Kocaya saygi nasil olmali?

bi erkek ben para kazanıyorum diye zırt pırt karısının kafasına kakacaksa, çalışan bi kızla evlencek baştan

hem sen ev hanımı bi kızla evleniyosun, hem karını çalıştırmıyosun(muhtemelen) hem ben para kazanıyom haaağ

Zor bu memlekette evli kadın olmak da boşanmış olmak da zor ..Hiç evlenmeseniz de zor...

15 yıllık evlilikden sonra boşanıyorum..

Bu erkekleri anlamak zor..

İlgili cilveli güleryüzlü olsan şımarır kendilerini kaşıkçı elması gibi görürler..

Onun size davrandığı gibi ,odunumsu davransanız bu sefer ilgisiz adamı dışarı iten kadın olursunuz...

Hep biz kadınlar haksızız nedense...

Bu adamlara her durumda kendilerini haklı hissetme şansı verdiğimiz için kabahatliyiz diye düşünüyorum...

Yok mu..kadından önce insana değer vermeyi bilen,ilgiyi sevgiyi şımarmadan tevazuyla kabul eden ,kadını ilgisizze kendini sorgulamayı akıl eden bir erkek versiyonu????

ya bu forum sayesinde cok sey ögrendim, ögrenmeye devam ediyorum.
Allahim bide kadinlara zor derler. Bu erkeklere yaranmak zor. Ama anladigim kadariyla esine ne kadar umursamaz davranirsan o kadar degerli oluyorsun.
Ben esime her aksam taze yemek yapardim (okudugum ve calistigim halde). Corbadan tatliya varana kadar. Yemek sonrasi cay, meyve.
Hergün temiz camasirlari hazir yatagin üstünde. Ama sonunda noldu? AIlemi sevmiyorsun diye bosuyor beni.

Hay allahım yaaa ,,bulsun o zaman ailesini seveni..Bunlara bahane çok

Benimki de sevgilisine keşke ölse de kurtulsam yazmış msn de...

Şimdi ben hayattayken kurtuluyor .

Boşuyorum onu

Boşuyorum onu

ne kadar saygı görüyorsanız o kadar saygı göstereceksiniz
böyle çok sayıp sevince nankör oluyor görüldüğü üzere

Off Off bende çözemedimki
Yine sen ev hanımıymışsın eşinin başına kalkacak bi şeyi var
Ya biz? Eve parada getiriyoruz ama yine saygısız yine:)

Bence biraz bunu o düşünsün; "karıma saygı nasıl olmalı" diye...

Biraz bu "saygı" meselesinde (konu sahibini tanımadığım için onu tenzih ederek söylüyorum) bazı kadınlarda kabahat olduğunu gözlemliyorum.

Saygı görmek istiyorsak önce biz kendimize saygı gösterip değer vereceğiz.

Onun kabalıklarını, terbiyesizliklerini, saygısızlıklarına nötr davrandıkça bize saygı duyulması zor biraz.

Kadın birazda kendi kuyusunu kendi kazıyor.

Önce kendi kendimizi el üstünde tutmayı, kendimizi iyi ifade etmeyi becerebilmeliyiz.

İlişkilerde "karı-koca" diye ayrı rollere değer biçmek yerine "ortak saygı-eşitlilik" prensibini benimsemeliyiz.

Kadın sadece tüm gün ev temizledi,adamın önünde fır döndü,önüne çayı koydu diye tek başına saygıyı haketmez.

Aynı şekilde erkekte sadece eve para getirmekle, eşe para vermekle saygıyı kazanamaz.

Biraz içi uç, tartışılması uzun bir konu...

Doğru iletişim ise tek çözüm gibi duruyor.

Genelde aramız iyidir eşimle. ara ara saçma sapan kavgalarımız olur. kavga sırasında asla susmam, mutlaka onun 1 lafına karşılık 10 tane söylerim. oda bundan çok rahatsız, çalışıp eve para getirdiğim için bu kadar laf söylediğimi düşünüyor. ama eşim kendiside çalıştığı için eşit olduğumuzu benim bu kadar üste çıkmamım başka nedenleri olduğunu düşünmüş ki son zamanlarda ev işlerine merak sardı, yemek yapmaya yerleri süpürmeye başladı. başka bir şeyden dolayı kavga ettiğimizde neden sesin çıkıyor bende ev işlerini yapıyorum eşitiz dedi. hatta geçen kavgamızdan sonra dolapta ütülü tüm gömleklerini yerlere saçtı. bundan sonra ütüsünü o yapacakmış, tek yapmadığı ev işi oymuş ve ben ütü yaptığım için kendimi üstün görüyormuşum ondan.

altta kalmamış. Buyursun yapsın,

daha ne yapmanı bekliyormuş.para kazanıyor diye kölesi mi olman gerekiyormuş
bence eşin öncelikle bu zihniyetini değiştirmeli.böyle düşünerek asıl saygısızlığın büyüğünü kendi yapyıor çünkü

bende esimde calisiyoruz,ikitanede cocuklarimiz var,o sadece calisyor ben ise hem ev hem is birde cocuklar inanin aksam oldugunda bitiyorum,e bide hadi bunun gonlunu yapmak var oda ayri bi dert, bende dedim esime sende calisiyosun bende,sen ev islerinde cocuklarda bana yardim edicekmisin etmicekmisin?ee ben yapamam anlama ole seylerden.peki dedim, birgun yemek yapmadim,ertesi gunu gomlegini utulemedim,bigun ev daginik kaldi,baktim yavas yavas bir isin ucundan tutmaya basladi, demek istedigim biraz uyanik olun herzaman yuz goz olmayin,inanmasiniz belki ama ben esimle kendi arama bile mesafe koyarim saygisizlik yapamazz, biz onlarin cocugu anasi asker arkadasi degiliz, hayat arkadaslariyiz, hem biz hem onlar saygi duymak zorunda.biz onlardan imkansizi istemiyoruz.

