kocanıza ailesini şikayet ettikçemi ailesine düşüyo acaba...

crazybaby256

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012
30
0
36
Kayseri
mrb 2 yıllık evliyim ve eşim ailesindeki kusurları gördüğü halde görmemezlikten geliyo herşeyin farkında olduğu halde ben ailesiyle ilgili bi şikayette bulununca suçlu dahi olsalar ailesini savunuyo ve evlendikten sonra ailesine düşkünlüğü arttı acaba ben şikayet ettikçemi artıyo ailesine düşkünlüğü anlamadımki ya :(

evet canım sen şikayet ettikçe ailesine olan düşkünlüğü artıyor benim eşimde öyle olmuştu çünkü fazla ailesi hakkında konuşma yorum yapma ben annenler nasıl diye bile sormamaya çalışıyorum

erkekler hangi taraf şikayet ederse şikayet edilen tarafa yönelirler genelede...
bizdede böyle oldu ailesi hakkında konuşmam ben genelde ama zamanında sorunlar varken "biz mi karın mı tercih yap" dediklerinde "karım" demişti...
"aynı sorunların içinde sen benden tercih yapmamı isteseydin onları seçerdim" dedi bana...
inatlar yani ne söylenirse illa tersini yapacaklar...
bence sen ailesi hakkıında olumlu olumsuz hiiiç konuşma..
bırak ne halleri varsa görsünler....

evet canım sen şikayet ettikçe ailesine olan düşkünlüğü artıyor benim eşimde öyle olmuştu çünkü fazla ailesi hakkında konuşma yorum yapma ben annenler nasıl diye bile sormamaya çalışıyorum

peki faydası oluyormu yorum yapmamanın sormamanın ailesiyle ilgili kızdığın anlarda ne yapıyorsun nası tahammül ediorsun ben direk suratım aslıyo zati anlıyolar hemen :)

bence erkegıne göre değişiyor,ben esımle rahatlıkla konsabılıyorum o da sagolsun dınler haklısın yada degılsın der kırılmaca gucenmece yok annesıyle aramda gecenden esımın haberı olur ama sunu demısın söyle olmus asla demez sadece esım onların yanında kulagı acık olur bısey soylerlerse o cevap verır eşımle konusamıcam da kımınle konusucam kı hem..

sen şikayet ettikçe doğal olarak savunma pozisyonuna geçiyor en iyisi şikayet etmemek. Kendileri görür bilir ama sana hissettirmez onların kötü tarafını, kendisi söyler sana söylettirmez. en iyisi susup bir şey dememek:34:

şikayet etmemeyi nasıl becericem???? sabrımın sonundayım artık...nasıl susabiliyorsunuz kızlar?

mrb 2 yıllık evliyim ve eşim ailesindeki kusurları gördüğü halde görmemezlikten geliyo herşeyin farkında olduğu halde ben ailesiyle ilgili bi şikayette bulununca suçlu dahi olsalar ailesini savunuyo ve evlendikten sonra ailesine düşkünlüğü arttı acaba ben şikayet ettikçemi artıyo ailesine düşkünlüğü anlamadımki ya :(

anlamıyolar o benim ailem sen karışma diyolar eşime yaptıkları saçma şeyler benim zoruma gidiyo onu koruyorum yine suçlu ben oluyorum. ben çok güler yüzlü bi insanım aynı zamanda da alınganım bana yada eşime bişey söyledkleri zmn hemen suratım asılıyo buna çok sinir olduğnu söylüyo eşim de. senin ailen şöyle yapıyo böyle yapıyo diyince bana haksızsın demiyo ama ailesine de toz kondurmuuyo çok sıkıldım dün tartıştk hala konuşmuyoruz. bu arada 1 yıllık evliyim ve 2 aylık bebeğm var

bu kocalar hep bi alem ya
size bi olay anlatıyım geçenlerde kv reçel yapmış ama olmamış kendi de diyo yaptım ama beceremedim daha bişey tututuramıyorum falan diyo
bende yok anne olur mu sen yaptıysan guzel olmuştur dedim
eve geldim gerçektende olmamış haşlanmış meyve gibi olmuş
eşime söyledim gerçektende olmamış dedim baksana haşlanmış meyve gibi olmuş
eşim de yooo gayet guzel olmuş dedi
her kahvaltıya oturdugunuzda annemin reçelinden getir diyo
ben laf ettim ya daha bi kıymetli oldu

Erkeklere ailesini fazla şikayet etmeyeceksin o zaman onlar masum, sen dirdircı olursun ve senden ailesine yönelirler

Kesinlikle oyle sen sikayet ettiginde daha cok kiymete binerler. Bekarliktaki vermedigi ilgi alakayi verirler. Degisik varliklar anlamasi guc..:))

Aynen canım benim kayınvalideme bi sorunum olmadı bu zamana kadar çok şükür eşiyle rahat konuşurum ailesi hakkında savunmaz daha doğrusu savunmamaya çalışır ama içi içini yiyo savunmasak için :))))

Aynen canım benim kayınvalideme bi sorunum olmadı bu zamana kadar çok şükür eşimle rahat konuşurum ailesi hakkında savunmaz daha doğrusu savunmamaya çalışır ama içi içini yiyo savunmasak için :))))

kendin sormussun kendinde cevaplamissin arkadasim,,,,,,, oyledir bos vericeksin aldirmayacaksin sikayet filan etmiyeceksin boylece ortamda sakitlesecek :42:

Kendi ailen kötü de olsa,hatalı da olsa,eşinin veya başka birinin yargılamasından hoşlanmaz tavır alırsan,eşinde kendi ailesi için aynı hoşnutsuzluğu ve tavrı gösterebilir.Anası babası.Atsa atamaz satsa satamaz.Onu büyütmüş o yaşa getirmişler.Hatalar yapıyorlar diye nefret edemez ki?.Sorunun varsa ve ciddiyse uygun bir dille eşine kırgınlıklarını anlatırsın.Ama her zaman en güzeli mesafeni korumaktır herkese karşı.

Aile gerçekten de iki taraf için de önemli ve söylenenlerin geri dönüşü olmayacağı için çok dikkatli konuşmak gerekiyor bence. Bu, sağlıklı bir evlilik için gerekli. Ama gerçekten bazen insanın sabrı zorlanıyor. Öyle durumlarda ben görüşmeleri mümkün olduğunca seyreltmeye çalışıyorum bir bahane bulup. Araya bir mesafe koymak işe yarıyor kesinlikle. Bu surat asmak değil ama mesela bazen ailesiyle ilgili bir şeyler anlattığında hiç yorum yapmadan dinliyorum sadece, bazen sormuyorum onları (hatta artık çoğu zaman), görüştüğümüzde daha mesafeli duruyorum.

Back
X