komsu derdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
apartmanda oturma ehliyeti olmalı bence dağ insanları apartmanda yaşamamalı.
bizim apartmanda halı kilim silkmek artık masum kalıyor komşu hanım ablamız direkt çöpü balkondan aşağı aprtman bahçesine salıveriyor(!) neden? çünkü dağ insanı, fıtratı onu gerektiriyor.

Bazılarını gözüm bir yerden ısırıyor🤔

Eklentiler

• _20190928_185046.webp
    _20190928_185046.webp
    110,3 KB · Görüntüleme: 52
Anlamaz bunlar valla bende 1 ayda bir halıları yıkamaya gonderırım ve haftada bır balkona asarım ki kokmasınlar dıye ama halı asıncada güneşleri kapanır :) O kadar güzel bi mahallemiz var ki durumu olmayanlar kapının önunde yıkar halısını cama balkona asar şakır şakır su akar ama bır allahın kulu birşey demez ben bu mahallede dogdum buyudum evlendim. Azcık basım dönce camdan bagırırım bütğn herkez koşar yardıma . Çocugum uyurken ekmek almaya mahallenın cocuklarını gönderirim. Mevlut olucagı zaman mahalleli yardıma gelir temizliğe akrabalarımdan önce. Sebze almaya param cıkışmasa komşum alır bırer poşet. Allaha şükür komşuluk bitmedi bizim buralarda gece 3 lere kadar otururuz çay çekirdek kım ne getirirse ve burası esenlerde göçmen dolu mahalle bizde göçmeniz komşuluk nedir kaybetmedikk.Onlar evlerınde düşse bayılsa saatler sonra bulunurlar neden çünkü üst komşusu birşey silkeler alt komsusu süpürge acar yan komşusu gece bulaşık yıkar çünkü bunlar dünyanın sonuu
halının koktuğunu sizden duyuyorum senede 2 defa yıkatırım o zaman yerinden kalkar halılar onun dışında günlük süpürürüm paspaları bile.
her gün neden yer silip, her hafta halı havalandırıyorsunuz? canınıza yazık değil mi? bu meşgaleler için mi geldiniz dünyaya?

2 yasında cocugum var hep yerlerde ne kadar sık yıkatsamda bana kokuyor sonucta ayaklarımızla basıyoruz.Her hafta sonu geniş temizlik yaptıgımda akşama kadar balkonda havalandırırım. Yoksa içim rahat etmiyor. Pis geliyor gözümü yıkamadan geldigi zaman kokusu geçmeye başladıgı an batıyor o halılar bana

Ben komşunuzda bir gariplik göremedim. Rahatsız olduğu şeylere diğerlerinden daha fazla tepki göstermesi onu ‘anormal’ yapmıyor. Bizim apartmanda da silkeleme günü yok, ben de pek silkmiyorum şahsen. Şu sigara meselesine gelince de kesinlikle haksızsınız ve kendinizi haklı gibi gösterme çabanız da çok yanlış. Ben de sigara içiyordum bir kere bile apartmanın içinde yakmadım, çok büyük bir saygısızlık.

Millet neye çatacağını şasırmış durumda gerçekten Allahtan kendi binamız rahatım yoksa yaşayamam ben o tip insanlarla gerçekten zor. Aa yemek artığı poşet çöp olsa tamam haklılar ama ufak paspastam ne dökülebilir ki. Bızım karşı apartmanda bardı bütün çöplerini benım balkonuma atıyordu bi güzel dersini verdim ama sofra bezıymış örtüymüş bunları ben balkonuma sılkelemem

Çok haklısınız. Aşağıdakinin balkonuna silkelemek varken neden kendi balkonunuza silkeleyesiniz ki?
Hem dediğiniz gibi o çarşaflar tüm gece saç falan oluyor, balkonunuza silkelerseniz balkon pis olur. Sürekli balkon yıkayacak haliniz yok.
Aşağıya silkeleyip en güzelini yapıyorsunuz.
Ama komşuluk ölmüş işte napacan...

Yeni bir tür türemiş şimdi, hiçbir şeye tahammül yok.
Ne var yani kendi balkonunu kirletmek istemeyen komşunun saçını kendi balkonundan temizlesen? Bu ne tahammülsüzlük anlamadım gitti.
Evet çok mantıklı.

