• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komik ama sinir bozucu bir konu esim

Kaşkol yöresel kullanım değil. Ben de "şarz" denmesine tahammül edemiyorum.🙂
Kaskol gayet yaygin kullanilan bir kelime. Bazi yoreler atki, bazilari kaskol diyor. Bknz cok unlu bir markanin internet sitesi 😅

Şarz yanlis kullanim elbette ama kaşkol doğru

Eklentiler

• FD8813BA-13D7-462B-9646-151BCCA93756.webp
    FD8813BA-13D7-462B-9646-151BCCA93756.webp
    14,2 KB · Görüntüleme: 59
Yaşlılarda tatlı duruyor da gençlerde şive sevmiyorum ya. Şiveli biriyle zaten en baştan evlenmezdim sanırım 🙄

Kaskol gayet yaygin kullanilan bir kelime. Bazi yoreler atki, bazilari kaskol diyor. Bknz cok unlu bir markanin internet sitesi 😅

Şarz yanlis kullanim elbette ama kaşkol doğru
Ben yanlış kullanım demedim ki🙂 yöresel kullanım değil dedim. Fransızca'dan dilimize geçen bir sözcük. Hangi yörede kullanılıyor ki yöresel denmiş?

Ben yanlış kullanım demedim ki🙂 yöresel kullanım değil dedim. Fransızca'dan dilimize geçen bir sözcük. Hangi yörede kullanılıyor ki yöresel denmiş?
Yoresel degil deyince, yanlis kullanim demek istediginizi sandim pardon ben yanlis anlamisim

İc anadoluda hep kaskol duydum ben atki diyen azinlikta

Girişi salon olarak kullanıyorsanız niye salon demesin ki? Ben neler neler diyorum. Demek ki evli olsam kocilettom benden soğuyacak :KK61:

Ekmağ ve komando için bir şey diyemem. Bazı zamanlar ekmek ve kumanda diyebiliyorsa bence sıkıntıı yok. Bu kelimeleri düzgün telaffuz etmediğinde itici göründüğü ve soğuduğunuzu belirtin. Aşortman, gEnç gibi bazı kelimeler benim de gözüme batıyor ama onlar normal olduğunu düşündüğü için düzeltme gereği duymuyorlar. Yöreye göre de değişiyor. Aklıma vidon diyenler geldi 🤣
Genç doğru yazılış ki ?
Değil mi 😅

Bence alışmalısınya olduğu gibi kabul et değişmez daha çok takılacak bişeyde deyil bi bakmışsın aradan zaman geçmiş aşqım ekmağı verirmisin diyormuşsun 🤣🤣🤣
Deyil şeklinde de yazılmaz

Değil --- doğrusu bu

Ya sen bir de bunu duy, benim annem lisedeyken en yakın arkafaşıma 'alik lezbiyendir et yemez demişti' kızda kikir kikir gülmüştü. Travestiye trabeski der, arkadaşımında annesi çekmeceye keçap, ketçaba çekap der. Hep beraber güleriz.
Ne diyon sen ay

Teyzesi gecelerj güya dört saat uyurmus bebekler kesintisiz .
Bizde öyle bişey yok
Saatte bir kalkar emer

Seninki ne kadarlık oldu
Dört aylık oldu yedi saate kadar uyuyor diyorlar yohhhhh bizim ki iki saatte bir uyanıyor bir buçuk saatte bir bazen Allah yardımcın olsun

Yani evde bas basayken sakalasmak anlaminda yapiyosa sorun yok cunku bende komando derim bazen esimde beni guldurmek icin degisik telaffuzlar kullanir😄

Back
X