komşu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var

regarde-moi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2014
1.072
764
108
Merhaba arkadaşlar. Benim sorunum alt kat komşum. O kadar sinirlendiriyor ki bizi. Ne zaman evimize misafir gelse aşağıdan başlıyor vurmaya. Neyle vuruyor bilmiyorum ama sanırsın tadilat filan var o kadar kuvveli gürültülü ki. Gelen misafirlerden utanıyorum. Geçen gün kalabalıktık evde kapıya geldi saat on gibi. Ben açtım kapıyı saydı birşeyler şok oldum doğru düzgün cevap bile veremedim. Kusura bakmayin musafirimiz var dedim. Kadin sinirli sinirli biliyorum misafiriniz olduğunu hatta bir kısmını gönderiniz biraz önce dedi. Bizi mi gozetliyor anlamadım.
Evet evin içinde bizim rahatsız olmadigimiz bir ses belki onları rahatsız ediyordur ama gerçekten çok dikkatli davranıyoruz. Geçenlerde iki üç kisilik bi misafirimiz vardı ve ben sandalyemi çektim masaya oturabilmek için. Size yemin ederim başka bi gürültü de olmadı. Yani sandalye çekmek hergün kaç kere yaptigimiz şey. Aşağıdan öyle bir vurdu ki ama anında. Elinde sopayla mi bekliyor anlamadim. Bu normalde hergün yaşanan birsey tek laf etmez ama ne zaman ki bizim eve iki üç misafir gelse başlıyor vurmaya. Gelen misafirler de çocuk filan değil. Nasıl bir gürültü olabilir ki. Gelenlerden utanıyorum artık. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. En son aşağıdan vurma sesi geldikten sonra misafir terligini çıkarttı buna da sinirlenmesin şimdi diye. Terlik de topuklu filan değil duz klasik ev terligi.

Açık açık konuşun kendilerinden duyduğunuz rahatsızlığı dile getirin.
Sanırım kavgacı tipler.
İnşallah anlaşabilirsiniz..

Komşun çok yalnız galiba ya da mutsuz size sarmış durumda ..
Bence kibar bir dille açıkça konuşun, saygısızlık yaptığı .

Komşun çok yalnız galiba ya da mutsuz size sarmış durumda ..
Bence kibar bir dille açıkça konuşun, saygısızlık yaptığı .
Yalnız da değil. Eşi ve çocuğuyla yaşıyor. Yaşlı da değil. Anlamadım ki. Evet konuşmayı düşünüyorum ama nasıl cirkefti kapiya geldiğinde anlatamam. Açıkçası çekiniyorum. Laf yarisina girer diye düşünüyorum. Yeni tasindigimizda da tanısmistik bi ihtiyacınız olursa gelin filan demişti. Gerçekten anlam veremiyorum.

Geçen gün birisine derdimi anlatiyordum o da aynen senin gibi söyledi. İnan ben de artık öyle düşünmeye başlayacağım.

İlk aklima gelen bu oldu..
Hep misafir gelince bunu yaptigina göre
Durumdan rahatsız komsunuz..

Komşuluğunuz nasil bilmiyorum ama misafir gelince onuda davet edin bakalim

Tepkisi nasil olacakk..

İnsanların tahammül seviyeleri azaldı. Ama bazılarınınki daha da abartı. Sen de böyle birine rast gelmişsin. Sonuçta ev yani, her türlü gürültü de çıkacaktır. İnsanların birbirini tolere etmesi lazım.

Misafirlere deyin ki alt katta ruh hastası bi kadın yaşıyo, arada vurur böyle sakın takılmayın

O kadını da asla ve asla evinize sokmayın, misafirlerinizin yanına çıkarmayın, daha çok utandırabilir sizi

Normal değil deyin, geçin

Oranın sizin eviniz olduğunu, misafir ağırlayacağınızı, çok absürt bir saatte gürültü olmadığı takdirde bu konular için sizi rahatsız etmemesini güzel bir dille anlatın. Çirkefleşirse bir daha yaptığı takdirde kendisinden şikayetçi olacağınızı söyleyin.

İlk aklima gelen bu oldu..
Hep misafir gelince bunu yaptigina göre
Durumdan rahatsız komsunuz..

Komşuluğunuz nasil bilmiyorum ama misafir gelince onuda davet edin bakalim

Tepkisi nasil olacakk..
Sadece tasinirken tanışmıstık o kadar yani sonrasında apartmanda denk gelmedik bile. Bir muhabbetim yok yani. Olsaydı aslında çok mantıklı olurdu söylediğin.

Sadece tasinirken tanışmıstık o kadar yani sonrasında apartmanda denk gelmedik bile. Bir muhabbetim yok yani. Olsaydı aslında çok mantıklı olurdu söylediğin.

Muhabbetiniz yoksa o zaman rahatsız olduğunuzu acikca söyleyin..

Kesinlikle haklısın. Kaç gece ben onların evinden gelen sese uyandım. Hatta bir keresinde ses o kadar siddetliydi ki bizim evde birisi var sandım. Ben de bilirim gece yarısı sabaha karşı inip uyarmayı ama gerçekten ayıp ediyor.

Misafir olduğu zaman ses olması çok normal insan dediğin bunu anlayışla karşılar evde misafirin olduğunu bile bile vurmasıda çok ayıp uygun bir dille uyarın ama sürekli misafir geliyorsa ve çok gürültü oluyorsa sizde biraz daha dikkat edin

evler tenekeden yapılıyor sanırım artık, ben de üst komşumdan muzdaribim ama kesinlikle senin komşunun yaptığı gibi bir tutum içine girmedim. Yemin ediyorum her sabah yatak odasında, yataktan çıkma seslerine şahit oluyoruz. daaaaaaaaaaan diye dersiniz ki attan atlıyor, nasıl bir ses tarifi mümkün değil, eşimle karnımıza ağrılar giriyor gülmekten, bir insan yataktan çıkıp, ayaklarını yere basarken nasıl böyle bir ses çıkar? alternatif yorumlarımız: herhalde yatakları çok yüksek, gerçekten atlıyorlar aşağı ya da ranzaları var şeklinde türevler:=)))) daha enteresanını söylicem: adamcağızın çiş yapma sesini duyuyoruz... konunu baltalamış gibi olmayım, ben de derdimi anlattım kusura bakma. Sanırım komşuyla ilişkileri iyi tutmak, "misafir geliyor da size de yaptığım ikramlardan tattırmak istedim" gibi bir nezaket gösterisi belki çözüm sağlayabilir:=)

Kapıya geldiği gün gürültü olmuştur apartmanda yaşıyoruz sonuçta ama emin olun kapıya gelecek kadar olamaz. Üstelik misafirlerimiz var kusura bakmayin dememe rağmen biliyorum bir kısmını biraz önce ginderdin diyor. Yani misafirim olduğunu bile bile geliyor! Ve bir kısmını az önce yolcu ettigimi de biliyor. Valla ben hiç böyle bir durumla muhattap olmadığım için şaşırdım canım açıkçası. Ama gidip uyaracagim.

İşte bazı insanlar kendini mahallenin muhtarı sanıyor. Bence gelip gitmelerine çok yumuşak davranma. Yani sınırı çiz, en azından durumu güzellikle anlat bunların olabileceğini falan.. Yoksa kendisi ses yalıtımlı bir yere çıksın.

:)) çok güldüm canım anlattıklarına. Gerçi senin yaşadıkların abartiymis ama bizimki sandalye sesine sehpa sesine sinir oluyor genelde. Aşırıya kacilmadigi sürece anlayış göstermek doğrudur bence. Ve bana yapilanin nedense kasıtlı olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…