• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamdan sidett görüyorum

Peki bir şey soracağım, sizi tehdit ettiğine dair ses kaydı vardı diye okudum sanki, o ses kaydı ne oldu?
Emniyet güçleri sizi aldı, size de bir gün önce kafa atmış, şiddet gördüğünüzü söylemişsinizdir sizi hastaneye götürüp sağlık taramasından geçirmediler mi?
Normalde şiddet gören kadını, ki bir gün önce kafa atmış, polisler gelip götürdüğünde hastaneye de götürüyorlar rapor almak için.

Geçen yilindi o buraya yazdığından birgün önce kafa attı söyledim ve kocam benim başka kadınla konuşmamı gördü ve sinir krizi geçirdi dedi kendini yerden yere vurdu dedi inandılar serbest
Siz nasıl bir yerde yaşıyorsunuz ben anlamadım? Kadının beyanı esastır ve yasa güçsüzü korur. Polisin veya askerin inanıp inanmama lüksü yoktur. Yalan beyan bile verseniz ifadede ne diyorsanız o yazılır. Polis " Sana inandık hadi git" diyemez. Ancak hakim buna karar verir.

Çocuk için resim bile olsa bunu inceleyecek olan kurumlar var. Hadi sizi geçtim çocuk için gereken tedbir alınır.

Tercüman (Türkçe zayıfsa) barodan avukat vs. Gelen olmadı mı? İşin içinde çocuk varsa bu kadar es geçilmez.

Hikayeniz yalan demiyorum ama eksik bir şeyler var ve tam oturtamadım. Bir şeylerin bu kadar kanunsuz işlemesi bana anormal geldi

Size inanmayanlar kadın sığınmaya hangi gerekçeyle aldılar mesela? Yani orası evli insanları rehabilite merkezi değil mağdur kadınlar için.

Kadının beyanı esastır ve yasa güçsüzü korur. Polisin veya askerin inanıp inanmama lüksü yoktur. Yalan beyan bile verseniz ifadede ne diyorsanız o yazılır. Polis " Sana inandık hadi git" diyemez. Ancak hakim buna karar verir.
Hatalı bir bilgiye sahipsem lütfen emniyet mensubu, savcı, avukat arkadaşlar düzeltsin.

Kades’e bastınız, emniyet güçleri geldi sizi aldı, önce hastaneye sevk etmiyorlar mı? Zira Mor Çatı’nın resmi sayfasında aynen şu yazıyor:

• Karakola/jandarma komutanlığına başvurduğunuzda, polisin/jandarmanın sizi doğrudan hastaneye sevk ederek, darp raporu almanızı sağlaması gerek. Eğer polis/ jandarma sizi hastaneye sevk etmezse, tutanak yazılmadan önce mutlaka hastaneye sevkinizi talep edin ve bunun yapılması konusunda ısrarcı olun.
Kaldı ki bizim sokakta aile içi şiddet vakasına geldiklerinde evli çift karakola götürüldü sonrasında kadın hastaneye sevk edildi ve darp raporu aldı, karşılıklı şikayetçi oldular, birkaç gün sonra öpüşüp barışmışlar ama buna rağmen kamu davası açıldı.

Darp raporu şart konu sahibi hiç darp raporu almamış anlaşılan ki darp raporununda süresi var 6 ay suresi dolunca kullanamaz.Fotoğrafta ile yaramaz gecen bir konuda da yazmıştım foto ile olmaz şiddeti resmi kanallar yoluyla belgelenmesi gerek ki fotoğrafta 1 yıllıkmış avukat arkadaşlar daha iyi bilir ama süreç başlatmak için darp raporu şart
Hastaneye görmediğim için ve duzelir dediğim için almamistim

Hatalı bir bilgiye sahipsem lütfen emniyet mensubu, savcı, avukat arkadaşlar düzeltsin.

