Kocamın Değişimi

hanımefendi okuma yazmanız yok mu, yazmışım ya orada her şeyi. ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz ya da doğru düzgün okumadan yorum yapıyorsunuz
Hayretle ve şaşkınlıkla izliyorum insanları.Biz ne ara bu kadar nefret toplumu haline geldik.Ben okuma yazma biliyorum hatta sizin gibi nefret dolu ebeynlerin çocuklarını eğitmeye çalışıyorum.Yazdığım yoruma bir bakın hakaret vs içeren ya da olumsuz bir ibare var mı??Hatta ben bir sorun göremedim CANIM demişim keşke demeseydim.Ya da eşinin iyi yönlerini anlatan insanlara karşu hakaret derecesine varan yorumlar yapan insanlar gibi olmalıydım belki yorumumu beğenirdiniz.Mutsuz insanların çevresine kin kustuğu bir döneme denk geldik .Allah sonumuzu hayır etsin.Yorum yaptığım için kusura bakmayın.Bilseydim yazmazdım.
 
Sanki aşkı bitmiş hevesi geçmiş gibi

İlişki terapisti deneyebilirsiniz belki işe yarar
Onun dışında çocuksuz aktiviteler deneyebilirsiniz.

Çabayla bir süre canlanır ama sonra tekrar eskiye dönme ihtimali yüksek.
 
Yani bana çok normal gelmedi olanlar. Bir kere çocuktan sonra eski hayatını unut diyenleri anlayamıyorum. Ne alaka yani yenisi daha kötü olacak dermiş gibi. Bence bu işte bir gariplik var. Kesinlikle düzelmesi gerekiyor. Belki aile terapisti işinize yarar.
 
gerçekten öyle. ilgisiz olan kadın olunca da bu sefer erkeğin gözü dışarıya kayar vs deniyor. kadınlar olarak baskılanan sürekli biz oluyoruz. eşim iyi bir insan iyi bir baba ama iki yıldır kötü bir eş, bunun düzelmesini istemek suç mu yani
 
teşekkür ederim
 
Ben olsam ilk adımı atmazdım. Aylarca sürerse de sürsün.
Tüm ilgimi çekerdim. Kendimle ilgilenirdim. Trip atmazdım, söylenmezdim ama aşırı umursamaz davranırdım.
Bi "ne oluyo bu kadına?" demesi lazım, kendine gelmesi lazım.
 

Bence iliski terapistien gorunun, bilemedim yani herkesin dedigi gibi sizi anne rolune sokmus olabilir gibime geldi . Cozulmuyorsa, mutsuzsaniz bir uzaman danismakta fayda var diye dusunuyorum.
 
cocuklar kendini dogru düzgün ifade edemeden birakilmamali baska bir kisiye. ki söz konusu olan cocuk bile degil daha bebek.

daha önce de bir yerde yazmistim benzer sorunlari biz esimle cift terapisi yaparak cözdük. erkeklerin dogumdan sonra karilarini es olarak görebilmesi bazen yardimsiz olmuyor. akademisyen birinin bu cözüme sicak bakacagini düsünüyorum.
 
Bence değil.
 
İş yüküyle niye alakalı olmasın? Öğrenci mi yoksa öğretim üyesi mi? İş yükünün niye artmadığını düşünüyorsunuz ki? Sizin akademi geçmişiniz var mı? Memur gibi değil ki akademisyenin işi.

İdari görev verilmiştir, makale yazıyordur, projeyle uğraşıyordur, idari görev verilmiştir.
 
hanımefendi okuma yazmanız yok mu, yazmışım ya orada her şeyi. ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz ya da doğru düzgün okumadan yorum yapıyorsunuz
Ya insanlara yorum yapar gibi yapıp konuyu kendi ilişkisine çekip kocasını övüyor ya da böyle manasız yorumlar yapıyor, dikkat çeken bir hanımefendi. Özellikle cinsellikle ilgili konularda aşırı libidokiller yorumları var Bebek istemese sekste falan asla gözü olmadığını düşünüyorum.

