Köftenin sırrı baharatında ve çok çok iyi yoğrulmasında.Kıymaya maydonoz,soğan,sarımsak,baharatını,tuzunu koy ve bunlar iyice özleşene kadar yoğur.Ben ekmek içi hiç kullanmam ama kullanan var tabi.
Köftenin sırrı baharatında ve çok çok iyi yoğrulmasında.Kıymaya maydonoz,soğan,sarımsak,baharatını,tuzunu koy ve bunlar iyice özleşene kadar yoğur.Ben ekmek içi hiç kullanmam ama kullanan var tabi.[/QUOTEm
kıyma,az ekmek içi,1 yumurta,maydonoz,soğan,sarımsak,kırmızı biber,karabiber,kimyon,tuz iyice yoğurup yapıyorum ben soğanı rendeleyip suyunu sıkıyorum ekmek içi,maydonoz ve sarımsağı rondodan geçirip kıyıyorum
Köftenin sırrı baharatında ve çok çok iyi yoğrulmasında.Kıymaya maydonoz,soğan,sarımsak,baharatını,tuzunu koy ve bunlar iyice özleşene kadar yoğur.Ben ekmek içi hiç kullanmam ama kullanan var tabi.
Ben de kilo almamak için ekmek içi koymak istemiyorum köftelere ama kıvamı nasıl tutturuyorsun? Eğer ekmek içi koymadan oluyorsa ben de öyle yapayım bundan sonra.
ekmek içi ve yumurta hiç koymadım bunca zamandır,hiç de dağılmadı.Çok iyi yoğrulursa dağılmaz.Miktarı göz kararı ayarlarım.Baharatı yerindeyse ve iyice yoğurduysan mutlaka lezzetli olacaktır.
hiç dinlendiriyor msunuz dınelndırıyorsanız butun halınde mı yoksa yuvarltınca mı dınlendırıyorsunuz?????????????? birde yağı az yagda mı bol yagda mı kızartıyorsunuz.. bıde tost makınesınde denedınızmı nasıl oluyor kızlar
dinlendirmem ama hemen pişirmeyeceksem köfteleri yapar,öyle bekletirim.Yağda kızatmam hiç,fırında yaparım.Tost makinasında çok yaptım ama fırının lezzetini vermiyor.
Kıymaya ben galeta unu, yumurta, maydanoz, soğan koyarım...
Baharat olarak kimyon süper bir tat verir...
Ayrıca köfteyi yoğurup şekillendirdikten sonra bir süre dolapta bekletirim...