kök hücre (kordon kanı)

oykumruyam

Öyküm abla olduuu:)
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
3.016
36
683
Diğer
bebeğinin kordon kanını (kök hücre) saklatan ya da bunu düşünen var mı aranızda acaba?
konu hakkında pek bilgim yok ama ileriki yıllarda Allah korusun çıkabilecek bazı hastalıkların tedavisinde kullanma imkanı oluyormuş tedavi amaçlı
ücreti nedir,koşulları nelerdir,nerelerde kordon kanı bankaları vardır gibi merak ettiğim sorular var

ben araştrımıştım cnm. türkiye de 4 yerde var benim bildiğim. ikisi istanbul biri ankara biri izmir. eğer kordon kanının saklamak istiyorsan bunu doktoruna önceden söylüyorsun.gerekli hazırlıklar yapılıyor.bebek doğduktan sonra kordon bağlanıp içindeki kan hemen bir torbaya alınıp 36 saat içinde laboratuara gönderiliyor. 15 yıla kadar saklanabiliyor.12 yıllık saklama süresi sonunda, başka bir gerekçeyle saklanmasına devam edilmesi için başvurulmazsa, ihtiyaç duyan başka hastaların kullanımına açık oluyor.
1500-2500 $ fiyatlar. ayrıca her yıl için yaklaşık 100 $ da saklama ücreti...

Ben de araştırmıştım zamanında ve yaptırmayı da düşünüyodum.Acil sezaryene alınınca onu unuttuk tabi.Zaten herhangi bir yerle de konumamıştım.Artık bazı hastanelerin de kordon kanı bankası var.Benim saklamayı düşündüğüm yer Onkim'di.Demet Sabancı'nın.Sözleşmelerini falan okumuştum herşeyi yazıyodu açık açık.Unuttum şimdi neler vardı.Yalnız kordon kanının da şöyle bi durumu var eğer bebekte allah korusun doğuştan gelen bir hastalık varsa o zaman kan hiçbir işe yaramıyo.Böyle bir açıklama dinlemiştim tv de.Bence durumu olanlar saklamayı düşünmeli.Şimdi bu kök hücrenin kıymeti pek bilinmiyo ama ilerde daha da önem kazanacak bence.

ilk çocuğumuzda bilmiyorduk böyle birşey belki de yoktu şimdi yeniden bir fırsatımız oldu değerlendirmek isterim ama maddi olarak biraz zor anımızdayız:/

Arkadaşlar,

Benim ablam 7 senedir bu işi yapıyor. Yurtdışında saklatıyorlar kanı.

Konuyla ilgili görüşmek isteyen hamileler, arkadaşlar olursa her türlü yardımcı olmaya çalışırım, fiyattada indirim yaparlar.

Kesinlikle reklam amaçlı, kendi yararım için falan söylemiyorum. Beni kadınlar kulübünde bilen bilir :)

ablanın çalıştığı şirketin adı nedir ben özelden mesaj atamıyorum hala bana mesaj atarsan sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…