Kolejde çalışmak...:S

elizanelizan

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
1.297
526
323
Kızlar dün İstanbul'un köklü kolejlerinin birinden görüşmeye çağrıldım. Görüşme güzel geçti, akşam müdür yrd. aradı ve prensipte %90 tamamdır ayrıntıları konusmak ıcın yarın gelın dedı.

Ben yeni mezunum ve branşım felsefe grubu öğretmenliği. Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum, görüşmede neleri özellikle konusmam gerektıgı konusunda. /Ssk staj vs aklıma gelenler./

Ve maaş hususunda da pek bilgim yok henz konusulmadı. Özel okulda yenı baslayacak olan ve stajyerlıgı kalkmamıs bır ogretmene ne kadar maas verır bu kolej? Sakata gelmeyeyım sonra. :)

Fatih Üniversitesi mezunuyumm..

Bugun itibari ile başvurduğumu dahi unuttuğum bir kolejle anlaştım. Şimdilik ders ücretli öğretmenlik yapacağım. Daha sonra karşılıklı memnunıyet olursa kadroya geçirecekler..

Iyı mı yaptım bılmıyorum malum ilk iş görüşmem ve dolayısıyla ilk tecrubem olacak. Hayırlısı..

evet canım bugun 1 hafta oldu başlayalı. Öğrencilerin şımarıklığı, cool ve ukala tavırları her zaman anlatılan bilindik kolej öğrencileri kavramıyla birebir örtüşüyor diyebilirim. Onun dışında öğretmenler gayet yardımsever, sureklı alısıp alısmadıgımı soruyorlar yardımcı olabıleceklerını soyluyorlar. Aıle gıbı, pek yabancılık hıssetmedım.. Peruk kullanmak zorunda kalıyorum ne yazık kı... Sımdılık tek sorunum bu ve 90 dakıkalık (2 ders) ders suresının tamamını dolduramamak. Yanı hep erken bıtırıyorm anlatmam gerekenlerı. Ona canım sıkılıyor maaalesef..:/

hayırlı olsun canım:)inşallah alışırsın kısa sürede çabucak,ders süresini de çok takma bence çünkü daha yenisin çok normal birde tamamen sözel bir ders yani ve her sınıf başka başka oluyor ama bence şey yapabilirsin erken bitiriyorsan böyle değişik bilmeceler zeka soruları falan sorabilirsin, sonra kolej olduğu için projeksiyon sınıfta vardır belgesel ya da böyle değişik bir şeyler izletebilirsin ne biliyim işte onlara hitap edecek şeyler mesela kültürel aktivitelerden falan bahsedebilirsin gerçi onların tek bildiği sinema ya neyse...öğretmenlerin yardımcı olmalarına çok sevindim ama canım o baya bir rahatlatmıştır seni, fen ve teknoloji öğretmeni nasıl genç mi öğretmenler daha çok?ve sen gördüğün kadarıyla tavsiye eder misin koleji

Allah razı olsun cok tesekkur ederım :) Kesınlıkle onerıyorum en azından benım calıstıgım kurumu :) Hocaların neredeyse hepsı genc. bır kac tane orta yas ve ustu hoca var. Ortam rahat cok sukur. Beklerım :)

Yanlış anlamayın ama mezun oldunuz ve iş görüşmesine gittiniz,mülakat yapıldı ve kabul edildiniz....size konu anlattırdılar mı?Kurula ders sunumu yaptınız mı ya da cv nizde hangi sertifikalar var?Kolejinizin yabancı dili nedir ve sizin yabancı dil düzeyiniz nedir?O sektörü çok iyi bilen biri olarak söyleyebilirim ki köklü kolejler stajer öğretmeni pek tercih etmezler..ayrıca ders ücreti vermesi demek size yazın maaş vermeyeceği anlamına gelir ki kolejler normal koşullarda yazın maaş ödemesi yapar bu durumda da büyük ihtimalle yazın ödeme yapmamak için sizi istifa etmiş gösterir ve size istifa mektubu yazdırır eğer memnun olacak olursa eylül gibi tekrar anlaşma imzalar...

