Komşu gürültüsü

Gardenya89

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
174
166
18
Kızlar merhabalar öncelikle ilk konumu böyle bi şeye açmak istemezdim ama çok sinirlendim.sorunum karşı komşum ya o kadar gürültülülerki anlatamam evi süpürür kadın bir müzik açar bizim ev sallanır.misafirleri gelir gece üçe kadar bağırış çağırış eksik olmaz.karı koca kavga eder gürültü küfür havada uçuşur.yani bir değil iki değil on yıldır aynı muhabbet.birde bütün olayları mutfakta olur.onların mutfağı bizim yattığımız odayla bitişik.eski bina olduğu için sesler aynen bizim odada.artık bende utanmayı bıraktım bir kere kapılarına gittim müziği kısın dedim kıstı.ertesi günü yine aynı.geçrn gece saat gece üç mutfakta misafirleri ya sabır dedim hafiften duvara vurdum artık bir değil iki değil. Bu arada misafir yan binada oturan eltisi. Yani öyle uzaktan gelen bir tanıdığı değil.en son bugün yine bina sallanıyor müzikten gittim kapıyı çaldım ne var ya ne var diye bağıra bağıra geldi açtı kapıyı.
müziği kısarmısınız dedim
Cnm gündüz vakti bana karışamassın falan dedi.siz gece Gündüz böylesiniz biraz saygı duyun insanlara ben size tamamen kapatın demiyorum makul seviyede dinleyin diyorum dedim.sizinde bazen sesiniz geliyor brnde geleyim o zaman diyor.gelin dedim yani rahatsız olduğunuz bir şey olursa gelin çekinmeyin dikkat ediyoruz ama dikkat etmediğimiz bir şey varsa gelin söyleyin dedim.ben komşuluk yapıyorum gelmiyorum dedi.Allahım öldürücektim az daha. Siz komşuluktan değil yüzünüz olmadığından gelmiyorsunuz dedim.kızlar ben bu arada çok kibar kavga ederim sakin sakin sizli hanımeefendili falan konuşarak:-) en son baktı küfürlü mahalle kavgası çıkmayacak benden özür dilerim daha dikkatli olurum dedi ama tabi inanmadım.on senedir değişmeyen insanlar.annem benden kibardır ayıp olur diye hiç gitmedi kapılarına ben muhattap oldum.ama yine yapacaklar değişmiyorlar.kızkardeşim bu sene sınava girecek kız kulaklıkla ders çalışıyor.onların keyfi bizi kısıtlıyor.napmalıyım :KK34: görüşlerinizi bekliyorum :)

Biraz uzun oldu K.bakmayın

Hepsini okumadim cok uzundu
Yani muzik sesinden degilde kavga sesinden gir utanirlar belki
Ayy ne oldu bugun bagris cagris valla korktum cok kavga ediyorsunuz heralde de

ya sizde öyle mi bilmiyorum.

bizim şu an yeni taşındığımız sitede ses yalıtımı sıfır.

ve komşunun sesi olduğu gibi bizde.
azıcık misafir gelse, çocuk gürültü yapsa rahatsız oluyoruz.
ben şikayet etmiyorum, çünkü aynısı bizim için de geçerlidir muhtemelen.
evler tasarlanırken bu konuya dikkat edilmiyor ne yazık ki.
o yüzden sorun evde mi komşuda mı iyi düşünmek gerekir.

ve ben de gündüz vakti gürültü için şikayet etmenizi çok doğru bulmadım.
sabah çok erken saatte veya akşam belirli saatten sonrası kuraldır zaten, onlara uymaları gerekir.

Hepsini okumadim cok uzundu
Yani muzik sesinden degilde kavga sesinden gir utanirlar belki
Ayy ne oldu bugun bagris cagris valla korktum cok kavga ediyorsunuz heralde de
Yok cnm inan kavgalarına bir şey Demiyorum hatta Üzülüyoruz allah yardım etsin çünkü bazen adam Ağza alınmayacak şeyler söylüyor kadınlık gururu bırakmıyor:(

ya sizde öyle mi bilmiyorum.

bizim şu an yeni taşındığımız sitede ses yalıtımı sıfır.

ve komşunun sesi olduğu gibi bizde.
azıcık misafir gelse, çocuk gürültü yapsa rahatsız oluyoruz.
ben şikayet etmiyorum, çünkü aynısı bizim için de geçerlidir muhtemelen.
evler tasarlanırken bu konuya dikkat edilmiyor ne yazık ki.
o yüzden sorun evde mi komşuda mı iyi düşünmek gerekir.

