kocamı bilgisayar oyunundan nasıl vazgeçirebilirim?

Ben yukardan bisey istesem kalkip getirmez yorgunum falan filan der sarji bittiginde ucarak yukari cikip aliyor geliyor 😑 gelde sinir olma

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benimki de kızınca geliyor TV karşına uzanıyordu sonra bi bakıyorum telefon elinde oradan girmiş o kadar laf sokuyorum söylemiyorum ama yok vazgeciremoyrum malesf ki

Adini hic bilmiyorum.kulaginda kulaklik birileriyle konusarak savas yapiyor ve sanirim eger birilerini yenemeyince inanilmaz agresif oluyor ailesine.dedigim gibi 4yildir bu cocuk okula gitmek disinda.kalan tum zamanini pc basinda gecirdi ve gecirmeye devam ediyor.Allah akil fikir versin herkese.

Büyük ihtimal odur.
4 sene cçok uzun bir sure ama ya hu.
İnterneti kapatsalar bir sure keşke.

Dualarla cnm namaz klip bol bol dua et ama iki gunde olmicak.. benim cok ykin tanidigm cift oyleydi ne yaptiysa kiz bas edemedi ve gittikse sanki inadina cok oynuordu kocasi.. oda sabretti ve hep dua etti cok skur eside bikac sene sonra tamamen birakti smdi cok iyiler :) yani allahtan baska yardm edecek hicbisey yok birakamaz malesef

___dega___

Nasıl erkekler romantik filmlerden hoşlanmıyor olmalarına rağmen bizimle zaman geçirmek adına film izliyorsa mesela (başka bir çok örneği var bununda en bariz aklıma gelen buydu.) biz kadınlar da eşlerimizin veya sevglilerimizin nelerden hoşlandığını, hoblerini öğrenip dahil olabilmeli, onlarla birlikte oyun oynayabilmeliyiz bence. Biraz araştırmayla bulabileceğiniz ve kanlı/şiddetli olmayan, beraber oynayabileceğiniz bir çok oyun var. Hikayesi, grafikleri, karakterleri güzel... Günde 2-3 saat kadar bir insanın akıl sağlığı için hobilerine zaman ayırmasının sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Eşinizin hobisini öldürmek yerine siz de katılırsanız oldukça eğlenceli zaman geçirebileceğiniz fark edersiniz. Siz karşınızdaki insanın zevklerini paylaşmaya çalışmadan sadece "benle ilgilen!!!!1" diyerek bir şeyler beklemek bence pek anlamsız.

Arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum.

101 okeyi teldende oynayabilir..
Diger oynadigi hakkind bilgim yok..
Benim esimde oynar.. bagimli olacak diye korkuyorum ama bu evde oyun oynanirsa kirarim o teli dedi..
İsteyken vakti cok orda oynuyor .Ara sirada sigara icerken balkonda..konismaktan anlamiyorsa pc yi evde istemeyim baska careniz yok

Benim esimde cok merakli oyunlara bi ara artik hastalik derecesine geldi oyle bir sinirlendimki oynadigi aleti aldim yerde parcaladim cok buyuk kavga ettik.. 6 ay filan kadar sesini etmedi anneside beni hakli buldu sonra baktim benle cok iyi dayanamadim gittim aldim ona bir tane daha. Simdi oynamak isterse ya ben yattiktan sonra yada benim isim varsa burda oturmuycaksan oynucam diyor. Aslinda kumara ickiye dadanmiyorlar ya bu bi nevi daha iyi evde gozumuzun onundeler.

Ya bu oyun bagimliligi gercekten cok kotu.benimde kardesimin bi oyunu vardi savas oyunu gece gunduz oynardi.insanin ruh hali bile degisiyo gece gunduz ayni seyin icinde olunca,bi ofkeli olurdu o zaman,dokunsan patliyacak yani o kadar.umarim sizin esinizde bu denli fazla degildir bu aliskanlik.her an tartismaya hazir oluyolar cunki.bu cok daha zor olurdu.hani bilgisayar disinda keyif aldigi birseyler yok mu.ne biliyim beraber yapabikeceginiz birseyleer disarda yada icerde,en azindan bilgisayarda sizin de dahil olabileceginiz bir oyun olsa hic bari beraber birseyler yapmanin zevkine varsa esiniz.boyle baslayabilirsiniz mesela.zamanlada pc.den baska ortak yapilabilecek daha baska seyler.. ortak arkadaslarinizla aksam icin plan yapin mesela,disarda blusun,ev olur yine hani duruma gore,esnizi oyalayacak,gununu dolu gecirtecek birseyler bulun.umarim duzelir arkadasim.

