Kocasından değer görenler kadınlar, taktiğiniz nedir?

Taktik şu : beklentilerinle paralel bir eş seçimi. Bırakın şu taktik falan işlerini artık ya, kimseye de beni sevsin diye deli divane olmayın yani nedir bu :kahve:

Taktik en çok kendinizi seveceksiniz en çok kendinize değer vereceksiniz canım isterse çeşit çeşit yemekler yaparım istemezsem yapmam
Dün hafif kırgınlığım var gibiydi kafayı vurdum yattım eşim işten gelmiş yemekler yapmış benim uyanmamı beklemiş misal

Bir yerde dinlemiştim, diyordu ki bize gelen, danışan erkekler hep der ki ben onun için ne fedakarlıklar yaptım, nelerden vazgeçtim o ise bıraktı gitti, hiç kendisi için fedakarlık yapan kadının ardından ağlayanı, o benim için şunu yaptı bunu yaptı kıymetini bilmedim diyenini görmedim diyordu.
Eşinizi sevin ama kendinizi daha çok sevin.
onu bende okudum ama sevmeyen erkeke zaten fedakarlık yapmıyor. kaybetme korkusu yok . kadın iyi olduğu sürece çıkarları uyduğu sürece ilişki devam ediyor. kadın bıraktığı anda ilişki biter, devam etmesi için motivasyon yok . seven erkek kaybetmemek için fedakarlık yapıyor.

Taktikle olduğunu düşünmüyorum adam aşık kaldiği surece değer verecektir zaten. Aşkinin da canli kalmasi lazim oyle peşinde fır dönmeyin annelik yapmayin bu konuda herkes ayni şeyi yazmiştir zaten.

Taktik yapacaksaniz da başkalarindan kopyala yapiştirla olmaz karşinizdakinin karakterine göre değişir çünkü iletişim yolunuz. Mesela bazilari miyil miyil konuşmayi cilve olarak degerlendiriyor, hoşlanan adamlar da var ama bu herkeste tutmaz. 😂

Aslında taktikten ziyade özveri ve özgüven meselesi diye düşünüyorum. İlk evlendiğimde ebeveyn modundaydım ve kendime değer vermekten ziyade hep eşimi düşünürdüm. Zamanla çıktım o moddan ve eş moduna geçtim. Daha düzenli ve huzurlu oldu evliliğim. Eşim flört dönemlerimizden daha düşkündür bana. Dengeyi kurun çok verici olmayın.

Rica ederiiiim, sağlıkla kavuşun bebişinize, dilerim verdiğiniz değerin tam karşılığını aldığınız bir ömür beklesin sizi 😘🤗 Bakın mesela ıspanaklar normal buzdolabı dondurucusuna sığmamış, elinde geldi yanıma, sığmıyor aşkım dedi, diğerine dene dedim, homurdandı giderken sanki-hayırdır homurdanıyorsun galiba dedim-ne haddime majesteleri diyor 😂 Şeytan azapta gerek 😘
Hahaha bu ve önceki yoruma bayıldım 😂 olmak istediğim karakter 😄 ilişki düzenim biraz oturunca ben de bu tarz oluyorum 😂 tatlı rest çekmeler karşısında seviyorlarsa büyük tepki vermiyorlar, kabulleniyorlar olduğumuz gibi 🤗

Bu işler taktikle olmaz. Taktik yaparak anca bir iki ay ilgi görürsünüz.
Eşim bana değer verir ve değer vermesi için özel herhangi bir şey yapmıyorum. Doğru insan, değer görmek için taktikler yapmamıza gerek kalmayan insandır. Eşinizi ona göre seçin.

Taktikleri inanmıyorum... eşin nasıl bir insan olduğuna bağlı bence

%1000000
Benim etrafımda iyi davranan erkeklerle olan evliliklerin ortak noktası, kadınların insan gibi, kibar, düzgün adamlarla evlenmiş olamları. Kibirli, k.çı kalkık, hödük, bencil tiple evlenip sonra insan olmasını beklememek gerek :KK51:

Hayatı bu kadar taktikle yaşamak zor olmuyor mu?
Taktik değil ki😍 yani bir çocuk büyütürken sabrınız taşınca bağırasınız, geç şuraya cezalısın diyesiniz gelir. Ama doğru iletişimi bilip, sakin kalıp doğru dili kullanmanız gerekir, doğru olan budur. Şimdi biz, ya çocuk büyütürken taktiklerle yorulmayalım diyp langır lungur çocuk mu büyüteceğiz? Hayır tabi ki, gerekli kitapları okuyup, sonsuz destek ve sevgi vermeye çalışacağız. Bir öğretmen olarak sürekli yapıyorum bunu ve ailelere öğretiyorum. Olması gerek bu.

