Kokular.

deniziminincisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2013
429
404
Merhaba arkadaslar.
Benim cok uzun zamandir yaklasik kokularla çözemedigim bir problemim var. Belkide hep vardi bilmiyorum ama son yillarda tavan yapti. Kokulara karsi cok hassasim. Guzel kokulari seviyorum tamam ama sadece uzaktan. Uzerime parfum sıktığımda beni cok rahatsiz ediyor. Hele sıcak havalarda hic kullanamiyorum. Sabun kokularini seviyorum onlarda da giysilerimde yogun oldugu zaman rahatsiz oluyorum. Yemek kokularina hic girmeyecegim nefret boyutunda. Odamda yemek kokusu olursa havalandırmadan uyuyamam. Uzerimde yemek kokusu olmamasi lazim. Kısacasi kokulardan kose bucak kaciyorum. Tek sevdigim kokular dogal kokular. Cicek dalinda koksun benim icin koku o. Diger turlusu iskence oldu artik.

annem de öyle. hemen rahatsız olur parfüm olsun deterjan olsun hemen hemen her kokuda. anne burnunu kestirelim senin diye dalga geçmemle terlik yemem bir oluyor :)

canim bende ayniyim bayilirim parfum kokularina ama uzerimde tasiyamiyorum acayip migrenim tutuyor migrenim basladimi afedersin kusmaya basliyorum o zaman o kokular iki kat fazlalastiriyor basagrimla kusmami bende acayip tiksiniyorum agir yemek kokusundan komsum et pisirirdi bizim yatak odasina havalandirmadan koku gelirdi eski evimde yaz kis demeden acardim pencereyi yoksa sabaha kadar bas agrim baslar artik eminim en iyi yumos kokusu hic basimi agritmiyor denedim test ettim onayladim bende artik onu kullaniyorum :KK36:

benim de aşırı hassas bir burnum var. pencere açmazsam sanki bulunduğum ortamda oksijen bitiyor gibi oluyorum.
oturduğum bina eski. binada ağır bir koku var, pencere yok. merdivenlerden inip çıkarken burnumu tıkıyorum.
temiz koku hissi veren parfümleri seviyorum, sabun kokusu hafif çiçek kokusu. özellikle muayyen günlerim yakınsa daha da kötü oluyorum.
yemek kokusu sigara kokusu ten kokusu off saymakla bitmez.

Alerjik bünyeden kaynaklanıyor maalesef bende sizin gibiyim artı kokuya karşı şiddetli öksürük tutuyor sonbahardan ilkbahara kadar daha yoğun sıkıntı çekiyorum tabi kullandığım antihistaminik ilaç ve sprey kullanıyorum
Öldürmez ama süründürür

kokulara karşı seninki kadar olmasa bile benimde sinir bozucu bi hassasiyetim var :S şimdi yaz geliyor ya seyredin artık etrafta ter kokan, ter kokusunu iğrenç parfüm kokularıyla bastıran insanlar... ayhh darlanıyorum şimdiden :KK70:

Ben sizden beter siz benden beter. Bu nedir arkadas ya :KK48: Yaz geldiginde parfum olayi var bide evet. Ter kokup ucuz parfumle bastiran kisiler soguttu beni hayattan. Ya su var sabun var parfumle yikanan insanlar var resmen. Yemek kokusu apartmanda yasamanin en buyuk sorunu sanirim. Dusunun artik simdiden evlenince bahceli bir ev hayali kuruyorum ve her seferindede mutfagi odalardan uzak bi kosede hayal ediyorum :-)

bende öyleyim özellikle deterjan kokularına karşı.aşırı parfümde kullanmıyorum.kısacası kokulara karşı alerjim var.bir doktora göründüm ama çaresi bulunmadı pek.

bu hassasiyet bende de var ailemden birçok kişide de ama bende hamilelikten önce hafif seyrederken hamile olunca pik yaptı. o dönem hormoneldi ama üzerinden üç yıl geçti nerdeyse fakat ben hala eskisi gibi parfüm kullanamıyorum. hatta işyerimdeki oda parfümünden çok tiksinmiştim hamileyken, şimdi bir yerde alsam kokusunu midem bulanmaya başlıyor.
hormonların da etkisi olabilir fakat bana göre sorun alerjik astım. bizim aile geçmişinde var ben onlara göre daha hafif yaşıyorum ama son yıllarda ciddi ciddi zorluyor beni, üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiğimde zor nefes aldığım anlar oluyor.
bana teşhisi bir göğüs doktoru koymuştu bu konuda şehrimdeki en iyi doktordu. isterseniz siz de bir görünün. eğer kaşıntılardan da şikayetçiyseniz alerjik astım ihtimali kuvvetlidir.

sanırım bizi bu hale çevremizdeki kimyasallar getirdi. evimde ve kendimde kademe kademe uzaklaşıyorum kimyasallardan.

X