• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yıllık evliyim ve

Sordum defalarca, beğeniyorum ama benim yerime kendini koy diyor. Ailesiyle görüşmediğim için benden uzaklaştığını ima ediyor. Çocuğu asla düşünmüyorum zaten, böyle bir evlilikte anne mutsuzken cocuk mutlu olamaz.
Ailesi ile görüşmediğiniz için size cinsel çekim duymadığını söylemesi gerçekten garip , zaten bir yıllık evlisiniz. Evlendiğinden beri mi böyle?

Yok elimden geleni yapıyorum. Hep giyinir süslenirim. Ölü gibi yatmıyorum ama karşımda ölü gibi bi adam var ve artık tabiri caizse kendimi pazarlıyormuş gibi hissediyorum. Ne desem kendine gelir, ne desem düzelir, inanın fikrim yok
Size yaklaşmıyorsa nasıl boşalıyor üstelik daha 26 yaşında , nefes alıyor olmanız, size cinsel çekim duyması için yeterli olmalı.

Ailesi bileziklerim için dolandırdı bizi. Kaynanam da vajinismus sürecinde -hiç bilmediğim bi yere geldiğim için paylaşmak durumunda kaldım- ağza alınmayacak şeyler ve defalarca yalanlar söyledi. Saygısızlık etmedim hiçbir zaman kavga da etmedim. Sadece görüşmek istemediğimi söyledim
Kocanız size ağza alınmayacak şeyler söyleyen annesiyle görüşmediğiniz için kızgın ve siz bu adamla sevişmeye mi çalışıyorsunuz?

İkimizin de önceden tecrübesi yoktu. Vajinismus sürecinde panik atak olduğum için ilişkiyi her denediğimizde bayılıyordum
şuna can mi dayanir? adamin ilk deneyimi böyle travmatik olmusken simdiki halinize sasmadik açıkçası
bir de bu nasil bir 8 senelik sevgililikmiş ki hic bu islere girmemissiniz, oradan belliymis adamin bu taraklarda bezinin olmadigi. 8 sene elele tutusarak kuytuda opuserek iliski mi olur?

Şu an bayılmıyorum sadece ilişkiden sonra kalktığımda baş dönmesi oluyor. Aktifim ilişkide de aslında, yapabildiğim her şeyi yapmaya çalışıyorum dikkatini çekmek için. Giymediğim kıyafet kalmadı ama ilgisini çekmek bir yana dursun gülüyor bana
Ya sırf eşinin gönlünü etmek onu ilişkiye girmesi için kıyafetle ikna edeceksen boş ver kıyafet giyince yapacak giymeyince yapmayacak böyle ilişki mi olur

Yok elimden geleni yapıyorum. Hep giyinir süslenirim. Ölü gibi yatmıyorum ama karşımda ölü gibi bi adam var ve artık tabiri caizse kendimi pazarlıyormuş gibi hissediyorum. Ne desem kendine gelir, ne desem düzelir, inanın fikrim yok
O zaman dedigim gibi ciddi bir konuşma yap olmuyorsa olmuyor de bak ne olucak birşey değişmezse ayrıl bu adamdan zaman kaybi olmasin boşuna.

Şu an öyle bi sorunum yok sadece birden kalkınca basım dönüyor. Ne bekliyordu onu da bilmiyorum. Konusan derdini anlatan bi tip değil, çok yordu beni bu halleri
Şu an oyle bir sorununuz olmamasi esinizin yasadigini telafi etmiyor ama. Tamam sizin elinizde degildi, sizi suclamiyorum ama esinizin de cinselliginize boyle bir baslangic yaptigi icin soğuması normal. Siz duzeldiniz diye esinize sihirli degnek degmiyor.

Ha annemle gorusmuyorsun diye sevişmemesi dunyanin en sacma seylerinden biri. O ayri, o konuda esinize hak verilemez.

Ne bekledigini bilemem ama bunu beklemedigi kesin maalesef.

Eşin olacak adamın (!) hal ve hareketleri kesinlikle normal değil, bence çocuk da yokken evliliğin geleceğini bir düşün!

