kocamla anlşamıyoz

İşte örnek bir hoşgörü dini mensubu. Ahahaha.

Kafasını kesin bence. Ehehehe.
ışid misiniz kuzum siz. Rahat bırakın adamı. Olmadı boşanin. O size türbaninı çıkar diyor mu.

Insanlari kendi inancinizla dövmekten vazgeçin yaa. Düşün yakamizdan.
eğer adam türbanını çıkarırsan evlenirim deseydi kız da çıkarıp evlenseydi , evlendikten sonra kapansaydı bu olaya denk olurdu. ben alkol odaklı düşünmedim konuyu hiç ;) eşi söz vermiş çünkü. olabilir insanların hassas noktaları. demekki konu sahibi alkol içmemesini önemsiyor ki evlenmeden söz alıyor . bu onun bence gayet doğal hakkı .kafa kesmek espiri olmasın nolur ...

eğer adam türbanını çıkarırsan evlenirim deseydi kız da çıkarıp evlenseydi , evlendikten sonra kapansaydı bu olaya denk olurdu. ben alkol odaklı düşünmedim konuyu hiç :KK66: eşi söz vermiş çünkü. olabilir insanların hassas noktaları. demekki konu sahibi alkol içmemesini önemsiyor ki evlenmeden söz alıyor . bu onun bence gayet doğal hakkı .kafa kesmek espiri olmasın nolur ...
Valla bu konu bence öyle fenalıklar geçirilecek, ayilip bayilinacak bir konu değil.

Adama o dönem içki icmese de olur gibi gelmiş. Sonra saçma bulmuş. Bu aldatma değil, yalancilik değil.

Namaz kılmayan biri yarin namaza başlasa, neden basladin mi dicez. Insanlarin fikirleri değişir ufak konularda. Bu da ufak bir konu.

Bireysel ve dini konulara kimsenin Karışma hakki yoktur. Eşin bile. Begenmiyorsa Boşansın.

İiçipte sapıtmıyorsa ayda yılda bir içmesinde sakınca yok sonuçta herkesin günahı kendine boşuna takıyorsunuz

krşke söz verdgı gıbı kalsa inş bugun öyle bi pişman olur ki hiç içmz en cok da ne zoruma gıdıo biliyr musunuz namaxmdn bi vakit kacırsam bnle kavga eder rencıde eder.

Valla bu konu bence öyle fenalıklar geçirilecek, ayilip bayilinacak bir konu değil.

Adama o dönem içki icmese de olur gibi gelmiş. Sonra saçma bulmuş. Bu aldatma değil, yalancilik değil.

Namaz kılmayan biri yarin namaza başlasa, neden basladin mi dicez. Insanlarin fikirleri değişir ufak konularda. Bu da ufak bir konu.

Bireysel ve dini konulara kimsenin Karışma hakki yoktur. Eşin bile.
insanlar eşlerini standart kriterlerle seçmiyor ki ama . bir insan evlenceği insanın dinini önemsemeyebilir ama alkol alışkanlığını yine önemseyebilir. yani bu bir tür alışkanlık. benim ailemde de alkol tüketen insanlar var . annem rahatsız olmaz mesela babamın tüketmesinden. ama birisi eşinin alkol tüketmemesini isterse anlarım bunu. bu onun kriteridir . o zaman git öyle birini bul diye düşünürüm. konu sahibi de eşinden böyle bir söz almış. mesele dediğim gibi alkol değil. hani demişsiniz ya şöyle böyle düşünmüş şimdi öyle gelmemiş diye bunun konu sahibi açısından ciddi olduğunu bilerek söz veriyor. ben çok önemserim verdiğim sözleri. biz namaz kılan birine neden kılıyorsun demeyiz haklısınız ama eşi evlendikten sonra namaza başlarsa ,bu sebepten rahatsız olup boşanırlarsa da tutup ona sen rahatsız olamazsın gibi bir dayatmada yine bulunmam.

arkadaslr mrb bn tesettrluyum namazmda faln esım sırf balayındayz dıe tatıl dıe bgun bıra aldı ve içio bnde suan aglıyom kndımı kahrettım cok fena kavga ettık ayrılcm dedm tm dedi sımdı oylece kaldı bu gece yarısı gıtck kımsm yok babm adanada uvey annm var.annm öldü.kim bni kabul ederki.ne yapm bu adamı.yardm edin

Adamın kendi tercihi saygı duymayı öğrensen ve güzel bir dille dile getirseydin keşke ayrıca eşin zor durumunun farkında o yüzden tamam ayrılalım demiş. Önceden içiyor muydu ? Nişanlı iken biliyor muydun ?

