Kocamın gözünden düştüm.Nasıl toparlayabilirm?

Eski konularını da okudum da zeplin
Eşin iyi değil
Hatta bence psikoloji fazla bozuk
O tedavi olmadan sen ne yaparsan yap ilerleyemezsiniz

Arkadaslar arasinda bi cift var kiz kocasini ezer sakayla ortamda. Cocugun arkasindan dalga gecerler bu nasil erkek diye. Kiz nasıl kıymetli bi görsen. Cocuk ta o kadar iyi ki. Tasvip etmiyorum ama seven buna da katlaniyo. Ne demis ki konu sahibi azcik kiymet bilsin bu kocalar.

Anlamadım :işsiz:

Tamam anlatmakla hata yapmışsın ama özrünü dilediysen birazcık sessiz kal ve konuşma.
Sonra da "her neyse, o an dertleşmek istediğim için konuştum ama sana cephe alacaklarını düşünmemiştim. Demek ki senin bu buhranlı hallerinden bunalmışım ki böyle yapmışım. Zaten aramız iyi olsa sen herşeye surat asmasan anlatacak bir derdim de olmazdı. Her sorunu depresyondayım diye geçiştiriyorsun tedavi de olmuyorsun. Bitecekse de bitsin ben huzurlu bir yaşam istiyorum" de.

Peki arkadaşlar dostlar bana söyleyin ilişkide 8.yılımız evlilikte 4.Bu zamana kadar neden böyle değildi neden borç harç hayat bu kadar yordu benden vazgeçti hayatında biri yok telefonunu takip ediyorum her hareketinden haberm var.Bi söyleyin kalan 8 yılımız neden iyiydi madem psikolojisi bozuk.gözümün içine bakardı hep neden.Benim çocuk istemelerim beni yalnız bıraktığı için onunla tartışmalarım mı soğuttu?Bir erkek bu kadar neden soğur neden cinselliğimizi dert edip hem de çaba göstermez.Bİr hafta iyi bir hafta kötü.Evlilik bu kadar mı zor bende insanım.Eşim çok zor bir insan.

Peki arkadaşlar dostlar bana söyleyin ilişkide 8.yılımız evlilikte 4.Bu zamana kadar neden böyle değildi neden borç harç hayat bu kadar yordu benden vazgeçti hayatında biri yok telefonunu takip ediyorum her hareketinden haberm var.Bi söyleyin kalan 8 yılımız neden iyiydi madem psikolojisi bozuk.gözümün içine bakardı hep neden.Benim çocuk istemelerim beni yalnız bıraktığı için onunla tartışmalarım mı soğuttu?Bir erkek bu kadar neden soğur neden cinselliğimizi dert edip hem de çaba göstermez.Bİr hafta iyi bir hafta kötü.Evlilik bu kadar mı zor bende insanım.Eşim çok zor bir insan.
Rest cektin mi hic

Çift terapisi önerisinde bulundunuz mu?

Canim erkekler bu cocuk mevzusunu gurur meselesi yapabiliyorlar.
Nereden stresini cikaracak tabi ki senden.
Bence artik cocuk istemedigini söyle. Biz boyle de mutluyuz eski gunlerimize donelim vs gibi guzel bir konusma yap.

Sen yavas yavas yaklas ona. Bakalim ne tepki verecek

Eşiniz kaç yaşlarında? Orta yaş bunalımı ile alakalı depresyon tetiklenmiş olabilir.
Kendi ruhsal durumu için profesyonel destek almadıktan sonra siz önünde amuda kalkıp sirk cambazı gibi oynasanız bile, ancak onun sinirine dokunur. Kişi kendisi harekete geçmeli, siz tek başınıza ittire ittire nereye kadar götürebilirsiniz? Kendini bitirirken, sizin de hayatınızdan çalmaya hakkı yok.

