kolay dogum için yapılması gerekenler!

alirem

elifim..
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
463
7
46
Kayseri
Kolay Doğum İçin Öneriler

-Sakin olmak ilk kurallardan biri.Endişelenmeden ve korkmadan hareket etmeniz gerekir.Tersi olduğunda,bu tip bir hisse kapıldığınızda ağrılarınızın düzeni bozulur ve bundan dolayı doğum süreniz uzamaya başlar.

-Doğumun yaklaştığı günlerde kendinize daha çok vakit ayırın.Ağır işlerden kesinlikle uzak durun.Kolay bir doğum için bu durum oldukça etkili olacaktır.

-Nefes egzersizlerini hamileliğiniz boyunca yapmaya özen gösterin.Eğer yapmadıysanız doğuma yakın 2 ağrı arasında düzenli olarak derin derin nefes alıp verin.

-Yoga yapmaya çalışın.Çünkü yoga kas ve nefes kontrolü sayesinde sizi hem fiziksel hem de zihinsel olarak doğuma hazırlar.

-Ağrılarınız başladıysa katı gıdalar yerine sıvı gıdaları tercih edin.Bu şekilde bağırsaklarınız boş olacağından doğumunuz daha rahat olacaktır.

-Hamileliğiniz boyunca yaptığınız sporların etkisi bayağı büyük olacaktır.Hatta bu etkiyi doğum sonrasında da görebilirsiniz.Özellikle kol,sırt ve bacak kaslarınızı çalıştırmak sizi rahat bir doğuma hazırlayacaktır.

-Hastaneye gitmeden önce ılık bir duş alın.

-Doğumdan sonra karnınıza hafif hafif masaj yapın.Bu rahminizin daha kolay toparlanmasına,sertliğin gitmesineve ağrıların azalmasına yardımcı olacaktır.

-Doğumdan sonra ilk yarım saat içerisinde bebeğinizi mutlaka emzirin.Çünkü bu emzirme kanamalarınızı azaltacağı gibi bebeğinizle olan ilk bağınızı güçlü bir şekilde kurmanıza yarayacaktır.

Allahim hepimize hayirli hayirli dogumlar nasib etsin. o an nasil oluruz bilemem, muhim olan bebislerin saglikli sihhatli dogmalari. insaAllah kolayca atlatiriz.

paylasim icin tesekkurler.

her akşam kısa bir yürüyüşe çıkıyorum, bizim burası biraz rampa zorlayıcı oluyor. evde merdivenli iki kat inip çıkmış oluyorum. plateste ögrendiğim kolay doğum için bi kaç hareket var onları evde sayarak yapıyorum. bakalım, umarım faydasını görürüm. son 2 haftada sağ burnunuzu tıkayıp soldan nefes alın diyordu bi videoda onu uyguluyorum, bol bol su içiyorum. doğumu düşünüp sitrese sokmuyorum kendimi, herşey çok güzel olacak diyorum ve her anın tadını çıkarmaya çalışıyorum

masaAllah canim hic zaman kalmamis nerdeyse, Rabbim sag saglim kurtulmayi nasib etsin sanada bebisede.

Yuruyuse bende baslamak istiyorum ama kacinci haftadan sonra basladin yuruyus yapmaya.

Hani sirf hareket ve kondisyon olsun diye istiyorum. Ama bu haftalarda baslamak akillica bir is mi bilemiyorum.

Sağol canım hepimiz sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımıza.
ilk üç ay çok hareket etmedim ama 3. aydan sonra 3 gün plates, 3 gün yürüyüş şeklinde yaptım. 40-60 dk yeterli oluyor. şimdi daha fazla yürüyorum 2 saate yakın yada daha fazla. doktor yürü diyor, hem hareket bebeğe çok iyi geliyor. platesi 7. ayda çok azalttım, 8. ayda tamamen bıraktım zaten istesende yapamıyorsun. yürüyüşü doğum yapan herkes öneriyor birde günde 2 lt su içmeyi. çok çok faydasını göreceksin..

bende yakinda baslayayim en iyisi cunku bende kondisyon sifirlandi gebelikten dolayi hani insan hareket etmeye bile korkuyor bebege birsey olursa diye Allah muhafaza gunluk ya da 2 gunde bir 1 saat yurusem gene memnun olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…