Komşu gürültüsü

Hani çocuklar yerlere yastıkları koyar başlarlar kanepeden atlamaya.. bir iki üç derken anne gelir mutfaktan atlamayın komşular rahatsız olur yapmayın etmeyin der ama çocuklar kendi seslerinden annelerini duyamaz anne sesini yükseltir..
Gece tam uykuya daldınız viyak viyak bi bebek sesi tüm apartmanı inletir 5 10 dk sürer annesi onu uyutana kadar. Aynı gece birkaç defa tekrarlanır bu kadın neden uyutamıyor bu bebeği" dersiniz...
Alt katınızda çocuk bağırışmaları duyarsınız kavga ediyorlardır anneleri de bağırır yapmayın etmeyin ayrılın diye...
Çok can sıkıcı değil mi? İşte ben de bunlardan muzdaribim ama ben o Anneyim.. Sürekli kapıma gelen komşular çocuklarınız çok ses yapıyor şikayetleri.. Ne yapayım çocuklar çok sıkıldı evde olmaktan günde 1 kere parka indiriyorum 24 saat parkta tutamam ya...
Şuan tepemde inanılmaz yüksek sesler tepinmeler belli ki yatılı misafir var ama ben şikayet edemem çünkü benim çocuklarım yüzünden onlar çok çekti gidip de ne dicem çok gürültü geliyor mu?
Evet apartman hayatı böyle birşey ama gerçekten çok yoruldum moralim hep bozuk. Okul açılsa da normal düzene dönsek ama şuan o da imkansız görünüyor. Virüste 375.dalga tüm hızıyla bize doğru geliyor muhtemel bu kış da online derste olacağım hem kendim hem çocuğum aynı anda zoom savaşı vereceğiz..
Çok dertliyim çok moralim bozuk. Bilin bakalım benim cinsiyetim ne tabiki kadın! Neden erkekler bunu dert etsin ki çoktan 2.uykusuna geçti bile...
Herkes birbirine karşı mütevazı Olursa hicbir problem olmaz apartmanda yaşadığının herkes farkında olsa keşke

Çocuk bu , yapma etme desende yine yapacaklar . Siz hiç uslu uslu oturan çocuk gördünüz mü ? Evet benimkiler uslu uslu oturup sesini bile çıkarmıyor diyorsanız o zaman alın bir doktora gösterin diyecegim. Bir keresinde benimde basıma gelmişti . Trendeydik benim kızım daha bir yaşlarındaydı ve bildiğin bebek durmaz ve susmaz işte . Kadının biri gelip başım çok agrıyor bebeğini sustururmusun dedi . Bende zaten yorgun ve gergindim o an patladım kadına . Çok rahatsız oluyorsan in bu trenden yada birinci sınıfta yolculuk edin dedim 🙁.
Başında olmayan kolay kolay anlayamaz . Onlara sorun acaba daha önce çocuk olmamışlar mı yada kendi çocukları nasıl mış diye ?? Herkesin çocuğu terbiyeli maymun gibi olacak degil ya , bizim çocuklarımızda böyle işte yapacak bişey yok …
Vallahi gördüm. Kuzenim yurtdışında yaşıyor cocuğu cok uslu.Arkadaşlarnın da çocukları uslu..Coğrafyada sıkıntı var sanırım

Apartmandakilerin eğitim seviyesi ile ilgili bir durum bu malasef. 3 yaş 3 aylık kızım. Dediğiniz gibi dur yapma koşma atlama diye yetişene kadar dünyanın gürültüsünü yapıyor. Alt komşum hemşire, 2 çocuğu var. Denk gelince kusura bakmayın diyorum saçmalama çocuk bu sağlıklı olsunda şu dönemde koşsun zıplasın diyor. Ben seni duyuyorum hiç kızma çocuğa diyor. Sizin asıl sıkıntı komşuların tavrından. Üst komşumda mesela kadını var. Benim kızım 2 gibi uyuyor diye o saate kalmadan üstteki odayı temizletiyor. Bende onları idare ediyorum mesela. Apartman hayatı bu , komşularınız kusura bakmasın yani. Kendilerini haklı da göremezler ,çocuk işte ses yapıyor bir yerde.
3 yaşından sonra cocuklar ceza konseptini anlayabilecek kapasitede oluyorlar

Bunun bebekligi var, 2 yas 5 yas sendromu var, hyperaktivi var ergenliği var o su var şu su var.

cocuk adı ustunde, cocuklara karşı herkes hoşgörülü olmayı ogrenecek. 🤭
Şimdi şöyle bir durum var herkes cocuğa karşı hoşgörülü olmak durumunda değil. Şahsen benim evime arkadaşım geldi diye polis gönderen kadın için ama sizden de ses geliyor diyince AAA AMA COCUK SESİ O COK NORMAL denilince olmaz. Sorun insanların cocukları var diye sürekli hoşgörülmek istemesi. Gecen trafikte olay oldu mesela , adam arabayı yolun ortasına bırakmıs neymiş cocuk varmıs okula bırakıyormuş. Yanaş arkadasım park et öyle bırak. Yani kısacası cocuklular cocuk halini normal görüyor olabilir.Herkese o şekilde gelmiyor .Kimse cocuğu var diye ayrıcalıklı değil. Varsa cocuk sahibi olmayı tercih ettiyse ekstra dikkat edecek.

Back
X