Kekler - Pastalar Kokostar Kek-Bağdat Baharat Sponsorluğunda

MazlumuGetirinBana

MANTI VAR YEN Mİ
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
4.305
6.725
198
ve yine yeniden bir yarışmada buluşmanın verdiği sevinçle herkese merhaba bayanlar.oylamanın ilk başladığı gün yapılmış fakat asıl önemli kısmın resmini çekmeyi unuttuğum için tarifi tekrar yapmak bu güne kısmetmiş.gelelim tarifimize
MALZEMELER
Oda ısısında 3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı demli çay
1 su bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao

İÇ MALZEMESİ
2 yumurtanın akı
2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri

ÜZERİNE süslemek için beyaz çikolata

kek için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz ki kekimiz güzel kabarsın

TAMAM İTİRAF EDİYORUM DIŞ GÜÇLERDEN YARDIM ALDIM AMA BİR SORUN NİYE ALDIM

kek için olan diğer malzemeleri de karıştırıp çırpıyoruz.

diğer tarafta yumurta akını şanti kıvamına gelene kadar mikserle çırpıyoruz

hindistan cevizi ve pudra şekerini de ekleyip yoğuruyoruz.bir kaba su koyup elimizi ıslatarak bu karışımdan yuvarlak toplar yapıyoruz.

kalıbımızı margarinle yağlıyoruz.kek karışımının yarısını kalıba döküp hazırladığımız topları yan yana diziyoruz.kalan karışımı da üzerine döküyoruz

her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır ben de kek yaptığım zaman ısıtılmış fırına koymam.fırını 180 dereceye getirip direkt içine koyarım daha çok kabarıyor böyle.yaklaşık 25 dakika pişirilir.
Bu arada beyaz çikolata benmari usulü eritilir (ÇİKOLATA ÇOCUĞUNUZA AİTSE DİKKATLİ KULLANMAKTA FAYDA VAR BEN KULLANIRKEN YAKALANDIM YERİNE 1 TANE FAZLADAN ALDIM AMA HALA KONUŞUYOR NEDEN ALDIN BENİM ÇİKOLATAMI DİYE)

Fırından çıkan kekimizin soğumasını bekliyoruz soğuduktan sonra kalıptan çıkarıyoruz.isteğe göre süsleme yapıyoruz.Afiyet bal şeker olsun

O yardım eden tombik elleri,o poğaça yanaklı yakışıklıyı yerim ben,maşallah ya annesine yardım ediyor
Kekde çok güzel olmuş canım,ellerinize sağlık, yarışmada başarılar dilerim
Mutfak işlerini çok seviyor hele de hamur işi yapıyorsam yandım 5 dakikalık iş 1 saatte bitiyor küçük oktay ustam benim
Teşekkür ederiz canım senin de ellerine sağlık

Mutfak işlerini çok seviyor hele de hamur işi yapıyorsam yandım 5 dakikalık iş 1 saatte bitiyor küçük oktay ustam benim
Teşekkür ederiz canım senin de ellerine sağlık

Oyyy öperim ben o ustayı. Bendede var bitane,pufu mutfağa getirmek suretiyle yardım eder,kurabiye yaparız ,salata yaparken tadım yapar,hımm leziiz bunu ekleyebilirsin annecim der çok egleniyorlar minikler mutfakta ya.

Oyyy öperim ben o ustayı. Bendede var bitane,pufu mutfağa getirmek suretiyle yardım eder,kurabiye yaparız ,salata yaparken tadım yapar,hımm leziiz bunu ekleyebilirsin annecim der çok egleniyorlar minikler mutfakta ya.
Gurmelik mi yapıyor cimcime yerim onu çok bilmisler maşallah canım

Cok pis kiskandimmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…