• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Kolejde Çocuğu Olanlar

appleorange

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
16
0
36
Ankara
Arkadaşlar kolejlerde ilkokul 1. sınıfta ingilizce eğitimine başlanıyor biliyorsunuz.Ders içeriği hakkında bilgisi olan var mı? Müfredatı lazım bana. 1. sınıfta hangi konuları öğretiyorlar,ne düzey bilgi veriyorlar öğrenmem lazım.Lütfen az bilgisi olan bile yardım etsin.Teşekkürler şimdiden

Arkadaşlar kolejlerde ilkokul 1. sınıfta ingilizce eğitimine başlanıyor biliyorsunuz.Ders içeriği hakkında bilgisi olan var mı? Müfredatı lazım bana. 1. sınıfta hangi konuları öğretiyorlar,ne düzey bilgi veriyorlar öğrenmem lazım.Lütfen az bilgisi olan bile yardım etsin.Teşekkürler şimdiden
koleje gidicekse benim tavsiyem müfredattan daha önemlisi öğretmeninin yabancı olması gerektiği, anadili kesinlikle ingilizce olan öğretmenlerden alırsa asla yanlış öğrenmez ve hiç birzamanda unutmaz olduğu, şuanda anasınıfına gidiyor ve anadili ingilizce olan bir öğretmende, seneye yine aynı şekilde yabancı öğretmen olan bir kolej düşünüyoruz ,müfredatında çok ağır olacağını düşünmüyorum.cumartesi gidicem eğer müfredatla alakalı görüşürsem buraya yanıt bırakırım ,

koleje gidicekse benim tavsiyem müfredattan daha önemlisi öğretmeninin yabancı olması gerektiği, anadili kesinlikle ingilizce olan öğretmenlerden alırsa asla yanlış öğrenmez ve hiç birzamanda unutmaz olduğu, şuanda anasınıfına gidiyor ve anadili ingilizce olan bir öğretmende, seneye yine aynı şekilde yabancı öğretmen olan bir kolej düşünüyoruz ,müfredatında çok ağır olacağını düşünmüyorum.cumartesi gidicem eğer müfredatla alakalı görüşürsem buraya yanıt bırakırım ,

yanlış düşünüyorsunuz. orta okulda 1 sene amerikalı bir hoca girdi ingilizce dersimize. kaba tabirle "baba" bir okula gidiyordumç az buçuk ingilizceniz varsa yaptığı hataları anlatmaya çalışıcam. mesela konuşurken;

she do derdi (does doğrusu)

I were sad derdi. (was olmalı)

ya da I ain't derdi (bu yanlış değil ainti alın her yardımcı fiilin yerine kullanın problem olmaz, sadece öğenmeye çalışanların kafasını karıştırır)

e hoca amerikalı... ama yanlış konuşuyor. çünkü konuşurken aynı bizim gibi dil bilgisine dikkat etmiyor insanlar.

ayrıca koleje giden 2 öğrencim var, 1inin hocası yabancı, diğerinin türk. yabancı hocası olanın her açıdan eksiği çok fazla.

Trdeki kolejler hakkinda bilgim yok fakat yurt disinda yasiyorum ve burda anaokuldan uniye hocalar çok duzgun konusur ve dil bilgisine çok dikkat ederler etmeyen ogrencileri uyarirlar (en azindan kaliteli okullarda)
Bir ara Trye yerlesmeyi dusundum ve fransiz konsoloslugu okulunu arastirdim çok kaliteli gelmisti bana (egitimi, basari orani, aktiviteler vs)
Esim Trde ingilizce egitim veren kolejde okumus ve onun tecrubelerine gore (ki kendisi dil konusunda yetenekli sayilir) çok onemli olan bir nokta çocuklarin okul disindada yabanci dilde konusmasi
Esimin kuçuk kuzenleri de kolejde okuyor ve onlarin ingilizcesi de bana gore yetersiz, benim kizim henuz anaokuluna bile baslamadi ve simdiden hem çok guzel fransizca hem turkçe konusuyor (evde konusuyoruz)
O yuzden çocugum kesinlikle anadil seviyesinde yabanci dil konussun diyen annelere tavsiyem anaokulda baslamak ve ozel hayatta da olabildigince o dili konusmak

Back
X