Demem o ki evlilik de çocuk büyütmekten farksız, bu dediklerim taktik değil olması gereken. Ben de hiç zorlanmadan içimden gelerek yapıyorum, başta zorlansam da( çünkü tam tersi eleştiri rekabet dolu bir ailede büyüdüm). Sadece eşime değil tüm öğrencilerime ve ileride çocuklarıma da aynı sonsuz sevgi olumlama destek dolu ilişkiyi vermeye çalışıyorum ve çalışacağım.

Sonuçta 2 senede tüm özgüvensiz öğrencilerim dışadönük mutlu özgüvenli Zeki çocuklara dönüşüyor, veliler benim sınıfıma yazdırmak için sıraya giriyor. Eşimle de her şey çok güzel.

Ama dediğim gibi herkes için geçerli değil, çocuklar masum, eşim iyi niyetli. Kötü niyetli bir insana ne yapsan boş

Taktik değil ki😍 yani bir çocuk büyütürken sabrınız taşınca bağırasınız, geç şuraya cezalısın diyesiniz gelir. Ama doğru iletişimi bilip, sakin kalıp doğru dili kullanmanız gerekir, doğru olan budur. Şimdi biz, ya çocuk büyütürken taktiklerle yorulmayalım diyp langır lungur çocuk mu büyüteceğiz? Hayır tabi ki, gerekli kitapları okuyup, sonsuz destek ve sevgi vermeye çalışacağız. Bir öğretmen olarak sürekli yapıyorum bunu ve ailelere öğretiyorum. Olması gerek bu.

Demem o ki evlilik de çocuk büyütmekten farksız, bu dediklerim taktik değil olması gereken. Ben de hiç zorlanmadan içimden gelerek yapıyorum, başta zorlansam da( çünkü tam tersi eleştiri rekabet dolu bir ailede büyüdüm). Sadece eşime değil tüm öğrencilerime ve ileride çocuklarıma da aynı sonsuz sevgi olumlama destek dolu ilişkiyi vermeye çalışıyorum ve çalışacağım.

Sonuçta 2 senede tüm özgüvensiz öğrencilerim dışadönük mutlu özgüvenli Zeki çocuklara dönüşüyor, veliler benim sınıfıma yazdırmak için sıraya giriyor. Eşimle de her şey çok güzel.

Ama dediğim gibi herkes için geçerli değil, çocuklar masum, eşim iyi niyetli. Kötü niyetli bir insana ne yapsan boş
Çocuklarla olan ilişki farklı, karşımızdaki yetişkin değil. Yetişkinler arasındaki ilişki başka. Eşiniz ile olan ilişkinizde kendiniz olduğunu düşünüyorsanız sorun yok. Mutluluklar dilerim.

Benim taktigim yok açıkçası, ztn sürdürecek bir evlilikte yorulacagimi düşünüyorum. Hep acik olmayı tercih ettim asla başkasının yanında aramızdaki herhangi bir şeyi yansitmadim ve tam tersi önemsediğimi belli ettim. Eşimin benim üzerimde daha çok emeği vardır daha çok duvarlarım vardı o çözdü ilk basta o tüm hayatını anlattı bende benimle ilgili çok net bir şeyi ilk gün söylemiştim ve benimle olacaksan 1 gece bile bilmeden uyuma demiştim
Tabiki kavga ettik saçma sapan küstük ama saygıyı kaybedecek birsey yapmadık pandemi dönemi destek aldik oda bize çok iyi geldi ben işin sırrını hep açık olmaktan geçtiğini düşünüyorum.