Ailesi ile görüşmediğiniz için size cinsel çekim duymadığını söylemesi gerçekten garip , zaten bir yıllık evlisiniz. Evlendiğinden beri mi böyle?
Başlarda kanamalardan ve bayılmalarımdan yaklaşamıyorduk fakat aştık bunu. Sonrasında resmen sanki zorundaymış gibi yapmaya başladı. Zamanla ayda bir 3 haftada bire düştü 2 bucuk aydan fazla süre yapmadığımızı biliyorum

Kocanız size ağza alınmayacak şeyler söyleyen annesiyle görüşmediğiniz için kızgın ve siz bu adamla sevişmeye mi çalışıyorsunuz?
Kocam kimle konuşsa çok mazlum mülayim sessiz sakin bi tip olduğu için beni suçluyorlar aile meselelerinde. Aileleri devreden çıkartıp ilişkimize bakalım diyorum ama aramızda arkadaşlıktan başka bir şey yok

şuna can mi dayanir? adamin ilk deneyimi böyle travmatik olmusken simdiki halinize sasmadik açıkçası
bir de bu nasil bir 8 senelik sevgililikmiş ki hic bu islere girmemissiniz, oradan belliymis adamin bu taraklarda bezinin olmadigi. 8 sene elele tutusarak kuytuda opuserek iliski mi olur?
Biz bi şehrin iki ucunda oturuyorduk. Ben evlilik öncesi onunla bi ilişki yaşamaya okeydim ama kendisi ben kendimi eşime saklamak istiyorum dedi. Saygı duyduğum için zorlamadım. Sadece el ele tutuşma değil tabi ki farklı şeyler de yaşadık ama cinsel ilişkiye tam anlamıyla girmek çok zordu. Kendisine gel destek alalım dedim. Ben tanılı depresyon hastasıyım zaten, cinsel işlev bozukluğumuzun olduğunu da gittiğimiz cinsel terapist söyledi. Kendisi böyle bi sorunumuzun olmadığını söyleyerek cıktı gitti odadan. Travma olduğunu biliyorum. Ama bunları yaşayalı 1 seneden fazla oldu. Travmadı konusunda yardımcı olmaya da çalıştım ama kabul etmiyor.

Birkaç defa bu niyetle bu sebepten konuştum kendisiyle. Yıllarca beklediğimiz günleri yaşıyoruz dedim. Düzeleceğim sen de beni anla, evlilikte cinsellik olmasa da olur dedi.
Evlilikte cinsellik olmasa da olur mu dedi? Çok açık ve net böyle düşünüyorsa ya aldatılıyorsunuz ya da eşinizin cinsel yönelimi farklı. Evliliğin başında yaşadıklarınız evet travma sebebi olabilir eşiniz için ve bu yüzden size "senden ve cinsellikten soğudum istemiyorum" demesini anlarım mesela ama şu söylediğinin anlaşılır bir tarafı yok, evliliğin temelini cinsellik oluşturur diğer türlüsü zaten ev arkadaşlığı. Hiç uğraşmayın direkt boşanın.

Şu an oyle bir sorununuz olmamasi esinizin yasadigini telafi etmiyor ama. Tamam sizin elinizde degildi, sizi suclamiyorum ama esinizin de cinselliginize boyle bir baslangic yaptigi icin soğuması normal. Siz duzeldiniz diye esinize sihirli degnek degmiyor.

Ha annemle gorusmuyorsun diye sevişmemesi dunyanin en sacma seylerinden biri. O ayri, o konuda esinize hak verilemez.

Ne bekledigini bilemem ama bunu beklemedigi kesin maalesef.
Dediğim gibi tamamen benim cehaletimden kaynaklanıyor başında bunları yaşamış olmamız. Sonrasında doktor doktor dolaştım hem cinsel terapiye gidelim diye. Doktor bize işlev bozukluğumuz olduğunu söyledi. Kendisi böyle sorunlarımız yok diyerek odadan çıktı. Soğumuş olabilir ama ben sağlıklı ilişki için doktora gidiyosam onun da bir şeyleri fark etmesi gerektiğini ve doktorda en azından tedaviye devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Evliliğin cinsel ilişkisiz yürüyebileceğini düşünen biri. O yüzden sırf bu sebeple boşansam abartmış mı olurum diye kendimi tartıyorum içinden çıkamıyorum

Evlilikte cinsellik olmasa da olur mu dedi? Çok açık ve net böyle düşünüyorsa ya aldatılıyorsunuz ya da eşinizin cinsel yönelimi farklı. Evliliğin başında yaşadıklarınız evet travma sebebi olabilir eşiniz için ve bu yüzden size "senden ve cinsellikten soğudum istemiyorum" demesini anlarım mesela ama şu söylediğinin anlaşılır bir tarafı yok, evliliğin temelini cinsellik oluşturur diğer türlüsü zaten ev arkadaşlığı. Hiç uğraşmayın direkt boşanın.
ben de böyle düşünüyorum ama anneme veya teyzelerime konuyu açtığımda bundan sonra tekrar evlenirsen farklı mı olacak sanıyorsun herkesin kocası böyle diyorlar. Abarttığımı düşünmüyorum ama beni ikilemde bırakıyor. Niyetim tabi ki boşanıp yeniden evlenmek değil kocamı da çok severek evlendim. Ama evde hizmetçi ya da arkadaşı gibiyim

