Komşu ilişkisi bundan bozulur mu? Ne olur bir bakın

Her evde kavga olabilir yani. Olmaması gerek ama küfür de olabilir. Daha önce yanlarında küfür etmemişsiniz anladığım kadarıyla. Onlar duvarlar ince diye duymuşlar. Bu sebeple ilişki bitirilmez. Tabi ki dikkat etmelisiniz etrafı rahatsız etmemek için ama sizin özeliniz, evinizin içinde olanlar, onları ilgilendirmez. Bu sebeple ilişkilerini bitirmeleri çok saçma. Belki size öyle geliyordur, utandığınız için. Bir gün kadınla dertleşirken, "ya kusurumuza bakmayın bazen eşim sinirlenince ağızının ayarı yok, yoksa normalde çok kibar birisidir bilirsiniz, geçen bir kavga ettik, duvarlar ince, utandım sizi de rahatsız ettiysek özür dileriz" falan diyebilirsiniz. Yani o kadar sene olmamış , iyi de bir komşuluk ilişkiniz varmış, bu sebeple bitmez. AMA asıl önemli olan durum sizin "bu konuda yorum yapmayın" dediğiniz konu. Komşu duymuş duymamış önemli değil sizin işitmemeniz gerekir bu küfürleri...
Yorumuma beğenmeme geliyor da ilişkiler bu kadar şekilci, yüzeyel ve samimiyetsiz mi? Ben komşum eşiyle kavga etti diye ilişkimi kesmem doğrusu eğer sevdiğim bir komşuysa. Biz ne komşu kavgaları dinledik istemeden apartmanda. Duvarlar ince herşey duyuluyor. Ama ilişkimi kesmedim. Hatta bir komşum eşinden şiddet görüyordu annem kadının şahidi oldu boşanma davasında, destek olmaya çalıştı. Beni ilgilendiren konu sahibinin böyle bir şiddete maruz kalması evliliğinde, yoksa komşu duymuş da sorunlu demiş de ilişkisini kesmişmiş, demek ki komşusunun samimiyeti sahteymiş.

Yazmaya utandığınız küfürleri tahmin etmek zor değil. Eşine böyle davranabilen bir insanla kim arkadaş olmak ister ki? Eşinizin asosyal olması tesadüf değil.

Bu insanlar sizinle dip dibe oturuyorlar. Yarın onların yanında kavga edeceksiniz belki ya da başka kavgada onlara gideceksiniz, belki eşiniz kapılarına dayanacak vs kimse böyle bir rezilliğin ortasında kalmak istemez.
Siz ama şöyle ama böyle diyerek kocanızı aklayıp affedip oturabilirsiniz ama komşularınızın daha yüksek standartları var demek ki.

Siz kavga sırasında sesini yükseltme komşular duyacak gibi bir şey mi söylediniz acaba, o da o sinirle komşulara da küfür etmiş olabilir mi ? Çünkü mantıklı değil size küfür etti diye komşulara küsmesi. Böyle düşününce mantıklı geldi bana.

Kocanız gibi ayilara komsularin tepki gostermesine sevindim. Yaptıklarının bir neticesi olduğunu görüp belki kendisine biraz cekiduzen verir. Benim de böyle ağır küfürlü kavga eden komsum olsa görüşmem, normalleri buymuş demek ki derim, adam ne kadar terbiyesizmis derim. Yapacak bir şey yok çok istiyorsaniz bir gidip konuşun ama insanların kararlarına da saygı duyun herkes toksik ilişkilere yakın olmak istemiyor.

Koca bir paragrafla kendinizi ovmeniz içinde olduğunuz durumu değiştirmiyor babam şöyle annem böyle ben bu bu mezunuyum demenizin sebebini de anlamadım.
Bir yerde ama varsa öncesninin önemi yoktur gerçekten. Biz şöyleyiz, buradan mezunuz, böyle böyle bir aileyiz ama…. Anama söven, bana söven bir kocam var… öncesi tamamen çöp. Beni büyüten iyi eğitimli anneme elin oğlu küfür edecek. Annesi duysa o da boşan der zaten

