Hey Allahım ya daha hamileliğin çok erken senin kocanın yaptığı ise tam bir öküzlük canım kusura bakma.
Öncelikle eşin sen olmadan gider çocuğun kimliğini çıkartabilir.
Bende kayınbabam ve kayınvalideim isimlerini evlatlarıma koymak istemedim.Biz evlenirken ikimizde çalışıyorduk ve o zamanlarda kızlık soyadımıda almak istemiştim.Eşim tamam deyip sonrada ben çalıştığım için nikah işlemlerini kendi yaptırmıştı.Ve benim kızlık soyadımı almam gereken kutucuğu işsaretlememiş.Neden diye sorduğumda.Ya erkek adam karısına kendi soyadını aldırımı dediğinde ne kadar sinir olmuştum.Yani bazı erkekler dereyi geçene kadar herşeye tamam diyorlar.Her ne kadar razı gelmesemde oldu.O zamanlarda nikah lmuş ama düğünden bile geçmeyi düşünmüştüm.Eşimin artıları çok olunca olsun deyip sustum.
Yıllar sonra kızıma hamileyim her gelen bir isim söylüyor fikrimizi soran yok.Susutum.Taaa ki kızıma isim koymak için hoca gelene kadar.
Kayınvalidemin yeğeni gelip ooo Fatma Nur,diğer yeğeni gelip ooo Ümmü Gülsüm dediklerinde eşime kızın adı ...... olacak senden bir isim bul ona göre hocaya söyle adını koysun kızımızın dediğimde tamam dedi.
Oğlumda da aynı keze eşim Mustafa diye tutturduğunda (severim kayınbabamı ama bana soyadımı aldırmamanın cezasını verdim ona

)asla olmaz dedim.Ne olsun dedi.Hele bir doğuma 10 günm kalsın buluruz dedim.7 aylık hamile idim eşim rüyasında .......diye seslenmiş oğlana :) olsunmu dedi tamam bende ..... istiyorum sağlıkla gelsin koyarız dedim.Velhasıl önce evladının sağ salim dünyaya gelmesi için olsun tüm duaların canım.İnşallah eşinde o zamana kadar değişir de hamileliğini sorunlu geçirmezsin çünkü bu çocuğu gerçekten çok etkiliyor.
Baktın olmuyor sende bir isim ky yanına.Bende eşim ısrar ederse boşanırım demiştim.Ama karşımıza böyle düşünmeyen kaç erkek çıkarki.Yada eşlerimizden daha iyisinimi bulacağız.Bulanlar gerçekten bir oduna düşmüştür Allah kurtarmış daha hayırlı birilerni çıkarmıştır karşısına.
O yüzden İstenmeyen bir davranışı görmezden gelmek, önemsememek, üzerinde durmayıp konuşmamak, o kötü davranışın tekrarını önleyecektir. Umarım eşinde bu bencil davranışından vazgeçer de hem gönlünü alır hemde anlaşarak evladına güzel bir isim koyarsın.