• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocamla bugun ilk kavgamizi yaptik ...

Allaha şükredin ki size bir bebek vermiş. Şuanda bebeğe sahıp olmak isteyen okadar çok insan var kii canlarını verirler o annelık duygusu için .En büyük sorununuz isim olsun . Sonuçta ikinizin çocugu sana Anne ' demesiyle dünya zaten senin olacak. Eşini kırma iki isim koyun orta yol bulunmuş olur . Binlerce kere şükür ki isim verebilecegın bir can var karnında..

Böyle kendi babasının adı için hamile eşlerinin kalbini kıran erkeklere gerçekten çok gıcık oluyorum.
Nedir yani bu despotluk, babanın adını koyunca başın göge mi erecek?
O kadın hamileyken kendisine yapılan bu zorlamayla ve bir ömür kendi çocuğuna seslenirken,
eşinin yaptıklarını hatırlamayacak mı?

Neden hiç kadının babasının ismini koyalım denmez de erkek babamın adını koyacağım diye tutturur?
Tabi soy erkekten devam ediyor ya, üstün cinsiyet!

Poffffff, eşin uzlaşma yoluna giderse ne ala, gitmezse de işi iyice inada bindirir,
sonra da gider nüfus cüzdanını çıkartır.

Tek seçenek iki isimli olmasını tercihler arasında sunman...
Gerçi onu da kabul etmez böyle tipler...

Son düzenleme:
Bunun bir çözümü yok sanırım..
Benimkide kendisini bildim bileli babamın adı olacak diyor, yaklaşık 18 yıldır tanıyorum sevgilimi..
Değiştiremedim fikrini, bir yol bulursanız bana da söyleyin Allah aşkına..

evet bebeğin kimliğini siz hastanedeyken bile gidip çıkartabilir... ben doğum yaptığımın 2. günü eşim çıkarmıştı ama bizimki ortak karardı...
bu baba ismi koyma ısrarını okadar saçma buluyorumki...
haklısınız koymak istemeyebilirsiniz, fakat bu mesele boşanmaya sebebiyet verecek kadar olmamalı...
bende asla koymam derdim hep ama eşim ısrarla koyacaz deseydi veya bu mesele aramıza tatsızlık sokacak olsaydı ikna olurdum...
bu arada atilla ismini de çok severim :) çok da güzel...
iki isim koyabilirsiniz mesela... eşiniz bu kadar katıysa kabul etmekten başka çareniz yok sanırım...boşanmak bu kadar kolay olmamalı...

Böyle kendi babasının adı için hamile eşlerinin kalbini kıran erkeklere gerçekten çok gıcık oluyorum.
Nedir yani bu despotluk, babanın adını koyunca başın göge mi erecek?
O kadın hamileyken kendisine yapılan bu zorlamayla ve bir ömür kendi çocuğuna seslenirken,
eşinin yaptıklarını hatırlamayacak mı?

Neden hiç kadının babasının ismini koyalım denmez de erkek babamın adını koyacağım diye tutturur?
Tabi soy erkekten devam ediyor ya, üstün cinsiyet!

Poffffff, eşin uzlaşma yoluna giderse ne ala, gitmezse de işi iyice inada bindirir,
sonra da gider nüfus cüzdanını çıkartır.

Tek seçenek iki isimli olmasını tercihler arasında sunman...
Gerçi onu da kabul etmez böyle tipler...