Kades’e bastınız, emniyet güçleri geldi sizi aldı, önce hastaneye sevk etmiyorlar mı? Zira Mor Çatı’nın resmi sayfasında aynen şu yazıyor:

• Karakola/jandarma komutanlığına başvurduğunuzda, polisin/jandarmanın sizi doğrudan hastaneye sevk ederek, darp raporu almanızı sağlaması gerek. Eğer polis/ jandarma sizi hastaneye sevk etmezse, tutanak yazılmadan önce mutlaka hastaneye sevkinizi talep edin ve bunun yapılması konusunda ısrarcı olun.
Kaldı ki bizim sokakta aile içi şiddet vakasına geldiklerinde evli çift karakola götürüldü sonrasında kadın hastaneye sevk edildi ve darp raporu aldı, karşılıklı şikayetçi oldular, birkaç gün sonra öpüşüp barışmışlar ama buna rağmen kamu davası açıldı.
Eşim emniyet mensubu şu an sordum. Kades veya direkt aramada kadın karakola sokulmadan iz, emare, darp raporu alınır dedi. Kocasının dediğini söyledim ona doktor karar vermez, doktor vücuttaki darp vs. Rapor yazar, sonra karakolda ifade alınır gerisine hakim karar verir dedi.

Hatta polis/asker dövdü muhabbetinin önüne geçmek için ihbar, kavga vs. Vs. durumunda erkek/kadın demeden rapor alınır iki tarafında selameti açısından dedi.

Eşler sulh olsa bile kamu davasına dönüyormuş. Kadına inanılmasa sığınmaya nasıl götürmüşler? Diyor.

Kız kardeşim darp görmedi ama eşiyle kavga etti. Can güvenliğim yok dedi kades'e bastı. jandarma geldi. olaylar o kadar büyüdü ki. kardeşim şikayetçi olmadı ama kamu davası açıldı çoktan. ayrıca artık sosyal medya baskısı yüzünden ve kadın cinayetlerine farkındalık arttığı için kolluk kuvvetleri böyle kolayca salıvermez. hem de sabıkası olan birini. bu nedenle inandırıcı gelmedi.

Siz nasıl bir yerde yaşıyorsunuz ben anlamadım? Kadının beyanı esastır ve yasa güçsüzü korur. Polisin veya askerin inanıp inanmama lüksü yoktur. Yalan beyan bile verseniz ifadede ne diyorsanız o yazılır. Polis " Sana inandık hadi git" diyemez. Ancak hakim buna karar verir.

Çocuk için resim bile olsa bunu inceleyecek olan kurumlar var. Hadi sizi geçtim çocuk için gereken tedbir alınır.

Tercüman (Türkçe zayıfsa) barodan avukat vs. Gelen olmadı mı? İşin içinde çocuk varsa bu kadar es geçilmez.

Hikayeniz yalan demiyorum ama eksik bir şeyler var ve tam oturtamadım. Bir şeylerin bu kadar kanunsuz işlemesi bana anormal geldi
Kilis ilinde ve herşey bu sehil oldu bilmiyorum pek bu kanunları bilmiyorum ama haksız goruldum sadece bu göndermek istediler ama sığınmak istediğimi söyledim biraz düşündükten sonra tmm dediler

Eşim emniyet mensubu şu an sordum. Kades veya direkt aramada kadın karakola sokulmadan iz, emare, darp raporu alınır dedi. Kocasının dediğini söyledim ona doktor karar vermez, doktor vücuttaki darp vs. Rapor yazar, sonra karakolda ifade alınır gerisine hakim karar verir dedi.

Hatta polis/asker dövdü muhabbetinin önüne geçmek için ihbar, kavga vs. Vs. durumunda erkek/kadın demeden rapor alınır iki tarafında selameti açısından dedi.

Eşler sulh olsa bile kamu davasına dönüyormuş. Kadına inanılmasa sığınmaya nasıl götürmüşler? Diyor.
Bilmiyorum ve akıl sagligimiin yerinde olmadığını falanda söyledi baya psikoloji tedavi gördüğüm için kurgu kuruyo falan dedi

Bilgi için teşekkür ederim☺️

Bende öyle biliyorum, dediğim gibi burada aile içi şiddet vakası vardı, kötü sonuçlar doğurmaması için polisi aradık, polis hastaneye götürmüş rapor alınmış ifadeler alınmış, ki şahitler de vardı biri de eşimdi hatta, şahit ifadeleri sonrası eşler karşılıklı şikayetçi olmuştu, aradan birkaç gün geçip bunlar barışınca şikayetten vazgeçtim diyor kadın ama kamu davası açılır demişler öyle de olmuştu.

