- 25 Ağustos 2014
- 21.326
- 51.223
- 798
Bu tarz konular binlerce kez açıldı burada maalesef, yani benzer durumda çok çift var ne yazık ki.Kızlar merhaba. Burayı yeni açtım yeni kullanıcıyım. Konu hakkında daha önce başlık açılmış mı bilmiyorum.
Ben yeni evliyim. Aslında nikahımız nisanda oldu ama 8 ağustosta evlendik. Evlendiğimizden bu yana eşimin şehir dışında yaşayan ailesine sürekli gidiyoruz ve bu durum artık beni rahatsız etmeye başladı. Onlara gittiğimizde annesi sürekli kalın diye ısrar ediyor ancak iki haftalık evliyiz nerdeyse ve eşimle baş başa vakit geçirmek istiyorum. Eşime bu konuyu açtığımda annesinin kötü niyetli olmadığını belirtiyor sen üzülme takma benim dediğim olur gideceğiz dedim sustu diyor. Ancak eşime susuyor benle yalnız kalınca niye gidiyorsunuz diye beni vır vır yiyor. Çok sıkıldım. Ailem daha uzakta şehir dışında . Ben öğretmenim okul açılsa da kurtulsam diye düşünüyordum ki eşim ben giderim dedi . Ben de o araba su mu yakıyor diye kavga ettik ( arabanın yakıtından yakınmıştı bi ara benim aileme gelince her şeyi yakınıyor ) . Eşimin babası engelli bize daha gelmediler ama sürekli onlara gitmemizi bekliyorlar. Bu durumu nasıl aşabiliriz? Sabırlı bir insanım ama sinirliyim de aynı zamanda. Sinirimin eşimle aramızı bozmasından endişe ediyorum. Bu durumu yaşamış olanlar nasıl aştınız yardım eder misiniz?
Daha iki haftalık evlisiniz, ne aile ne arkadaş, kimseyle bu kadar görüşmek normal değil. İnsan eşiyle başbaşa kalmak ister, evinin düzenini oturtmak ister. Biz yaklaşık iki aylık evliyiz; hâlâ evimizin eksikleri, dekorasyon işleri ile uğraşıyoruz. Balayı, akraba düğününe katılım, aile ziyareti de yaptık tabii ama bunlar farklı günlere yayıldı, genelde de başbaşayız. Olması gereken de bence bu ve sizin durum normal değil. Eşiniz buna baştan müsaade etmeliydi, ailesi sınır bilmiyorsa buna yol açan eşiniz. Nasıl başlarsa öyle gidiyor genelde ve eşinizin bu durumdan kendisinin rahatsızlık duymaması zaten en temel problem.
Ne yaparsınız bilmiyorum ama bi şeyler oturmadan çocuk düşünmeyin derim.