Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bence de söz verilmemeliydi . ama ben kolay söz verilmesi konusuna takığım sanırım biraz . kendim bir konuda söz verirsem başıma yapmamı engelleyecek bir şey gelmediği sürece yerine getiririm. bu konuda da belirttiğim gibi alkole değil evlenmek için alkol içmeyeceğine söz vermesine yorum yaptım.Başta yapılan hata bu zaten. Kimse kimsenin kişisel davranışları hakkında söz almamlı evlenirken. İçersen seninle evlenmem diyen bir kadına seven bir adam doğal olarak söz verecektir içmeyeceğim diye. Ama bunu ne kadar uygulayabilecek tartışılır. Bu tip sözlere güvenilmemeli. Bu sadece alkol konusunda değil genel bir tespittir.
İnsan değişen bir varlıktır, her türlü konuda değişebilir. İçki içmeyen insan bir anda içmeye başlayabilir, içmeyi seven bir insan tamamen hayatından çıkarabilir. Tesettürlü bir kadın açılabilir, tesettürlü olmayan biri tesettüre girebilir. Bunlar evlilikte sıkıntılara neden olabilir ama bunun çözümü ağlamak, kavga etmek değil. Ya o insanı olduğu gibi kabul edersiniz ya da yollarınızı ayırırsınız.
bence de söz verilmemeliydi . ama ben kolay söz verilmesi konusuna takığım sanırım biraz . kendim bir konuda söz verirsem başıma yapmamı engelleyecek bir şey gelmediği sürece yerine getiririm. bu konuda da belirttiğim gibi alkole değil evlenmek için alkol içmeyeceğine söz vermesine yorum yaptım.
Müthiş bir ayrıntı.9 aydır balayında mısınız ?
ben evlilik konusunda iki tarafında kartlarını açık oynaması gerektiğini düşünürüm. bir insan sigara kokusundan tiksinir ağız sağlığına dikkat eder kriteri karşısındakinin sigara içmemesidir mesela. karşıdaki içmiyceğini söyleyip sonra içerse ben bana neden böyle söylemiştin diye sorulmasını yadırgamam. bu bir hayatı paylaşmak çünkü. aslında herkes düşünse belli konular illa ki evlenilirken konuşulur . hatta sonradan bunu evlenmeden konuşsaydın durumuna gelen insanlar da oluyor. beni alkol ilgilendirmiyor dediğim gibi. dünyada kimse aynı şeylere bakmıyor evlenirken . yapamayacağın şeyin sözünü kolay kolay vermemelisin. en azından konuda anlatıldığı gibi olmamalı. belki eşiyle durumunu konuşsa konuyu buraya yazmayacaktı. neyse ben kolay söz bozulmamasını isteyen bir insanım :)Anladım ben sizi ama dediğim gibi bu şekilde verilen sözler genelde geçiştirme amaçlıdır. Gerçekten içinden gelerek vermiş olsa bile vazgeçmiş olabilir. Bu öyle yerine getirdim bitti denilecek bir söz değil, bütün bir ömür bağlayıcılığı olan bişey. Uygulaması zor, vazgeçilmesi olağan.
ben evlilik konusunda iki tarafında kartlarını açık oynaması gerektiğini düşünürüm. bir insan sigara kokusundan tiksinir ağız sağlığına dikkat eder kriteri karşısındakinin sigara içmemesidir mesela. karşıdaki içmiyceğini söyleyip sonra içerse ben bana neden böyle söylemiştin diye sorulmasını yadırgamam. bu bir hayatı paylaşmak çünkü. aslında herkes düşünse belli konular illa ki evlenilirken konuşulur . hatta sonradan bunu evlenmeden konuşsaydın durumuna gelen insanlar da oluyor. beni alkol ilgilendirmiyor dediğim gibi. dünyada kimse aynı şeylere bakmıyor evlenirken . yapamayacağın şeyin sözünü kolay kolay vermemelisin. en azından konuda anlatıldığı gibi olmamalı. belki eşiyle durumunu konuşsa konuyu buraya yazmayacaktı. neyse ben kolay söz bozulmamasını isteyen bir insanım :)
evet ben bu bakış açısına da saygı duyarım . ama ben mesela ömür boyu bağlayıcılığı olan söze neden mahkum kaldığını anlamıyorum. pekala o da konu sahibinin olduğu gibi onda da olan evlenmeme hakkını seçsin ? mahkum dalan değil. neden o da açıkça söyleyemiyor? annem alkol tüketmez babam arada tüketir ama ikisi de bu konuyu konuştukları şekilde sürdürüyor. annem karışmayacağını söylemiş ve karışmıyor mesela . babam da bırakmayacağını belirtmiş. şimdi annem kalkıp karışsa ona sen söz vermişsin şimdi niye karışıyorsun derim. neyse bu konu aslında uzun :) sizin de görüşlerinizin bir kısmına katılıyorum. değişik bakış açınızı saygı çerçevesinde yazdığınız için teşekkür ederim.Ben kabahati sözü verende değil söz isteyende buluyorum sizden farklı olarak. Kimse kimseyi ömür boyu bağlayıcılığı olan bir söze mahkum etmemeli, edemez. Sonu böyle olur.
Sigaradan hoşlanmayan insan sigara kullanmayan biriyle olacak bu çok büyük problemse, alkolle sıkıntısı olan alkol almayan biriyle olacak. Bu adam sigara içiyor ama ben bununla evlenmek istiyorum o zaman söz verdireyim de bıraksın denmez, denmemeli. Söz vererek bir şeyi yapan insan eninde sonunda vazgeçecektir verdiği sözden.
evet ben bu bakış açısına da saygı duyarım . ama ben mesela ömür boyu bağlayıcılığı olan söze neden mahkum kaldığını anlamıyorum. pekala o da konu sahibinin olduğu gibi onda da olan evlenmeme hakkını seçsin ? mahkum dalan değil. neden o da açıkça söyleyemiyor? annem alkol tüketmez babam arada tüketir ama ikisi de bu konuyu konuştukları şekilde sürdürüyor. annem karışmayacağını söylemiş ve karışmıyor mesela . babam da bırakmayacağını belirtmiş. şimdi annem kalkıp karışsa ona sen söz vermişsin şimdi niye karışıyorsun derim. neyse bu konu aslında uzun :) sizin de görüşlerinizin bir kısmına katılıyorum. değişik bakış açınızı saygı çerçevesinde yazdığınız için teşekkür ederim.