• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolik Anneleri Dayanışma

casedebambini

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2024
307
244
23
33
Merhaba anneler,
Kolik bebeği olan, daha önce bu süreci yaşamış olan veya hala benim gibi atlatamamış olanları bekliyorum.
Mutlaka hepimiz yapılabilecek her şeyi yaptık. Gaz damlaları, masajlar, sıcak duşlar, kiraz çekirdeği kemerleri öyle ki biz eşimle youtubedan gaz duası açıp dinledik bile 😅
Özellikle tecrübeli annelerden bu sürecin geçici olduğunu duymaya ihtiyacım var. Sizin kaçıncı haftada geçti?
Benim ilginç bir şekilde 2. Aydan sonra başladı genelde azalması beklenirken şu an en zirve dönemi yaşıyoruz. 2 ay 18 günlük şu an. 3. Ayda geçeceğine olan inancım kalmadı. Kimisi 6 ay diyor onu da duymak istemiyorum çünkü çocuğumun keyfini çıkaramıyorum resmen🫩

benim oğlum doğumdan 4-5 gün sonra başladı. felaketti. memeyi dahi almıyordu. o dönem biz pilates topunda saatlerce zıplayarak çözümü bulmuştuk. 3.aya kadar da gaz damlası kullandık.

2.5 aylıkken birden geceleri güzel uyumaya başladı. ilk 6 saat uyuduğu günü dün gibi hatırlıyorum 😂😂 sevinçten dört köşe olmustum 😂 ama aynı dönemde gğndüz çok şiddetli ağlama krizleri başladı. ramazan ayında saniye kucağımdan indirmeden günü bitirdiğimizi hatırlıyorum.

birden gecmedi.. çok uzun süre bebeğimle dısarı çıkmaya dahi korkuyordum ama inatla da her gün çıktık 😂 sonrasında yavas yavas sakinleşti. su an inatçı ama sakin bir cocuk 😂

İlk oğlumda 3 ay sürdü bir anda kesildi
2.oğlunda 40 a kadar sert ağlamaları sürdü 4.5 aya kadarda gaz sürdü artı kaka sorunu da yaşamıştık
4.5 ayda kendiliğinden düzeldi..
Valla denemediğimiz şey kalmamıştı damlalar, masajlar, ılık duş, gaz yapmasın diye hiçbir şey yemiyordum.. hiçbiri fayda etmedi Allah'a sığındık
Ama geçiyor.. kalmıyor böyle bunu diyebilirim:)

Lady Guinevere Lady Guinevere pelolin pelolin bigaia denemiş miydiniz? Bir onu denemedik işe yarıyorsa almayı düşünüyorum. Bir de kimyon çayını bebeğe vereni gördüm. Saçma ama son çarem
ikisini de denemedim 😂 sadece doktorumun söylediği seyleri denedim ben ama ben gaz giderici anne cayları çok uzun süre içtim

Back
X