• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın kötümserliği ve hamileliğim.

Sultanbeyli eşinizin tabiriyle biraz "varoş" biyer olabilir, ama bazı kısımları. Ve ben hiç görmedim linç ettiklerini gayet normal bi yer.

Ayrıca ne demek ilk gelip orayı yağmalıcaklar, bu ne biçim düşünce ya güldüm valla :KK70:
ben de güldüm valla ne yalan söyleyeyim:))

Dunyanin bu kadar kotuye gidecegini dusunuyorsa neden bu dunyaya cocuk getiriyor.. ya cocuk yapmiyacakti yaptiysa da bu tur soylemleri dile getirmemesi gerekiyor.. evet hakli olabilir suanki durumumuz insanlari panik atak yapti resmen ama yapacak hicbirseyimiz yok.. esiniz olan patlamalardan sehitlerden herkes gibi cok etkilenmis o yuzden boyle ince dusunmeye baslamis onu anlayin.. sadece suan bunlari bana soylemenin zamani degil ben hamileyim beni daha kotu etkiliyorsun bebegimde zarar goruyor diyerek guzel bi dille anlatin bence konusmaniza duyarsiz kalmayacaktir..

Olumsuz seyler konustukca gercekten olumsuz olaylari kendinize cekiyorsunuz. Bir ogretmen arkadasim surekli her seyden sikayet eder, davranis konusunda cok pimpiriklidir ve surekli olumsuz olaylar onun basina gelirdi. Yeni hat alir faturasinda problem cikar, kredi kartinda cikar, evini su basar, aldigi kiyafeti hep degistirmek zorunda kalir. Her seyi kabullenip boyun egmek de elbette dogru degil ama her seyden sikayetci olmak da yanlis. Biraz pozitif bakmak gerekiyor diye dusunuyorum.
Aynen,, aynen. Benimde bir arkadaşım var, aşırı pimpirikli ve olumsuz. Bir insan aldığı her kıyafeti mi değiştirmek zorunda kalır, hep ki onun işlerinde sıkıntı çıkar. Demek ki gerçekten cekiym diye birşey var.

Olumsuz seyler konustukca gercekten olumsuz olaylari kendinize cekiyorsunuz. Bir ogretmen arkadasim surekli her seyden sikayet eder, davranis konusunda cok pimpiriklidir ve surekli olumsuz olaylar onun basina gelirdi. Yeni hat alir faturasinda problem cikar, kredi kartinda cikar, evini su basar, aldigi kiyafeti hep degistirmek zorunda kalir. Her seyi kabullenip boyun egmek de elbette dogru degil ama her seyden sikayetci olmak da yanlis. Biraz pozitif bakmak gerekiyor diye dusunuyorum.
Söylediklerinizi yaşamıyorum pozitif bakılacak pek bişey olmasada şükretmeyi bilmek gerek tabi,şükür konusu çok ayrı benim bahsini ettiğim şeyler bambaşla umarım doğru anlaşılmışımdır eşinizde çok haklı tabi bu sizi rahatsız ediyorsa ki ediyor kendisiyle bu durumu konuşmalısınız.
Dünya güzel bi yöne gitmiyor.. böyle işte.

Negatif enerjiden ciddi derecede etkilenen kolay morali bozulan biri olarak çok bunaldım okurken.
Düşündüm de en son yeter artık diye bağırırmışım gibi geldi.
Konuşun biraz kendine gelsin böyle hayat mı geçer. Üstelik hamilesiniz.
Olmazsa da psikologa danışsın bir.

Ben de hamileyken kardesim sirnakta askerdi. Manyak kocamda beni korkutup moralimi bozup duruyordu. Erkekler düsüncesiz o konuda maalesef

Merhaba kizlar. Ben de derdimi yazayim dedim. Belki onemsiz hamilelikteki hormonlardan dolayi abartiyorumdur..
Kisisel durumumdan da belli oldugu gibi gebeligimin 21.haftasindayim ve gebeligim basladigindan beri yuzum gulmedi. 7haftalikken bulantilarim basladi. Her gun kustum. Esim surekli dogurana kadar kusacaksin diyerek basladi benim moralimi bozmaya. Surekli yanima gelip her seyin ne kadar kotu oldugunu ulkenin ne kotu duruma gittigini dunyanin da cok kotu bir yere dogru gittigini kuresel isinmadan dolayi Turkiyede yasayamayacagimizi baska yerlere kacmak zorunda kalacagimizi soyleyip duruyordu. (Hala soyluyor)

