• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolumu Yaktı..

Bizler nişanlı nin psikolojisini düşünüp doktorla görüsmeli derken senin pdikolojinide hatirlamaliyiz.
Şimdi olay taze hastanedesiniz uzetinden zaman geçtikçe sizin psikolojik durumunuz ne olacak ,psikolojiniz durumu kaldırabilecek mi hayatınızın geri kalanında. Bu durumları sende bir psikolog ile konuşmalı yardım almalısın

Sizin önceki konunuzuda hatirliyorum.oncelikle tekrardan gecmis olsun. ALLAH sifalar versin
Normal biri olsa, piskolojik olarakta hic yaninda durma deriz ama sevgilinizin durumu iyi degil. Saglikli dusunmesini bekleyemeyiz. Unutmamaliyizki bugun evimizde rahat kaygisiz oturabiliyorsak onun gibi fedakar insanlar sayesinde
Ne yapsak haklarini odeyemeyiz

Sizin konunuza gelecke olursak bu sefer elbet affedebilirsin. Ama yinede dikkatli olmani tavsiye ederim. Ya i bunu adet haline getirmesinede izin vermeyin. Yani hep empati kurmani senin uzenizde denyerek saglamasin. Yani bulunduğu duruma sığınarak senin surekli canini yakmasinada izin verme. Yani demek istedigim bunu aliskanlik haline getirmesine izin verme ozaman seni stres topu olarak kullanmaya baslar.

Normalde siddet konusunda tepem atar ama inan sevgiline kizamadim. Sevgilini anliyorum Hayati boyunca hep birilerinin yardimina muhtac olacak. yeri gelecek yardim eden insanlar ozensiz davranacak, canini yakacak ve sevgilinden ufacik bi destek icin minnet duymasini bekleyecek. İnsanlar bu kadar acimasiz olabiliyor. Sevgilini Psikolojik destek almasi icin destekle.

Daha önce sevgilimle ilgili konu açmıştım. Hatırlarsınız, gazi olmuştu iki ayağını kaybetmişti. Hala hastanede bu arada.

Çalışıyorum ama iş çıkışında oraya gidiyorum, eve öyle geçiyorum. Dün gece orada kaldım, sabah işe oradan geldim. Akşam yanındayken sigara içmeye çıktım, geldim oturdum kitap okuyorum.

Kokusunu almış tutturdu bende sigara içicem diye, yarım saat inatlaştık, sonra kıyamadım tekerlekli sandalye getirdim, kaldırmak için elimi belinin altına sokup sol omzundan tutmam lazım, kollarında yanıkları var biraz, acıdı diye bağırdı, özür dilerim 2 saniye sık dişini oturunca biticek acısı dedim.

Kavga kıyamet oturttum çıkardım dışarı. Kapının önündeyiz.
Kaldırım gibi yüksek bi çıkıntı var ben oraya oturdum, onuda önüme çektim sigarayla çakmağıda kucağına koymuştum. Sigarayı aldım ağzıma koydum, yaksana hayatım dedim elimlede kapattım rüzgar var diye, çakmağı çaktı koluma tuttu al bak yanık nasıl acırmış anlarsın belki şimdi dedi, şok oldum sen naptığının farkındamısın kendine gel dedim, anlaman için yaptım şimdi anla dokununca nasıl oluyormuş dedi. Şu sigaranı iç hemen içeri giricez dedim.

İçeri girdik, yatırdım yatağa tv kumandasını eline verdim. Bende oturdum kitap okumaya devam ettim. Sürekli gözlerim dolu doluydu zaten, konuşmadım 1 saat sonra yanına çağırdı gittim oturdum yatağa özürler diledi neden böyle olduğunu biliyosun istiyosan şimdi git hakettim yaptıklarına rağmen nasıl yaptım sana bunu dedi yaktığı yeri defalarca öptü hemşireyi çağırdı krem sürdürdü, tamam düşünme oldu bitti uyu artık dedim öptüm oturdum koltuğa, uyudu zaten sonra tekrar açılmadı konu..

Sizden ne konuda akıl istiyorum bende bilmiyorum, ayrılma gitmeme gibi bi düşüncem kesinlikle yok, ama herhangi birşey yapabilirmiyim, davranışım mı yanlış, bu kadar sakin davranmam doğru mu?

Çok geçmiş olsun. Ona psikolojik destek verilmiyor mu? Verilmediyse talep edin lütfen. Çok normal davranıyor.

