kocamla anlşamıyoz

madem kabul edilemez boşan ozaman.konu açmanın gereği ne.adam içmek istemiş içmiş.çok ters ise boşancan ,yok boşanamam diosan ağlayıp zırlaman anlamsız...

Herkesim günahı da sevabı da kendine inancıda arkadaşım bence saçma bir sebepten olayı büyütmüşsün seni dövüyor mu hayır kötü söz mü söylüyor hayır e bu Ada'm kendi parasını kazanıyor mu kazanıyor bırakta kendi karar versin içip içmeme konusunu ayrıca bu Ada'm bara diskoya meyhaneye de gidebilir buna sebep mi vermek istersin evinde kırk yılda bir iki bira içmiş çok mu anlamıyorum bu mantığı da !!

Başta yapılan hata bu zaten. Kimse kimsenin kişisel davranışları hakkında söz almamlı evlenirken. İçersen seninle evlenmem diyen bir kadına seven bir adam doğal olarak söz verecektir içmeyeceğim diye. Ama bunu ne kadar uygulayabilecek tartışılır. Bu tip sözlere güvenilmemeli. Bu sadece alkol konusunda değil genel bir tespittir.

İnsan değişen bir varlıktır, her türlü konuda değişebilir. İçki içmeyen insan bir anda içmeye başlayabilir, içmeyi seven bir insan tamamen hayatından çıkarabilir. Tesettürlü bir kadın açılabilir, tesettürlü olmayan biri tesettüre girebilir. Bunlar evlilikte sıkıntılara neden olabilir ama bunun çözümü ağlamak, kavga etmek değil. Ya o insanı olduğu gibi kabul edersiniz ya da yollarınızı ayırırsınız.
bence de söz verilmemeliydi . ama ben kolay söz verilmesi konusuna takığım sanırım biraz . kendim bir konuda söz verirsem başıma yapmamı engelleyecek bir şey gelmediği sürece yerine getiririm. bu konuda da belirttiğim gibi alkole değil evlenmek için alkol içmeyeceğine söz vermesine yorum yaptım.

Kusura bakma da ne kadar iticisin. Adam sana zorla içki mi içirdi? Dozunu mu kaçırdı seni mi dövdü içip içip? Her zaman mi iciyor? Anladığım kadarıyla hayır.
Ben hiç içmem ama tatilde falan ara sıra benim babam da eniştem de oturur iki kadeh dozunda içerler. Hiç kimseye zararları da olmaz.

O sana türbanını çıkar dese namaz kılma dese adamın adı saygisiza çıkardı değil mi? Sen çok mu saygilisin peki? Nerde senin dininin hoşgörüsü saygısı?

Sizin gibi saygısız insanlardan gına geldi artık. Kimsenin haddi değil kimseye karışmak. Herkesin senin inancına senin zihniyetine göre hareket etmesini bekleyemezsin. Yok öyle dünya.

Icen adama söz verdirip evlenecegine gidip kendi zihniyetinde abdestli namazli bir erkekle evlenseydin.

Keşke Türkçe yazsaydın ya. :olamaz: Sesli harfler ağlamış resmen, ağlamış!:sopa:
Sen bu adamın içtiğini, yaşam tarzını bilmiyor muydun önceden? Sürpriz yumurta değil ya bu adam?
Yani bu kadar büyük bir problem mi bira içmesi? Ağlayıp, boşanma kararı verebilecek kadar? Öyleyse boşan ne diyelim.
Yok değilse de idare edeceksin. Yani alkolik değilse, içip içip seni dövmüyorsa, evin rızkını her akşam götürüp tekel bayide bırakmayacaksa, arada bir içmesine ses etmeyeceksin. Aksi halde zaten başta adam kabul etmez bunu.

bence de söz verilmemeliydi . ama ben kolay söz verilmesi konusuna takığım sanırım biraz . kendim bir konuda söz verirsem başıma yapmamı engelleyecek bir şey gelmediği sürece yerine getiririm. bu konuda da belirttiğim gibi alkole değil evlenmek için alkol içmeyeceğine söz vermesine yorum yaptım.

Anladım ben sizi ama dediğim gibi bu şekilde verilen sözler genelde geçiştirme amaçlıdır. Gerçekten içinden gelerek vermiş olsa bile vazgeçmiş olabilir. Bu öyle yerine getirdim bitti denilecek bir söz değil, bütün bir ömür bağlayıcılığı olan bişey. Uygulaması zor, vazgeçilmesi olağan.

