• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamla boşanmalı mıyım..

betican

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
484
43
643
İstanbul
Merhaba Hanımlar,

Ben daha önceden de konu açmıştım, 2003 yılında eşimle birbirimizi çok severek evlendik. 2006 yılında oğlum doğdu, ve ben o aralar sadece çocuğuma yöneldiğimden eşimle ilgilenmedim, o da o aralar iş ortamındaki kızlarla samimiyken aramız çok açıldı ve en son yaşanan kavgamızda karakolluk olduk. Bir şekilde ailelerin ısrarı ve oğluma kıyamamam ve eşimide sevmem nedeniyle tekrar denemeye karar verdik.
Allaha şükür 3 yıldır kavga gürültümüz pek olmadı. Ama bende giden gitti tabi, o zamandan beri eşim hep bana iyi davranır, hediyeler alır gezmeye gideriz , tatile gideriz ama ne olduysa işten çıkıp iş değitirdiğinden beri yine olanlar oldu.
Doğum yapıp evde olduğum zamanlardaki gibi, en ufak birşeyde sinirlenip, bıktım artık demeye , sürekli olur olmaz kavga çıkarmaya başladı.
Sıkıntıdayız desem yok maddi olarak, manevi olarakta rahatız , bir tutturmuş sakin ol diye.Ona göre benim oğluma kızıp bağırmam, ( dersini yapmadığı zamanlarda ) bile suç olmaya başladı. Biraz önce yemek yedirirken oğluma yanlışlıkla kaymaklı yoğurt vermişim, öğürmeye başladı bende tepki olarak , kızıp yapma oğlum dedim, BIKTIM BIKTIM diye söylenmeye başladı. Bende sanki benmi öğürdüm, bilerek mi yaptım YETER diye bağırdım, ağzıma ne geliyosa söyledim.
Onunla yüzyüze konuşamayıp kavgaya dönüştürdüğü için mail bile atım, bak eğer sevmiyosan istemiyosan söyle ayrılalım, ne sen beni çek nede ben seni ,olmuyorsa olmuyordur zorlama dedim.
Öyle bişey yok ,seni seviyorum, istiyorum da ama bişey beni senden uzaklaştırıyor, anlam veremediğim bişey diyor.
Bende sevmiyosundur o zaman, yada aklında başkası vardır, gel bitirelim diyorum, hemen ayrılmaya meraklısın diyor.
Benim kafam inanın çok karıştı, işine zamanında gelir, zamanında gider, mail şifresini bilirim, telefon şifresini bilirim.
Aldatsa kesin yakalardım ama ne oldu anlam veremiyorum son 3-4 aydır.
Birbirimize uzakken aşkım ,canım , özledim yazıyoruz , ama aynı eve girince bende dahil karşımda bir yabancı varmış gibi hissediyorum.
Halbuki gün içinde çok özlüyorken. aklıma büyü mü yapıldı diye geliyor ki yeni evlendiğimiz zamanlar yapılmıştı ( ailesi tarafından istenmeyen gelin olduğum için)
Başkada bişey gelmiyor çünkü bende ona karşı aynı duygular içindeyim.
Eskisi gibi yolunu gözlemek, dakikları saymak,gelince boynuna atlamak istiyorum ama içimden gelmiyor görünce.
Lütfen bu gibi sorunları olup çözen varsa bana bir yol göstersin, çünkü eziyet çekiyorum ve çekiyoruz.

