- 11 Aralık 2014
- 1.072
- 764
- 108
- Konu Sahibi regarde-moi
-
Geçen gün birisine derdimi anlatiyordum o da aynen senin gibi söyledi. İnan ben de artık öyle düşünmeye başlayacağım.Misafir gelince onuda cagir belkii kiskaniyordur
Yalnız da değil. Eşi ve çocuğuyla yaşıyor. Yaşlı da değil. Anlamadım ki. Evet konuşmayı düşünüyorum ama nasıl cirkefti kapiya geldiğinde anlatamam. Açıkçası çekiniyorum. Laf yarisina girer diye düşünüyorum. Yeni tasindigimizda da tanısmistik bi ihtiyacınız olursa gelin filan demişti. Gerçekten anlam veremiyorum.Komşun çok yalnız galiba ya da mutsuz size sarmış durumda ..
Bence kibar bir dille açıkça konuşun, saygısızlık yaptığı .
Geçen gün birisine derdimi anlatiyordum o da aynen senin gibi söyledi. İnan ben de artık öyle düşünmeye başlayacağım.
Sadece tasinirken tanışmıstık o kadar yani sonrasında apartmanda denk gelmedik bile. Bir muhabbetim yok yani. Olsaydı aslında çok mantıklı olurdu söylediğin.İlk aklima gelen bu oldu..
Hep misafir gelince bunu yaptigina göre
Durumdan rahatsız komsunuz..
Komşuluğunuz nasil bilmiyorum ama misafir gelince onuda davet edin bakalim
Tepkisi nasil olacakk..
No no noooooooooMisafir gelince onuda cagir belkii kiskaniyordur
Sadece tasinirken tanışmıstık o kadar yani sonrasında apartmanda denk gelmedik bile. Bir muhabbetim yok yani. Olsaydı aslında çok mantıklı olurdu söylediğin.
Kesinlikle haklısın. Kaç gece ben onların evinden gelen sese uyandım. Hatta bir keresinde ses o kadar siddetliydi ki bizim evde birisi var sandım. Ben de bilirim gece yarısı sabaha karşı inip uyarmayı ama gerçekten ayıp ediyor.İnsanların tahammül seviyeleri azaldı. Ama bazılarınınki daha da abartı. Sen de böyle birine rast gelmişsin. Sonuçta ev yani, her türlü gürültü de çıkacaktır. İnsanların birbirini tolere etmesi lazım.
Kapıya geldiği gün gürültü olmuştur apartmanda yaşıyoruz sonuçta ama emin olun kapıya gelecek kadar olamaz. Üstelik misafirlerimiz var kusura bakmayin dememe rağmen biliyorum bir kısmını biraz önce ginderdin diyor. Yani misafirim olduğunu bile bile geliyor! Ve bir kısmını az önce yolcu ettigimi de biliyor. Valla ben hiç böyle bir durumla muhattap olmadığım için şaşırdım canım açıkçası. Ama gidip uyaracagim.Misafir olduğu zaman ses olması çok normal insan dediğin bunu anlayışla karşılar evde misafirin olduğunu bile bile vurmasıda çok ayıp uygun bir dille uyarın ama sürekli misafir geliyorsa ve çok gürültü oluyorsa sizde biraz daha dikkat edin
İşte bazı insanlar kendini mahallenin muhtarı sanıyor. Bence gelip gitmelerine çok yumuşak davranma. Yani sınırı çiz, en azından durumu güzellikle anlat bunların olabileceğini falan.. Yoksa kendisi ses yalıtımlı bir yere çıksın.Kesinlikle haklısın. Kaç gece ben onların evinden gelen sese uyandım. Hatta bir keresinde ses o kadar siddetliydi ki bizim evde birisi var sandım. Ben de bilirim gece yarısı sabaha karşı inip uyarmayı ama gerçekten ayıp ediyor.
:)) çok güldüm canım anlattıklarına. Gerçi senin yaşadıkların abartiymis ama bizimki sandalye sesine sehpa sesine sinir oluyor genelde. Aşırıya kacilmadigi sürece anlayış göstermek doğrudur bence. Ve bana yapilanin nedense kasıtlı olduğunu düşünüyorum.evler tenekeden yapılıyor sanırım artık, ben de üst komşumdan muzdaribim ama kesinlikle senin komşunun yaptığı gibi bir tutum içine girmedim. Yemin ediyorum her sabah yatak odasında, yataktan çıkma seslerine şahit oluyoruz. daaaaaaaaaaan diye dersiniz ki attan atlıyor, nasıl bir ses tarifi mümkün değil, eşimle karnımıza ağrılar giriyor gülmekten, bir insan yataktan çıkıp, ayaklarını yere basarken nasıl böyle bir ses çıkar? alternatif yorumlarımız: herhalde yatakları çok yüksek, gerçekten atlıyorlar aşağı ya da ranzaları var şeklinde türevler:=)))) daha enteresanını söylicem: adamcağızın çiş yapma sesini duyuyoruz... konunu baltalamış gibi olmayım, ben de derdimi anlattım kusura bakma. Sanırım komşuyla ilişkileri iyi tutmak, "misafir geliyor da size de yaptığım ikramlardan tattırmak istedim" gibi bir nezaket gösterisi belki çözüm sağlayabilir:=)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?