Kolay Müsli

koyukahverengi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
382
8
96
İstanbul
Diyet yapanlar için en lezzetli kahvaltı ya da ara öğün.Hem doyurucu hem de besleyici. Düzenli tüketildiği takdirde cilde de çok iyi geliyor.

Bir Kase Sade Yulaf Ezmesi
Günlük Süt
Kuru Üzüm

Bir çorba kasesine yulaf ezmesi ve bir tutam kuru üzüm koyulur, üzerini geçecek kadar soğuk günlük süt ilave edilir. En az 15 - 20 dakika beklendikten sonra servis edilir.

Ben de şöyle yapıyorum.

1 ad. rendelenmiş yeşil elma
süt
yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı bal

muhteşem bir tadı var, hem çok lezzetli hem de düşük kalorili

diyet yaparken tatlı krizi gelince o öğünü müsli yiyerek geçirmek iyi oluyor da pahalı olduğu için elim gitmiyor. yulaf ezmesi alıp istediğin meyveyle yeme fikrini çok beğendim. hemen alışveriş listeme ekledim:) minicik doğranmış kuru kayısı, kuru incir de yakışıyor.

Ben sade yulaf ezmesi ile yukarıda verdiğiniz tarifleri denedim ama yulaf ezmesini beğenmedim. :19:
Tam tahıllı gevrekleri tercih ederim.

ivit bende yapıyorum biraz farklı ama içine şeftali veya yarım muz yulaf ezmesi kuru üzüm yaban mersiini ve genelde yoğurda katıp yiyorum nımnım gayet güzel ve doyurucu ama kalori hesabı yapmadım fazlamı bilmem bazen yulaf yerine üç form birküvi kırıyoum üç tanecik

ben müslinin içine 2-3 ceviz,3-4 kuru kayısı ve tarçın ekliyorum öğlen yemeğn yerine yiyorum.ara öğün yapmıyom sabah öğle arası ve güllaç gibi nefis oluyor.geçen hafta bu şekilde geçirdim öğle yemeği yerine ve 1400 gr gitti.tabi sabah kahvaltım klasik.akşam da ekmeksiz sebze ve çorba,yoğrut salata gibi beslendim genelde..hatta akşam acıkıp 9 gibi leblebi badem kayısı yedim çoğu akşam.bu arada emziren aneyim 10 aylık

Nasıl olsa müsli diye yarım paket gidiyor :1: Sözde diyete girdim,ama çevremdekiler''' ya ne diyeti zayıfsın 'diyince gelsin kırmızı meyveli nesfitler :56:

ayrıyetten koymanıza gerek yokki kızlar hazırları var zaten ben üzümlü-fındıklı müsli aldım tatıda çok güzel:56:

Son düzenleme:
kizlar konu acilali baya olmus ama o hazir müsliler, yulaf kepegiyle kendi yaptigimiz kadar saglikli ve doyurucu degil :) ben icine muz da koyuyorum, taze cilek, ahududu da cok yakisiyor ve 1 tatli kasigi bal koyuyorum ben (o gün evde ne meyve varsa tatli, hepsinden oluyor) cig badem cok yakisiyor ve ben bu tarifi soguk degil pisirerek yapiyorum asure gibi oluyor. tabi meyvelerin hepsini tek bi gün tüketmeyin cok kalorili olur :1: bu tarifin icine türk kahvesi koyup yerseniz aninda bagirsaklari calistirip bosaltiyor :) hemde cok ekonomik

Back
X