• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocamla bugun ilk kavgamizi yaptik ...

12 haftalik hamileyim ve bugun bebisimin bi ihtimal erkek olabilicegini ogrendim esimle paylastim o erkek istiyodu ve sevindi haliyle ama aksamdan beri tutturdu babamin ismi olucak diye bende o adami hic sevmiyorum ve ismini bebegime koymak istemiyorum cok buyuk ve siddetli sekilde tartistik o israrla olucak diyo bende olursa bosanirim annemin evine giderim bebegin yuzunu omur boyu goremezsin dedim sonra bisey soylemedi biliyorum benden gizli koyar yine koyar ne yapabilirim vazgecirmek icin ben hastanede yatarken o isim koyabilirmi kendi istedigini mumkunmu boyle bisey

cnm benım sıkıntı yapma konusarak cozulur zamanla kayınpederının ısmı gusel de olsa esınle paylaş ıstemedıgım bır ısımle omur boyu cocugumuza seslenmek ıstemıyorum benıde anla gerekırse ıkı ısım olsun nufusunda ama baska ısımde ekleyelım de tatlılıkla duzelır guselım allahtan hayırlısını dıleyın en basta

herşey anında sisteme girdiği için rapor felan olmadan çıkarılabiliyor çocuğun kimliği, eşimden doğum raporu felan hiçbirşey istemediler çünkü sistemde görünüyordu söylersiniz bebek doğduğunda sisteme girmezler :D eğer öyle birşey olabiliyorsa tabi....

bu arada benim eşimde aynı kafada bir insan eşimede dedesinin ismi verilmiş :27: ama allahtan kp ismini büyük oğlu oğluna verdi de kurtuldum....oğlumada istediğim ismi verdim...

darısı inş sizinde başınıza....hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin rabbim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok canım verdikleri şey doğum raporu, onda da bebek adı yazmaz. Misal soyadın Aslan; Bebek Aslan diye hitap edilir senin bebeğine.

Doğum raporunun eşime verilmesini istemiyorum gibi bir talepte bulunabilirsin hastaneye; doğum raporu olmadan çıkartamaz nüfus cüzdanını.

Canım henüz bebeğim yok ama olursa aynı dertten bende de olacağı kesin çünkü annesi ananesi teyzeleri eşim hepsi dedenin adını vermek istiyorlar :) biz daha olmayan bebek için kavga ediyoruz tahmin ediyorum nasıl üzüldüğünü arkadaşında. ama isim için bana da biri söylemişti bir rapor oluyor onda yazıyorlar diye doktoruna rica etsin bebek aslan değil de istediği ismi yazsınlar eğer oluyorsa yada odasının kapısına hangi ismi istiyorsan yapışkanlı harflerden al onları yapıştır şimdiden isimli olacak şeylerden al birkaç tane herkesin yanında da şimdiden ismiyle sev bebeğini belki ağızları kapanır. :)

Öncelikle bebişinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Allah'ım. Bu isim mevzusu genelde hep oluyor ama ben baştan halletmiştim. Kayınvalidemlerdeyken açıldı kayınpederim filan da vardı eşimin tüm ailesi yani. Halası bir densizlik yapıp hem kayınpederimin hem de eşimin vefat eden dedesinin ismini koyarsınız diye bir laf attı ortaya. Bende kızım XXX istiyor ve onun dediği ismi koyacağız ayrıca merak ettiğim bir şey var neden hem kendi dedesinin hem de babasının dedesinin ismi ben dış kapının mandalı mı oluyorum yani çocuk sadece baba tarafına mı ait eğer aile büyüklerinin ismini koyacak olsaydım her iki dedesinin ismini koyardım eşimin dedesinden önce kendi dedeleri var ki benim babamda vefat etti onun ismini koyabilirim ama istemiyorum kızımın istediği ismi koyacağız her ikimizde bu şekilde düşünüyoruz değil hayatım dedim eşime tabii sağolsun beni yalnız bırakmadı eve kızım çok fazla istedi bir kardeşi olmasını ve isim koyma hakkını bende annesi de ona verdik o da bu ismi istiyor dedi.