Ben eşime kötü davranmıyorum, hayır demiyorum. Annesi değilim ama çok değer veriyorum, değer verdiğimi sıklıkla gösteriyorum, sürekli söylüyorum yalnızca o değil bütün çevremiz benim ona verdiğim değeri bilir. Daha rahat olan bensem o gün yemeği de temizliği de ben yapıyorum. Ona çay demliyorum atıyorum bırakıyorum yanına. Bana göre ihtiyacı olduğunda bende fır dönüyorum. Ama benim ihtiyacım olduğunda da o fır dönüyor. canım sıkkınsa öğle aramda bile geliyor günün kalanında keyifli geçmesi için.
Yalnızca kötü davranan bir taraf olmak değer görmek için çok üzücü değil mi bilmiyorum . Bu karakter meselesi ama siz yaptıkça eşiniz ben zaten buna değerim o da benim hizmetçim diyorsa siz yapmayın. Bana değer verdiği için kıyamıyor yapıyor bende yapayım diyen biriyse yapmaya devam edin farklı çözüm yolu arayın.
İkili ilişkiler bu konuda birbirinden inanılmaz farklı, farklı bir hayatınız, kendi sosyal çevreniz ve yaşantınız varsa o yaşantı içinde eşinize değer vermek bence ilişkiyi besliyor. Ama sadece eş üzerine kurulu hayatta nasıl işe yarar bilmiyorum.

Annesini çok küçük yaşta kaybetmiş. Sanırım o nedenle hassasım ona karşı biraz. Belki dedim canının çektiği bir şeyler olmuştur da kimseye diyememiştir. Biraz gereksiz bir merhamete sahibimdir. Çevremdekiler de hep söyler. Kendi hobilerim var bu arada. İşim gücüm var. Arkadaşlarım da var, onlara da vakit ayırıyorum. Bu hengamede bir de ona vakit ayırıyorum. O boş vaktini bile bana ayırmıyor. Sıkıldım, o nedenle artık değişmek istiyorum :)
Bu bendede var merhamet aynen annesini küçük yaşta kaybetmiş her şeyi buna yordum travması var dedim merhamet ettim ama merhametten maraz doğar diye boşuna dememişler

Taktik maktik yok. Değer kıymet bilen bir adamla evlendiğin takdirde zaten hakkettigin degeri görüyorsun. Onun dışında bana göre tatli söz, güler yüz. Dişil enerjim yüksek olduğunu düşünüyorum. Süslenip püslenmesini cok seviyorum, buna kendi 4 duvarım arasında daha da bi özen gösteriyorum.

Çocuklarla olan ilişki farklı, karşımızdaki yetişkin değil. Yetişkinler arasındaki ilişki başka. Eşiniz ile olan ilişkinizde kendiniz olduğunu düşünüyorsanız sorun yok. Mutluluklar dilerim.

Psisigirl eşiyle bu şekilde iletişimi sağlamiş ama gercekten bir cocukla iletişim kurmaya benzetmiş, işe yariyorsa yine sikinti yok. Ama tek yol cocuk gibi davranmak değil.

İş yapinca ben de iltifat ederim, teşekkur ederim eline saglik guzel yapmissin vs der öper sarilirim ama ayni işi ben yapinca eşim de bana teşekkur eder.
Tek tarafli pohpohlama yok, karşilikli olur bu, atiyorum makinayi calistirdi, yemek yapti diye ne harika adamsin sennn, ne mukemmel yapmissin ayy iyi ki senn diye uzatip abartmam alti ustu bir iş yani butun yetişkinler yaşamak için bunu yapiyor yapmali. 😂
Ne mukemmel adamsin da denir tabi ki ama ev işi yapti diye ödül olarak değil. Başka bir zaman. 😬
Bu cok cocuksu bir iletisim yolu geliyor bana o yuzden he kocasi da yemek yapti diye neee mukemmell yapmissin bu nasil bir yemek harika, bunu nasil yemeye kiyamam vs diye cook yuksek abartiyorsa her seferinde onlarin iletişim tarzi bu demek ki o ayri.

Eşimin bana güzel oldugumu soyledigini duymayi ben de istiyorum ve bazen unutursa hatirlatirim. 😂 Ama canin ilgi mi istiyor yoksa, sasirdim uzuldum seklinde uzata uzata değil, guzel miyim diyip operim yani 😂 yok şasirdim uzuldum filan ne alaka derim.

İşte iki kişinin karakterine göre ayni olaylar çok farkli diyaloglarla ilerliyor o yuzden başkasinin eşine yaptigi konuşmalari kopyalamamali kimse. 😬

Back
X