canım sen soğumuşsun belli ki yoksa coktan ilşkini normale dönderirdin erkekler cabuk sekıl alır ilşkinizin normale dönmesı sana bağlı ama sen tükenmişsin.. işin zor yani.. ama yapacak bişey var mı dersen de mesela bir evlilik uzmanı dıyordu ki, eşinizle aranızda soğukluk varsa ılk eve gırdıgınde ıcınızden gelmıyorsa bıle elinden tutup hıc bişey konuşmadan gözlerinin içine bakın bır dk. boyunca bunu bıkac gun yapın bakalım ne oluyor demıştı ıddıalı ıddıalı sende bır dene :16:

canım sen soğumuşsun belli ki yoksa coktan ilşkini normale dönderirdin erkekler cabuk sekıl alır ilşkinizin normale dönmesı sana bağlı ama sen tükenmişsin.. işin zor yani.. ama yapacak bişey var mı dersen de mesela bir evlilik uzmanı dıyordu ki, eşinizle aranızda soğukluk varsa ılk eve gırdıgınde ıcınızden gelmıyorsa bıle elinden tutup hıc bişey konuşmadan gözlerinin içine bakın bır dk. boyunca bunu bıkac gun yapın bakalım ne oluyor demıştı ıddıalı ıddıalı sende bır dene :16:

Adam durup dururken kavga cıkarıyormus kadın napsın?

Öyle seyler holivud filmlerinde olur, işten gelen adamın elini tutup gözlerine baksan, karnım ac yemek ne zaman hazır olacak der.

@konusahibi arkadaşım; ilişkiniz biraz tıkanmış görünüyor. Eşinizin sinirinin kaynagını bulabilirseniz belki birkaç adım ilerleyebilirsiniz.

Bana cok buyuk bi soŕun yokmus gibi geldi, oglunu annene ya da kayinvalidene birakip birkac gunlugune basbasa tatile ciksaniz nasil olur acab bi haftasonu kacamagi gibi, aklima ilk bu geldi
basbasayken belki esinin gercekten ne istedigini ya da kendinin ne hissettigini daha iyi anlarsin

Ben büyü olayına inanırım ve basıma gelmesinden çok korkarım. Teyzemin evindeki saksının icinden muska cıkmıstı düsün yanı. İçin rahat edecekse evini iyice karısrır bir bak. Emin ol. Bu arada evlilik danısmanından yada psikologdan yardım almanızı öneririm

çoçuk olunca erkekler değişiyolar çünkü kim ne derse desin o çoçuğu kıskanıyolar bence boşanmak yerine başbaşa bişeyler yapın eski günlerdeki gibi birbirinize zaman ayırın sen eşine zaman ayır onun için süslen bişeyler yap ve durumu gözle eğer hala aynıysa bi uzmandan yardım alın bence çünkü çoçuk varken boşanmak o kadar da kolay olmaz

Adam durup dururken kavga cıkarıyormus kadın napsın?

Öyle seyler holivud filmlerinde olur, işten gelen adamın elini tutup gözlerine baksan, karnım ac yemek ne zaman hazır olacak der.

@konusahibi arkadaşım; ilişkiniz biraz tıkanmış görünüyor. Eşinizin sinirinin kaynagını bulabilirseniz belki birkaç adım ilerleyebilirsiniz.

ben size yazmadım önerim sorununu yazan bayana idi.

İş değiştirdiğinden beri diyorsun... Yeni işiyle ilgili şüphelendiğin bir durum mu var?

Hepinize önerileriniz için çok teşekkür ederim, başbaşa vakit geçirmemiz imkansız. annem yok, kayınvalide ile zaten görüşmüyorum kısmet allah sonumuzu hayır etsin.
hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.

Hepinize önerileriniz için çok teşekkür ederim, başbaşa vakit geçirmemiz imkansız. annem yok, kayınvalide ile zaten görüşmüyorum kısmet allah sonumuzu hayır etsin.
hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.

Allah yardımcınız olsun o zaman tek başına çoçuk büyütmek çok zor olsa gerek hakkınızda hayırlısı olsun

Öyle bişeyden şüphe ediyorsan evini sirkeli su ile sil. İçme suyu damacanasının içine bir kaç damla sirke damlat. Hatta mümkünse banyo suyuna bile damlat.
Ve bunu alışkanlık haline getir. Yerleri silerken daima sirke kat suyun içine.. kötü göz, nazar, büyü hepsine faydalı.