Canım henüz bebeğim yok ama olursa aynı dertten bende de olacağı kesin çünkü annesi ananesi teyzeleri eşim hepsi dedenin adını vermek istiyorlar :) biz daha olmayan bebek için kavga ediyoruz tahmin ediyorum nasıl üzüldüğünü arkadaşında. ama isim için bana da biri söylemişti bir rapor oluyor onda yazıyorlar diye doktoruna rica etsin bebek aslan değil de istediği ismi yazsınlar eğer oluyorsa yada odasının kapısına hangi ismi istiyorsan yapışkanlı harflerden al onları yapıştır şimdiden isimli olacak şeylerden al birkaç tane herkesin yanında da şimdiden ismiyle sev bebeğini belki ağızları kapanır. :)

valla guselım erkek mılletınden korkulur bu dedıgını eltım yaptı cocuga ayse ısmını vermıslerdı esıyle ortak kararlastırarak ayse aynı zamanda anneannesının ısmıymıs eltımın kaynanam bunu duymus yok ondan cok sevıyo yok ınadına yapıyo dıe kaynımı sısırmıs doldurmus bı gusel bebek dogdu hastanede fılandas hep ayse dedıler evde 2 gun ole babası ne yaptı bılıyomusunuz gıdıp nufusunu cıkarıp atmıs annesının onune kadın sok kımlıkte fatma zehra yazıyo:53: sen 9 ayse de bebege kalksın gelsın baska bı ısımle bu anneyı saymamaktan baska bısı degıl benım oglumunda ıkı ısmı var Mahmut Eymen ben kendım ıstedım kayınpederın ısmını koymayı ılk ısımıne ıkıncı ısmıde esımle ortak ısımler begenıp kagıtlara yazdık ve esım bırını sectı eymen cıktı bole bız oglumu eymen dıe cagırıyoruz yanıı cokta sorun olmuyo aslında orta yolu bulmaları gerek dıe dusunuyorum yoksa kafaya koyan adam ıstedıgını yapıyo cunku sıgortada vs baba ustunden gorunuyo cocuk her turlu nufusa kaydettıren baba oluyo nıtekım:26:

Son düzenleme:
madem tek başına ismini koymak istiyordu bebeğin. bebeği de tek başına yapaydı
bence daha vaktin var bi şekilde ikna etmeye çalış ama benim eniştem kendi ağzıyla çocuğun kulağına ezanı okuyup mert adını koydu sonra gitti nüfus müdürlüğüne babasının adını yazdırmış sadece.

adam karaktersiz kendi lafını yiyo geldikten sonra da babasının adını tekrar okudu çocuğun kulağına
ablama sormadı bile ve çocuğa mert dedirtmiyolar

valla guselım erkek mılletınden korkulur bu dedıgını eltım yaptı cocuga ayse ısmını vermıslerdı esıyle ortak kararlastırarak ayse aynı zamanda anneannesının ısmıymıs eltımın kaynanam bunu duymus yok ondan cok sevıyo yok ınadına yapıyo dıe kaynımı sısırmıs doldurmus bı gusel bebek dogdu hastanede fılandas hep ayse dedıler evde 2 gun ole babası ne yaptı bılıyomusunuz gıdıp nufusunu cıkarıp atmıs annesının onune kadın sok kımlıkte fatma zehra yazıyo:53: sen 9 ayse de bebege kalksın gelsın baska bı ısımle bu anneyı saymamaktan baska bısı degıl benım oglumunda ıkı ısmı var Mahmut Eymen ben kendım ıstedım kayınpederın ısmını koymayı ılk ısımıne ıkıncı ısmıde esımle ortak ısımler begenıp kagıtlara yazdık ve esım bırını sectı eymen cıktı bole bız oglumu eymen dıe cagırıyoruz yanıı cokta sorun olmuyo aslında orta yolu bulmaları gerek dıe dusunuyorum yoksa kafaya koyan adam ıstedıgını yapıyo cunku sıgortada vs baba ustunden gorunuyo cocuk her turlu nufusa kaydettıren baba oluyo nıtekım:26:

ayyy gözüm korktu valla ya :S var böyle iki yüzlü insanlar yazık eltine ya diyecek bir şey bulamıyorum.
benim eltimde oldu aynı sorun iki isimli çocuğa dedenin ilk ismiyle seslenilmiyor diye kızıyorlar hani iki isim konulsa bile kullanılmıyor diye kavga çıkıyor bizde malesef :(
ayrıca konu sahibinin ismi kötü de değil gayet güzel bir isim ama zoraki olunca istersen dünyanın en güzel ismi olsun batar insanın gözüne ve bu senin evladın olacak karı koca karar vermeli böyle şeye

Hemen hemen her evlikte insanların karşısına çıkan ve evlilikleri yıpratan konulardan biri.

Ben çok karşıyım erkek ailesinin isimlerinin konulmasına, onun anne - babası varsa, benimde anne - babam var.

Banada hamileyken erkek olursa ismi diye başlayan cümleler kuracak oldular taaa o zaman tepkimi verdim.

Erkekte olsa kızda olsa fark etmez, ben 2-3 isim belirleyeceğim, eşimlede karar vereceğiz ve kesinlikle tek ismi olacak çocuğumun dedim.

Çok şükür Allaha bir kızım oldu ve isminide ben koydum.

zıtlaşmadan iyilikle güzellikle eşinle konuş canım baktın çok ısrarcı en azından iki isim olsun de istediğin bir ismi de ekle.bu sorun çoğu evlilikte oluyor maalesef bu dayatmaya bende kızıyorum:23:

esim cok israrci vazgecmem diyo tek sorun babasinin adi oldugu icin deil benim hayatimi karartan bi insanin adi ayni zamanda ben ona seslendikce eskiler gelicek aklima sevgilim deildi ama hayatimin icine eden bi adamdi bunu onada soyledim tepki vermedi bakalim doktor kesin bisey soylemedi bi ihtimal erkek dedi dune kadar boyle bi talebi yoktu nolduysa doktor erkek olabilir dedikten sonra oldu insaallah kiz olur bu tartismalara gerek kalmaz erkek dedikten sonra kiz cikanlar olmus burdan okudugum kadariyla insallah bizimkide oyle olur yada kocam inadindan vazgecer dua edin kizlar nolur :(

Allah sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı kısmet etsin inşAllah evladınızı.. öncelikle şöyle ben 12.haftamda erkek dedi doktor bebeğe ama değişir ilerleyen haftalarda netleşir dedi.. şu an en son söylenilen cinsiyet kız.. :1: hayırlısıyla son aylarına doğru verirsin bunun kavgasını yada cinsiyet tam netleşsin bebiş büyüsünn.. iyi olduğunuz bir anda, güzelce anlatırsın an gelir tamam der inşAllah.. ikinizin ortak kararı ile güzel bir isim koyarsınız umarım..

12 haftalik hamileyim ve bugun bebisimin bi ihtimal erkek olabilicegini ogrendim esimle paylastim o erkek istiyodu ve sevindi haliyle ama aksamdan beri tutturdu babamin ismi olucak diye bende o adami hic sevmiyorum ve ismini bebegime koymak istemiyorum cok buyuk ve siddetli sekilde tartistik o israrla olucak diyo bende olursa bosanirim annemin evine giderim bebegin yuzunu omur boyu goremezsin dedim sonra bisey soylemedi biliyorum benden gizli koyar yine koyar ne yapabilirim vazgecirmek icin ben hastanede yatarken o isim koyabilirmi kendi istedigini mumkunmu boyle bisey

birincisi,kayınpederinizi sevmeseniz bile o adam diye bahsetmeniz dogru değil eşinizin babası doğacak evladınızın da dedesi olacak,
ikincisi,kavga ederek değil sakin konusman gerekiyor kavga gürültüyle halledileceği varsa bile inat yapar o yüzden dikkatli davranmanız gerekiyor