Hiç birşey yapma aynen devam et. İyi davranmissin.

Anneside burada, dönüşümlü kalıyoruz, ama gündüz vakti hepimiz yanındayız, ben iş çıkışı gidiyorum. Anneside çok ilgili, yani bi problem yok ama işin tıbbi kısmını çok anlamıyor,bilmiyor.
Ve ben kaldığımda daha rahat daha keyifli olduğunu farkettik, mesela annesi kalırken tv izlemiyor, benimle mesajlaşıyor, tv açtırmıyor hatta. Ama ben varken ben izliyorum dizim vardı açalım diye, sonra o da kaptırıyor kendini diziye. Birde ben çok şen şakrak biriyim onunlayken, rahatsız diye değil hep şımarırım ona, saçmalarım, güleriz.
Bunu farkettiğimizden beri ben kalmayı sıklaştırdım biraz.

Size zor olmuyor mu gece hastane gündüz iş

canim bak inanki onu cok iyi anladim o kolunu yakmis evet ama durup dururken degil sen onun bilmeden canini yakmissin o da o anki can acisiyla oyle bisey yapmis evet cok yalnis ve bidaha ayni seyi yapmasina kesinlikle izin verme . instagramda bi kiz var 12 yasinda kansere yakalanmis ve hala kanser suanda sevdigi adamla evlenmis onu ayakta tutan sevdiklerinin yaninda olmasi ve onlarin destegi . sevgilin pes etsede sen ona guc bu dunyada sevginin yenemiyecegi hic bisey yok hep yaninda ol ben olsam kimseyle konusmazdim hatta kendimi bile öldurebilirdim o yuzden yaptigi hersey normal geliyo

canim bak inanki onu cok iyi anladim o kolunu yakmis evet ama durup dururken degil sen onun bilmeden canini yakmissin o da o anki can acisiyla oyle bisey yapmis evet cok yalnis ve bidaha ayni seyi yapmasina kesinlikle izin verme . instagramda bi kiz var 12 yasinda kansere yakalanmis ve hala kanser suanda sevdigi adamla evlenmis onu ayakta tutan sevdiklerinin yaninda olmasi ve onlarin destegi . sevgilin pes etsede sen ona guc bu dunyada sevginin yenemiyecegi hic bisey yok hep yaninda ol ben olsam kimseyle konusmazdim hatta kendimi bile öldurebilirdim o yuzden yaptigi hersey normal geliyo
Ayşenurdan bahsediyorsunux değil mi 10 amazonun yazarlarından biri namı diğer pembe kurdeleli:)

Allah sifa versin.. Önceden nasildi davranislari, bu tarz anormal yaklasimlari var miydi veya seni huzursuz eden tavirlari?

Ne için yanindasiniz ; sevdiğiniz için mi , acıma hissi mi , yarı yolda bırakmama vicdanı mi ?
Evlenmeyi düşünüyor musunuz ?

Bir arkadaşım vardı. Yüzü tamamen yanmış olan bir sevgilisi vardı. Hastaneye gelip giderdi sürekli. Herzamankinden daha sevgili daha ilgiliydi. Çocuk daha fazla bağlanmıştı. Çocuğun psikolojisi altusttu haliyle , özel tedavi görüyordu.
Sonra birgün pat diye gelip gitmeyi kesti. Evlenmiş olduğunu duyduk.

Arkadaşım , yüzünün yaniğindan daha ağır bir psikolojik travma yaşadı. Hala toparlanamadı, 8 sene oldu.

Ne için yanindasiniz ; sevdiğiniz için mi , acıma hissi mi , yarı yolda bırakmama vicdanı mi ?
Evlenmeyi düşünüyor musunuz ?

Bir arkadaşım vardı. Yüzü tamamen yanmış olan bir sevgilisi vardı. Hastaneye gelip giderdi sürekli. Herzamankinden daha sevgili daha ilgiliydi. Çocuk daha fazla bağlanmıştı. Çocuğun psikolojisi altusttu haliyle , özel tedavi görüyordu.
Sonra birgün pat diye gelip gitmeyi kesti. Evlenmiş olduğunu duyduk.

Arkadaşım , yüzünün yaniğindan daha ağır bir psikolojik travma yaşadı. Hala toparlanamadı, 8 sene oldu.
kim gelip gitmeyi kesti
arkadaşınız mı anlamadım?
erkeğin yüzü yandı hastahaneye yattı sevgilisi olan arkadaşınız ziyareti kesti.Sonra erkek evlendi kız travma geçirdi.
olayı yanlış mı anlıyorum?

