Direkt ailesine söyleseniz belki sizi ispiyoncu görüp evet iyice sizden uzaklaşabilir, ama karşınıza alıp güzelce son kez konuşun büyük ihtimalle sizi yine sallamayacak. Ona sert çıkmayın ben diyeceğimi dedim böyle evlilik olmaz her hafta meyhanedesin deyin. Sonra bekleyin yine haftasonu gidelim derse gitmeyin tek başına gitsin , döndüğünde evde olmayın ailenize gidin. Sizi göremeyince bir panik olsun arayınca aileme geldim dersiniz, ailesine de anlatın dediğiniz gibilerse zaten ona güzel bir ayar verirler. Ben normalde sonunda barışılacaksa aileye kavgaları yansıtmama taraftarıyım,ancak eşiniz ipin ucunu epey bir kaçırmış. Onu birinin kendine getirmesi lazım, normalde arkadaşlarıyla görüşüyor sürekli onlarla deseniz kimse size hak vermez bırak kafasını dağıtsın der, ama sürekli arkadaşlarına gidiyor içiyorlar meyhaneden çıkmıyor her hafta gidiyor derseniz iki ailede ona güzel bir ayar çeker, diyelim ki işe yaramadı o zaman da en azından denemiş olursunuz.
Boşan demekle boşanılmıyor biliyorum bende evliyim ama bu kadar arkadaş bağımlısı kocayla da ömür geçmez, herkesin eşi arkadaşlarıyla görüşür eder ama sürekli içen ipsiz sapsız arkadaşlar da o adamı yoldan çıkarır. Hamileyken cocuk varken hiç size yardımı olmaz, sizi evde bırakıp bırakıp arkadaşlarıyla eğlenmeye gider. Ummadığı anda evi terk edip ailelere söyleyin ki ciddi olduğunuzu anlayıp ya düzelsin yada yol yakınken kendinizi ondan kurtarıp önünüze bakın.