Son düzenleyen: Moderatör:
insanlar eşlerini standart kriterlerle seçmiyor ki ama . bir insan evlenceği insanın dinini önemsemeyebilir ama alkol alışkanlığını yine önemseyebilir. yani bu bir tür alışkanlık. benim ailemde de alkol tüketen insanlar var . annem rahatsız olmaz mesela babamın tüketmesinden. ama birisi eşinin alkol tüketmemesini isterse anlarım bunu. bu onun kriteridir . o zaman git öyle birini bul diye düşünürüm. konu sahibi de eşinden böyle bir söz almış. mesele dediğim gibi alkol değil. hani demişsiniz ya şöyle böyle düşünmüş şimdi öyle gelmemiş diye bunun konu sahibi açısından ciddi olduğunu bilerek söz veriyor. ben çok önemserim verdiğim sözleri. biz namaz kılan birine neden kılıyorsun demeyiz haklısınız ama eşi evlendikten sonra namaza başlarsa ,bu sebepten rahatsız olup boşanırlarsa da tutup ona sen rahatsız olamazsın gibi bir dayatmada yine bulunmam.
Iyi. Boşansın o zaman.
Adam da ickisine karışan birinden kurtulur böylece.

Sizin bu herkesin herkese karismaya hak görmesi meselesi, ramazanda sokakta yemek yiyenleri dövmeye kadar gidiyor yalnız. Evde bunu gören çocuk, ileride herkesin inancina burnunu sokmanin normal olduğunu düşünüyor.

Budist biriyle evlenebilir ve ona sonsuz saygı duyabilirim.
Sizin kafadakiler yapamaz böyle bir şey.
Siz içkiye bile karistiktan sonra...

arkadaslr mrb bn tesettrluyum namazmda faln esım sırf balayındayz dıe tatıl dıe bgun bıra aldı ve içio bnde suan aglıyom kndımı kahrettım cok fena kavga ettık ayrılcm dedm tm dedi sımdı oylece kaldı bu gece yarısı gıtck kımsm yok babm adanada uvey annm var.annm öldü.kim bni kabul ederki.ne yapm bu adamı.yardm edin

Saka mi yapiyorsun?

Sen tesetturlusun diye adam içemez mi?

Alt tarafi bira yani. .. Alem yapmıyor adam.. Sana zorla al ic demiyor. .

Günahı sevabi ona ayrica sana ne oluyor? Neyin krizi?

Esin senin o çocuğun degil.. Onun ictigi bira senin namazını mi bozuyor? Bira icen dinsiz mi?

Boşan sen ya yakma adamin basini...

Zaten yazdığın gibi konusuyorsan...

Iyi. Boşansın o zaman.
Adam da ickisine karışan birinden kurtulur böylece.

Sizin bu herkesin herkese karismaya hak görmesi meselesi, ramazanda sokakta yemek yiyenleri dövmeye kadar gidiyor yalnız. Evde bunu gören çocuk, ileride herkesin inancina burnunu sokmanin normal olduğunu düşünüyor.

Budist biriyle evlenebilir ve ona sonsuz saygı duyabilirim.
Sizin kafadakiler yapamaz böyle bir şey.
Siz içkiye bile karistiktan sonra...
benim yazdığımı okudunuz mu? gerçekten okuyup bunu mu anladınız? ben hayatımda kimseye karışmış bir tek cümle kurmamışımdır. yaptığınız iftira . mesajlar kayıtlı neyseki. ayrıca yüz kez yazdım olay ALKOL değil bir eşin bir eşe söz vermesi diye .siz bence böyle ayrıştıra ayrıştıra inançlara saygısız tipler meydana getirirsiniz. ben çünkü olayı hiç inanç noktasına getirmedim bile yorumlarımda . sizin yorumlarınız islamiyet ve inanç üzerine giderken ben alkol içmemek için söz veren bir eş gördüm konuda. böyle devam edin çok saygılısınız bravo.

Başta yapılan hata bu zaten. Kimse kimsenin kişisel davranışları hakkında söz almamlı evlenirken. İçersen seninle evlenmem diyen bir kadına seven bir adam doğal olarak söz verecektir içmeyeceğim diye. Ama bunu ne kadar uygulayabilecek tartışılır. Bu tip sözlere güvenilmemeli. Bu sadece alkol konusunda değil genel bir tespittir.

İnsan değişen bir varlıktır, her türlü konuda değişebilir. İçki içmeyen insan bir anda içmeye başlayabilir, içmeyi seven bir insan tamamen hayatından çıkarabilir. Tesettürlü bir kadın açılabilir, tesettürlü olmayan biri tesettüre girebilir. Bunlar evlilikte sıkıntılara neden olabilir ama bunun çözümü ağlamak, kavga etmek değil. Ya o insanı olduğu gibi kabul edersiniz ya da yollarınızı ayırırsınız.

Back
X