Merhabalar. Benim bebeğim 30 günlük ve doktorun dediğine göre kolik. Sıkıntılardan söz etmeye gerek yok zaten bildiğiniz şeyler. Ben araştırma yaparken bu bebeklerde dış dünyaya alışamama ve korku yüzünden hızlı emme ya da mama yeme görüldüğü bunun da hava yatmasına sebep olduğu yazıyordu bir makalede. Anladigim kadarıyla bu yavrucaklarin güvende hissetmeye ihtiyaçları var. Bu yüzden ben öncelikle sakin kalmaya çalışıyorum. Bebeğim aglamaktan morarsa bile sesimi yükseltmeden mmmmmmmm eeeeeee eeeee gibi yatıştırıcı seslerle ninni söylüyorum. Bu onu biraz rahatlatıyor. Kucağımda sıkıca tutup ona şefkat ve güven hissettirmeye çalışıyorum. Sonra herşeyi bir düzene koydum . Sabah 9 da emziriyorum sonra banyo . Sonra tekrar karnini doyurup uyuyana kadar kucağımda mmmmmmmmm eee eee eeee lerle hafifçe sallıyorum. 12 de nurse hurvey damla . Öğlenleri problemi olmuyor zaten . Akşam 6 da yine nurse hurvey damla. Sonra masaj . Bu masaj tekniklerini ınternetten videoları izleyerek öğrendim. Çok rahatlıyor bebeğim. Saat 7 de bir vermidon içiyorum. Sütümden bebeğime geçsin diye . Hemşire bir tanıdığım önermişti. Zararı var mı bilmiyorum ama mecburiyetten alıyorum. Saat 8 dedi mi bizim kriz tavan yapıyor. Aktardan hindistan cevizine benzeyen ama çok küçük bir bitki var. Ondan birazcık un haline getirip mama kaşığının içinde sütümle eziyorum ve içiyorum. Bir de çingen beşiği var çok rahatlatan . Exor baby boat hamak aynı hissi veriyor bebeğe. Sarıp sarmalaması önemli. Bebeği elleri serbest kalmayacak şekilde kundaklayıp hamakta yavaş yavaş sallıyorum. Bu arada flash girişi olan küçük bir radyo aldım sürekli saç kurutma makinesi elektrik süpürgesi sesleri açık . Bebeğim sakinleşip uyuyana kadar masaj , kucaklayıp evin icinde gezdirme , sallama , ninni , hamak , emzirme defalarca yapiyorum. Bir de kangru bakimi var o da iyi geliyor . Bu arada karnını ve ayaklarını sıcak tutmak da önemli. Kesin bir çözüm yok elbette ama geçen haftaya kadar her sabah 6-12 arası her akşam 6-12 arası titreyerek morararak ağlardı oğlum. Bu hafta sabahları 1 saat kadar mızırdanıyor akşamları 6 dan 8 e kadar yine mızırdanma şeklinde . Sadece 8 -9 arası eskisi gibi ağlıyor. Saat 9 u atlattık mi artık yine inlemeler mızırdanmalar 12 gibi uyuyor. Inşallah gerçekten ise yarıyordur bunlar da azalarak biter böyle böyle. Sizlere de bir faydası olur umarım