Eşinin oynadığı tarz oyunlar MMORPG (massively multiplayer online role playing game) grubuna girer ve inanılmaz bağımlılık yapar. Tek hedefin karakterini geliştirmek, daha da geliştirmek, daha da geliştirmek... Ne yazık ki sonu yok. Yapımcılar da bunu bildiği için her zaman daha nadir, daha ulaşılmaz ekipmanlar çıkararak ya para karşılığında, ya da oyuna saatlerini harcayarak kazanabilecekleri ödüller olarak bunu koyuyorlar. Sürekli bir ödüle ulaşma çabası dopamin üretimini tetikliyor ve dopamin hormonu da bir süre sonra bağımlılık yapıyor. Kişi hayattaki tek önemli olan başarı bu oyunda kazandığı başarılar gibi algılamaya başlıyor. Gerçeklikten kopmasa da gerçek hayat heyecanlı, eğlenceli ve tatmin edici gelmiyor.
Yapabileceğin şey karşısına geçmen ve sana ve ailenize verdiği zararları açıkça anlatman. Eğer anlamak istemiyor ve kavga çıkarıyorsa, bir uzmandan yardım almanız gerektiğini ya da bu evliliğe devam etmek istemediğini söyleyebilirsin. Modem kablosu yasaklamak, oyunu elinden almak, bunların hiçbiri çözüm olmaz. Yapabileceğin tek şey size verdiği zararı göstermek. Umarım işe yarar. Oyun saatlerini kısıtlamak ne yazık ki hiçbir işe yaramaz, kendi isteğiyle yapmıyorsa. Tamamen bırakması tek çözüm, kararlı olursan bence başarılı olabilirsin.
Herkes aldatıyor eşini, benim sana ne kötülüğüm var burnunun dibindeyim sadece oyun oynuyorum gibi bir argümanla gelmesine de izin verme. Senin ve bebeğinle geçirebileceği saatlerden çalıyor. Bu anların geri dönüşü yok. Kendine vakit ayıracak tabi insan, ama bu tarz bağımlılık yapan şeyler sizin aile hayatınıza zarar verir. Bunu anlaması lazım...

akşam yemekten sonra modemi kapatıyorum ben :ssz:
balkonda oturuyoruuzz, belgesel izliyoruz, kağıt oynuyoruzz..
bayaa bayaa vakit geçiriyoruz,
tek çaremdi, kökten çözdüm, çok faydasını gördüm :1:

Eşimde bilgisayar oyunlarına çok düşkündür, nitekim ben de eskiden onunla oynardım, bağımlılığım vardı, o açıdan anlıyorum ne kadar zevkli olduğunu.
Çocuğumuz olduğu ilk zamanlarda oynamasına pek karışmadım zaten yorgun ve huysuzdum, şu an kızım 2,5 yaşında, eşim kesinlikle bilgisayar masasına bile oturamıyor, kızım hemen geliyor babasının kucağına oturuyor, ben de oynayacam baba diyor, tabi ki oynayamıyor, baba bilgisayarı kapatıp geliyor. Kızım babasına çok düşkün, sürekli evde peşinde, adam bitti valla, sürekli "baba gellll". Bence biraz sabredin, belki sonra sizin çocuk da oynamasına izin vermez :)

Bir kere laptopu sakladım suratını astı hiç konuşmadı, annesi de bizdeydi arka çıktı oğluna ver oynasın dedi. Ben de sinirlendim verdim. Boşanırım böyle giderse dedim birkaç gün oynamadı sonra yine devam. Yemekler dışında bırakmıyor, oturup çay bile içemiyoruz. Gece işimiz yoksa:) benden sonra yatıyor. Bir yerlere götürüyorum erkenden müsade isteyip kalkıyor. Benim oynayabileceğim oyunları sevmiyor, hoş bebek izin vermez zaten. Ben beraber birşeyler yapmak istiyorum. Ben sevmiyorsun vakit geçirmek istemiyorsun deyince alakası yok diyor. Sinirleniyor, sinirlendiği zaman da konuşmaz uyur benimki. Bebekle yalnızım hep, canım sıkılıyor. Konuşmayı özlüyorum. Birşeylerden ceza olarak mahrum bırakınca ters tepiyor, inatlaşıyor. Bıktım artık. Bebeğim büyüyene kadar iki üç yıl nasıl çekerim oyunlarını? ooofff offff. Laftan anlamıyor adam.

Back
X