Çocuk Hastalıkları Kolik bebek

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Mavideniz2

EVLAT CANDIR...
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
54
79
3
Merhaba hanımlar çok uzun tutmamaya çalışacağım yardımcı olmanızı umuyorum bebeklerimiz 48 günlük yani kardeşim ve benim mücizevi bir şekilde aynı gün doğum yaptık ve doğal olarak bebeklerimizde her bebek gibi gaz sancısı oluyor fakat kardeşimin bebeği kolik olmuş yani gaz sancısı aşırı şiddetli ağlarken kendisini morartıyor ve uyku hali 2 dk yı geçmiyor hiçbir türlü susturamıyor kendi yaptığım çözümlerin hepsini söyledim ama onda işe yaramıyor kolik bebeği olanlar bu süreçi nasıl atlattınız lütfen yardımcı olun

Ilık duş,masaj,fön makinesi sesi. Hepsini denedim. Bir miktar işe yaramakla birlikte kesin çözüm değil. 4 ay sabır. Zor biliyorum ama geçecek. Sağlıkla büyütün bebeklerinizi.

Bebisleriniz hosgelmissss oncelikle.. ben sizin kadar sıkıntılı yasamadim o sureci ama bizde surekli kolik sarkilar acikti yani suourge fon araba sesi vs... youtubedan afin deneyin bi istersiniz

O 3 ay dolmadan ne yaparsanız yapın geçmiyor. Ilık duş, karnına masaj, annenin rezene içmesi, saç kurutma makinesinin sesi falan biraz azaltıyor ama dediğim gibi düzelme çokta olmuyor. Birde kolik bebekler genelde belirli saatlerde ağlama krizine giriyor. Benim kızım akşam 6 olunca çıldırırdı. 3 ay nasıl geçti bir ben bilirim.

Ilık duş,masaj,fön makinesi sesi. Hepsini denedim. Bir miktar işe yaramakla birlikte kesin çözüm değil. 4 ay sabır. Zor biliyorum ama geçecek. Sağlıkla büyütün bebeklerinizi.
Ilık duş fön yağlı masaj damla benim bebeğimde çözüm oldu ama kardeşiminkine fayda etmiyor :S

Arabayla gezdirmek
Sayisiz marka gaz surubu alip her birini15 gun kullanmak vs
Arabada daha kötü ağlamaya başlıyor kardeşimin ilk bebeği ve çok stres yapıyor metsil kullandı günde 3 defa faydasını görmedi bio gaia kullanıyor ama onuda Dr günde bir defa ver demiş fazla verse sorun olurmu

Ilık duş fön yağlı masaj damla benim bebeğimde çözüm oldu ama kardeşiminkine fayda etmiyor :S
Diyorum ya sabır. 4 ay ne çektiğimi bir Allah bir ben. Uyanık olduğu anlarda ağlamadığı tek bir dk yoktu. Aylarca emdi,uyudu,ağladı. Şimdi 5 yaşında. Geçti gitti o günler :)

Rezene ilk zamanlarda fayda ediyordu 40 ından sonra oda fayda etmemeye başladı kendini kasıp bacaklarını içeri çekiyor ve çığlık çığlığa ağlıyor suratını morartıyor
Benim bebegimde oyleydi kollarini iki yana aciyodu ellerini de aciyodu kasilmis gibi bagriodu ama ben yazilanlar gibi 3ay cekmedm cok sukur... bizde gece gunduz o kolik sarkilar acikti artik o ses olmayinca esimle ben uyuyamioduk bile o hale gelmiştik

Diyorum ya sabır. 4 ay ne çektiğimi bir Allah bir ben. Uyanık olduğu anlarda ağlamadığı tek bir dk yoktu. Aylarca emdi,uyudu,ağladı. Şimdi 5 yaşında. Geçti gitti o günler :)
Aynı sorunu ben ilk kızımda yaşamıştım hiçbirşey fayda etmiyordu artık kendi anneliğimden şüphe duymaya başlamıştım bakmıyorum diye kardeşime de aynısı olmasın diye çabalıyoruz ama nafile :S bu arada Rabbim kızınıza sağlıklı uzun ömürler versin amin :)

Peki siz nasıl atlattınız bebeğinizi oyalayan bir çözümü buldunuz?

Bebisleriniz hosgelmissss oncelikle.. ben sizin kadar sıkıntılı yasamadim o sureci ama bizde surekli kolik sarkilar acikti yani suourge fon araba sesi vs... youtubedan afin deneyin bi istersiniz
Çok teşekkürler :) Denedik program indirdik benim kızım fön sesi olmadan uyımuyor ama Kardeşimin ki ilk zamanlar onunla sakinleşiyordu fakat artık kendi sesinden onu bile duymuyor

Peki siz nasıl atlattınız bebeğinizi oyalayan bir çözümü buldunuz?
Ben yaklasik 2ay koltukta oturarak uyukladm bebegim de omzumdaydi tabi uykunuz agirsa bunu hafif kendinizi yayarak arkaya yaslanip kendinizi destekleyip yapabilirsiniz... ama bebegin yuzustu olmasi onemli bu dönemlerde basinc acisindan...bacaklarini ikeri geriitip spor yaptrmak da iyi geliodu

Çok teşekkürler :) Denedik program indirdik benim kızım fön sesi olmadan uyımuyor ama Kardeşimin ki ilk zamanlar onunla sakinleşiyordu fakat artık kendi sesinden onu bile duymuyor
Bizde oyle olunca fon sesini sonuna kadar acioduk duymasi icin..sakinkesince kisioduk sesi geri ama gerçekten 24saat acikti :)))

Biz ikimizde yüz üstü yatırma ya alıştırdık bebişlerimizi hem gazı kolay çıksın hemde kusma olursa geri gitmesin diye ama kardeşimin boncuğu yataktan çok kucakta duruyor görünen oki 2 ay daha çekecek İnşallah çekmez

Allah kolaylık versin cok zor, bende 4 bucuk ay cektim. Artik bebek aglamasi duymaya gelemiyorum. Emziriyormu kardesin? Benim sütüm cok fazlaydi, bu yüzden bebegim sirf sulu kismini iciyordu ve oda daha cok laktoz icerdigi icin daha fazla sanci yapiyordu. Bende emzirmeden önce sütümü baya bi bosaltmayi denedim, ve ilkkez o gün kesintisiz 5 saat uyudu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…