Bakin mesele yeni iliskinin saglikli olup olmamasi degil, bunu zaten diger konuda bolca tartistik. Saglikli olup olmamasinin kanaati bu hanima ait, ben bu hanimin konularini biliyorum evliliginde hic mutlu olamamis. O yuzden kafasinda cabuk bitmis, yani pekala yeni bir iliskiye hazir olabilir, mutluluga artik ac ve muhtac olabilir.
Bence davranislarinda hicbir yanlislik yok, kagit ustundeki imza evlilik degildir. Evlilik karsilikli guven, sevgi, saygi, sadakattir. Kaldi ki zaten bosanma davasi var, yani bu is coktan bitmis, bu hanimin ne yaptigi adamin da umrunda degil zaten. Dedigim gibi yalan soyleme, kandirma, gunaha girme yok burda.
Ben ahlaksizlik gormuyorum. Yakinda davasi gorulecek bitecek evliligin onurunu korumak da bu kiza dusuyor tabi, herifin umrunda olmasa bile. Evlilik karsilikli bir ortaklik, taraflardan biri anlasmaya uymuyorsa digerinin uyma yukumlulugu ortadan kalkiyor. Herif evliligi gozden cikarmissa, turlu turlu serefsizlik yaptiysa, bu kiza da istedigi gibi davranma hakki dogar.
Ote yandan ahlaksizlik olsa bile yanlis bulmuyorum. Her turlu kotulugu yapan itin onurunu korumak bu kiza mi dustu ? Her sey karsilikli, herif adam gibi davranmiyorsa ben niye davranayim? Dayak yese de aldatilsa da kadinlar hep edepli olsun degil mi? Adam benim serefimi dusunmediyse ben onunkini hiiiiiiiic dusunmem. Yakinda davasi gorulecek bitecek evliligin onurunu korumak da bu kiza dusuyor tabi, herifin umrunda olmasa bile.
Konunun anafikri suydu : Kacan, oteyeler beriyle takilan kadinin ble evliligi suruyorken, kocasi hala istiyorken benim gunahim neydi ?
Anafikir bu kadar acikken, kendini mesrulastirmaya calismak gibi bir fikre nerden vardiniz ben de bunu anlayamadim. Konu sahibesi bunlarin yaptigi iyidir, dogrudur dememis ki.