Herkese merhaba , apartmanımızda giriş katta oturuyoruz ve konum olarak sürekli görebildiğimiz yan komşularımızla sürekli iletişim halindeydik onlar da giriş katında sık sık bahçede vs onlar kahveye çağırır biz kahveye çağırırdık çok hoş sohbet tam kafa dengi insanlardı . Ve özellikle yazları onlar sayesinde daha keyifli oluyordu eşim de eşiyle çok çok iyiydi sureki başbaşa da sohbet ederlerdi . Geçen gün eşimle maalesef kötü bir kavga ettik, eşim maalesef ailesinden küfürlü konuşmaya çok alışmış yıllar yılı savaş veriyorum küfür etme insanlar duyarsa ne olur ,bana etmeye hakkın yok diye ama benle her kavgada eder , arabada herkese eder maalesef yıllar yılı düzeltemedim . Komşularımız karı koca iyi eğitimli ve kibar insanlar yani eminim ailelerinde de küfür görmemişlerdir . Ve sadete geleyim eşim kavga sırasında bana çok ağır küfürler etti ve uzun sürdü kavgamız ve maalesef duvarlar çok ince onlar da hemen yakınımızda olduğu için kapı pencere açık her şeyi duydular tahminimce . Sonrası birden mesafe koydular , biz çıkınca onlar içeri giriyor , eşi özellikle eşimle yuzyüze gelmemeye çalışıyor . Biz sonrası eşimle düzeldik , bu konuda yorum yapmazsanız sevinirim ayrı post konusu , ama maalesef evimizde huzur kalmadı . Birde eşim çok asosyal yani başka komşularla iletişimimiz çok yoktu ama bu komşular evimize en yakın oturan ve kafaca uyuştuğumuzu sandığımız kişilerdi, hani diyeceksiniz onları rahatsız etmişsiniz o yüzden diye ama bu kaç senede ilk kez oldu, sizce birinin küfürlü konuşmasını duymak komşuluğu kesmek için yeterli bir sebep midir ? Diyeceksiniz hayatın bu kadar mı dar bir komşuya amma anlam yüklemişsin başka hayatın yok mu diye ? İnanın çok çevrem var çok görüştüğüm arkadaşlarım var ama bunlar apartmanda hemen yanı başımızda olduğu için sürekli göz önünde yani çok üzüldüm ve huzurum kaçtı , karşılıklı çok emekler verdik onlara her ihtiyaç duyduklarında yardımcı olmuşuzdur onlar da bize ve maalesef kocaman bir dostluk bu sebeple bitti , eşime çok sinirleniyorum agzının bozukluğu yüzünden insan içine çıkamaz hale geldik , ben hassas biriyim ve şuan üzüntümden gecenin bir yarısı uykum kaçıp buraya derdimi döktüm , kurucu olmadan asagılamadan fikirlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var :(
Benim komşum eşine kavga sırasında ağıza alınmayacak küfürler ederek bağırsa bende bir daha o adamla konuşmak/ görüşmek istemem, aynı şekilde eşimin görüşmesini de istemem.
eşler birbiri ile tartışabilir ama konu komşu duyacak şekilde bağırarak küfürler eden kimseyle ailecek görüşmek istemem kısaca.

Ama küfrün yeri vardir zamani vardir. Baskalarinin yaninda olmaz, karsinizdakine olmaz, hele oyle ana bacı katıp hic olmaz. Dort duvar arasinda kimin nasil iletisim kurdugu, kimin hangi laflari tolere ettigi beni ilgilendirmez ama evimde otururken yan komsunun son ses yakasi acilmadik kufurlerini de duymak zorunda degilim yani. Kimse degil. Komsu da rahatsiz olmus belli ki, net sekilde tavrini koymus.
Aynen öyle, zarif bir kız çocuğu değildim maskülen bir kadınım, ayy küfür mü hiç duymadım hiç de etmedim diyemem de evet yeri vardır ve insanın bir de otokontrol diye bir şeyi var, selam verir gibi küfür de edilmez, ki hiç küfür duymamış biri değilim lakin bazen dışarıda ergenlik çağındaki kız ve erkeklerin birbirleriyle konuşurken naber lan ….. demesi rahatsız ediyor, nasıl yetişiyorlar böyle diyorum ve şahsen o yaşlarda çocuğum olsa arkadaşlık etmelerini istemem çünkü ben çocuğumu küfürle büyütmedim, küfür duyarak veya ederek büyümedi.

maalesef diğer konularını da okudum. hatta üyeyi hatırladım. bende eski üyeyim. kocaman çocuğu var oğlumu eşimden korumam gerekiyor diyen bir kadın. bıçak çekerim öldürürüm seni diyen bir adam. yıllardır böylelermiş adam hep küfür kıyamet rezillik eminim anlatmadığı neler var. para için boşanmıyormuş lüks sitede oturmak için, oğlu koleje gitsin diye. şimdi gelmiş komşu niye görüşmüyor diyor. adamların bugüne dek farketmemeleri hata. yarın biraradayken kızar bişeye takar bıçağı al başına belayı. değil aynı sofraya oturmak, selamı bile keserim. çünkü pislik bulaşıdır, pislikle yaşamaya alışanda ondan kopamaz.