Rüzgar alıp götürüyor zaten ben eğilipte özellikle alt katın balkonuna silkelemiyorum. Kıl tüy ucup gıdıyor zaten amma abarttınız ya
Sanırım bunaları söyleyenler haftada 1 evine süpürge vuranlar okadar çok toz kıl varki demek ki aşağıya silkelemiyolar her gün evine süpürge vuranda okadar toz kıl olmayacağı için komşularımızla da bugüne kadar hiçbir sıkıntı olmadı

Sanırım bunaları söyleyenler haftada 1 evine süpürge vuranlar okadar çok toz kıl varki demek ki aşağıya silkelemiyolar her gün evine süpürge vuranda okadar toz kıl olmayacağı için komşularımızla da bugüne kadar hiçbir sıkıntı olmadı
Ama alışkanlık meselesi biz halılarımız da bir ton pislik olduğu için bu şekilde alıştığımiz için silkeliyoruz

Gerçekten bir gün olsun kimse birşey demedi. He aylık nevresım değiştirirlerse tomar tomar kıl cıkar saç cıkar tabi. Bir kac defa dedim silkelemiyim makına saç doldu resmen birde ben evde hayatta saç açık gezmem dökülmesin sağa sola diye

Gerçekten merak ettiğim için soruyorum...
Her gün süpürüyorsanız silkeleme işleminin amacı nedir? Silkeleme işlemi elektrik süpürgesi gibi bir teknolojinin yapamadığı neyi yapıyor olabilir?
Çekiş gücüne direnip tutunmayı başaran tozlar, saçlar siz kol gücüyle silkeleyince mi gidiyorlar?

Ayrıca madem her gün süpürdüğünüz halde arada silkeleme ihtiyacı duyuyorsunuz ve elektrik süpürgesi işlevini tam yerine getirmiyor, o zaman neden her gün süpürüp kendinize eziyet ediyorsunuz?

Ayrıca şunu da merak ediyorum, madem her gün süpürüyorsunuz ve o kadar toz kıl birikmiyor, neden bunları balkonunuza çırpmıyorsunuz?
Her gün koca evi süpürmeye üşenmeyip balkonu süpürmeye ya da yıkamaya neden üşeniyorsunuz?

Farkındaysanız ben halı silkeliyorum demedim. Nevresim çarsaflarını silkeliyorum. Halıları havalansın diye haftada bır asarım sadece halı silkelemem zaten süpürülüyor hergün

Farkındaysanız ben halı silkeliyorum demedim. Nevresim çarsaflarını silkeliyorum. Halıları havalansın diye haftada bır asarım sadece halı silkelemem zaten süpürülüyor hergün

Bunu bana yazdınız sanırım, alıntı yapmadığınız için emin olamadım şu an.
Eğer bana yazdıysanız yanlış olmuş. Ben alıntı yapmışım farkındaysanız ve sorularım size değil.

Ayrıca şunu da merak ediyorum, madem her gün süpürüyorsunuz ve o kadar toz kıl birikmiyor, neden bunları balkonunuza çırpmıyorsunuz?
Her gün koca evi süpürmeye üşenmeyip balkonu süpürmeye ya da yıkamaya neden üşeniyorsunuz?
Koskoca 6m halılar nasıl balkonda silkelenir ayrıca her gün süpürüp silmek gayet normal balkonu yikamadigimizi nereden çıkardınız herkesin bir temizlik alışkanlığı vardır illaki değil mi?

. He aylık nevresım değiştirirlerse tomar tomar kıl cıkar saç cıkar tabi
Ayda nevresim mi değiştirilir allasen 3 5 ayda değiştirilir yeterli delimiyim ki ayda değiştirecem 💁🏻‍♀️
Üstümdekilerleri 1 aydan fazla giyerim ayda bir banyo yaparken üstümdekilerle yıkanırım ki çamaşır makinesi boşuna çalışmasın yazık günah
halıları da silkemem şimdi pismiyim 🤷‍♀️

Ben de şu mantığı anlamıyorum.

- Nevresimim temiz zaten, toz ve bi iki sac var. Asagiya silkeliyorum. Camini acmasin rahatsiz olan.
- Silkelemeden makineye atınca makine sac ve kil doluyor. (Hani temizdi?)
- Zaten rüzgarla ucup gidiyor. E o zaman kendi balkonunuza silkeleyin ordan da ucup gitsin?
- Niye balkonuma silkeleyim surekli balkon yikamak zorunda miyim?