Allah sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı kısmet etsin inşAllah evladınızı.. öncelikle şöyle ben 12.haftamda erkek dedi doktor bebeğe ama değişir ilerleyen haftalarda netleşir dedi.. şu an en son söylenilen cinsiyet kız.. :1: hayırlısıyla son aylarına doğru verirsin bunun kavgasını yada cinsiyet tam netleşsin bebiş büyüsünn.. iyi olduğunuz bir anda, güzelce anlatırsın an gelir tamam der inşAllah.. ikinizin ortak kararı ile güzel bir isim koyarsınız umarım..

kız olursada eşi annesinin ismini koymayı düşünecek adım gibi eminim

bizim komşunun bebeği oldu babası dedesinin adını koymuş kadıncağıza sormadan
ilk çocuklarının adı da babasının adı yine kadının fikri alınmamış
heralde kadın oğlan doğurmaya devam ederse sülalesinin adını koyacak adam

Isim koyma isi anneye birakilmali. Biz bebegimiz icin daha cok zahmet cekiyoruz. Esin cok anlayissiz biri. Esin babasinin adini koysa bile oglu kendi adini koymaz bence. Sen oglunu guzel yetistirirsin babasi gibi olmaz.

Arkadasimin esi de boyle inatlasmisti. Babasinin adini koyucam diye. Sonra o ismin modasi gecmis bir isim oldugunu kabul ettirdi arkadasim.

Sana da kolayliklar ve bol sabir diliyorum.

isim koyulmuş yada konulmamış o şimdi sıcağı sıcagına olan bir konu..
ben eşinizin tavrından çok size şaşırdım
bence boşanma kelimesi bukadar rahatlıkla kullanılmamalı..
sevgiyide saygıyıda bitiriyor siz farkında olmadan bence buna biraz özen gösterin

son gunlerde esim cok degisti hic bi konuda fikrimi almiyo cocuk ismi yaptigi isler bide resmen dusuncesiz oldu gelmis simdide en az dort cocuk yapcam en az diyo gelde sinirlenme ben kimim ya onu doguran acilari ceken sıkıntılara katlanan ben kararlari veren o ben sus biblosumuyum bu evde diyorum espiriye vuruyo alttan aliyo bu seferde istedigini yaptirabilmek icin sanki esim gitti odun ukala bencil gicik bi adam geldi :(

son gunlerde esim cok degisti hic bi konuda fikrimi almiyo cocuk ismi yaptigi isler bide resmen dusuncesiz oldu gelmis simdide en az dort cocuk yapcam en az diyo gelde sinirlenme ben kimim ya onu doguran acilari ceken sıkıntılara katlanan ben kararlari veren o ben sus biblosumuyum bu evde diyorum espiriye vuruyo alttan aliyo bu seferde istedigini yaptirabilmek icin sanki esim gitti odun ukala bencil gicik bi adam geldi :(

e yapabiliyosa tek başına yapsın madem

Aahh keşke bizimde olsada, ismini koymakta kavga etsek:31: bir çocuğumuzun olması için ne zahmetler, ne üzüntüler yaşıyoruz:25:

Bence bu kadar dert etmeyin, herkesin söylediği gibi 2 isim koyun, siz secdiğiniz isimle seslenirsiniz olur biter:29:

isim koyulmuş yada konulmamış o şimdi sıcağı sıcagına olan bir konu..
ben eşinizin tavrından çok size şaşırdım
bence boşanma kelimesi bukadar rahatlıkla kullanılmamalı..
sevgiyide saygıyıda bitiriyor siz farkında olmadan bence buna biraz özen gösterin

ben direk ona bosanirim seklinde soylemedim israr edersen annemin evine gider dogurup oyle gelirim dedim oda gidersen donemezsin dedi bende o zmn sende bi omur o cocugu goremezsin dedim mantiken o kapiya cikiyo ama o ailemin yanina gitmeme karsi gidersen bidaha bu kapidan giremezsin diye soyluyo surekli sonuc olarak o laflari soylemeye o itiyo beni

Back
X