Yaşadıkları kolay atlatılacak şeyler değil.Allah şifa versin sizede sabır ve kolaylıklar diliyorum

kim gelip gitmeyi kesti
arkadaşınız mı anlamadım?
erkeğin yüzü yandı hastahaneye yattı sevgilisi olan arkadaşınız ziyareti kesti.Sonra erkek evlendi kız travma geçirdi.
olayı yanlış mı anlıyorum?

Erkek olan yanmıştı. Kız evlendi. Birden bire gelmeyi kesti ve sonra evlenmiş olduğunu öğrendik.

Daha önce sevgilimle ilgili konu açmıştım. Hatırlarsınız, gazi olmuştu iki ayağını kaybetmişti. Hala hastanede bu arada.

Çalışıyorum ama iş çıkışında oraya gidiyorum, eve öyle geçiyorum. Dün gece orada kaldım, sabah işe oradan geldim. Akşam yanındayken sigara içmeye çıktım, geldim oturdum kitap okuyorum.

Kokusunu almış tutturdu bende sigara içicem diye, yarım saat inatlaştık, sonra kıyamadım tekerlekli sandalye getirdim, kaldırmak için elimi belinin altına sokup sol omzundan tutmam lazım, kollarında yanıkları var biraz, acıdı diye bağırdı, özür dilerim 2 saniye sık dişini oturunca biticek acısı dedim.

Kavga kıyamet oturttum çıkardım dışarı. Kapının önündeyiz.
Kaldırım gibi yüksek bi çıkıntı var ben oraya oturdum, onuda önüme çektim sigarayla çakmağıda kucağına koymuştum. Sigarayı aldım ağzıma koydum, yaksana hayatım dedim elimlede kapattım rüzgar var diye, çakmağı çaktı koluma tuttu al bak yanık nasıl acırmış anlarsın belki şimdi dedi, şok oldum sen naptığının farkındamısın kendine gel dedim, anlaman için yaptım şimdi anla dokununca nasıl oluyormuş dedi. Şu sigaranı iç hemen içeri giricez dedim.

İçeri girdik, yatırdım yatağa tv kumandasını eline verdim. Bende oturdum kitap okumaya devam ettim. Sürekli gözlerim dolu doluydu zaten, konuşmadım 1 saat sonra yanına çağırdı gittim oturdum yatağa özürler diledi neden böyle olduğunu biliyosun istiyosan şimdi git hakettim yaptıklarına rağmen nasıl yaptım sana bunu dedi yaktığı yeri defalarca öptü hemşireyi çağırdı krem sürdürdü, tamam düşünme oldu bitti uyu artık dedim öptüm oturdum koltuğa, uyudu zaten sonra tekrar açılmadı konu..

Sizden ne konuda akıl istiyorum bende bilmiyorum, ayrılma gitmeme gibi bi düşüncem kesinlikle yok, ama herhangi birşey yapabilirmiyim, davranışım mı yanlış, bu kadar sakin davranmam doğru mu?

Rabbim ikinizinde yardimcisi olsun :(
O kadar cok uzuldumki :( ne guzel sevmissin helal olsun sana. Ne guzel..
Nisanlinin psikolojisi bozulmustur. Kendini size karsi hep eksik hissediyordur. Mutsuzdur. Yetersiz goruyordur. O kadar cok sey geciriyordurki belki icinden bilemeyiz :( belki yaptigi kotuydu ama ben icinde bulundugu durumdan oturu yasadiklarina veriyorum acikcasi. Kotuydu yaptigi tamam ama ne bilim :( Allah yardimciniz olsun. Birakip gitmendende korkuyordur,birakip gitmiyosun diye vicdanda yapiyordur :( hircinligi bundanda olabilr. Psikolojik yardim almayi -birlikte- dusunebilirsiniz. Nisanlinizla konusup.

Lütfen yanlış anlamayın...sabrınıza ve vefanıza hayran kaldım ancak evlenicek misiniz ? o sabır ve vefa devam edicek mi hep ? bazı şeyler olamayacak hayatınızda o kadar güçlü müsünüz yoksa sadece acıma ve suçluluk duygusuyla mı hareket ediyorsunuz.

Back
X