Kabul edelim en iyisinin bile hammaddesi odunBazıları kısmen eğitilebiliyor, bazıları imkansız.
Eğitilebilirlik eşiğini sınayın önce.Elinizden geleni yapın, sonra karar verin tamam mı, devam mı aşamasına.
İlgi isteyip, kimi zaman abartıp (regl dönemi öncesi) ilgi arsızı olduğum zamanlarda yaptıklarım;
-Eşim oyun oynarken devamlı modemi kapatıp, açtım, benim yaptığımı anlamadan kırk saat dolandı geldi,gitti, sonra anladı hainliğimi.Şimdi ne zaman oyun oynamak istese önce beni şımartmak zorunda, yoksa elim gider gene modeme
-Dağınıklık sorunu için kirli sepetine çoraplarını atmadığı ve ben her odadan köpek gibi koklaya koklaya pis çorap aradığım için 10 gün çorap yıkamadım, sonuç; beyaz spor çorapla işe gitti ve artık kirlilerini renkli beyaz diye bile ayırabiliyor, uygun sepete atıyor.
-Gene kendisi oyun oynarken, birden önünde deli gibi soyunmuşluğum ve eli ayağı titrediği için bilgisayar başında denyo gibi kalmışlığını hatırlarım.Sonrasında da giyinip, hiç bir şey yapmadan odaya geri dönmüştümEl mi yaman bey mi ? Hehehe.
-Televizyona çok daldığında bozuk fırını çalıştırıp, sigortaları attırmıştım, sigorta site dışından açıldığından kırk saat sürmüştü tekrar medeniyete dönmemiz.Bu arada da karanlıkta romantik dakikalar yaşamıştık.
-Yürüyüşe çıkmak istediğimde gelmek istemezse, ya da başka şeylerle ilgilenirse transparan bir şeyler giyer "iyi bende mahallenin delikanlılarıyla yürür, koşarım, geç kalırım haliyle sen beni bekleme yat derim", 2 dakikada hazırlanır çıkarız
Yani özetle, kısmen eğittim ve biliyorumki bir ömür devam edecek.Ha diyeceksiniz "Ne bu böyle ilkokul çocuğu gibi eğitmeler, oyun yapmalar, ceza vermeler?"
Malesef hem odun hem de çocuklar, bu iş ya böyle devam eder, ya da biter.
Eşinizin iyi yönlerini düşünün, hatta boş bir kağıda artılarını, eksilerini, iyi günlerinizi, sıkıntılı günlerinizi yazın.Kabaca bir hesap yapın.Sevginizi, aşkınızı ölçün, belki evlilik terapistleri bile bu aşamada yardımcı olabilir.Hepsinin sonunda hesap eksik çıkıyorsa o zaman bu fikirlerinizi yürürlüğe koyarsınız.
Herşeyden önce sağlıklı ve stressiz , mutlu bir hamilelik dönemi dilerim.
kız cok alem kadınsın varya sen