Böyle bir hemşire var çalıştığım serviste. Mesaiye gelmez; gelirse başhekimin odasında çay kahve içer. Doktorlarla tartışır hatta doktorları azarlar başına hiç bişey gelmez; nöbet tutmaz. Acayip havalı Ağralı tafralı bişey yaşıda genç daha. Bir kaç kere hakkında şikayet girişimi oldu.
Başhekimi yüksek yerler aradı, fırçaladı adam da doktorlar dahil bize; hemşire hanıma saygılı davranacaksınız yapacak bişey yok dedi.
Kocası üst düzey bürokrat. Arkası sağlam; noter katibini hastane getirtip hemşire odasında işlem yaptırdığını; çekilen arabasını çektikleri yere tek telefonla indirttiğini bilirim... İnsanlara tepeden bakan bir tip çok burnu büyük. Kocası sayesinde kök söktürüyor herkese.
Peki böyle kadınlar nasıl insanlar sizce? Kişilikleri oturmuş olgun insanlar mı yoksa görgüsüz insanlar mı?
Ben kadından çok adama ve adamın otoritesine prim verenlere takıldım. Ülkemizde insanlar ulaştıkları mertebelerin hakkını vermekten ziyade önce o makamlara özel nimetler icat edip sonra da o nimetleri sonuna kadar sömürmek niyetindeler, buna da kusura bakmayın ama ülkecek hepimiz müsade ediyoruz.
Bürokratlar (bürokrat yakınları) arabalarını kural kaide dinlemeksizin istedikleri yere park edebilir diye bi kural mı var mesela ki adamın ettiği bi telefonla o araba yerine geri geliyo?
Ya da bürokrat yakınları mesailerinden muaftır ama her ay maaşları düzenli yatar, hiçbi işe yaramazlar, kimseye saygı göstermezler ama karşılığında meslektaşları onlara büyük bi saygı ve hürmet göstermek zorundadır, aksi halde cezası şudur - budur diye bi kanun, yönetmelik vs. mi var?
Adamlar kafalarına göre kamu göreviyle alakası olmayan nimetler yaratıyorlar, herkes de buna çok güzel ayak uyduruyo. Çünkü herkesin kafasında benzer düşünceler var.
A. Aynı güç bende olsaydı, insanlar beni memnun etmek için sınır tanımaksızın uğraşmak zorunda kalsaydı, keşke onları ezen ben olsaydım. (Gücü deli gibi arzulayan ama sahip olamadıgı icin sürekli eziklik ve korku icinde olan gelisimini tamamlayamamıs 3 iq lular)
B. Aman iyi geçinelim, dalkavukluk edelim. Yarın öbür gün işimiz düşer, bizim kızın atamasına bi yardımı dokunur. (Ben ona iltimas geçeyim ki o da bana geçsincilik mode on)
C. Omurga da neymiş, kibarlığı ve insanlığı elden bırakmakdan dik durmak, hak ve sorumluluklarının farkında olmak neymiş ? Sallarım başımı alırım maaşımı gerisine de karışmam. (Bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılar)
D. Bu yozlaşmışlığın benim bireysel farkındalıgımla cözülecek hali yok, şu her köşe başında tiranların dolastıgı ülkeden bi kaçıp kurtulabilseydim. (Bitkin ve umutsuzlar)
Şu ortamda at koşturana mı kızmak lazım, buna izin veren bizlere mi bilemiyorum.