• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocama karışmaya hakkım yokmu benim?

valla cnm benim en başından bazı şeyler konuşuldu herks aldığı parasını vericek ona göre harcama yapıcaktık.hatta en başından 3 sene içinde bize ev alıncaktı.görümcem para vermeyebilir ama benim maaşıma karışmayı çok iyi biliyo.maaşımı aldığım ilk gün geldi başıma maaşını kime verceksin diyo.

Sanırım herkes aldığı parayı verecek derken seni ve eşini kastetmişler...
Aks olsaydı, görümcen eve para vermediğinde kayınpederin paranı niye vermiyorsun derdi....
Ayrıca da ne diye böyle ortaklaşa ve sığıntı hayatlar yaşamayı kabul eder insan anlamıyorum....
MAdem evleniyorsunuz, durumunuz yoksa bile 2 çekyat 1 tv ile evlenir çalışr kazanır evinizi kurardınız....
Böylece kimse de işsizliğinizi sorgulamaz, paranı kime verceksin diye işinize karışmazdı....
Maalesef ülkemizde evllenmek kavramı bir kadınla erkeğin milleti toplayıp davul zurna eşliğinde oynayıp belediyede 2 imza atması zannedildiği için bu şartlar gerçeklştikten sonra gerisi pek sorgulanmıyor...
Evleneceğim adamın işi garanti mi?? sÜREKLİLİĞİ VARMI?? iŞİNİ KAYBETSE BİLE HEMEN YENİ İŞ BULABNİLİR Mİ?? buLAMASA BİLE EVİNİ GEÇİNDİREBİLİRMİ?? buNLAR HİÇ SORGULANMAZ... Ayyy çok seviyoruz.. Evlenelim... Kayınpeder kayınvalide görümce kolonisi içinde yaşayalım... PAralarımızı da verelm ellerine, biriktirip bize ev alsınlar diye düşününce de sonuçları böyle oluyor...

şükür ki değilsiniz... olmayın da, kimse de olmasın...

eşinizin işten çıkması sizi sarsmadı çok fazla çünkü zaten eşinin ailesi ile yaşıyorsunuz... sorumluluk eşinizde değil, ailesinde...

ayrı evde yaşıyor olsaydınız, çok daha güç durumlara düşebilirdiniz....

karşı taraf kabul etmediyse teklif ettikleri maaşı kabul edip çalışmaya devam edemiyo rmuydu ? işsiz kalmaktan iyidir sonuçta...
bende ailemle yaşıyorken, erkek kardeşim karısını alıp bizim evimize yerleşse, sonra ikisi de çalışmasa, bende konuşurdum kardeşime... sonuçta ortak bi yaşam varsa, ortak bi mücadele gerek...

bende bişeyler için mücadele vermeye çalışıyorum zaten.eşim işe başladığında maaşlarımı biriktircez ayrı eve çıkmak için bi evin peşinatını biriktircez.en azından böyle bi karar aldık.bende çok yüksek bi maaş almıyorum.mesela bazen şakayla karışık ben kocama bakarım dediğimde aldığın para kime yeticek falan diye konuşuluyo.bazen iş olmaıdğında bütün gün oturuyorum insanlık hali başım ağrıyodu görümcemde aaa sanki çok iş yapıosun bütün oturuyosun diyo yani ben çalışanlar sıfatına girmiyorum.ona göreee

Sanırım herkes aldığı parayı verecek derken seni ve eşini kastetmişler...
Aks olsaydı, görümcen eve para vermediğinde kayınpederin paranı niye vermiyorsun derdi....
Ayrıca da ne diye böyle ortaklaşa ve sığıntı hayatlar yaşamayı kabul eder insan anlamıyorum....
MAdem evleniyorsunuz, durumunuz yoksa bile 2 çekyat 1 tv ile evlenir çalışr kazanır evinizi kurardınız....
Böylece kimse de işsizliğinizi sorgulamaz, paranı kime verceksin diye işinize karışmazdı....
Maalesef ülkemizde evllenmek kavramı bir kadınla erkeğin milleti toplayıp davul zurna eşliğinde oynayıp belediyede 2 imza atması zannedildiği için bu şartlar gerçeklştikten sonra gerisi pek sorgulanmıyor...
Evleneceğim adamın işi garanti mi?? sÜREKLİLİĞİ VARMI?? iŞİNİ KAYBETSE BİLE HEMEN YENİ İŞ BULABNİLİR Mİ?? buLAMASA BİLE EVİNİ GEÇİNDİREBİLİRMİ?? buNLAR HİÇ SORGULANMAZ... Ayyy çok seviyoruz.. Evlenelim... Kayınpeder kayınvalide görümce kolonisi içinde yaşayalım... PAralarımızı da verelm ellerine, biriktirip bize ev alsınlar diye düşününce de sonuçları böyle oluyor...

