Kekler - Pastalar kokoş pastam

sakardeniz

işten çıkan ev hanımı
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
3.554
22
358
Afyon
bu pastam çok sevilir çevremde. oldukça basit, şık ve leziz bir tat.

2 paket kahveyi 1 bardak ılık suda eritelim.
kremayı qaketteki tarife göre çırpalım

1 adet pasta tabanı
1 paket toz krema(kremşanti de olabilir)
2 paket üçübirarada kahve
damla çikolata
veee 250 gr PİŞMANİYE

pastamızın alt katını yarım bardak kahve ile ıslatalım
araya kremanın yarısından fazlasını sürelim, damla çikolata serpelim
üst katı yerleştirip, kalan kahveyle ıslatalım, kremanın kalanını kenarlarda dahil olmak üzere sürelim
pişmaniyeyi kenarlarına ve üzerine pişmaniyeyi seriyoruz.
üzerine damla çikolata serpiştirip hemen yiyoruz.

Eklentiler

• $Reyhan006.webp
    33,7 KB · Görüntüleme: 221
Son düzenleme:
hmmm çok merak ettim
ilk kez pişmaniyeli pasta duydum :) benim aklıma hiç gelmezdi
bekliyorum fotoyu :)

ben bu pastayı 2 sene önceden yapıyordum. önceleri kırpık pasta diyordum. gösterişli ve kolay pastalar yapmaya uğraştım. denemediğim kalmadı desem yalan olmaz. önceleri pişmaniye sadece üzerini süslüyordum. giderek işi abarttım. o programı seyretmedim ama arkadaşlarım haberdar etti. isim de tam oturunca böyle kaldı.

resim eklicem ama bu aralar hastaydım ve mutfağa pek giremedim. hafta sonu eklerim inşallah...

anneanneme geçen misafir gelmişti ve işim olmasına rağmen bu pastayı yapıp çıktım. resmini de ekledim. telefonla çekiverdim.

AAA gerçekten çok süslü,değişik vede çok kolaymış ,pişmaniyeyide çok severim denenecekler listeme aldım cnm.

AAA gerçekten çok süslü,değişik vede çok kolaymış ,pişmaniyeyide çok severim denenecekler listeme aldım cnm.
beğendiğinize sevindim. sizdeki bilgi ve tarifler de çok güzel. teşekkür ederim.

çok hoş görünüyor cidden ya pofuduk pofuduk :)

teşekkürler. lezzeti de güzel. pasta keki kakaolu olunca kesilince de çok hoş gözüktü.

peki kahve pişmaniyenin tatlılığını azaltıyor mu?

zaten orada da şeker var ama dengeliyor. zaten pişmaniye pofuduk olunca az pişmaniyeyle çok yer kaplanıyor. yalnız fazla beklemeden yanmesi görüntü açısından çook daha iyi oluyor. pişmaniye sönüyor zaman geçtikce, ama bu sefer de yiyenler lezzetin nerden kaynaklandığını düşünüp kalıyor, kaydirigubbakcemile3

Kahveli olunca tiramisu kokusu aldım sanki..

Ay cenım çekti ama..

Kar yağdı pastası da denilebilir buna:)
Ellerinize sağlık denemek lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…