9 aydır balayında mısınız ?
Müthiş bir ayrıntı. :KK53:
Nişanlıyken adam içiyormuş zaten, bu hanım bastırınca adam herhalde he hı demiş. Evlenince de 9 ay sıkmış dişini, balayına gelince de eehh yeter deyip, tatil moduna geçmiş herhalde adam. Kadın da bira içtin boşayacağım seni deyince, he gülüm he boşa demiştir işte. :işsiz:

Anladım ben sizi ama dediğim gibi bu şekilde verilen sözler genelde geçiştirme amaçlıdır. Gerçekten içinden gelerek vermiş olsa bile vazgeçmiş olabilir. Bu öyle yerine getirdim bitti denilecek bir söz değil, bütün bir ömür bağlayıcılığı olan bişey. Uygulaması zor, vazgeçilmesi olağan.
ben evlilik konusunda iki tarafında kartlarını açık oynaması gerektiğini düşünürüm. bir insan sigara kokusundan tiksinir ağız sağlığına dikkat eder kriteri karşısındakinin sigara içmemesidir mesela. karşıdaki içmiyceğini söyleyip sonra içerse ben bana neden böyle söylemiştin diye sorulmasını yadırgamam. bu bir hayatı paylaşmak çünkü. aslında herkes düşünse belli konular illa ki evlenilirken konuşulur . hatta sonradan bunu evlenmeden konuşsaydın durumuna gelen insanlar da oluyor. beni alkol ilgilendirmiyor dediğim gibi. dünyada kimse aynı şeylere bakmıyor evlenirken . yapamayacağın şeyin sözünü kolay kolay vermemelisin. en azından konuda anlatıldığı gibi olmamalı. belki eşiyle durumunu konuşsa konuyu buraya yazmayacaktı. neyse ben kolay söz bozulmamasını isteyen bir insanım :)

Her hafta içmiyorsa,
Dışarda içip eve sarhoş gelmiyorsa,
Sende iç diye zorlamıyorsa,
Bırak içsin sanane? Bi tanecik bira yani..
Kendini hırpalaman, ağlaman, boşanmak istemen aşırı tepki.
En son adam bıkıp seni boşayacak.
Abartıya kaçmadığı ve dışarda içmediği sürece karışmaya hakkın yok.

ben evlilik konusunda iki tarafında kartlarını açık oynaması gerektiğini düşünürüm. bir insan sigara kokusundan tiksinir ağız sağlığına dikkat eder kriteri karşısındakinin sigara içmemesidir mesela. karşıdaki içmiyceğini söyleyip sonra içerse ben bana neden böyle söylemiştin diye sorulmasını yadırgamam. bu bir hayatı paylaşmak çünkü. aslında herkes düşünse belli konular illa ki evlenilirken konuşulur . hatta sonradan bunu evlenmeden konuşsaydın durumuna gelen insanlar da oluyor. beni alkol ilgilendirmiyor dediğim gibi. dünyada kimse aynı şeylere bakmıyor evlenirken . yapamayacağın şeyin sözünü kolay kolay vermemelisin. en azından konuda anlatıldığı gibi olmamalı. belki eşiyle durumunu konuşsa konuyu buraya yazmayacaktı. neyse ben kolay söz bozulmamasını isteyen bir insanım :)

Ben kabahati sözü verende değil söz isteyende buluyorum sizden farklı olarak. Kimse kimseyi ömür boyu bağlayıcılığı olan bir söze mahkum etmemeli, edemez. Sonu böyle olur.

Sigaradan hoşlanmayan insan sigara kullanmayan biriyle olacak bu çok büyük problemse, alkolle sıkıntısı olan alkol almayan biriyle olacak. Bu adam sigara içiyor ama ben bununla evlenmek istiyorum o zaman söz verdireyim de bıraksın denmez, denmemeli. Söz vererek bir şeyi yapan insan eninde sonunda vazgeçecektir verdiği sözden.

Benim anlamadığım bir şey var. Neden herkes tutup, yaşam standardının tam tersi birini sevmek zorunda hissediyor kendini?
Yav bu adam böyle yaşıyor, bu adam bu! Sen bunu böyle gördün, beğendin, e niye değiştirmeye çabalıyorsun? Tehdit usulüyle yola getirmeye çabalarlar bir de. Şöyle yaparsan evlenirim, böyle olursan evlenmem.
E kardeşim o zaman bırak beni, istediğin gibi biriyle evlen. Ne diye benim yaşam tarzımı değiştirmeye çabalıyorsun? Bu ne bencillik? Neden taviz veren ben oluyorum? He seni haketmek için değişmek zorundayım öyle mi? Uhuhu :D Nasıl bir narsiszm bu?
Bir keresinde bir erkek arkadaşım ki 1 haftalık falan sevgilimdi kendisi. Bana dedi ki saçların çok dikkat çekiyor, koyu yapsan biraz. Ulan dengesiz sen beni sarı saçlıyken gördün di mi? Böyle de beğendin. E şimdi ne bu? Tabi ilişkimiz asla ilerlemedi, çünkü kendisini o hafta terk ettim. :KK52:

Ben kabahati sözü verende değil söz isteyende buluyorum sizden farklı olarak. Kimse kimseyi ömür boyu bağlayıcılığı olan bir söze mahkum etmemeli, edemez. Sonu böyle olur.

