Kocaman kek nasıl yapılır

yesilcan86

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2014
3.155
4.447
333
39
Merhaba arkadaşlar yarın misafirim geliyor, kek yapmak istiyorum ama söyle kapkalin olsun sünger gibi nasıl yapabilirim yardım edin acil lutfen

Önce 3 yumurtanın sarısı ile beyazını ayrı ayrı çırpın. Beyazı bembeyaz krema olana kadar. Sonra karıştır. 1.5 bardak şeker le tekrar çırp. 1bardak sıvı yağ 1bardak yoğurt çırp ve artık çırpıcıyı bırak. Tahta kaşıkla karıştır. Vanilya, un azar azar ekle eleyerekk. En son kabartma tozu koy. İçine malzeme koyacaksan önce una bula ki dibe çökmesin. Kalıpta yapacaksan kalıbı yağla toz şeker serpişti r keki yapmadan buzluğa at dondur. Kekin olunca çıkar kalıbı ve harcı dök. Bira salla. Önceden ısıttığın 175 derece fırında yada sen fırınını daha iyi bilirsin kalıpsa 45 dk falan düz borcamsa ortalama yarım saat pişir. İlk yarıda sakın fırını açma. . Afiyet olsun

hepsinin oda ısısında olması hamurun kabarması için büyük etken
ben yumusak kek sevdiğim için süt koyarım yoğurt biraz çıtırlık veriyor ve fazla un koymam akışkan olur çok un koyunca kabarmıyor orta halli bir un koyarsan göz göz olur ve içine yarım bardak sıvı yağ atarım
keki iyi karıştırmak lazım ne kadar güzel karışırsa o kadar iyi oluyor
tabi yumurta ve şekeri köpük yapana kadar çırpmakta önemli

Back
X