Kocamın teyze kızı bizde kalacak :(

Hepsi aynı demek :KK70:
Bazen makine dolu oluyor elimde yıkamak zorunda kalıyorum.
Geliyor durulamaya.
Başlıyor döndürüyor bir daha altını üstünü, tekrar tekrar.
Hadi artık diyorum en son öyle bırakıyor :KK70:
Cirilla toplanıp hepsi temizlik yapsa 1 hafta da bir evi temizlerler herhalde :KK70: kskdld :KK70:

Aslinda düzenli olarak hergun yapsalar belki o kadar detaylandirmazlar. En azindan benim eşim hergun yapmiyor işleri. 😂😂😂 Hergun yapsa eminim "yeter be" der ugrasmaz. Ben calismadigim için eşimden daha fazla yapiyorum haliyle. 😬

Yok yok çok doldurmam hiç bi zaman iki kişiyiz kahvaltı ve akşam yemeğini koyar çalıştırırım. Düzenlidir zaen obsesifim herşey düzenli olması gerek 😂
Uzunda da yıkadım kısada da sonuç aynı. Annemle makinalarımız aynı marka yakın model onda da sorun aynı. Annemin bi önceki makinesi 90lardan kalma bi boschdu ben öyle bir makina bir daha görmedim hayatımda ne atsan nasıl atarsan at çok güzel yıkardı ama bu yeni alınanlarımız biraz tırt çıktı. Suya acıyorum israf yani yazık.

orası öyle

eski makinalar şimdi yok

annemin 1996 model bir de çamaşır makinası var ilk defa geçenlerde bozuldu

usta bir parça bulmuş su girişi kireçlenmiş onu değiştirince eskiye döndü

herkes aman yeni alma daha beter oluyor diyorlar

benimki de bozuldu 9 yıllık makine bana da dediler kullan bunu yenisinden bu performansı alamazsın diye

her gelen gideni aratıyor

makinede yıkarlarsa makine mundar olurmuş

yani iç çamaşırı ile gömlek örneğin aynı yerde yıkanırsa (aynı anda değil aynı yerde) hiçbiri temizlenmezmiş hatta erkeklerin Cuma namazı bile kabul olmaz kadınlara günahı yazılırmış

bunu bundan 30 yıl kadar önce babamın teyzesinin kızından duymuştum

yani önce elde çamaşırların kirini (?) akıtıp sonra makinada yıkayacakmışsın
Bu sey degilmi Safiye:110:

Bu sey degilmi Safiye:110:

ay valla bir de işin ilginç yanı bunu bilgiç bilgiç anlatıyorlardı

annem ben hiç öyle yapmam demişti, bir de gelin yani onu linçlemişler, herkese anlatmışlardır muhtemelen

hatta otomatik olmayan makinada da önce elde alt çamaşırlar yıkanıp sonra o makinaya atılırmış vs vs

Aslinda düzenli olarak hergun yapsalar belki o kadar detaylandirmazlar. En azindan benim eşim hergun yapmiyor işleri. 😂😂😂 Hergun yapsa eminim "yeter be" der ugrasmaz. Ben calismadigim için eşimden daha fazla yapiyorum haliyle. 😬

Evet düzenli yapsalar bıkarlar eminim :D
Ev işini yeter be derler ama kendileri gider saatlerce arabalarını temizlerler :sinirli:

orası öyle

eski makinalar şimdi yok

annemin 1996 model bir de çamaşır makinası var ilk defa geçenlerde bozuldu

usta bir parça bulmuş su girişi kireçlenmiş onu değiştirince eskiye döndü

herkes aman yeni alma daha beter oluyor diyorlar

benimki de bozuldu 9 yıllık makine bana da dediler kullan bunu yenisinden bu performansı alamazsın diye

her gelen gideni aratıyor
Kesinlikle katılıyorum o eski çamaşır makinaları bi beyazları yıkar çıkarırdı kar gibi olurdu şimdi atletten lekeyi zor çıkarıyor beyaz yapmasını geçtim. Annemin de öyle 1992de aldığı bir makina vardı. 2007ye kadar çalıştı her sene bilye dağıtınca mecbur yenisini aldık ama annem bi daha hiç mutlu olmadı üzerine iki makina değiştirdi hala aklı onda.
Ben merdaneli makina delisiyim bulsam şöyle az kullanılmış almak istiyorum 😂

Yok yok çok doldurmam hiç bi zaman iki kişiyiz kahvaltı ve akşam yemeğini koyar çalıştırırım. Düzenlidir zaen obsesifim herşey düzenli olması gerek 😂
Uzunda da yıkadım kısada da sonuç aynı. Annemle makinalarımız aynı marka yakın model onda da sorun aynı. Annemin bi önceki makinesi 90lardan kalma bi boschdu ben öyle bir makina bir daha görmedim hayatımda ne atsan nasıl atarsan at çok güzel yıkardı ama bu yeni alınanlarımız biraz tırt çıktı. Suya acıyorum israf yani yazık.
Çözümü yok benimki de öyle. Temiz bulaşık koyuyorum resmen makinaya anca yıkıyor. Ve 135 dk uzun programda. Kısa program suyu basıp bırakıyor sanki, kurutmuyor bile. Hotpoint mi seninki de? Alırken sırf çelik kazan diye hep kullandığım marka yerine bunu tercih ettim, bin pişman oldum. Bu markada çoğu kullanıcı aynı sorunu yaşıyormuş o yüzden sordum.

Misafir olduğu yerin oturma odasına külotunu asan var mı da ee nolmuş deniyor iyi misiniz? Böyle bir hareket görsem o kişinin akli dengesinin yerinde olmadığını düşünürüm.

Çözümü yok benimki de öyle. Temiz bulaşık koyuyorum resmen makinaya anca yıkıyor. Ve 135 dk uzun programda. Kısa program suyu basıp bırakıyor sanki, kurutmuyor bile. Hotpoint mi seninki de? Alırken sırf çelik kazan diye hep kullandığım marka yerine bunu tercih ettim, bin pişman oldum. Bu markada çoğu kullanıcı aynı sorunu yaşıyormuş o yüzden sordum.
Benimki de kısa programı 45 dk ama dediğiniz gibi suyu basıp bırakıyor ne kurutma ne durulama zaten kapağı açınca altta detarjan köpükleri duruyor nasıl güvenip de bişey yiyip içelim deterjanlı bulaşıklarla. Mecburen bende akıttığım bulaşıkları bi güzel 110 dkda yıkıyorum.
Markası arçelik malesef. Hotpointlerde böyle bi sorun şaşırttı beni. Ben maddi durum kısıtından dolayı yüksek model alamadım ama pişman oldum.

ay valla bir de işin ilginç yanı bunu bilgiç bilgiç anlatıyorlardı

annem ben hiç öyle yapmam demişti, bir de gelin yani onu linçlemişler, herkese anlatmışlardır muhtemelen

hatta otomatik olmayan makinada da önce elde alt çamaşırlar yıkanıp sonra o makinaya atılırmış vs vs
Bir kez daha cok cahil inanclarimizin oldugu bir gun oldugunu anladim :işsiz: cok sukur

Back
X