Sigaradan hoşlanmayan insan sigara kullanmayan biriyle olacak bu çok büyük problemse, alkolle sıkıntısı olan alkol almayan biriyle olacak. Bu adam sigara içiyor ama ben bununla evlenmek istiyorum o zaman söz verdireyim de bıraksın denmez, denmemeli. Söz vererek bir şeyi yapan insan eninde sonunda vazgeçecektir verdiği sözden.
evet ben bu bakış açısına da saygı duyarım . ama ben mesela ömür boyu bağlayıcılığı olan söze neden mahkum kaldığını anlamıyorum. pekala o da konu sahibinin olduğu gibi onda da olan evlenmeme hakkını seçsin ? mahkum dalan değil. neden o da açıkça söyleyemiyor? annem alkol tüketmez babam arada tüketir ama ikisi de bu konuyu konuştukları şekilde sürdürüyor. annem karışmayacağını söylemiş ve karışmıyor mesela . babam da bırakmayacağını belirtmiş. şimdi annem kalkıp karışsa ona sen söz vermişsin şimdi niye karışıyorsun derim. neyse bu konu aslında uzun :) sizin de görüşlerinizin bir kısmına katılıyorum. değişik bakış açınızı saygı çerçevesinde yazdığınız için teşekkür ederim.

Hiç içmiyor mu sanarak evlendin? Bilsen evlenir miydin? Ben de istemem eşimin içmesini, ki zaten vebalini biliyor içmiyor. Rahatsız olmakta haklısın. Ama bakalım düzgünce konuş, hemen boşanma lafı da neyin nesi.

Adamı daraltma rahat bırak özel zaman diye içiyor ayyaş olsa anlardın herhalde.

Ayrıca flört ederkende içiyordu ama tek tük az içiyordu diyenler sonradan içiyor diye tekrardan yakınınca ben uyuz oluyorum malesef.

Keyfe keder içmeye karşı değilim hiç bir zaman olmadım. O senin örtüne namazına saygı duyup seninle evlenmiş Sende ona saygı duy.

bira içti diye ayrılacaksan neden evlendin?
O sana karışıyor mu? İlle başını açacaksın dese, mutlu olur musun
Alkolik değil bişi değil..
Amma abartmışsın

evet ben bu bakış açısına da saygı duyarım . ama ben mesela ömür boyu bağlayıcılığı olan söze neden mahkum kaldığını anlamıyorum. pekala o da konu sahibinin olduğu gibi onda da olan evlenmeme hakkını seçsin ? mahkum dalan değil. neden o da açıkça söyleyemiyor? annem alkol tüketmez babam arada tüketir ama ikisi de bu konuyu konuştukları şekilde sürdürüyor. annem karışmayacağını söylemiş ve karışmıyor mesela . babam da bırakmayacağını belirtmiş. şimdi annem kalkıp karışsa ona sen söz vermişsin şimdi niye karışıyorsun derim. neyse bu konu aslında uzun :) sizin de görüşlerinizin bir kısmına katılıyorum. değişik bakış açınızı saygı çerçevesinde yazdığınız için teşekkür ederim.

Şöyle bir ayrıntı var, insan hayatına sokacağı kişileri seçerken belli kriterler belirleyip ona göre seçim yapabilir. Tüm kriterlerine uyan bir insanla karşılaşmış diyelim adam her şey güzel, sevmiş aşık olmuş evlenmek istiyor pat ordan bir yaptırım "içeceksen evlenmem" e bu adam ne diyecek, seçme şansı yok denecek kadar az. Bişeyler yaşamış emek vermiş sevmiş kadını, tamam o zaman deyip yolunu ayıramaz insan. Ama kadın en baştan her şeyin farkında, değiştiririm ben bunu diye bile bile adım atıyor ilişkiye, evlilik meselesi konu olunca da söz verdiriyor. Dediğim gibi kadın bunu problem edecek bir yapıdaysa hiç bir şekilde başlamamalıydı o ilişkiye. Çünkü insanlar alışkanlıklarından bir başkası istiyor diye kolay kolay vazgeçmez.

Medeni insanlarız, görüş belirtiyoruz. Teşekkürlük bir durum yok :)

Back
X