Hamur İşleri Kömbe (Resimli)

Sersoy

www.ebruhane.blogcu.com
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2007
2.998
2
316
46
İstanbul
Antakya nın meşur kömbesi.. (tabi kalırsa)Aylarca kavanozlarda bayatlamadan kalabilen, her daim ağızda dağılarak özel baharatını damağa yayan muthiş bir kurabiye

Hazırlık aşamasında önce özel kömbe baharatını bulmanız gerekiyor.. yöresel gıdalar satan aktarlarda hazır şeklilde bulunabileceği gibi içindeki malzemeleri söyleyerek sizde hazırlatabilirsiniz. Kömbe Baharatının İçerisinde Tarçın, Hindfistancevizi, Dövülmüş Mezeki Sakızı, Mahlep, Zencefil, Yenibahar ve Karanfil bulunur.. birde kömbe kalıbı gerekli kalıp resmini aşağıya ekleyeceğim

500 gr margarin
250 gr toz şeker
1 su bardağı su
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
amonyak tozu(1 çay kaşığı)
kömbe baharatı(özellikle)
aldığı kadar un
1 su bardağı susam
1 su bardağı ceviz içi

Eritilmiş margarini bir kabın içine alıp şekeri katılır,şekerle margarin iyice karıştırılır.(elle)

şeker margarinin içinde eriyince, unun içine su hariç tüm malzemeler karıştırılır.karışım olan unu margarinin içine dökülür.iyice yoğrulur.

daha sonra suyunuda katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
hazırlanan hamur bezelere bölünür.
bezeleri yuvarlayarak susama batırılır ve kömbe kalıbına basarak şekil verilir ,sonra ters çevrilir desen ortaya çıkmış olur.
şekillenirdiğimiz hamurları tepsiye dizerek 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

spa0448.jpg

spa0447w.jpg

Afyet olsun

Kömbe hiç denemedim anneannem çok güzel yapar..
Ellerine sağlık,vesilen ile hatırlamış oldum..
Kömbe baharatı bulabilirSem burada,denerim..
Benim bildiğim kömbe çok daha farklı..
Seninkiler de güzel görünüyor arkadaşım,tadı nasıl:)

Kömbe hiç denemedim anneannem çok güzel yapar..
Ellerine sağlık,vesilen ile hatırlamış oldum..
Kömbe baharatı bulabilirSem burada,denerim..
Benim bildiğim kömbe çok daha farklı..
Seninkiler de güzel görünüyor arkadaşım,tadı nasıl:)

ah kıyamam sana.. özel baharatını bulamazsan sadece tarçın kullanabilirsin tatlım
bir kavanoz yaptım al istediğin kadar afyet olsun.. tadı tabiki super kaydirigubbakcemile3

:) Tarçın inanılmaz yakışıyor hamur işlerine o pişerken ki kokusu na hasta oluyorum...
tarçınsever olarak:)
Ayrıca madem bu kadar güzel diyorsun tarifini deneyeceğim..
ama yanında tamamen orcinal kömbe kalıbı da isterim...

AY yine ben amonyok tuzunu da nerden buldun gülüm ya
ondan da yollar mısın bir zahmet:b

:) Tarçın inanılmaz yakışıyor hamur işlerine o pişerken ki kokusu na hasta oluyorum...
tarçınsever olarak:)
Ayrıca madem bu kadar güzel diyorsun tarifini deneyeceğim..
ama yanında tamamen orcinal kömbe kalıbı da isterim...

bende bende bayılırım tarçına helede cevizle birleşince hiç dayanamam
sana hem orjinal kalıp hemde orjinal baharat göndereyim hayatım yerimseniben

AY yine ben amonyok tuzunu da nerden buldun gülüm ya
ondan da yollar mısın bir zahmet:b

kaydirigubbakcemile3 burda her aktarda kolaylıkla bulabiliyoruz limyanacım tabiki ondanda gönereyim sana

ay amonyak tozu dedikte.. onunla yapılan harika bi börek tarifim var yapınca onuda ekleyeyim bari cokacimcoook

:) Çok teşekkür ederim,ne kadar naziksin..
Diğer tarifi de bekliyoruz benim de amonyaklı pasta tarifim var inşaAllah nasipse eklerim bir zaman..
Amonyak tozu yerine sıvısını kullansak nasıl olur ki ne...
Burada sıvısı mevcut da tozuna rastlamadım..
Tekrar emeğine yüreğine sağlık gülüm

:) Çok teşekkür ederim,ne kadar naziksin..
Diğer tarifi de bekliyoruz benim de amonyaklı pasta tarifim var inşaAllah nasipse eklerim bir zaman..
Amonyak tozu yerine sıvısını kullansak nasıl olur ki ne...
Burada sıvısı mevcut da tozuna rastlamadım..
Tekrar emeğine yüreğine sağlık gülüm

rica ederim canım..
elimdekini kömbede kullandım yeniden aldığımda yapar eklerim canım. sıvısını hiç kullanmadım ama aynı işlemi yapar herhalde o zaman suyu az katmak gerekiyor

Ben denedim ama adını bilmiyordum şimdi öğrenmiş oldum.
Antakya yemekleriyle ünlü bi restoranda yemiştim..
Ama karnımı o kadar çok doyurmuştum ki Antakya yemekleriyle kömbeye çok zaman ayıramadım :)

Ben denedim ama adını bilmiyordum şimdi öğrenmiş oldum.
Antakya yemekleriyle ünlü bi restoranda yemiştim..
Ama karnımı o kadar çok doyurmuştum ki Antakya yemekleriyle kömbeye çok zaman ayıramadım :)

Memleketim diye söylemiyorum ama hayatım Antakya nın mutfağı çook zengindir, hayranıda çoktur cokacimcoook bende yaptıkça paylaşıyorum sizlerle.. bunuda tatmanı tavsiye ederim

canımçok güzel görünüyo,ellerine sağlık...
bende buna benzer bir kurabiye yapıyorum...

bizim oralarda hamurdan börek gibi bişey yapılır 2 sac arasında odun ateşinde pişer ona kömbe denir...karşımda kurabiye görünce çok şaşırdım...
eline sağlık canım güzel görünüyo..

bizim oralarda hamurdan börek gibi bişey yapılır 2 sac arasında odun ateşinde pişer ona kömbe denir...karşımda kurabiye görünce çok şaşırdım...
eline sağlık canım güzel görünüyo..

hmmm eminim o da çok guzel oluyordur tatlım..

Back
X