Son düzenleme:
aklının bi köşesinde bilinç altında ayrılma fikri olabilir anlattıklarından ben onu çıkardım muhtemel ki bu sorunlarda ondan çıkıyor

Merhaba Hanımlar,

Ben daha önceden de konu açmıştım, 2003 yılında eşimle birbirimizi çok severek evlendik. 2006 yılında oğlum doğdu, ve ben o aralar sadece çocuğuma yöneldiğimden eşimle ilgilenmedim, o da o aralar iş ortamındaki kızlarla samimiyken aramız çok açıldı ve en son yaşanan kavgamızda karakolluk olduk. Bir şekilde ailelerin ısrarı ve oğluma kıyamamam ve eşimide sevmem nedeniyle tekrar denemeye karar verdik.
Allaha şükür 3 yıldır kavga gürültümüz pek olmadı. Ama bende giden gitti tabi, o zamandan beri eşim hep bana iyi davranır, hediyeler alır gezmeye gideriz , tatile gideriz ama ne olduysa işten çıkıp iş değitirdiğinden beri yine olanlar oldu.
Doğum yapıp evde olduğum zamanlardaki gibi, en ufak birşeyde sinirlenip, bıktım artık demeye , sürekli olur olmaz kavga çıkarmaya başladı.
Sıkıntıdayız desem yok maddi olarak, manevi olarakta rahatız , bir tutturmuş sakin ol diye.Ona göre benim oğluma kızıp bağırmam, ( dersini yapmadığı zamanlarda ) bile suç olmaya başladı. Biraz önce yemek yedirirken oğluma yanlışlıkla kaymaklı yoğurt vermişim, öğürmeye başladı bende tepki olarak , kızıp yapma oğlum dedim, BIKTIM BIKTIM diye söylenmeye başladı. Bende sanki benmi öğürdüm, bilerek mi yaptım YETER diye bağırdım, ağzıma ne geliyosa söyledim.
Onunla yüzyüze konuşamayıp kavgaya dönüştürdüğü için mail bile atım, bak eğer sevmiyosan istemiyosan söyle ayrılalım, ne sen beni çek nede ben seni ,olmuyorsa olmuyordur zorlama dedim.
Öyle bişey yok ,seni seviyorum, istiyorum da ama bişey beni senden uzaklaştırıyor, anlam veremediğim bişey diyor.
Bende sevmiyosundur o zaman, yada aklında başkası vardır, gel bitirelim diyorum, hemen ayrılmaya meraklısın diyor.
Benim kafam inanın çok karıştı, işine zamanında gelir, zamanında gider, mail şifresini bilirim, telefon şifresini bilirim.
Birbirimize uzakken aşkım ,canım , özledim yazıyoruz , ama aynı eve girince bende dahil karşımda bir yabancı varmış gibi hissediyorum.
Halbuki gün içinde çok özlüyorken. aklıma büyü mü yapıldı diye geliyor ki yeni evlendiğimiz zamanlar yapılmıştı ( ailesi tarafından istenmeyen gelin olduğum için)
Eskisi gibi yolunu gözlemek, dakikları saymak,gelince boynuna atlamak istiyorum ama içimden gelmiyor görünce.
Lütfen bu gibi sorunları olup çözen varsa bana bir yol göstersin, çünkü eziyet çekiyorum ve çekiyoruz.

belkide eve geldiğinde çocuğa kızan bağıran bir kadın görmek istemiyodur. anlattığınız tartışmalar hep çocuğunuza olan ikaz anlarında oluyo anlaşılan. sakinlik dinginlik istiyo olabilirmi eşiniz. çocuk yemekte öğürdü diye kızılırmı allah aşkına ya.