ve ben de gündüz vakti gürültü için şikayet etmenizi çok doğru bulmadım.
sabah çok erken saatte veya akşam belirli saatten sonrası kuraldır zaten, onlara uymaları gerekir.
Cnm inan sorun komşuda.biz çocuk sesine bir şey demeyiz yada anne çocuğuna kızar sever onla hiç sorun değil sadece misafir gelir ses olur oda sorun değil.ama inan Müzik sesi düğün salonlarını aratmıyor :KK47::-)

eski yeni farketmiyor nerdeyse tüm evlerde ses yalıtımı yok malesef..benimde karşı komşumun mutfağıyla oturma odam bitişik onlarda nerdeyse mutfakta yatıyor..bizimde onların öksürük sesini bile duyuyoruz...
idare edilcek durumlar var edilmeyecek durumlar var..sizinkisi idare edilmesi gereken noktayı aşmış..aynı kibarlıkta devam edin..nezaman çok rahatsız olursanız gidin kapısına..eğer hala yapmaya devam ederse yöneticeye söylersin..
bu tarz insanlarla uğraşmak çok zor..bir tanıdığım yıllarca oturduğu evi hatta mahallesini değiştirmişti..

Üniversite sinavina calisirken yan apartmanda surekli tadilat sesi vardi. O cekicleri, matkaplari kafama vuruyolardi sanki. Ama gunduz sikayet etmeyi uygun bulmadim. Baktim pazar gunu saat 10 da yine basladilar( pazar gunleri yasaktir) belediyeyi aradim sikayet ettim gelip ilgilendiler. Geceleri belediyelerin gurultuyle ilgilenen birimi calisiyorsa sikayet edebilirsiniz. Cok rahatsizsaniz yasal yollara basvurun. Polise degil, direkt savciliga dilekce vereceksiniz. Eve gelip desibel ölçen alet takiyorlarmis. Bende ust kat icin sikayet etmeyi düşünüyorum

eski yeni farketmiyor nerdeyse tüm evlerde ses yalıtımı yok malesef..benimde karşı komşumun mutfağıyla oturma odam bitişik onlarda nerdeyse mutfakta yatıyor..bizimde onların öksürük sesini bile duyuyoruz...
idare edilcek durumlar var edilmeyecek durumlar var..sizinkisi idare edilmesi gereken noktayı aşmış..aynı kibarlıkta devam edin..nezaman çok rahatsız olursanız gidin kapısına..eğer hala yapmaya devam ederse yöneticeye söylersin..
bu tarz insanlarla uğraşmak çok zor..bir tanıdığım yıllarca oturduğu evi hatta mahallesini değiştirmişti..
Sanırım artık bizde bu sene sonunda evi değiştireceğiz bu gidişle :KK47: boşuna ev alma komşu al demiyorlar

Üniversite sinavina calisirken yan apartmanda surekli tadilat sesi vardi. O cekicleri, matkaplari kafama vuruyolardi sanki. Ama gunduz sikayet etmeyi uygun bulmadim. Baktim pazar gunu saat 10 da yine basladilar( pazar gunleri yasaktir) belediyeyi aradim sikayet ettim gelip ilgilendiler. Geceleri belediyelerin gurultuyle ilgilenen birimi calisiyorsa sikayet edebilirsiniz. Cok rahatsizsaniz yasal yollara basvurun. Polise degil, direkt savciliga dilekce vereceksiniz. Eve gelip desibel ölçen alet takiyorlarmis. Bende ust kat icin sikayet etmeyi düşünüyorum
Alt katımızda bir ay tadilat oldu doğalgaz taktılar pencere değiştirdiler.inanın sesimizi çıkarmadık zor bir durumdu ama bizimde başımıza gelirse yüzümüz olmaz diye.cnm kocası çatıda güvercin besliyor bu arada üst katta Oturuyoruz.adam sabah altıda bir ara kalkıp tırpan gibi bir şeyle çatıda yeri kazıyordu.kuş pisliklerini Temizlemek için.babam gitti tamam demişti öbür gün yine aynı :KK47::-) cnm adam biraz sorunlu madde bağımlısı gibi anlatamam yani görmen lazım.kavgacı bıçak taşır cebinde öyle biri :KK51:

Normal gürültüde birşey yapamazsın ama yüksek sesle müzik dinlemesi için zabıtayı arayabilirsin.Aramadan önce eğer sesini kısmazsanız,yüksek sesle dinlemeye devam ederseler şikayetçi olacağınızı,para cezası ödeyeceklerini belirtin.

Normal gürültüde birşey yapamazsın ama yüksek sesle müzik dinlemesi için zabıtayı arayabilirsin.Aramadan önce eğer sesini kısmazsanız,yüksek sesle dinlemeye devam ederseler şikayetçi olacağınızı,para cezası ödeyeceklerini belirtin.
Çok teşekkürler :) daha önce polisi aramıştık ama oda hiç.bir.şey yapmadı gitti.zaten ailenin kapısına haftada bir polis geliyor biraz sorunlu bir aile.kardeşi falan bıçaklandı.inanın korkuyorum babam sakindir ama adam bize bir şey derse babamın gözü döner

Back
X