bu arada bir konuda da bilgilendirmek ve Arkadaşlarımın yaşadığı bir konuda da sizi uyarmak isterim:size dönem ortasında stajerlik başlamaz o nedenle sizin stajerliğinizi başlatamayız bu dönem çalışın böyle derlerse aklınızda bulunsun başlayabilir ve stajer olarak başvurunuzun yapılıp yapılmadığını mutlaka milli eğitimden takip edin.Sigorta girişinizin yapılıp yapılmadığına bakın,en geç1-1.5 ay içinde stajerlik başlama belgeleri kurumunuza gelir.Size standart stajer sözleşmesi imzalatacaklardır çünkü o sözleşme üzerinde hiç bir şekilde oynama yapılamaz ve o sözleşmede sizi zaten belli ders saatini dolduruyor göstereceklerdir ki sözleşmede o ders saati bellidir.zaten stajer olarak gösterirse stajerlik kaldırma süresi 1 yıldır.stajerliğiniz kağıt üzerinde kalkmadan da sizi kadroya geçiremez.o nedenle tüm şartları açıkça konuşun..yazın sigorta yapılacak mı,maaş verilecek mi,sigorta yapılacaksa 1 aylık mı yapılacak yoksa 15 gün giriş çıkış mı gösterecek,ya da sadece 1 gün mü gösterecek..eğer sizi mebde stajer gösterirse hem yazın sigorta yapmak zorunda hem de maaş ödemek zorundadır.ama bazı kurumlar yaz dönemi asgari ücret yatırmış gibi gösterip bankadan maaşı bloklatabiliyor...yani bakıldığında maaşınız yatmış gözüküyor ama çekme hakkınız olmuyor:26:Sonuçta emek harcıyorsunuz,bir öğretmen olarak tabiki de bilginizin,emeğinizin değeri şudur diyemem ama sonra sıkıntı olmaması açısından olayın maddi boyutunu da araştırın,sonuçta bu sizin hakkınızdır.vee size verilen ders saati nedir bakın..eğer verilen ders saatiyle konu bitim saati uyuşmuyorsa ücretsiz ders gösterilebilir..mesajım da yanlış anlaşılmasın sadece aklınızda bulunsun..çalışıp da emeğinizin karşılığını alamamak kadar kötü bir şey yoktur..

heeeee bir şey dahaaa:1:Özel sektörde stajerliğini 3 defa yakabiliyorsun 3. defada da yakarsan bir daha staj kaldıramazsın, ömür boyu kağıt üzerinde stajerliğe devam.o nedenle sinirlerini muhakkak aldır:1:Sakinliğini hep koru,fevri davranma ve bir karar vermeden önce defalarca düşün:1::1::1:O öğrencilerle çalışmak nasıldır iyi bilirim o nedenle elinden geldiğince dostça davran,dinle...çünkü onlar zaten ailelerin maddi gücüyle istedikleri önlerine sürülüyor ama bir çoğu ailelerinin işten güçten ilgilenmediği çocuklar.neyi ne kadar bildiğinden çok senin ne kadar ilgilendiğine bakıyorlar ..zaten çoğu dershaneye gidiyor,özel ders alıyor dinlememeleri de o nedenle zaten.''dinlemesem de anlatacak biri bulunur.''mantığındalar...bazılarının velileri de görüşmeye çağırsanızda ''çocuğum sınavlarda yüksek not alıyor,okul puanı da yüksek,derste konuşursa konuşur kendi sorunu'' modunda:1:o nedenle çocuk üzerinde fazla bir yaptırımınız olamıyor çocuk da bunun farkında olduğu için bundan faydalanıyor..aaayyyy çok konuştuuum susiiim artık:1::1::1:

Öncelikle çok teşekkür ederim mesajların ıcın :)

Şimcik mevzu şöyle, gorusmemızde bu donem sonunda eger karsılıklı memnunıyet durumu soz konusu olursa devam ederız dıye konusuldu. Sıgorta tam yatacakmıs. Sgk'dan kontrol ettıgımde henuz gırısım gorunmuyor. Bu hafta 3 hafta olmus olacak baslayalı. BI yerlerde ayın 23'unden sonra sıstemde gorunecegını yazmıslardı. Dogru mudur bılmıyorum.. Haftada 22 saatim var.. Bı yandan da kpssye mı baksam dıyorum malum sosyolojı felsefeden rehberlıge bu sene de alım olabılır dıye soylentıler dolasıyor ortalıkta.. Ne yapsam yahu :S :26:

art arda 3 mesaj yazan kullanıcı siz hangi kolejdesiniz acaba:) kaç yıldır çalışıyorsunuz?ben aslında şartlara baktığımda okul açısından ortam olarka evet diyorum ya kolej mis gibi kendimi ilerletebilmem için çok uygun bir yer gibi geliyor kolej bana en çokta açıkçası güzel ortamda öğretmenlik yapmak cazip geliyor ama bunlar işte çok saf bakan gözlerin düşünceleri:))yani bendenizin:)işim iç yüzünde kimbilir ne zorluklar vardır...messela en merak ettiğim nokta maaş konusu devlettekinden az mı alınıyor çok mu ve ders saati elbette?maaş devlettekiyle aynıdır belki ama ders saati devlettekinin üstünde olabilir, sonra çocuklar çok mu yıldırıyorlarinsanı , yöneticiler aynı şekilde, veliler...yıpratıcı mı çok?birde kolejin garantisi var mı yok mu?ve kolejde isim yapmak kolay mı aranan bir öğretmen olmak çok mu zor mesela bu sorular bende mevcut şu anda:)hm en çokta tabi koleje başvurunca mükemmel bir cv mi olması gerek illa 1.lik 2.lik mi olması şart?ve deee son sorumm devlet mi kolej mi?

Öncelikle çok teşekkür ederim mesajların ıcın :)

Şimcik mevzu şöyle, gorusmemızde bu donem sonunda eger karsılıklı memnunıyet durumu soz konusu olursa devam ederız dıye konusuldu. Sıgorta tam yatacakmıs. Sgk'dan kontrol ettıgımde henuz gırısım gorunmuyor. Bu hafta 3 hafta olmus olacak baslayalı. BI yerlerde ayın 23'unden sonra sıstemde gorunecegını yazmıslardı. Dogru mudur bılmıyorum.. Haftada 22 saatim var.. Bı yandan da kpssye mı baksam dıyorum malum sosyolojı felsefeden rehberlıge bu sene de alım olabılır dıye soylentıler dolasıyor ortalıkta.. Ne yapsam yahu :S :26:

1-1.5 ay içinde sigorta görülür..benim de öyle olmuştu

art arda 3 mesaj yazan kullanıcı siz hangi kolejdesiniz acaba:) kaç yıldır çalışıyorsunuz?ben aslında şartlara baktığımda okul açısından ortam olarka evet diyorum ya kolej mis gibi kendimi ilerletebilmem için çok uygun bir yer gibi geliyor kolej bana en çokta açıkçası güzel ortamda öğretmenlik yapmak cazip geliyor ama bunlar işte çok saf bakan gözlerin düşünceleri:))yani bendenizin:)işim iç yüzünde kimbilir ne zorluklar vardır...messela en merak ettiğim nokta maaş konusu devlettekinden az mı alınıyor çok mu ve ders saati elbette?maaş devlettekiyle aynıdır belki ama ders saati devlettekinin üstünde olabilir, sonra çocuklar çok mu yıldırıyorlarinsanı , yöneticiler aynı şekilde, veliler...yıpratıcı mı çok?birde kolejin garantisi var mı yok mu?ve kolejde isim yapmak kolay mı aranan bir öğretmen olmak çok mu zor mesela bu sorular bende mevcut şu anda:)hm en çokta tabi koleje başvurunca mükemmel bir cv mi olması gerek illa 1.lik 2.lik mi olması şart?ve deee son sorumm devlet mi kolej mi?
hayır tabiki de değil..ama şunu söylim Kolej denilince insanlarda şöyle bir yanılgı oluyor..wayy bee kolej iyi maaş verir..hayır böyle bir şey yok...bazı kolejler iyi maaş verir..asgari ücretle öğretmen çalıştıran kolejler de var,ya da ilk sene 1000 civarı maaş verip ikinci senenizde maaşınızını baya bir arttıran da var..Bu tamamen nereyle çalıştığınız ve kendinizini nasıl sunduğunuz ve tecrübenizle alakalı..ama Kolejde çalışan öğretmenlerin çoğuna bakarsanız dershane kökenlidir.Ben İzmir'de yaşıyorum,burada bir çok kolej mevcut ama inanın çok azı 2000 üzerinde maaş veriyor onlar da köklü olan kolejler zaten..onun dışındakiler komik rakamlar veriyorlar. Şöyle düşünün bu bir sektör ve sistem kapitalist düzen..siz gidersiniz bir başkası gelir,evet öğrenciler sizi sevebilir vaz geçilmez görebilir ama siz gidince yerinize başvuracak 100lerce kişi vardır.işin sadece öğrenci boyutu yok veli boyutu idare boyutu da var sonuçta sizin kalıp kalmayacağınıza karar verecek kesim bu kesimdir.Ayrıca bir matematik öğretmeni olarak ders ücreti çalışmayı mantıklı görmüyorum sabit anlaşmak her zaman daha iyidir,en azından elinize ne geleceğini bilirsiniz.
cv olayına gelince isterseniz bir kaç kolej sayfasına bakın...''öğretmenlerimiz'' kısmında öğretmenler hakkında bilgi vardır onların da çoğu abartılıdır.İşin REKLAM kısmıdır.Tecrübeyle sabittir:1::1:Ama drama eğitimi almış olmak,koçluk danışmanlık sertifikası her zaman avantajdır..başarılı olursanız kolej çok iyi bir avantajdır ama bir hatada tüm kapıları kapayabilir o nedenle önerim şudur ki pişmeden kolej düşünmeyin çünkü oradaki çocuklar standart çocuk değildir..geçenlerde arkadaşımın yaşadığı bir olayı anlatim:Öğrenci diyor ki öğretmenim şu kısmı anlamadım tekrar anlatabilir misiniz? arkadaşım da ''Tabi''demiş oradan başka bir öğrenci ''anlatacak tabii işii bu ..biz bunun için ona para veriyoruz:''En azından 1-2 yıl dershanede çalışın ama iyi bir dershanede çalışın,bir şeyi bilmek kadar nasıl anlatacağını bilmek de çok önemlidir,o arada kendinizi geliştirin öyle başvurun