Herkese merhaba , apartmanımızda giriş katta oturuyoruz ve konum olarak sürekli görebildiğimiz yan komşularımızla sürekli iletişim halindeydik onlar da giriş katında sık sık bahçede vs onlar kahveye çağırır biz kahveye çağırırdık çok hoş sohbet tam kafa dengi insanlardı . Ve özellikle yazları onlar sayesinde daha keyifli oluyordu eşim de eşiyle çok çok iyiydi sureki başbaşa da sohbet ederlerdi . Geçen gün eşimle maalesef kötü bir kavga ettik, eşim maalesef ailesinden küfürlü konuşmaya çok alışmış yıllar yılı savaş veriyorum küfür etme insanlar duyarsa ne olur ,bana etmeye hakkın yok diye ama benle her kavgada eder , arabada herkese eder maalesef yıllar yılı düzeltemedim . Komşularımız karı koca iyi eğitimli ve kibar insanlar yani eminim ailelerinde de küfür görmemişlerdir . Ve sadete geleyim eşim kavga sırasında bana çok ağır küfürler etti ve uzun sürdü kavgamız ve maalesef duvarlar çok ince onlar da hemen yakınımızda olduğu için kapı pencere açık her şeyi duydular tahminimce . Sonrası birden mesafe koydular , biz çıkınca onlar içeri giriyor , eşi özellikle eşimle yuzyüze gelmemeye çalışıyor . Biz sonrası eşimle düzeldik , bu konuda yorum yapmazsanız sevinirim ayrı post konusu , ama maalesef evimizde huzur kalmadı . Birde eşim çok asosyal yani başka komşularla iletişimimiz çok yoktu ama bu komşular evimize en yakın oturan ve kafaca uyuştuğumuzu sandığımız kişilerdi, hani diyeceksiniz onları rahatsız etmişsiniz o yüzden diye ama bu kaç senede ilk kez oldu, sizce birinin küfürlü konuşmasını duymak komşuluğu kesmek için yeterli bir sebep midir ? Diyeceksiniz hayatın bu kadar mı dar bir komşuya amma anlam yüklemişsin başka hayatın yok mu diye ? İnanın çok çevrem var çok görüştüğüm arkadaşlarım var ama bunlar apartmanda hemen yanı başımızda olduğu için sürekli göz önünde yani çok üzüldüm ve huzurum kaçtı , karşılıklı çok emekler verdik onlara her ihtiyaç duyduklarında yardımcı olmuşuzdur onlar da bize ve maalesef kocaman bir dostluk bu sebeple bitti , eşime çok sinirleniyorum agzının bozukluğu yüzünden insan içine çıkamaz hale geldik , ben hassas biriyim ve şuan üzüntümden gecenin bir yarısı uykum kaçıp buraya derdimi döktüm , kurucu olmadan asagılamadan fikirlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var :(
Eşinizin ağzının bozukluğu yüzünden insan içine çıkamaz hale geldiniz ama bir yandan çok çevreniz var çok arkadaşınız var. Bu kısım garipmiş.

maalesef diğer konularını da okudum. hatta üyeyi hatırladım. bende eski üyeyim. kocaman çocuğu var oğlumu eşimden korumam gerekiyor diyen bir kadın. bıçak çekerim öldürürüm seni diyen bir adam. yıllardır böylelermiş adam hep küfür kıyamet rezillik eminim anlatmadığı neler var. para için boşanmıyormuş lüks sitede oturmak için, oğlu koleje gitsin diye. şimdi gelmiş komşu niye görüşmüyor diyor. adamların bugüne dek farketmemeleri hata. yarın biraradayken kızar bişeye takar bıçağı al başına belayı. değil aynı sofraya oturmak, selamı bile keserim. çünkü pislik bulaşıdır, pislikle yaşamaya alışanda ondan kopamaz.
Israr inat çalışmaması bunca şeyden sonra.. Rahatı yerinde olsun da her gün küfür duysun, aman çıkarmasın bedenini o evden sabahın serininde, ne olursa olsun.

Komsulara hak veriyorum. Kufurun ne oldugu onemli, anladigim kadariyla cok siddetli kufur etmis. Bu sekilde konusan insanlarla arama mesafe koyardim ben de.

Bende küfür sevmem ama arkadaşınıza bir sorun. Demek ki rahatsız olmuşlar kendi tercihleri.

Anlamadığım bir şey var Konusahibi kocasından şiddet görüyor ağır küfürler işitiyor, neden konusahibi suçlu oluyor burada? Konusahibi mi küfür etmiş? "Sizin gibi terbiyesiz insanlarla kimse muhatap olmaz" demiş herkes yorumlarda. Aynen sokak ortasında da karısını öldüresiye dövüyor bu ülkede kocalar ve kimse muhatap olmuyor... Ya bir kadın şiddet görüyor burada, kadın suçlanıyor. Ben mi anlamadım kadın mı küfür etmiş?