Yanlış anlamayın ama bence sevgi bitebilir,sıcaklık bitebilir.
Ben mesela kocacıyımdır.
Ama insanlık hali bu bir gün kocam bana soğuk davranmaya başlarsa ve bu süreklilik haline gelirse bitirmeye karar veririm.
Zorla kendimi sevdiremem ki...

Cinsellik evliliğin olmazsa olmazı ama sorunlu bir evliliği cinselliği kullanarak kurtarmak ne kadar doğru tartışılır.

Çocuk konusu soğutmuştur

Ben de baya affı zor bir şey yaptınız sandım. Boş bulunmuş dertleşmişsiniz, madem o kadar iyi adammış, sizi başkalarının sohbetine ihtiyaç duyacağınız kadar yalnız bırakıp itmeseymiş kendinden. Ben size hak verdim. Nazlı tripli erkek de bir yere kadar, ömrünü tüketir be insanın.

Hep siz çözümde görev alın, hep onun duyguları incinmiş olsun yok cinsellik yaşayası gelmesin filan. Ne bu?

Çekin önünüze adam akıllı konuşun, beni ne kadar kendi başıma bıraktın dön de bak, beni nerelere sürüklediğine, kimlerle hangi konuları konuşmak zorunda bıraktığına bak diye çıkın üste.

Bu hatanızın tabanı, eşinizin hatası.
Rest mi çekersiniz ne yaparsınız, böyle hayat geçmez. Oldu ya, depresyonlu paşayı memnun etmek için fır dönün durun bari. Alttan alsanız olmuyor, üste koysanız olmuyor, bu adama ulaşılamıyor demek ki. Nabzına tribine başlayın bakalım bi ne olacak.
Kesinlikle katılıyorum

Eşinizden doğru düzgün özür dilemelisiniz, suçlu olduğunuzu ikiniz de biliyorsanız af dilemekten başka hiçbirşey işe yaramayacaktır.

Erkek olsun kadin olsun karsisinda ki kisiyi ne kadar seversede bazi kilit noktalarina dokunuldugunda malesef soguma istememe durumu olur.
Esinizin tabu olarak gordugu nokta bu anladigim kadari ile.
Iliskinizi baskalarina anlatiyorsunuz o baskalari kendinde esinize bunlari soyleme hesap sorma hakki buluyor.ki bu kisim cok komik.
Esinizi taniyor olabilirler samimi olabilirler vs.
Ne demek kalkip karisinin anlatyigi seyleri yetistirmek.siz hala iyi niyetliler diyorsunuz ama degil.ya fesatlar ya kiskanc yada cok bos insanlar ugrasacak konusacak bilmislik yapacak konu aramislar kendilerine sizde malzemeyi vermissiniz.
Siz bu duruma ozrumu diledim dedikten sonra kocaman bir ama ekleyip onlar bizim iyiligimiz icin konuşuyor dedikce esiniz elbette ki bikar ve istemez sizi diye dusunuyorum.
Ve kadin olsun erkek olsun insan sogudugu biri ile cinsellik istemez.

Sizi çok iyi anladım.
Ben küçük arkadaş grubumla her şeyi paylaşırım ,onlar da benle paylaşır. Esim bu duruma ara sıra kızar ama bi sorunumuz olduğunda kızlara sorsana ya da kadınlar klubune baksana der.
Bizim de uzun bi ilişkimiz var ve çocuk olmuyor sebep ararken esim de bi problem olabileceğini düşündüğümüz dönemde sağa sola duyurma dedi, ben bi kavga ettim sorun bende sanarken bi dünya duysun sende olunca susacam öyle mi banane diye. Adam çözüldü kendi soruyo paylasiyo baktı ki herkeste olabiliyor bu tarz şeyler rahatladı.
Hatta misafir olarak kk yi bile takip eder sorunları konusunda.