Kesinlikle! Zaten erkeğin soyadını alıyoruz daha ne bu inat. Kızın babası gönül koyar bu seferde haklı da olur.
Herkes küçük bi'sorun demiş ama bana kalırsa hiç değil, gayet büyük bi'sorun.
Büyük konuşmayım ama ben okadar zorluğunu çekicem, 9 ay taşıycam, sancısı osu busu doğurucam eşim benim rızam olmadan gidip nüfus cüzdanını çıkaracak:53: Bu resmen yok saymak, değer vermemek başka bi'şey değil oldu olacak kendi yapsın bebeği de kendi doğursun tek başına. Ben evlenince bile kendi soyadımı da almak istiyorum babamın sadece 3 kızı var öyleyse böyle:ssz:

Hey Allahım ya daha hamileliğin çok erken senin kocanın yaptığı ise tam bir öküzlük canım kusura bakma.
Öncelikle eşin sen olmadan gider çocuğun kimliğini çıkartabilir.
Bende kayınbabam ve kayınvalideim isimlerini evlatlarıma koymak istemedim.Biz evlenirken ikimizde çalışıyorduk ve o zamanlarda kızlık soyadımıda almak istemiştim.Eşim tamam deyip sonrada ben çalıştığım için nikah işlemlerini kendi yaptırmıştı.Ve benim kızlık soyadımı almam gereken kutucuğu işsaretlememiş.Neden diye sorduğumda.Ya erkek adam karısına kendi soyadını aldırımı dediğinde ne kadar sinir olmuştum.Yani bazı erkekler dereyi geçene kadar herşeye tamam diyorlar.Her ne kadar razı gelmesemde oldu.O zamanlarda nikah lmuş ama düğünden bile geçmeyi düşünmüştüm.Eşimin artıları çok olunca olsun deyip sustum.
Yıllar sonra kızıma hamileyim her gelen bir isim söylüyor fikrimizi soran yok.Susutum.Taaa ki kızıma isim koymak için hoca gelene kadar.
Kayınvalidemin yeğeni gelip ooo Fatma Nur,diğer yeğeni gelip ooo Ümmü Gülsüm dediklerinde eşime kızın adı ...... olacak senden bir isim bul ona göre hocaya söyle adını koysun kızımızın dediğimde tamam dedi.

Oğlumda da aynı keze eşim Mustafa diye tutturduğunda (severim kayınbabamı ama bana soyadımı aldırmamanın cezasını verdim ona:1:)asla olmaz dedim.Ne olsun dedi.Hele bir doğuma 10 günm kalsın buluruz dedim.7 aylık hamile idim eşim rüyasında .......diye seslenmiş oğlana :) olsunmu dedi tamam bende ..... istiyorum sağlıkla gelsin koyarız dedim.Velhasıl önce evladının sağ salim dünyaya gelmesi için olsun tüm duaların canım.İnşallah eşinde o zamana kadar değişir de hamileliğini sorunlu geçirmezsin çünkü bu çocuğu gerçekten çok etkiliyor.
Baktın olmuyor sende bir isim ky yanına.Bende eşim ısrar ederse boşanırım demiştim.Ama karşımıza böyle düşünmeyen kaç erkek çıkarki.Yada eşlerimizden daha iyisinimi bulacağız.Bulanlar gerçekten bir oduna düşmüştür Allah kurtarmış daha hayırlı birilerni çıkarmıştır karşısına.
O yüzden İstenmeyen bir davranışı görmezden gelmek, önemsememek, üzerinde durmayıp konuşmamak, o kötü davranışın tekrarını önleyecektir. Umarım eşinde bu bencil davranışından vazgeçer de hem gönlünü alır hemde anlaşarak evladına güzel bir isim koyarsın.

Son düzenleme:
siz zaten kesin bi cinsiyet belirtmemişsiniz, erkek olma ihtimalini dile getirmişsiniz, bir kaç gün geçince kesileşti kız olcakmış diyin, kafası karışır hevesini kaybeder....

bir kaç ay sonra da ultrasonda erkek olduğunu görünce isim fln düşünmez sağlıklı olsunda mantığıyla yaklaşabilir...

yani şuan için ilk heyecan ilk telaş ve panikle isim koyma arzusu, sahiplenme duygusu....
bu reaksiyonların yatışabilmesi için cinsiyet konusunda kafa karışıklığı yaşarsa isim konusundaki israrını ikinci plana bırakabilir ve bu süreçte ikna edebilirsiniz