Son düzenleme:
Anlamadığım bir şey var Konusahibi kocasından şiddet görüyor ağır küfürler işitiyor, neden konusahibi suçlu oluyor burada? Konusahibi mi küfür etmiş? "Sizin gibi terbiyesiz insanlarla kimse muhatap olmaz" demiş herkes yorumlarda. Aynen sokak ortasında da karısını öldüresiye dövüyor bu ülkede kocalar ve kimse muhatap olmuyor... Ya bir kadın şiddet görüyor burada, kadın suçlanıyor. Ben mi anlamadım kadın mı küfür etmiş?
Allah razı olsun sizden , ya burada hemen bir saldırı hemen bir şiddet , zaten ruh halim bozukken bir destek beklentisiyle yazdım ama yazılanları gördükçe iyice moralim alt üst oldu , hani düşmüş birine bire darbede ben vurayım derdinde mi herkes ? toplum olarak patlamaya hazır bomba gibi oldu herkes! Ne gururum kaldı ne insanlığım , sadece fikirlerini almak istedim . Eşimin küfürle konuşması da şiddet , burada bu kadar saldırıya maruz kalmakta bir şiddet türü ! Kendi cinsiyetindeki kadınların bu kadar acımasız olması da çok düşündürücü :(

Allah razı olsun sizden , ya burada hemen bir saldırı hemen bir şiddet , zaten ruh halim bozukken bir destek beklentisiyle yazdım ama yazılanları gördükçe iyice moralim alt üst oldu , hani düşmüş birine bire darbede ben vurayım derdinde mi herkes ? toplum olarak patlamaya hazır bomba gibi oldu herkes! Ne gururum kaldı ne insanlığım , sadece fikirlerini almak istedim . Eşimin küfürle konuşması da şiddet , burada bu kadar saldırıya maruz kalmakta bir şiddet türü ! Kendi cinsiyetindeki kadınların bu kadar acımasız olması da çok düşündürücü :(
Kadin kadinin dusmani ve kinadiginizi yasamadan olmezsiniz yazmayı da unutmayin.

Açıkçası ben de eşim de böyle insanlarla görüşmek istemeyiz. Sizin elbette suçunuz yok o kişiyle evli kalmayı tercih ediyorsanız sizin bileceğiniz iş ama eşine çocuğunun annesine ana avrat dümdüz giden insanı evime sokmam zaten insan olsa duyulacağını bilir de susardı yani. Bir de tüp bebek yapmışsınız ne diyeyim Allah o çocuğun yardımcısı olsun.

Ama siz de suçlusunuz.Eşiniz size en ağır küfürleri ediyor ama hiç bir şey yokmuş gibi barışıp yaşamaya devam ediyorsunuz.Evet gurusuzsunuz.
Komşum olsanız kocanızı hiç söylemiyorum bakın ona tıp çaresiz ama bir kadın olarak kendine edilen onca küfürü yutan bir kadınla oturup kalkmak istemezdim
Yani evet bu yüzden komşuluğumu bitiririm

Mesafe koyabilir soyle düşünür benimle de kavga etse karisina diyen bana der uslup sorunu var der ki sizde arabada fln ediyor diyorsunuz.

Evlendikleri günden beri böyle oldukları için olabilir mi? Adam yıllardır hep böyleymiş, kavga küfür aşağılama, sevmiyorum istemiyorum seni demeler hatta bıçak çekme... Sanki bunlar yaşanmıyormuş gibi çocuk ille de çocuk.

O bahsettiğiniz ağır küfürler günaydın iyi akşamlar kelimeleri gibi olmuş. Ne diyelim ne yazalım, kendini bu kadar değersiz gören bir kadını tasdikleyelim mi? Kır dizini otur kocandır mı diyelim? Siz bu şiddet sarmalının devam etmesi fikrinde misiniz? Sağlıksız şekilde ölümüne bağlı mı kalsın bu hayvana? Yaşananların doğru olmadığını, her evliliğin böyle olmadığını yazmayalım mı? Okul çağında çocuk var hala adam ana avrat küfür ediyor kadın da pısıp oturuyor. Çocuğu sağlıklı huzurlu büyüyeceği bir ortama versinler kendileri ne halt ederse etsin. Çocuğu biz bilerek isteyerek yapıyoruz, babasından bile korumamız gerekmiyor mu?

Siz bu küfürler sadece dün ilk kez edildi mi sanıyorsunuz? Bir kadınla kocası küfür ediyor diye görüşmemezlik yapılmaz ama kadın her küfürde susup oturuyorsa kabullenmişse kocam o benim diye arkasını kolluyorsa görüşülmez. Elin herifi söylediğim bir lafa yaptığım bir şeye takılır bana da ana avrat küfür eder. Bu adam şikayet edilip o siteden attırılmalı ama kimsenin muhatap olmaması da iyi bir şey.

Back
X