hıı bu arada dershanecilik kısmı da işin ayrı boyutudur..başvursanız bile herhangi birine başvurmayın.çünkü sistem genel olarak ''stajeri alim eğiteyim iyi bir öğretmen haline getirim ''den çok ''ucuza çalıştırim her işi ona yüklimm'' e dönüşüyor o nedenle başlayacağınız yeri iyi belirleyin.mesela benim ilk çalıştığım kurum çok köklü bir kurumdu,kurum kapanıp 2.kuruma başvurduğumda kurum ismimin referansı sayesinde sorgusuz sualsiz 2. kurumuma alındım :34: ve anlaşmamı yaparken piyasa maaşı üzerinde(maaş kısmı tecrübe yılınıza göre değişir) bir maaşı talep ettim ve anlaştım:34::34:

Bu aradaa konu anlattırdılar evet. Ne kadar hoca, mudur yardımcısı varsa topladılar bır sınıfa mudur de vardı tabıkı ve benım bundan haberım yoktu. Sınıfa gırdıgımde karsımda hepsını gorunce bayagı afallamıstım ama :D Bayagı yaramazlık yaptılar yasları 40 ustundekı adamlar.. Neymıs ıstenmeyen ogrencı davranısıyla karsılasınca ne yapacakmısım onu olceceklermıss.. ama durumu guzel kıvırmıstım:D

Kolej ogrencılerı dedıgınız gıbı ınsana illallah getırtıyor. Paramı verıyorum kardesım dıyen cok. Velılerde boyle. Ustelık oyle bır ornek var kı, cocuk soru cozmuyor, hocam bunu cozmedım ama parasını vereyım dıyor :O :20: Sonra bırsuru ınce işler var uzaktan egıtım bırebır dersler ŞÖK denen toplantılar semınerler.... En azından bızım kurumda boyle..

Sosyolojı felsefeden rehberlık ataması olacagından emın olsam kpssye gırecegım de ne yapsam bılemedım :S

dersanede çalışmayı hç düşünmüyorum çok şüküröyle bir zorunluluğum yok yani dersaneler o kadar korknç haldelerki eskiden dersanelere amaan bi gireyim harçlık çıkartırım diye girip 10 yıl sonra kendi dersanesini kuranlar hiç aklında yokken o alanda köşe olan bir sürü insan vardı ama artık şu anki durum sadece sömürü o nedenle dersanede pişmek gibi bir durum söz konusu değil yani ders konusunda değil, ezilme,hayatı öğrenme konuşarında dersaneler çok iyi!!!bir şey daha sorucam devlette çalışan kişiler özel okullarda da öğretmenlik yapabiliyor mu yasa olarak yasak mı ya da dersanelerde çalışabiliyorlar mı?eskiden yasaktı ama öğretmler mecbur çalışıyorlardı şimdi yeni bi kanun çıkmış belli bir saate kadar izin varmış ama tam konuyu anlayamadım açıkcası var mı anlatabilicek?

Back
X