Kilis ilinde ve herşey bu sehil oldu bilmiyorum pek bu kanunları bilmiyorum ama haksız goruldum sadece bu göndermek istediler ama sığınmak istediğimi söyledim biraz düşündükten sonra tmm dediler
Resmi evli değil misin? Tc. Vatandaşı mısın şu an? Kimin ne haddine düşünmek? Bir çok olay görüyoruz kadın bilmese bile avukat istiyor musunuz? Kadın sığınma? Uzaklaştırma talebiniz var mı? Diye sorarlar. Sizi kolunuza tutup sınır dışı edemezler yani çok ciddi gerekçeler lazım( bu kısımda mantık yürüttüm)

Size inanmayanlar kadın sığınmaya hangi gerekçeyle aldılar mesela? Yani orası evli insanları rehabilite merkezi değil mağdur kadınlar için.
Boşanmak istediğimi bana yaptıklarını anlattım ve kalmak istemediğimi söyledim gidecek yerim olmadığını falan sonra oraya götürdüler korktugumu yaptiklarini anlattım inanmadılar ama pisikiyatrik olan konulara bakilacagini falan soyledilr

Hastaneye görmediğim için ve duzelir dediğim için almamistim
Hata üstüne hata yapmışsın bacım. Olayın neresinden tutsak elimizde kalıyor. Şuan vücudunda herhangi bir iz yok mu? Eğer varsa hastaneye gidip darp raporu çıkart. Şiddet uygulayan düzelmez, değişmez aksine daha çok şiddet uygular.

Merhaba arkadaşlar ben canan 18 yaşındayım 16 yaşında evlendim iki tane kızım var biri bir yaşında diğeri dört aylık kocam bana sürekli olarak şiddet uyguluyo bir keresinde çok kötü dayak yedim 17 yaşında gözüm ağzım morluk içindeydi ve sislikten dolayı hicbirsey yiyemiyordum ve nasıl dayak yediğini bile hatırlamıyorum sadece boğazımı kesmekle tehdit edip bıçağı dayandığını hatırlıyorum ve ikinci dayagimda tokatlarla gözümün içini kan dolmuş gibi dövdü gözümün sadece siyahlari beli oluyodu ve ilk kızım benim öz kızım değil ona annelik yapmaya çalıştım yapıyorum da ikinci kızım doğduğunda bana şiddet uygulamaya devam etti hamile iken bile vurdu kırdı yine aynıydı dün şaka yaptım Gülsün biraz eğlenelim diye ama yine aynı oldu dayak yedim ve tehditler savurdu seni özel bölgeden astım kapıya bağlar sislerim dedi ve ben artık dayanamıyorum boşanmak istiyorum ama beni tehdit ediyor seni uyurken keserim evlat acısına dayanamayıp intar etmis derim dedi ben boşanıp giderim buralrdan diyorum ama kızlarımın başına bişey gelir biseyl olur diye ölüyorum ve onların yüzüne tekrardan bakamamaktan korkuyorum onları bırakmanın cezasını çekmek istemiyorum sana vermem çocuğu diye ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yardım edin lütfen Allah için bana yardım edin...
Darp raporunu size sormuyorlar,polis geldiği,gbi önce hastahaneye götürüyor.Ayrica kadın sığınma evine kadın istediği takdirde ikiletmeden götürmek,zorundalar.Değil,darp huzursuzum desen alıp,götürüyorlar ki ben anlamadım bu olaydan birsey.

Bilgi için teşekkür ederim☺️

Bende öyle biliyorum, dediğim gibi burada aile içi şiddet vakası vardı, kötü sonuçlar doğurmaması için polisi aradık, polis hastaneye götürmüş rapor alınmış ifadeler alınmış, ki şahitler de vardı biri de eşimdi hatta, şahit ifadeleri sonrası eşler karşılıklı şikayetçi olmuştu, aradan birkaç gün geçip bunlar barışınca şikayetten vazgeçtim diyor kadın ama kamu davası açılır demişler öyle de olmuştu.
Rica ederim 🙏 şu an bir davayı anlattı bana 2 eş kavga ediyor ve barısıyorlar ama kamu davası açılıyor. Hakim soruyor kadına ama cevap yok. (Kocası ceza almasın diye) kocaya soruyor yine cevap yok. En son hakim kızıyor ve kavgayı başlatan kim? Diyor ona da cevap yok. En son ikisinede ceza veriyor, HAGB veriyor.

Back
X