Her şeyde iki tarafında onayı alınır da bu ortak yapım bebekle ilgili şeylerde niye baba kendi başına halledebiliyo bu resmi işleri:19:...
Çok kötü bu durum, ben diycem X olsun bi'gelicek nüfusta başka isim:53:

ya aslinda odun falan degilde bu isimde inat yapiyo o kadar tartistik geldi barismaya calisiyo bn cok sinirli biriyim bi dereceden snra gozum donuyo kendimi kaybediyorum oda biliyo bunu aslinda ben son noktaya kadar direniyorum yok bu olcak illa dedikce kendimi kaybediyorum yoksa boyle bi konudan bosanmiycami oda biliyo sinir aninda soylenen bi cumle oda farkinda sirf bu sebepten kiz olmasini istemistim ama hayirlisi boyleymis daha 9aylik evliyim bilmiyorum ikna edebilirmiyim onda bu inat bende bu sinir oldukca sanirim cok zor :(

belki kız olacak cnm..kesin bişey söylememiş dr.. şimdiden bunun tartışmasına girmeyin, Allahın gücüne gider..
kayınbaban ben ismimin konmasını istemiorum derse ne güzel olur... onda da var mı benim ismimi koyun merakı..

benimde sevmediğim bi durumdur baba ismi koymak ki kayınpederimi severimde ,

eşimle şimdiden konuştuk ki oda çaktırmasa da istekli aslında,

ilk defa anne oluyorum çocuğumun ismini araştırma bulma heyecanı bile bi başka demiştim ve istemem dedim,

diğer arkadaşların dediği gibi kavgayla olucak iş değil konuşarak çözmeniz gerekli zamanla inadını kırar umarım eşiniz

Konu, icerigi nedeniyle ilgili başlığa tasinmistir.

arkadaşlar ne güzel söylemişler
inatla olmaz bu işler
o zaman benim babamın da ismi olsun deyin
genelde bunu kabul etmiyo erkekler
belki eşin vazgeçer
yada atilla bence çok güzel bi isim
yanına da uygun bi isim düşünürsünüz
istediğiniz gibi hitap edersiniz oğlunuza
canınızı sıkmayın boşuna
ha bana sorarsanız benim mantığıma da uymuyo anne baba isimlerinin konulması
ama ne diyeceksin işte
bi düzen gelmiş gidiyo ööyylee:16:

benim eşimde dedesinin ismini koymak istiyor ve daha nişanlılıktan beri süre gelen bir muhabbet bu.
bende her zaman senin ismin bile daha modern olmaz diye söylüyorum. (daha bebek yada hamilelik yok ) benim kendi ailemde yok öyle dede ismi vermek falan karı koca karar verir çocuğuna koyacağı ismi ama kv kız olursa annesinin erkek olursa babasının ismini koyacakmış! bana öyle söylüyor. Sen hamileliğinin tadını çıkar karnındaki meleği üzme böyle saçma sebepler için ayrıca
bir yerden duymuştum doğum yapacağın hastahaneden bir kağıt veriyorlarmış ve o kağıtta da bebeğin ismi yazıyormuş aksi taktirde nüfus cüzdanı çıkmıyormuş. doktoruna hemşirene rica et öğren bir detayları. (sonra bana da yaz ki bileyim hatta lazım olacak çünkü belki bende 3 5 ay sonra böyle konular açacağım imdat diye )
bu isim mevzusu bana da saçma geliyor çünkü büyüklerin ismini vermek ama laf aramızda düğün davetiyemize bile yazdırmışlardı dedelerinin adını sünnet davetiyesi gibi :)

canım. ya 2 isim koyun ya da eşinle konuş kura çekin. bir kağıda beğendiğiniz isimleri yazın ,eşinin babasının ismi de olsun. senin sevdiğin isimler de. şansınıza ne gelirse. he eğer atilla gelirse yanına bir isim daha koyarsınız. huzurunuz bozulmamış olur :16:

Kesinlikle! Zaten erkeğin soyadını alıyoruz daha ne bu inat. Kızın babası gönül koyar bu seferde haklı da olur.
Herkes küçük bi'sorun demiş ama bana kalırsa hiç değil, gayet büyük bi'sorun.
Büyük konuşmayım ama ben okadar zorluğunu çekicem, 9 ay taşıycam, sancısı osu busu doğurucam eşim benim rızam olmadan gidip nüfus cüzdanını çıkaracak:53: Bu resmen yok saymak, değer vermemek başka bi'şey değil oldu olacak kendi yapsın bebeği de kendi doğursun tek başına. Ben evlenince bile kendi soyadımı da almak istiyorum babamın sadece 3 kızı var öyleyse böyle:ssz:

ya ne güzel söylemişsin.. :46::46::46:
böyle bi sebepden boşanma olmaz ne demek, öyle bi olur ki.. ben hamile kalıcam, 9 ay karnımda taşıcam, doğurucam sonra bi bakıcam nüfus cüzdanı çıkarılmış bile.. bu ne demek yaa. yani sen kimsin ki, sadece bebeği dünyaya getircek bi aracısın, hiçbi değerin yok, söz hakkın yok, senin değil ki bu bebek.. lanet olsun böyle zihniyete.. lanet olsun..

hem vallahi hem billahi öyle bir boşarım ki cümle aleme ibret olur..

"Eski sevgilimin ismi de aynıydı ama..." diyebilme olasılığınız olsa konusu bile bir daha açılmazdı sanırım.

Haha :D çok iyi.

Bence Atilla çok güzel bir isim, adamı sevmiyorsun ama eşim de ismi koyacak diyorsun o zaman yapacağın şey çocuğa ikinci bir isim koymak.

benim eşimde dedesinin ismini koymak istiyor ve daha nişanlılıktan beri süre gelen bir muhabbet bu.
bende her zaman senin ismin bile daha modern olmaz diye söylüyorum. (daha bebek yada hamilelik yok ) benim kendi ailemde yok öyle dede ismi vermek falan karı koca karar verir çocuğuna koyacağı ismi ama kv kız olursa annesinin erkek olursa babasının ismini koyacakmış! bana öyle söylüyor. Sen hamileliğinin tadını çıkar karnındaki meleği üzme böyle saçma sebepler için ayrıca
bir yerden duymuştum doğum yapacağın hastahaneden bir kağıt veriyorlarmış ve o kağıtta da bebeğin ismi yazıyormuş aksi taktirde nüfus cüzdanı çıkmıyormuş. doktoruna hemşirene rica et öğren bir detayları. (sonra bana da yaz ki bileyim hatta lazım olacak çünkü belki bende 3 5 ay sonra böyle konular açacağım imdat diye )
bu isim mevzusu bana da saçma geliyor çünkü büyüklerin ismini vermek ama laf aramızda düğün davetiyemize bile yazdırmışlardı dedelerinin adını sünnet davetiyesi gibi :)

Yok canım verdikleri şey doğum raporu, onda da bebek adı yazmaz. Misal soyadın Aslan; Bebek Aslan diye hitap edilir senin bebeğine.

Doğum raporunun eşime verilmesini istemiyorum gibi bir talepte bulunabilirsin hastaneye; doğum raporu olmadan çıkartamaz nüfus cüzdanını.

kesin erkek mi dedi doktor, belki kız olacak.
sen inada bindirme olayı boşver şimdiden canını sıkma,
eşin vazgeçer belki,ayrıca rüyamda şu ismi gördüm diyerek bi isim söyle
çok etkildendim,ak sakallı bir dede bu ismi söyledi de,hatta ağla,bu ismi koymalıyız de :1:
ama aradan baya zaman geçtikten sonra yap bunu.

Back
X