Bi tane daha geldi aklıma, ifşa olurum diye okuldan çok örnek veremiyorum, iş hayatından vereyim bi de.
İş görüşmesine gideceğim, adamlara ulaşmışım telefonlaşmışız randevulaşılmış filan.
Nasıl bir rahatlık artık bendeki bilmiyorum; kendi mesleğimden ayrılmışım, yeni ufuklara yelken açıyorum.
Öncesinde farklı kollarda birkaç iş başvurusu yapmışım, ki hepsi ayrı rezillik

Tecrübe soruyor adamlar "Yo valla bi şey bilmiyorum, alakam yok bu işle, burada öğrenirim diye geldim" filan modundayım.
Neyse son görüşmeye hazırlanıyorum ilandan bulmuşum kendi başıma buyruk gideceğim.
Annemler de sağ olsunlar çok moral verirler böylesi durumlarda "Gangsta, biz de gelelim arabada bekleriz, bak nedir necidir bilmiyoruz, adamlar bi şey yapmasınlar aman" filan Müge Anlı tadında içimi açıyorlar. Her ne ise atlattım gittim; ama öyle bir haldeyim ki, direkt hedefe kilitlenmişim, "O iş benim!" diyorum kendime ama tipim de nasıl pejmürde. Nedendir bilmiyorum, kendime kendimi mi ispatlıyorum, insan saçına başına iki fön çektirir yani, ev topuzuyla gitmiştim resmen.
Neyse sekreter kapıyı açtı "İş ilanı için gelmiştim" dedim, "Buyurun ben alıyorum başvuruları" filan dedi odasına götürüyor form için. Ben de "Patronlarınız burada mı?" dedim, boş mu bulundu artık, "Evet buradalar" dedi, normalde yok dedirten tipler (İşe girdikten sonra tanıdım

) "Tamam onlarla görüşeyim" dedim dinlemedim, kapıyı tıklattım girdim içeri.
Kibar kibar konuştum böyle böyle filan, benim de vaktim ona göre, şöyle fikirlerim var, ilgilenirseniz oturacağım tarzında. Adam da bi heyecana geldi, "Buyurun" filan dedi. Koltuklar deri, altımda şort. Bir koydum kendimi koltuğa "Caaartt" diye bir ses. Yellenme sesi gibi...

Artık yellenmediğimi ispat için bir iki "Yerleşemedim" tarzı manevralarla aynı sesi çıkarmaya çalışıyorum

Cart curt ses çıkıp duruyor. Adam da "Hiperaktif birisiniz galiba?" filan dedi

"Yok, ossurdum sanmayın diye yapıyorum" diyemedim tabi

"Eh biraz" dedim.
Neyse konuşuldu edildi ve o gün bilmem kaç senelik işimi aldım. :)
Adam artık acıdı mı "Yazık la kimin çocuğuysa" deyip moral olsun diye mi işe aldı bilmiyorum. :)))