hayır cnm sadece bize eğil herkese söylendi o laf.görümcem para getirmediğindede k.pederim nerde maaşın diye soruy ve görğmceminde her seferinde bi bahanesi var.yaa parası yapmamaıştır,ya bankamatik kartını unutmuştur,yada aaa parayı çekmeyi unuttum hadi kalk gidip çekelim der (o dediği saatte gecenin bi yarısı olmuştur) yada patronu maaşını bu ay veremicektir.elebetteki bazı şeyleri kendimizce sorguluyoruz en azından ben kendi adıma sorguluyorum.kime ne zaman ne olacağı belli değil.oyüzden bu kadar irdeleyici konuşmayın lütfen

başta zaten konuştuk diyorsun, herkes aldığı parayı vericekti diye...
kime vereceksin demesi neden ters geldi ki ?

şu şekilde ters geldi k.pederim kocana vericeksin demişti.hani ben daha işe girmemiştim bi konu açılmıştı ordan bu cğmleler söylendi.yani ben kalkıp ona demiyorum sen paranı vercekmisin diye.maaşımı aldığım gün geldi kime vericeksin diyo bende dedimki tabki kocama vercem.yok neymiş babama ver çok sevinir.falan filan.bende verdim.2. ay maaşımı aldığımda bu sefer hem k.validem hem görümcem maaşını vermciekmisin diyo.eşimde dediki görümceme sanae ya dedi sen sanki çok veriyosun önce kendine bak bana karışma dedi.yani kime istersem ona veririm.

bende bişeyler için mücadele vermeye çalışıyorum zaten.eşim işe başladığında maaşlarımı biriktircez ayrı eve çıkmak için bi evin peşinatını biriktircez.en azından böyle bi karar aldık.bende çok yüksek bi maaş almıyorum.mesela bazen şakayla karışık ben kocama bakarım dediğimde aldığın para kime yeticek falan diye konuşuluyo.bazen iş olmaıdğında bütün gün oturuyorum insanlık hali başım ağrıyodu görümcemde aaa sanki çok iş yapıosun bütün oturuyosun diyo yani ben çalışanlar sıfatına girmiyorum.ona göreee

bence de ayrılıp kendi ayaklarınız üstünde durmanız gerek en kısa sürede...

kendin de söylemişsin bütün gün oturuyorum diye (: bence görümcene "gıcık" olmuşsun sen...
ne dese batıcak...

hayır cnm sadece bize eğil herkese söylendi o laf.görümcem para getirmediğindede k.pederim nerde maaşın diye soruy ve görğmceminde her seferinde bi bahanesi var.yaa parası yapmamaıştır,ya bankamatik kartını unutmuştur,yada aaa parayı çekmeyi unuttum hadi kalk gidip çekelim der (o dediği saatte gecenin bi yarısı olmuştur) yada patronu maaşını bu ay veremicektir.elebetteki bazı şeyleri kendimizce sorguluyoruz en azından ben kendi adıma sorguluyorum.kime ne zaman ne olacağı belli değil.oyüzden bu kadar irdeleyici konuşmayın lütfen

İşte aranızdaki fark bu... Götrümce o evin kızı... O eve para getirme zorunluluğu yok... Evet herkes parasını koyacak ortaya denmiş ama ona ısrar etmezler.. Çünkü ısrarla söylediğim gibi o bekar bir gençkız.. Ailesi ona bakmakla yükümlü...
Ama siz evlenmişsiniz... YAni siz o evde kalmak için evin bütçesine katkıda bulunmak zorundasınız... Eşin çalışmayıp o eve katkıda bulunmayınca da laf olur....

Ne yalan söyliyim.. Ben evin bekar kızı olsam.. KArdeşim de evlenip karısını alıp bizle otursaydı Ben de hesap sorardım.... Git iş ara derdim... Kendi işini bulamıyorsan limon da mı satamıyorsun derdim....
Bunlar senin de eşinin de hoşuna gitmeyebilir ama gerçek bu maalesef....

bence de ayrılıp kendi ayaklarınız üstünde durmanız gerek en kısa sürede...

kendin de söylemişsin bütün gün oturuyorum diye (: bence görümcene "gıcık" olmuşsun sen...
ne dese batıcak...

benim işim zaten bütün oturmak bilgisayar başında iş yapıorum.kafa patlatıyorum.bu gıcıklık değil aslında seviyorum kendisini ama yaptıkları sinir ediyo beni.