Kabul edin ki nevresim, hali, paspas neyse uzerinden asagiya bir şeyler dökülüyor işte arkadaş. Millet niye sizin kilinizi evinden temizlesin ki? İceriye silkele sonra supur evini.
Ben nefret ederim yerde kil tuy gormekten. Saclarimi surekli toplarim evimde. Surekli supururum. Bi havalansin diye camimi acamayacak miyim yani sizin silkeleme sevdaniz yuzunden? Belki toza alerjim var, astimim var. Havalandirmam gereken bir rahatsizligim var? Siz nevresim hali silkeleyin diye ben camimi acmayacagim?! Bunun adı da komsuluk ve hosgoru oyle mi? Hayir efendim bunun adı bencillik ve saygisizlik.

Bi de tutup egzoz diyorsunuz yok daha zararliymis da yolda hic mi sac ucmuyormus uzerimize de bilmem ne.
Oturacagim muhiti islek olmayan yola sahip bir yerden sectim. Dördüncü katta oturuyorken yoldan gecen arabanin egzozu da beni rahatsiz etmiyor. Ama ust kat komsumun pislikleri ediyor!

Son olarak lutfen kiymetli mahallenize bizim gibileri kabul etmeyiniz. Zira saygili temiz insancıklar çıldırır aranizda.

Ama alışkanlık meselesi biz halılarımız da bir ton pislik olduğu için bu şekilde alıştığımiz için silkeliyoruz
Koskoca 6m halılar nasıl balkonda silkelenir ayrıca her gün süpürüp silmek gayet normal balkonu yikamadigimizi nereden çıkardınız herkesin bir temizlik alışkanlığı vardır illaki değil mi?

Balkonuna çarşaf çırpamayacağını, her gün balkon yıkamakla uğraşamayacğını söyleyen ve alt komşuların pencerelerini kapatmaları gibi mükemmel çözümler sunan üyeye hak verip, aksini söyleyenlerin evinin kıl, toz içinde olduğunu iddia ettiğiniz için sizin de balkonunuzu yıkamaya üşendiğinizi düşünmüştüm.
Yanılmışım demek ki kusura bakmayın.
Siz bezleri, çarşafları vs olması gerektiği gibi kendi balkonunuza çırpıyorsanız sorun yok tabii.

Halıları silkelemek zorunda mısınız peki?
Diğer sorularıma cevap vermemişsiniz ama ben çok merak ediyorum. Elektrik süpürgesi sizin yapabildiğiniz neyi yapamıyor?
O çekiş gücüne direnip tutunan tozlar silkeleme etkisiyle nasıl pes ediyorlar?
Halıya, parkeye yapıştığı için zor ayırdığım, ölümüne çekiş yapan elektrik süpürgesi neyi eksik yapıyor olabilir?
Ona göre ben de 47 kilo halimle halıları sırtlayıp balkona götüreceğim. Silkeleyip mükemmel temizliğin tadına ben de varmak isterim.

Apartmanda sigara içilmez , evinde içsin öyle çıksın eşin. Ben görsem apartmanda sigara içen birini alır o sigarayı ......

Balkonuna çarşaf çırpamayacağını, her gün balkon yıkamakla uğraşamayacğını söyleyen ve alt komşuların pencerelerini kapatmaları gibi mükemmel çözümler sunan üyeye hak verip, aksini söyleyenlerin evinin kıl, toz içinde olduğunu iddia ettiğiniz için sizin de balkonunuzu yıkamaya üşendiğinizi düşünmüştüm.
Yanılmışım demek ki kusura bakmayın.
Siz bezleri, çarşafları vs olması gerektiği gibi kendi balkonunuza çırpıyorsanız sorun yok tabii.

Halıları silkelemek zorunda mısınız peki?
Diğer sorularıma cevap vermemişsiniz ama ben çok merak ediyorum. Elektrik süpürgesi sizin yapabildiğiniz neyi yapamıyor?
O çekiş gücüne direnip tutunan tozlar silkeleme etkisiyle nasıl pes ediyorlar?
Halıya, parkeye yapıştığı için zor ayırdığım, ölümüne çekiş yapan elektrik süpürgesi neyi eksik yapıyor olabilir?
Ona göre ben de 47 kilo halimle halıları sırtlayıp balkona götüreceğim. Silkeleyip mükemmel temizliğin tadına ben de varmak isterim.
Silkelemeyle halıları süpürmek bana göre aynı olmuyor halilar daha temiz ve parlak duruyor gözde bu da benim temizlik takıntım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X