Boşuyorum onu

Valla arkadaşım seni gönülden tebrik ediyorum..

Aldatıldığını burada açıkyüreklilikle söyleyip o adamı şak diye boşayan bir seni gördüm bu forumda..

Gerçekten dediğini yaptın,sözünün eriymişsin,tebrik ederim..

Para kazanıyor diye ona tapınmanızı falan mı bekliyor, saygıdan kastı ne tam olarak?
Benim babam çok huysuzdur, ne kardeşiyle, ne evladıyla anlaşabildiği görülmemiştir. Dedem öldüğünde, babamla dedem küslerdi, dedem konuştu son nefeste ama babam cevap vermedi, düşünün o seviyede..

Üvey anneme de saygısızca davranır. Kadıncağız ne yapsa kahabat. Akşam babamın sevdiği yemeği yapar, ama fırça yer babamdan. Sen bana kilo aldırmaya mı çalışıyorsun diye çıkışır babam.

Ertesi gün hafif yemek yapar, "evdesin tüm gün, yemekte mi yapmadın" diye çemkirir babam..

Yeri gelir ağır konuşur, kalbini kırar babam eşinin. Ama o kadın asla cevap vermez, o seviyeye düşmez. Susar sakince. Ama ezikliğinden değil, sadece babamın hatasını anlamasını bekler. Babam çok defa eşine "ya susma, sen de hakaret et bana" demiştir. Yani ezilmiştir o kadının sakinliği karşısında.

Hal böyle olunca, böyle saygılı bir kadın olunca karşısında babam azdı da azdı.. İyice çocuklaştı, sürekli şımarıyor kadına.
Belki sizin eşiniz d ebu şekilde tatminsiz ve gördükçe fazlasını isteyen biridir.

Son düzenleme:
Kizlar gercekten erkeklere dair bazi seyleri degistirmek icin ciddi anlamda önce sabir gerekir,,sabirdan kastim bilincli bir sekilde kirmadan,asilce davranarak bu davranislarinda yanlislari SUSMADAN ifade edebilmek,,,kolay degil,,cünkü yillara dayanan bi gecmisi oldugunu düsünüyorum,,aslinda bi suclu aramak yanlis ama annelerinde ciddi anlamda payi var cünkü,,,yillarca bekarken erkekler alismislar annelerinin herseyi adeta köle gibi yapmalarina,,,afedersiniz ama nerdeyse wc ye götücekler o derece hele bazilarinda,,,cocugu olan arkadaslar icin söyluyorum ,,kesinlikle kiziniz ve oglunuz arasinda evdeki sorumluluklar yönünden asla ayrim yapmayin,,ögrensinlser esyalarini,masalarini toplamayi,,temizlik yapmayi ufaktan,,,,sorunun tamamiyle onlara verilen yüz ile alakali oldugunu düsünüyorum,,bazi kadinlar hele yaranicam diye resmen böyle pesinden tin tin kosuyor erkeginin,,,abarti derecesinde,,,tamam sevgi olunca insan ílgi gösterir,,ama denge cok önemli,,,ayrica erkekler calisiyor da kadin evde sap gibi oturuyomu,,,burda bi aile taniyorum,,inanin adam kadina maas veriyo,,ev isleri okadar basitmi ya,,,kesinlikle alttan almamak lazim,,denge önemli dedigim gibi,,,kirmdan,konusarak kararli davranarak bircok sorun cözülebilir diye düsünüyorum,,,bu mevzu bitmez,,,yorumlar bitmez,,,

Bizim toplumumuzun yetiştirme tarzı bu koca dedimi akan sular duracak,saygın 4\4 lük olucak,hata yapamassın bir gün bi sebepten yemek yapma öyle büyütülürki kala kalırsın,bu kadına yüklenen obsesif derecesinde yetiştirilme,ama erkeğe böylemi tabiki hayır,o hata yapar erkek ya,onlarada bize verilen öğütler verilseydi hiç birimiz bunları yaşamazdık,bizi böyle yetiştiren toplum değişmeli,bence biz erkek çocuklarımızı bu kadar serbest yetiştirmeyelm gelecekteki kadınlar için,bizimkilerin düzelmesi meçhul offf

ayy koptum yaa cok alem esiniz

Valla sen her şeyin fazlasını yapıyorsun saygı göstermeyen biri varsa oda senin eşin kusurabakma ama saygısıs olan o önce kendisi saygıyı öğrensin sonra sana öle diye biliyoesa desin bakıyım..

sana bayıldım seni liderimiz ilan ediyorum sen çok yaşa REİS :))

kıskançlık konusunda ufak tefek kavgamız bızımde olur haklıysam karşılık verırım ama haksızsam susarım bırde sabah saatlerinde benmıkı surat beş karış kalkar ama ben hıç konuşmam bılıyorum nedersem batacak akşamda dırdır etme oldu bıttı al sana saygı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…