Öyle bişeyden şüphe ediyorsan evini sirkeli su ile sil. İçme suyu damacanasının içine bir kaç damla sirke damlat. Hatta mümkünse banyo suyuna bile damlat.
Ve bunu alışkanlık haline getir. Yerleri silerken daima sirke kat suyun içine.. kötü göz, nazar, büyü hepsine faydalı.

çok ilgin ilk defa duydum sirkenin mikrop kırıcı özelliğini bilirdimde

acaba sen birçok şeyde kızıp ortamı mı geriyorsun? Sanki öyle bir şey hissettim. Örneğin oğluna kaymaklı yoğurdu yanlışlıkla vermişsin, çocuk da yiyemiyorsa ve gerçekten öğürüyorsa neden kızıyorsun? Bende kaymak ağzıma yanlışlıkla gelirse bile o gün yoğurt yiyiemem. bu çok basit bir örnek yani ufak şeylerde sürekli kızıyorsun da evde sürekli gergin bir ortam oluyorsa eşin ondan mı bıktı? sen kendi aile yaşantını daha iyi bilirsin, biraz bu gözle düşünürsen belki bir sebep bulabilirsin ve sebep bulmak da çözümün başlangıcıdır. bu arada oğlum doğduğunda eşimle ilgilenmedim demisin ya, oradan başlamış işte sorunlar. malesef biz kadınlar evlenince ve çocuk doğurunca eşimizi unutuyoruz, sonra da neden sorun olduğunu bulmaya çalışıyoruz ama sorun çok net şekilde belli aslında.

belkide eve geldiğinde çocuğa kızan bağıran bir kadın görmek istemiyodur. anlattığınız tartışmalar hep çocuğunuza olan ikaz anlarında oluyo anlaşılan. sakinlik dinginlik istiyo olabilirmi eşiniz. çocuk yemekte öğürdü diye kızılırmı allah aşkına ya.

şimdi şöyle bir şey var
açık konuşmak gerekirse çocuk o gün anneyi yorduysa
öğürme artık son damla olmuştur
konu sahibi arkadaşım bazen bende çocuğuma çok kızdığımda
eşim çok tepki gösterir
kendi kendime düşünürüm acaba bu ara çok mu bağırdım diye
ve genelde cevabım evet olur :(
bu aralar çok mu tepkilisin çocuğa karşı acaba?

Merhaba Hanımlar,

Ben daha önceden de konu açmıştım, 2003 yılında eşimle birbirimizi çok severek evlendik. 2006 yılında oğlum doğdu, ve ben o aralar sadece çocuğuma yöneldiğimden eşimle ilgilenmedim, o da o aralar iş ortamındaki kızlarla samimiyken (samimiyetten kasıt aldatma değildir umarım :31:) aramız çok açıldı ve en son yaşanan kavgamızda karakolluk olduk. Bir şekilde ailelerin ısrarı ve oğluma kıyamamam ve eşimide sevmem nedeniyle tekrar denemeye karar verdik.
Sıkıntıdayız desem yok maddi olarak, manevi olarakta rahatız , bir tutturmuş sakin ol diye.Ona göre benim oğluma kızıp bağırmam, ( dersini yapmadığı zamanlarda ) bile suç olmaya başladı. Biraz önce yemek yedirirken oğluma yanlışlıkla kaymaklı yoğurt vermişim, öğürmeye başladı bende tepki olarak , kızıp yapma oğlum dedim, BIKTIM BIKTIM diye söylenmeye başladı. Bende sanki benmi öğürdüm, bilerek mi yaptım YETER diye bağırdım, ağzıma ne geliyosa söyledim (ne olursa olsun sabırlı davranmalı ve kırıcı laflar etmemelisiniz, insan soğur ister istemez).
Onunla yüzyüze konuşamayıp kavgaya dönüştürdüğü için mail bile atım, bak eğer sevmiyosan istemiyosan söyle ayrılalım, ne sen beni çek nede ben seni ,olmuyorsa olmuyordur zorlama dedim (Gerçekten eşiniz ayrılalım bitsin bu iş dediğinde geri adım atmayacaksanız bu şekilde konuşmalısınız, aksi durumlarda insanın karşısındakine saygısı kalmıyor).
Halbuki gün içinde çok özlüyorken. aklıma büyü mü yapıldı diye geliyor ki yeni evlendiğimiz zamanlar yapılmıştı ( ailesi tarafından istenmeyen gelin olduğum için) (Bu işlere çok girmemek lazım, çözüm çok daha basittir belkide.)