şu şekilde ters geldi k.pederim kocana vericeksin demişti.hani ben daha işe girmemiştim bi konu açılmıştı ordan bu cğmleler söylendi.yani ben kalkıp ona demiyorum sen paranı vercekmisin diye.maaşımı aldığım gün geldi kime vericeksin diyo bende dedimki tabki kocama vercem.yok neymiş babama ver çok sevinir.falan filan.bende verdim.2. ay maaşımı aldığımda bu sefer hem k.validem hem görümcem maaşını vermciekmisin diyo.eşimde dediki görümceme sanae ya dedi sen sanki çok veriyosun önce kendine bak bana karışma dedi.yani kime istersem ona veririm.

kime istersem ona veririm gibi bi durum olmaz ama, baştan konuşmuşsunuz herkes aldığı parayı vericek diye...
görümceniz de hala bekar olduğu için ailesi zaten on abakmakla yükümlü... o yüzden vermeyedebilir istemezse...

İşte aranızdaki fark bu... Götrümce o evin kızı... O eve para getirme zorunluluğu yok... Evet herkes parasını koyacak ortaya denmiş ama ona ısrar etmezler.. Çünkü ısrarla söylediğim gibi o bekar bir gençkız.. Ailesi ona bakmakla yükümlü...
Ama siz evlenmişsiniz... YAni siz o evde kalmak için evin bütçesine katkıda bulunmak zorundasınız... Eşin çalışmayıp o eve katkıda bulunmayınca da laf olur....

Ne yalan söyliyim.. Ben evin bekar kızı olsam.. KArdeşim de evlenip karısını alıp bizle otursaydı Ben de hesap sorardım.... Git iş ara derdim... Kendi işini bulamıyorsan limon da mı satamıyorsun derdim....
Bunlar senin de eşinin de hoşuna gitmeyebilir ama gerçek bu maalesef....

ama benderdimi annlatamadım galibabilmiyorumkismilesorun git iş bul demesi tabikide desin ama bunu daha düzgün bi şekilde diyebilir.illa kırmasımı gerekiyo.

umarım eşin yakın zamanda iş bulur ve sizde kendi düzeninizi kurarsınız canım
görümcene gelince belki klişe olacak ama onlar kardeş aralarına hiç girme.eşin kırılıyorsada kendi konuşsun ablasıyla sen müdahele etme bence

çok haklısın yazdıklarında ama şuan Allaha şükür aç değiliz açıkta değiliz.zor durumda değiliz.eşimin işten çıkması bizim bazı fuzuli harcamalarımızı engelledi o kadar.ha tabi gidip başka bi işte yapabilir.şuan ayrı yaşıyo olsaydık eşim 2 ay önce ayrıldığı işyernde çalışıyo olcaktı.sağolsun k .pederim kendince eşime taktikler verdi.eşim deneme sürecindeydi deneme süreci bittikten sonra maaşını tekrar konuşcaktı. k. pederimde işi gördüm,baktım ve yapacağım işin karşılığı bu kadar ücrettir de dedi.kendince bi maaş stratjisi uyguladı.k.pedrim sayesindede strateji tutmayınca eşimde işten çıktı.bana kalsaydı hiç çıkmasını istemezdim
.

madem maddi olarak rahatsınız nede kendi evinize çıkmıyorsunuz? böylece kim çalışmış, kim çalışmamış, kimin maaşı kimde kalmış umrunuzda olmaz..

bu arada, bekar bir bayn olarak görümcenizin eve katkı yapma mecburiyeti yok ki.. kaldı ki kendi için çalışır, parasını da evlenecği zaman için biriktirir.. ev, ev üstüne olduğuna göre katkı yapmak sizin vazifeniz.. başta nasıl konuşulmuş olursa olsun, evlenmek için bir birikiminin olması lazım görümcenizin.. :kahve:

kime istersem ona veririm gibi bi durum olmaz ama, baştan konuşmuşsunuz herkes aldığı parayı vericek diye...
görümceniz de hala bekar olduğu için ailesi zaten on abakmakla yükümlü... o yüzden vermeyedebilir istemezse...

bakın biz nişan olacağı zaman konuştuk ailecek 3 sene içinde ev alıcaz söz dediler.bizde tamam dedik.bizde zaten harcamalrımız ona göre yapıoruz.ki boşyere bi harcamada yapmıyoruz hatta daha dikkatli oluyoruz.yani benim maaşımı kime verip vermicem görümcemi ilgilendirmez benim maaşımın bekçiside olamaz.

madem maddi olarak rahatsınız nede kendi evinize çıkmıyorsunuz? böylece kim çalışmış, kim çalışmamış, kimin maaşı kimde kalmış umrunuzda olmaz..