ben de böyle düşünüyorum ama anneme veya teyzelerime konuyu açtığımda bundan sonra tekrar evlenirsen farklı mı olacak sanıyorsun herkesin kocası böyle diyorlar. Abarttığımı düşünmüyorum ama beni ikilemde bırakıyor. Niyetim tabi ki boşanıp yeniden evlenmek değil kocamı da çok severek evlendim. Ama evde hizmetçi ya da arkadaşı gibiyim
Allah aşkına annenizle teyzeniz herkesin kocasını ve cinsel hayatını nerden biliyormuş, herkesin kocası öyle falan değil, evlilikte böyle bir şey değil zaten, cehaletin de bu kadarı yani.
Hiç kimse boşanmak için evlenmiyor, severek evlenmeniz ömür boyu seveceğiniz ya da hizmetçilik yapacağınız anlamına da gelmiyor, öyle olsaydı boşanma diye bir şey olmazdı.
Gencecik kadınsınız yazık günah, adamda cinsel işlev bozukluğu varsa ve tedaviyi kabul etmiyorsa boşanma davasında da tam kusurlu sayılır bu arada. Kesinlikle abartmıyorsunuz.
Yine söylüyorum o ve ya siz kaynaklı bir problem olmuş olabilir soğukluk olabilir bu doğal, ama tedaviyi reddetmek doğal değil.

Allah aşkına annenizle teyzeniz herkesin kocasını ve cinsel hayatını nerden biliyormuş, herkesin kocası öyle falan değil, evlilikte böyle bir şey değil zaten, cehaletin de bu kadarı yani.
Hiç kimse boşanmak için evlenmiyor, severek evlenmeniz ömür boyu seveceğiniz ya da hizmetçilik yapacağınız anlamına da gelmiyor, öyle olsaydı boşanma diye bir şey olmazdı.
Gencecik kadınsınız yazık günah, adamda cinsel işlev bozukluğu varsa ve tedaviyi kabul etmiyorsa boşanma davasında da tam kusurlu sayılır bu arada. Kesinlikle abartmıyorsunuz.
Yine söylüyorum o ve ya siz kaynaklı bir problem olmuş olabilir soğukluk olabilir bu doğal, ama tedaviyi reddetmek doğal değil.
Haklısınız, dediğiniz gibi benim de onun da çok hataları olmuş olabilir ama evliliği kurtarmaya çalışan da en nihayetinde yaşayan da benim. Kendimi yıprattığımı, gel tedavi olalım dediğimi de biliyorum. Benim sizlere sorma amacım biraz olsun benim gibi düşünen birileri olduğunu, abartmadığımı anlamaya çalışmak.

Dediğim gibi tamamen benim cehaletimden kaynaklanıyor başında bunları yaşamış olmamız. Sonrasında doktor doktor dolaştım hem cinsel terapiye gidelim diye. Doktor bize işlev bozukluğumuz olduğunu söyledi. Kendisi böyle sorunlarımız yok diyerek odadan çıktı. Soğumuş olabilir ama ben sağlıklı ilişki için doktora gidiyosam onun da bir şeyleri fark etmesi gerektiğini ve doktorda en azından tedaviye devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Evliliğin cinsel ilişkisiz yürüyebileceğini düşünen biri. O yüzden sırf bu sebeple boşansam abartmış mı olurum diye kendimi tartıyorum içinden çıkamıyorum
Cinsellik olmasa da olur diyen bir insan (kadın-erkek ayırmıyorum) kesinlikle sağlıklı değil.

Kendinizi böyle bir hayata mahkum etmek zorunda değilsiniz. Eşiniz cinselliksiz yaşamayı seçiyor olabilir ama bu iki kişilik bir karar ve sizin adınıza bunu veremez. Sağlıklı, güzel, tatminkar bir cinsel hayat gayet önemli ve herkesin hakkı. Öyle olmasa gider en yakın arkadaşlarımızla evlenirdik.

Sorun yaşıyor olabilir, işlev bozukluğu olabilir. Bunlar insani durumlar. Ama sizi, sizin isteklerinizi hiçe sayıp tedaviyi tamamen reddediyorsa sizin bu adama karşı hiçbir yükümlülüğünüz yok. Gitsin annesiyle yaşasın o zaman, aynı şey.

Back
X