırsa senin uyarman kadar problem olmayacaktır ne de olsa...

eşiniz tembel yan gelip yatan bir adam değil heralde, kardeşi dahi olsa bazı yerlerde susması gerektiğini bilmeli, adam keyfinden oturmuyor heralde.. bence sen doğru olanı yapmışsın, senin yanında söylemesi iyice keyif kaçırıcı bir durum zaten... çok iyi demişsin, senin yanında abisi hakkında bu şekilde alaycı konuşamayacağını bilsin...

eşiniz tembel yan gelip yatan bir adam değil heralde, kardeşi dahi olsa bazı yerlerde susması gerektiğini bilmeli, adam keyfinden oturmuyor heralde.. bence sen doğru olanı yapmışsın, senin yanında söylemesi iyice keyif kaçırıcı bir durum zaten... çok iyi demişsin, senin yanında abisi hakkında bu şekilde alaycı konuşamayacağını bilsin...

eşimle görümcem arasında zaten 1 yaş fark var görümcem eşimden büyük.susmam gereken yerde susuorum zaten.k.pederim hpimizi çağırdı yanına tartışmayla ilgili konuştu.neymiş bu vede herkes birbirine herşey söyleyebilir yani her türlü konuda konuşma hakkı varmış.görümcem eşime,eşim annesine,görümcem babasına ben onlara yani herkes.bide örnek verdi k.pederim mesela dedi sende bana söyleyebilirin.örneğin benle ilgili bişi olduğunda bi kere gülmem gerekirken ben beş kere gülüyomuşum.böle kala kaldım yaa

eşimle görümcem arasında zaten 1 yaş fark var görümcem eşimden büyük.susmam gereken yerde susuorum zaten.k.pederim hpimizi çağırdı yanına tartışmayla ilgili konuştu.neymiş bu vede herkes birbirine herşey söyleyebilir yani her türlü konuda konuşma hakkı varmış.görümcem eşime,eşim annesine,görümcem babasına ben onlara yani herkes.bide örnek verdi k.pederim mesela dedi sende bana söyleyebilirin.örneğin benle ilgili bişi olduğunda bi kere gülmem gerekirken ben beş kere gülüyomuşum.böle kala kaldım yaa

aile içi saygı diye bir durum yok yani, sen kendinen kaç yaş büyük kayınvalidene laf söylesen demek gülüp geçecekler.. tabi tabi eminim öyle olur.. Allah sana sabır versin bu aile mantığı yüzünden canım...

öncelikle inş hayırlısıyla bir iş bulur..işsizlik tüm aileyi germiş anlaşılan
zor bi süreç .....biraz daha anlayışlı olmanızda sakin olmada fayda var ..sen ne kadar eşini savunsansanda görümcenle aranda geçen tartışma eşini üzer...onun zaten kafası karışık bide siz böyle yapmayın birbirinze destek olnack zamanlar

Kardeşte olsa bir insanın üstüne bu kadar gidilmez.
Koskoca evlenmiş artık sorumluluğunu bilen biri var.
Hele de eşinin yanında devamlı yerin dibine sokulmamalı insan.
Kardeşler arasına girilir mi, girilmez de,
aile içi işlerin arasına da girilmez.
Eşinizin çalışmaması, kardeşinden çok en çok sizi sıkması lazım
ve söz hakkı siz de olmalı, görümceye birşey düşmüyor bence.
Ayrıca erkek bütün gün evde de oturuyorsa,
görümcenin çay demle demesi bir erkeğe çok ayıp bence.
Bir insanın kendine olan güveni bu kadar sarsılmamalı,
eşinin yanında bu kadar rezil edilmemeli.
Birşeyler söylenecekse bu konuda siz söyleyebilirsiniz,
görümceye birşey düşmüyor bence.
Umarım en kısa zamanda bir iş bulur eşiniz.

Back
X