Konu sahibi, eminim kp familyası şöyle düşünüyordur: onlar iki kişi çalışıyor, atıyorum 4 bin falansa maaşlarınız "biz o parayla dünyaları alırız" mantığı vardır. Kimse kimsenin geçimini bilemez, kazancı üzerinden de kendine pay biçmemeli. Belli ki onlar yapmış, akıllı kocan da gaza gelip ooo ben de varım, tabi yardım ederim havalarına girmiş. Söndür havalarını gitsin. Sakın müsade etme.
Aynı muamele bize yapıldı, kaldı ki biz en düşük maaşlı memurlarız, yeni evlenmiştik bütün eşyalarımızı,herşeyimizi kendimiz yaptık. Ben yurtdışındayken eşimin ailesi eşimden istemiş ama grçekten yardım edecek durumumuz yoktu. Yardım edilecek durumda da değillerdi. Çünkü kendi paralarını diğer oğullarına(eltim de kaynım da çalışıyor ama kendi keyifleri için,ev ve çocuk bakımı kp ailesi tarafından üstlenilmiş) akıttıkları için zorda kalıyorlar. Bu yaz kaynım ipsizi parasını bitirmiş annesinden benzin parası aldı gitti gözümüzün önünde(maaşını çerez,içki ve benzine harcar kendi tamamen). Parayı veren kv de de gülüp "Allah akıl versin diyor" arkasından

ben de Çok konuşurdum eşim durup durup aileme yardım edelim der dururdu, böyle bir damar var bazı erkeklerde galiba. Düşün geçen yıl o çalışmıyordu ben sabah 7 akşam 10 çalışıp daha borçtan yeni kurtulacaktık ki onun eline geçecek 3kuruşu aileme gönderelim planlaması yapıyordu. Bir de hep ben dışardan aç bi aç geldiğimde söylüyordu bunu

offf Allahım kabus gibiydi. Benim eşim de faiz yüzünden kredili ev olayına girmiyor ama adı gibi şunu da biliyor "benim rızam olmadan 3 kuruş veremez artık ailesine"
Ne yap ne et müsaade etme. Ver dediysen de dün akşam geri dön, inat etme ailesi nezdinde yapma açıklamayı "benim rızam yok" de. Ayrıca gerçekten sizin için araba şart gibi. Bir de inşaat firmalarının 60-72 ay falan taksitle ev satışı oluyor, olmadı bu parayı 100bin üzeri biriktirir öyle bir ev olayına dahil olursunuz. Sakın diyorum başka birşey demiyorum