Kocama sinir oluyorum :///

Benim kardeşim on yaşındaydı ben evlendiğimde ve yarım taktı. Aileniz zamanında düşünmemiş şimdi o evlenirken siz düşüneceksiniz tabi ki... Altın da şimdi çok çıktı eşin ona dertlenmiştir. Beraber gidin bileziğinizi alın çıkın kuyumcudan.

Çeyrek olur mu ya yabancı gibi.benim kardeşim evlenirken bilezik taktik bir de bulaşık makinası aldık.onun kardeşi evlendi birkaç ay önce ona da bilezik takip mutfak masasiyla mutfak halısı aldık.kardese tek bilezik takmak bile az bence.nasil karşılaştırır ya o da komik.o bekarsa annenler ne yaptıysa odur,hicbirsey de takmayabilirdi.esin çok yanlış yapıyor

Kız kardeşiniz çalışmıyor muydu, çalışıyorsa o da bilezik alabilirdi.
Tabi siz bilezik takmak istiyorsanız, bilezik alıp takın. çalışansanız eğer eşinize laf bile söyletmeyin kardeşiniz sonuçta içinizden nasıl geliyorsa

Eşin saçmalamış. Bekar kız kardeş ne takacaktı. Eşin hakikaten de maddiyatçıymış. Benim ablam evlendi ve bilezik taktım. Diğer ablamda evlenecek bahar da bilezik takıcam. Bekar kız kardeşlerden bilezik mi beklenir. Kocan neyin kafasını yaşıyor anlamadım.

Kızkardeşim evlenecek ve eşim ben çeyrek takarım diyor neden diye sorunca oda biz evlenirken çeyrek taktı diyo ya o bekardı sonuçta ne bekliyo anlamadım ki sizce napmalıyım deli oldum ((
Bence bu tip şeyler karşılık esasına değil maddi duruma ve gönüle dayanır. Kardeşiniz size çeyrek takmış olabilir ama siz abla olarak gönlünüzden bilezik geçiriyorsanız ve buna da maddi durumunuz el veriyorsa o çeyrek taktı diye çeyrek takmak zorunda değilsiniz. Bunun bekarlıkla falan da alakası yok. Benim kardeşim de bekar ama bana bilezik taktı düğünümde. Maddi durumu iyiydi, içinden geliyordu taktı. Amcamın kızı bana çeyrek taktı, durumu öyle gerektiriyordu ben ona yine bilezik taktım çünkü içimden geldi ve sıkıntım yoktu. Yani sizin içinizden ne geçiyor ve maddi olarak buna müsait misiniz önemli olan bu.

Abimler de bana bir şey takmazlar o zaman çünkü düğünlerinde yedim içtim oynadım, o kadar .

Takmaya gücünüz varsa tabiki bilezik takın ama maddi durumunuz şu an bunu kaldırmıyorsa çeyrek takın. Ya hiçbir şey takmasa bile olur ki abla-abi bu bende o kadar emeği var asla düşünmem lafını bile etmem asla. Hayat koşullarında yanımda olduğumu bilirim, bundan güzel değer mi var?

Almaya durumu yoksa onu kılıf etmiştir... Mesela doğurdum abim bana yarım taktı. Niyeti olan insan aylar öncesinden kenara koyar bi bakmışsn birikmiş alırsın takarsın

Ben eşimden böyle bir tepki alsam direkt olarak derdim, tamam hayatım sen istersen çeyrek takabilirsin fakat abla olarak ben üstüme düşen hediyemi yapacağım bilesin. Kestirir atardım.

Eğer maddi durum olarak müsaitseniz tabii ki abla olarak gönlünden ne geçiyorsa onu yapmalısın.
Dediğin gibi kardeşin bekar hali ile o şekilde bir hediye yapmış olması bile gayet güzel bir davranış.

Benim anlamadigim bekar evli ne fark eder asıl bekarken rahat rahat istediğini takabilirdi kız kardesi niz calisiyormus ev gecindirme derdi yoksa rahat rahat takar di bilezik ayrıca siz calismiyorsaniz kendi paranızla değilde esinizin parasiyla kimseye jest yapmaya kalkismayin kendiniz kazanıp kendiniz takın o zaman kimse karışmaz ne taktığıniza

bence eşiniz haklı.

bekar da olsa kardeş evlenirken bilezik takılır.

kim önce evlenirse o suçlu mu yani yok öyle bi dünya.

ablam evlendiginde ben 14 yasındaydım. bir çeyrek takmıstım ayrı olarak. ben evlenince hem ablam hem eşi ayrı ayrı bilezik taktılar..ben de onun kızı evlenince çift bilezik takıcam

Bekar kızın takı takma zorunluluğu bile yok annesi babasının yaptığına dahil olur çünkü. Takmasada olurmuş yani.
Çalışıp çalışmaması mühim değil genç kız sonuçta

Kızkardeşim evlenecek ve eşim ben çeyrek takarım diyor neden diye sorunca oda biz evlenirken çeyrek taktı diyo ya o bekardı sonuçta ne bekliyo anlamadım ki sizce napmalıyım deli oldum ((
Canim esinn ceyrek taksin sen de bilezik tak.boylece ikinizin de dedigi olmus olur.esine de boyle soyle o taksin ceyregini

Ne alaka yani sonuçta bekarmış o an çalışsa da durumu el vermemiş olabilir bir bilezik en az 1,500 TL falan oluyor hediyelik bilezikte alamazdı bozdurulduğunda yarı yarıya zarar ediliyor. Biz evlenirken de kardeşlerim öğrenciydi yine de harçlıklarıyla tam altın diğeri de çeyrek falan taktı hatta ben gerek yok bile dedim yardımcı oldum ama evlendiklerinde bilezik takacağım inşallah ablayım içimden daha fazlasını bile yapmak gelir eşime bunun için hesap bile vermem o da kardeşine takmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…