Baya yazdım kendimi kusura bakma, sizin durumunuzu da normal göstermen lazım sagdan soldan karşısına şu da böyleymiş eşi söyledi bu da böyleymiş anası söyledi kk da bisuru kadın var eşleri senin gibi diye.
Böylece kendini cüzzamlı gibi soyutlamayip rahat olacak o konuda.
O arkadaşlarınız da pek iyi niyetli gelmedi bana eşinize körü körüne onları savunmayin hatta diyin ki çok bunalmistim bi şey paylaştım nası insanlarmış sana yansittilar dost değillermiş arayıp kavga etcem iliskimizi bitirirecem diyin o size onları savunmak zorunda kalsın:KK66:)

Şöyle bir şey var

Ben eşimi üzüyorum kendime geleyim kendimi soğutmayayım iyi olayım demiyor.Ben burda ailemden uzaktayım aileme de yansıtmak istemediğim için arkadaşımıza anlattım ben kötü oldum.Tamam yaptığım yanlış fakat hemen beni dışlaması gerekmiyor anlayışssız biri değilim.Ben bilemedim hata ettim onların eşime karşı cephe alacaklarını.Hep bana cephe alıyorlar hemde evimize geldiklerinde hiç bir şey yok gibi davranıyorsun iyi kız sensin kötü çocuk benim diyor.Aylardır bu böyle konuşmuyorum diye salak sandın beni dedi.Biz kimin ilişkisini biliyoruz herkes çok mu iyi dedi.Herkes rol yapıyor diyor.Ben neler biliyorum kime ne anlatmışım içimden gelmeyen bir şeyi yapmacık şekilde yapmam diyor.Dürüstlüğümden kaybedeceksem kaybedeyim ben erkeğim kimseyle lişkimizi konuşamam konuşmam.Ayrılacaksak ayrılalım sakız oldu dedi.Oysa kimse kötü olun demiyor.Triplere girdi.benm de canımı sıktı üzüldüm.Ne olursa olsun benim eşim milletin eşimi kötü bilmesini istemem..
Sürekli tek takılma isteği var.Sürekli yalnız kalayım.Beni dışlıyor.Her hareketim batıyor diyor.Depresyondasın diyorum evet diyor ama destek almıyor.Napcağımı şaşırdım.
İyide arkadaşım bu problemler cinsellikle çözülecek seyler değil ki

Sevgili Z zeplin88 o kadar büyütülecek birşey yapmamışsınız. Eğer eşiniz hassas bir dönemden geçiyor olmasaydı zaten bu olay büyümeden çözülecekti. Madem eşiniz kendini iyi hissetmiyor siz soğukkanlı ve mantıklı davranarak işi ele alacaksınız. Öncelikle bu depresyonunun sebebi nedir bunun çözülmesi lazım, o kendini iyi hissedecek ki tekrar bir iletişim ve yakınlık kurabilesiniz. Biraz net ve yönlendirici olun ikna edin bir uzmandan yardım alması için. Onunla bir konuşma yapın ama bu konuşma suçlayıcı ve ilişki odaklı olmasın. Yerinizde olsam şöyle bir konuşma yapardım: "Seni önemsiyorum ve seviyorum ama iyi görünmüyorsun. Hassas bir dönemden geçiyorsun ve bu yüzden en ufak şeyler bile büyüyüp sorun oluyor. Herşeyden önce 8 yıldır hayatı paylaştığım ve insan olarak da sevdiğim adamın iyi hissetmesini istiyorum. Bir psikolog araştıralım yardım alalım senin için. "

Önce eşiniz kendi kişisel problemini bir çözsün biraz toparlansın bu zaten ilişkinize olumlu yansıyacaktır. Sonra ilişkinizle ilgili de daha sağlıklı değerlendirmeler yaparsınız.

Ay böyle üstü kapalı dert anlatıyorlar ya uyuz oluyorum . Ne yaptın da küçük düştün senden soğudu anlatacak misin ? :işsiz:

Back
X