Ben ogretmenim ve norm fazlasi oldugum icin tercih disi olarak Sultanbeyli'ye varos bir mahalleye atandim. Buraya tasinmak zorunda kaldik. Bu sefer buranin ne kadar kotu bir mahalle oldugunu pantolonla gezeni linc ettiklerini, basi acik gezeni tasladiklarini, sigara satan bir market bile olmadigini soyluyordu. Yeni gelistigi icin sadece bos bir yer onun disinda oyle bir sey yok. Surekli felaket senaryolari yaziyor.
Gecen arkadasiyla bulusmus. Arkadasi da cok kotu durumda oldugumuzu ic savas cikarsa insanlarin ilk bizim siteye saldirip yagmalayacagini soylemis.
Surekli surekli kotu seyler soyluyor. Artik yanima gelmesini istemiyorum. Ne zaman gelse kotu seyler soyluyor moralimi bozuyor. Benim bildigim hamile kadini mutlu etmeye calisirsin. Kotu bir sey olsa ona yansitmazsin amaan takma bosver dersin. Bana karsi asla kotu davranmiyor. Aksine cok iyi ama karamsarligindan biktim artik. Hic mi guzel bir sey olmuyor arkadaslar bu hayatta. Her sey mi kotu :'(
Bence eşin kötümser değil. Ne yazık ki bahsettiği herşey doğru. Ülkenin hali içler acısı. Bambaşka bir yer halini aldık. Yaşadığınız yer hakkında da az çok bilgim var. Bir iki defa gittim, gittiğime gideceğime pişman oldum. Amaaaa.... Hamile bir kadının yanında asla bu şekilde konuşulmaz. Şu an senin çok stressiz olman gerekiyor. Bu konuda da en büyük destekçinin eşinin olması gerekiyor. Yani sen stres yapsan bile o seni yatıştırmalı. Hangi hastaneye gidiyorsun bilmiyorum kontroller için ama özellikle özel hastanelerin destek servisleri var. Gebelik danışmanlığı, emzirme danışmanlığı, ebeveynlik danışmanlığı gibi farklı adlar altında olabiliyorlar. Bu tip servislerde babalara da hizmet veriliyor annelerle birlikte. Çok da faydalı. Babaya hem gebe kadına hem de lohusa kadın ve bebeğe nasıl yaklaşması gerektiği öğretiliyor. Tavsiye ederim.

Sultanbeyli eşinizin tabiriyle biraz "varoş" biyer olabilir, ama bazı kısımları. Ve ben hiç görmedim linç ettiklerini gayet normal bi yer.

Ayrıca ne demek ilk gelip orayı yağmalıcaklar, bu ne biçim düşünce ya güldüm valla :KK70:
Eşin bu şekilde negatif olması kötü tabi ama bence şu Sultanbeyli konusunda haklı. Özellikle İstanbul'da yürürken bile tedirgin olduğum nadir yerlerden biri. İnsanların bir kısmı sanki zaman makinasıyla iki yüz sene önceden gelmiş gibi, geri kalan kısmı da (özellikle genç erkekler) sanki kafalarına elektrik verilmiş, uzaydan gelmiş gibi. Hani şu apaçi dediklerinden. Acayip bir yer. Bence şansları varsa taşınsınlar oradan. Hiç istemezdim öyle bir yerde çocuk büyütmek.

Esinizin soyledikleri dogru evet ama hayatimiza bir sekilde de devam etmek durumundayiz bu da bir gercek

Eşiniz karamsarligin dibine vurmuş. Sinir olurum böyle herşeyin kötüsünü düşünen insaara azcik olumlu tarafindan bakmayi denesin. Ulkede sanki tek basina yasiyor bir tek o goruyor sorunlari baska kimse gormuyor mu yani

Bence eşin kötümser değil. Ne yazık ki bahsettiği herşey doğru. Ülkenin hali içler acısı. Bambaşka bir yer halini aldık. Yaşadığınız yer hakkında da az çok bilgim var. Bir iki defa gittim, gittiğime gideceğime pişman oldum. Amaaaa.... Hamile bir kadının yanında asla bu şekilde konuşulmaz. Şu an senin çok stressiz olman gerekiyor. Bu konuda da en büyük destekçinin eşinin olması gerekiyor. Yani sen stres yapsan bile o seni yatıştırmalı. Hangi hastaneye gidiyorsun bilmiyorum kontroller için ama özellikle özel hastanelerin destek servisleri var. Gebelik danışmanlığı, emzirme danışmanlığı, ebeveynlik danışmanlığı gibi farklı adlar altında olabiliyorlar. Bu tip servislerde babalara da hizmet veriliyor annelerle birlikte. Çok da faydalı. Babaya hem gebe kadına hem de lohusa kadın ve bebeğe nasıl yaklaşması gerektiği öğretiliyor. Tavsiye ederim.
Hamile kadının yanında böyle konuşulmaz diyorsun, kendi yazdıklarına bak. Yazınca daha mı az moral bozuyor yani

Hamile kadının yanında böyle konuşulmaz diyorsun, kendi yazdıklarına bak. Yazınca daha mı az moral bozuyor yani
Hayır tabii ki yazınca daha az moral bozmuyor ama adam da haksız değil. En azından eşiyle arasıyla çok bozulmasın. Gitsinler dediğim gibi bir gebelik danışmanına babaya nasıl davranması gerektiği anlatılır. Ama sırf hamile diye gerçekler de göz ardı edilemez. En azından bulunduğu şartlara göre önlem alır kadıncağız. İmkanı varsa taşınır, yoksa başka bir yol arar. Ne yazık ki hamile olsak da olmasak da (bu arada ben de 28 haftalık hamileyim) şartlar bu ve gerçekleri de görmemiz lazım. Pembe gözlük takmanın alemi yok. Evet eşi herşeyi dünyanın sonu gibi yansıtmasın bu konuda hemfikirim. Ama inanın hiçbir şey yolunda değilken, herşey iyiymiş gibi davranılması daha büyük sorun yaratıyor.

Back
X