bu arada, bekar bir bayn olarak görümcenizin eve katkı yapma mecburiyeti yok ki.. kaldı ki kendi için çalışır, parasını da evlenecği zaman için biriktirir.. ev, ev üstüne olduğuna göre katkı yapmak sizin vazifeniz.. başta nasıl konuşulmuş olursa olsun, evlenmek için bir birikiminin olması lazım görümcenizin.. :kahve:

gerçekten çok güsel birikim yapıo hergün gezmelerde.yeni yeni kıyafetler şunlar bunlar.Allaha şükür gözüm yok ama birikim yaptığı falan yok.eğer maaşını vermek istemiyosada kimsenin parasına karışmasın dil uzatmasın.

umarım eşin yakın zamanda iş bulur ve sizde kendi düzeninizi kurarsınız canım
görümcene gelince belki klişe olacak ama onlar kardeş aralarına hiç girme.eşin kırılıyorsada kendi konuşsun ablasıyla sen müdahele etme bence

ayy varya eşim bi konuşsun hemen tartışıyolar.çünkü görümcem öle laflar söylüyoki insanda konuşucak edep bırakmıyo.

gerçekten çok güsel birikim yapıo hergün gezmelerde.yeni yeni kıyafetler şunlar bunlar.Allaha şükür gözüm yok ama birikim yaptığı falan yok.eğer maaşını vermek istemiyosada kimsenin parasına karışmasın dil uzatmasın.

aslında ddiğim gibi; o, onun maaşı.. sizin maaşınız ise (ayrı eve çıkmadığınız sürece) evin maaşı.. ben neden ayrı eve çıkmadığınızı halen anlayamadım..

aslında ddiğim gibi; o, onun maaşı.. sizin maaşınız ise (ayrı eve çıkmadığınız sürece) evin maaşı.. ben neden ayrı eve çıkmadığınızı halen anlayamadım..

şuan için ayrı eve çıkamayız elimizde sadece düğünden kalan takılar altınlar var ve bunların üzeirne para ilave edip bi evin peşinatını ayarlamaya çalışıyoruz.

yorumları okumadım ama bence mevzu sızın esınızı elestırıp elestırmemenız değil,tabıkı de esınıze her yönden destek olabılırsınız ya da yanlıslarını söyleyebılırsınız...
Asıl mesele görumcenızın bu kadar işin içine burnunu sokup,cay demlemeye kadar esınıze laf söylemesı... Söyleyeceksede bu kadar ilerı olmamalı... Sankı elını kolunu sallayarak gezıyor esınız calısmaya nıyetı yok yan gelıp yatıyorda gorumcenız bari cayı o demlesın gıbısınden konusmus... Yanlıs...
Sız dogru olanı yapmıssınız,esınızı daha ıyı tanıyorsunuz...Sız onunla aynı ystıga bas koyuyorsunuz... Onlar değil...

Bu noktada yanılıyorsunuz.... Konusahibinin görümcesi anne babasıyla yaşayan bekar bir genç kız... Yani anne babanın sorumluluğu altında hala... O kız çalışmasa bile anne babası o kıza bakmakla yükümlü zaten... O yüzden kimse görümceye hadi hemen iş bul deme lüksüne sahip değil...
Ama konusahibinin eşi... Evlenecek kadar büyüdüğünü düşünüp evlenmiş yetişkn bir erkek... Aslında kendi evini kurup karısının sorumluluğunu alması gerekirken, evlenip karısını da yanına alıp babasının sorumluluğu altına girmiş bir ekek.... Ve 2 aydır çalışmıyor....
Dolayısıyla herkesin onun iş bulup bulmaması ile ilgili söyleyecek şeyleri olabilir....

Bence herkes nerede ne konuşacağına, nereye kadar sınırı olacağını bilecek.
Bekarken çok rahat, o evin bekar kız kardeşi, hadi abi bütün gün evde oturuyorsun, kalk çayı sen koy diyebiliyorsa, o zaman evlenmiş, yuvasını kurmuş (aynı evde dahi otursalar bile), yetişkin bir insana, hele de eşinin yanında, bu tarz konuşmaması gerektiğini ve müdahele etmemesi gerektiğini bilecek.
He beraber yaşamaktan ve maddi katkısı olmamasından (bu arada zavallı gelinde çalışıyor, katkıda bulunuyor) yakınıyorlarsa, alıp evlatlarını karşılarına dertlerini söylecekler.
Bekar görümceye ne düşüyor, laf sokmak mı.
Kardeş olarak ne destek ama.

Back
X