Sizin konunuz özelinde birkaç yoruma katılıyorum eşiniz tamamen babalık rolune kapılmış durumda, bazı kadınlar çocuktan sonra eşini unutuyor bir süre tamamen anne olarak var oluyor onun gibi. E kendisi babalığa kapılınca sizi de sadece anne olarak görmesi normal. Tatile giderken 2 yaş çocuğu bırakılmaz orası yeri değil ama günlük hayatınızda ufak ufak çocuksuz paylaşımlarınızı arttırmayı deneyebilirsiniz. Bir sorun çözmeye çalışırken sadece sorunun kendisine odaklanmayız, olumlu şeyleri arttırmaya da odaklanırız, olumlu şeyler arttıkça dolaylı olarak sorunun çözümüne katkı sağlar. Genel olarak iyi bir ilişkimiz var diyorsunuz bence artması gereken çocuksuzken olumlu/keyifli paylaşımları arttırmak Son olarak yorulmak veya hayatı yoğun olmak vs başka bir şey evet ama 30lu yaşlar kadın ve erkek fark etmeksizin insanın fiziksel zirvesidir libido problemi falan bu yaşla alakalı olamaz
 
acaba o dönemler ilaç mı kullanıyordu
 
bence burada sorun çocuk değil eşim. yani çocuktan sonra bir anda ilgisizleşmesini normal karşılamak zorunda değilim bence. ki ilk 1 sene olabilir dedim tolere ettim ama iki seneyi devirdik.
Siz çok haklısınız orada sorun yok. Ama ben evliliğin çocuktan önce ve çocuktan sonra diye ikiye ayrıldığını düşünüyorum. Yenisi de güzel . Eskiye dönüş yok ama tam olarak. Yaklasabilirsiniz o ayrı. Kadın da öyle , doğumdan önce ile doğumdan sonra farklı oluyoruz sadece fizikten değil ruhen karakter olarak ve de.
Bu arada eşiniz gelince çocuğu alıyormuş ya tatil günleri vs icunuz de vakit geçirin toplu olarak..çocuk sanki belli saat esinizde belli saat sizde gibi bir ayrım olmasa iyi olur..siz de dahil olmuş olursunuz hem onlara .
 
Bir gerçek var erkekler baba rolü ve eş rolünü birlikte pek başaramıyorlar ya da başarana kadar illa ki bir pürüzler çıkıyor çocuktan sonra düzen rayına oturana kadar da kadınlar yıpranıyor maalesef durum bu
 
güzel ve farklı bir fikir değerlendireceğim teşekkür ederim
 
öğretim üyesi. ne yaptığını ve günlük iş yükünü biliyorum. kayda değer bir fark yok son birkaç senesi arasında. ki her gün her saat beni arzula demiyorum ki. en azından haftada iki kere yakınlaşalım bana arzulandığımı hissettirsin sevdiğim adamla oğlumun babasıyla tekrar birleşelim abes istekler mi bunlar.. bazen acaba anormal olan ben miyim diye bile düşünüyorum kafam allak bullak
 
Eşiniz sizi damızlık gibi görüyor, rol karmaşası yaşıyor, babalığı herşeyin onune geçmiş, bilinç altında mutlaka psikolojik bir sebebi vardır. Baktınız düzelmiyor bir aile terapistine gidebilirsiniz..
 
Tam da unu yazmaya gelmiştim çok doğru bir yere değinmişsiniz ben de aynı düşüncedeyim konu sahibi hiç canını sıkma bence de bu durumun sevgi azlığıyla veya seni beğenmemesi ile alakası yok. Erkekler de bazen anne kutsallığı gibi bi düşünce oluyor ve eşlerine eskisi gibi yaklaşamıyor daha farklı bir yere koyuyorlar bence.
 
kişisel alanımız çok çok az. mesela bugünden örnek vereyim 7’ye doğru eve geldi. yemek hazırladım birlikte oturduk yedik, yerken biraz gününden bahsetti en fazla birkaç cümle. bana kişisel hiçbir şey sormadan oğlumuzla ilgili şeyler sormaya başladı en az bir beş dakika diş çıkarma macerasını konuştuk. sonra çocuğu alıp avmye gitti. bana sen gelecek misin bile demedi, birkaç saat sonra geldiler kitap okuyarak oğlanı uyuttu. ben salonda dizi izliyordum beni öptü yatağa gitti ve uyudu. öperken soğuk yaptım hafif, onu bile anlamadı. beni öyle bir pozisyona soktu ki dışardan bakan biri oğlumu kıskandığımı dahi düşünebilir. yani bu rolleri bölüşmek bu kadar mı zor.. ben diziyi izlerken gelip beş dakika yanıma sokulsaydı biraz güzel sözler söylese ve yakınlaşsaydık benim gazımı öyle bir alırdı ki en az bir hafta dünyanın en mutlu kadını olurdum ama yapmıyor. sadece uyumadan önce gelip bir kere öpüyor bütün yakınlaşmamız bundan ibaret
 
Hatta şunu dinlemiştim eşini emzirirken görünce farklı bir yere konumlandırıyor eşini daha bir kutsallık gibi. Birbirini seven çiftler mutlaka bu süreci atlatacaktır diye düşünüyorum.
 
`