- 26 Nisan 2015
- 1.187
- 939
- 123
- 37
- Konu Sahibi Mavideniz2
-
İnsallah cekmez...ben tektim bide gece gunduz yardimci olan kimse yoktu cok korkuyodum ama hemen gecti o surec cok sukur kendi kendine uyumaya basladi..ninnisini ayarliofum koyuodum kizimi yataga kendi kendine uyuodu insallah sizde hemen atlatirsinizBiz ikimizde yüz üstü yatırma ya alıştırdık bebişlerimizi hem gazı kolay çıksın hemde kusma olursa geri gitmesin diye ama kardeşimin boncuğu yataktan çok kucakta duruyor görünen oki 2 ay daha çekecek İnşallah çekmez
Alismistik rahatsiz olmuyoduk artik zaten kulak alisiyo ve inanin o sesi arioduk :)))Allah size sabır vermiş kafa dayanmıyor hem bebek hem dön hem o anın stresi :)
Çok güzel konuya değindiniz evet emziriyor ve sürekli tartışma konumuz hangisi doğru Dr diyorki 5 dk 1 memeyi 5 dk diğer memeyi emzirin 3 saat meme yok öyle olurmu hiç :S nette yazıyor bir meme boşalmadan diğer memeyi vermeyin arkadaki sütü de alsın bebek , peki hangisi doğru :SAllah kolaylık versin cok zor, bende 4 bucuk ay cektim. Artik bebek aglamasi duymaya gelemiyorum. Emziriyormu kardesin? Benim sütüm cok fazlaydi, bu yüzden bebegim sirf sulu kismini iciyordu ve oda daha cok laktoz icerdigi icin daha fazla sanci yapiyordu. Bende emzirmeden önce sütümü baya bi bosaltmayi denedim, ve ilkkez o gün kesintisiz 5 saat uyudu
Ninni fönden iyi neysekiSuan 7aylik fon filan bıraktık ama hala ninniyle uyuruz 24 saat ninnimiz acik
Yok canim kesinlikle bir gögsü bosaltsin 15 dakika kesin emsin, aksi taktirde bendeki gibi olur cocuga sirf sekerli gaz yapan kismi icirirsiniz. Ilk haftalar önemli sadece bir o gögsü bi diger gögsü icirmek süt cogalsin diye. Ama su durumda tek bir gögsü icirsin, bebek doymuyodur ayriyeten bide ona agliyodur. 15 dakika kesin kalsin bir taraftaÇok güzel konuya değindiniz evet emziriyor ve sürekli tartışma konumuz hangisi doğru Dr diyorki 5 dk 1 memeyi 5 dk diğer memeyi emzirin 3 saat meme yok öyle olurmu hiç :S nette yazıyor bir meme boşalmadan diğer memeyi vermeyin arkadaki sütü de alsın bebek , peki hangisi doğru :S
Bizde öyle yaptık Dr dinlemedik zaten 20 30 dk durduğu bile oluyor memede ve 3 saat emmeden durmuyor bebek en fazla 1 yada 1.5 saat sonra tekrar istiyor süt sorunumuz yok şükür ama dediğiniz mantıklı ilk sütü sağıp öyle emzirsin bebişiYok canim kesinlikle bir gögsü bosaltsin 15 dakika kesin emsin, aksi taktirde bendeki gibi olur cocuga sirf sekerli gaz yapan kismi icirirsiniz. Ilk haftalar önemli sadece bir o gögsü bi diger gögsü icirmek süt cogalsin diye. Ama su durumda tek bir gögsü icirsin, bebek doymuyodur ayriyeten bide ona agliyodur. 15 dakika kesin kalsin bir tarafta
Tek olmak daha kolay evde ne kadar kafa olursa o kadar ses çıkıyor her ağladığında hararetli yapmıştır su ver su su diyenlermi dersin sırtı ağrımıştırlarmı dersin falan filan bide nazar dır o nazarlar var tabi :) biz sürekli kardeşimle mesajlaşıyoruz haftada bir buluşup fikirleşiyoruz birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruzİnsallah cekmez...ben tektim bide gece gunduz yardimci olan kimse yoktu cok korkuyodum ama hemen gecti o surec cok sukur kendi kendine uyumaya basladi..ninnisini ayarliofum koyuodum kizimi yataga kendi kendine uyuodu insallah sizde hemen atlatirsiniz
Evet doğumlar normalNormal dogum mı yaptınız :) kolık Bebek zor sabır gerekıyor .
Birde doktorunuz anlatmistir belki, bu emip gaz olma durumu bebeklerde kisir döngü. Yani süt iciyo sancisi oluyo, sonra o sanciyi bastirmak icin tekrar emmek istiyo, ama bu kez yine sanci yapiyo kendine:) emmekten baska biseyde bilmedikleri icin vede emdikleri anda rahatladiklari icin sürekli gögüs isterler. Kucakta uyumalari ise, nefes alip verirken karnimizin o hareketi bebege masaj gibi gelirmis, benim oglum sürekli karin üstü benim karnimin üzerinde uyurdu.Bizde öyle yaptık Dr dinlemedik zaten 20 30 dk durduğu bile oluyor memede ve 3 saat emmeden durmuyor bebek en fazla 1 yada 1.5 saat sonra tekrar istiyor süt sorunumuz yok şükür ama dediğiniz mantıklı ilk sütü sağıp öyle emzirsin bebişi
Dr anlatmadı ama biz olayı çözdük deneyimle :) evet benim kızım emdikten sonra gaz çıkarması için göğsümün üzerine alıyorum sızıyor resmen onada çözüm buldum yüz üstü yatiriyorum ve gazını çok rahat çıkartıyor böylelikle ama Kolik te bu rahatlık mümkün değil kardeşim zor durumdaBirde doktorunuz anlatmistir belki, bu emip gaz olma durumu bebeklerde kisir döngü. Yani süt iciyo sancisi oluyo, sonra o sanciyi bastirmak icin tekrar emmek istiyo, ama bu kez yine sanci yapiyo kendine:) emmekten baska biseyde bilmedikleri icin vede emdikleri anda rahatladiklari icin sürekli gögüs isterler. Kucakta uyumalari ise, nefes alip verirken karnimizin o hareketi bebege masaj gibi gelirmis, benim oglum sürekli karin üstü benim karnimin üzerinde uyurdu.
Yok vermesin benceArabada daha kötü ağlamaya başlıyor kardeşimin ilk bebeği ve çok stres yapıyor metsil kullandı günde 3 defa faydasını görmedi bio gaia kullanıyor ama onuda Dr günde bir defa ver demiş fazla verse sorun olurmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?