Sabırlı olun, karakolluk olmak çok yıkıcı birşey. İstenmeyen gelin olduğunuzu söylemişsiniz eminim bu olaylardan sonra eşinizin ailesi "Bak bizi dinlemedin, rezil oldun." demiştir. Kimse olayların neden ve nasıl bu noktaya geldiğini düşünmez. Herkes işine geldiği gibi yorumlar.

Bir evliliğin bitirilmesi ve bir yuvanın yıkılması bu kadar basit olmamalı. Birbirinize karşı sabırlı olun ve bazı şeyleri zamana bırakın ayrıca olur olmaz "Ayrılalım!" vs... tarzı laflar da etmeyin, gerçekten buna cesaretiniz yoksa şayet...

şimdi şöyle bir şey var
açık konuşmak gerekirse çocuk o gün anneyi yorduysa
öğürme artık son damla olmuştur
konu sahibi arkadaşım bazen bende çocuğuma çok kızdığımda
eşim çok tepki gösterir
kendi kendime düşünürüm acaba bu ara çok mu bağırdım diye
ve genelde cevabım evet olur :(
bu aralar çok mu tepkilisin çocuğa karşı acaba?

bazen aynı şeyi farkeder her anne, çocuk bazen gün içine anneyi yorar evet anneninde tahamülü azalabilir. ama çocuğun öğürmesi bir reflekstir. yani bilinerek yapılan bişey değilde o sıra bir şeyden rahatsız oldu demektir. hastalanınca ateşinin çıkması kadar normal bir durum yani bu. konu sahibi bu duruma sinirlendi ve bağırdıysa eşininde sinirlenmesi normal geliyor bana. benimde eşim gereksiz bişey için oğluma kızınca bende konu sahibinin eşi gibi tepki veriyorum çünkü.

konu sahibini kötülemek değil burda söylemek istediğim lütfen yanlış anlamasın beni. çok açıkça yazmış çünkü bunu. yani öğürdüğü için bağırdığını. evet bazen tutamayabiliyoruz kendimizi. ama bağarmak yerine sakin sesle konuşmak çocuk için daha etkili akılda kalıcı bir yöntem. bence eşi kesinlikle bu durumdan şikayetçi.

sevgili konu sahibi kafanız çok dolu biraz sakinleşmeniz gerek bence. çocuğunuz da okula gidiyo haftanın bir iki günü bir hobi kursuna falan gidebilir yeni ortam yeni uğraşlarla kafanızı dağıtabilirsiniz.ismekin birçok yerde ücetsiz hobi kursları var. inşallah çevrenze yakında vardır. öyle ha deyince sakinleşemiyor çünkü insan. ev işleri yemek vs derken kendimizi unutuyoruz bazen. bir yazı okumuştum mesela ev hanımlarını büyük kısmı elektirikli süpürge ile ev süpürürken boşanmayı düşünür ve karar verirmiş. bende gerçekten dikkat ettimki bu işi yaparken olumsuzluklarla ilgili çok şey düşünüyorum. kendimize özel anlar yaratmamız gerek. evet çocuğu olan annelerin temposu müsait olmayabiliyor ama bir süre sonra bunuda oturtacağınıza, ayırdığınız zamanın size iyi gelmesiyle tempoyada alışacağınızı düşünüyorum.

Back
X