Komşu ilişkisi bundan bozulur mu? Ne olur bir bakın

Evlendikleri günden beri böyle oldukları için olabilir mi? Adam yıllardır hep böyleymiş, kavga küfür aşağılama, sevmiyorum istemiyorum seni demeler hatta bıçak çekme... Sanki bunlar yaşanmıyormuş gibi çocuk ille de çocuk.

O bahsettiğiniz ağır küfürler günaydın iyi akşamlar kelimeleri gibi olmuş. Ne diyelim ne yazalım, kendini bu kadar değersiz gören bir kadını tasdikleyelim mi? Kır dizini otur kocandır mı diyelim? Siz bu şiddet sarmalının devam etmesi fikrinde misiniz? Sağlıksız şekilde ölümüne bağlı mı kalsın bu hayvana? Yaşananların doğru olmadığını, her evliliğin böyle olmadığını yazmayalım mı? Okul çağında çocuk var hala adam ana avrat küfür ediyor kadın da pısıp oturuyor. Çocuğu sağlıklı huzurlu büyüyeceği bir ortama versinler kendileri ne halt ederse etsin. Çocuğu biz bilerek isteyerek yapıyoruz, babasından bile korumamız gerekmiyor mu?

Siz bu küfürler sadece dün ilk kez edildi mi sanıyorsunuz? Bir kadınla kocası küfür ediyor diye görüşmemezlik yapılmaz ama kadın her küfürde susup oturuyorsa kabullenmişse kocam o benim diye arkasını kolluyorsa görüşülmez. Elin herifi söylediğim bir lafa yaptığım bir şeye takılır bana da ana avrat küfür eder. Bu adam şikayet edilip o siteden attırılmalı ama kimsenin muhatap olmaması da iyi bir şey.
Açıklama için teşekkür ederim.
Bağıra bağıra küfreden, bıçak çeken bir adam elbette şikayet edilmeli, toplum tarafından bu davranışı yüzünden dışlanmalı. Benim burada itiraz ettiğim şey kadının da kocası ile aynı kefeye konulup kadının da dışlanması. Ben öncesini bilmiyordum ama kadının bu adamla hala evli kalması, çocuğunu böyle bir şiddetin ortasında büyütmesi elbette eleştirilmeli, buna kızılabilir de ama sapla saman birbirine karışmış. Kadın burada kocamdan şiddet görüyorum ama boşanmak istemiyorum diye konu açmamış. komşuya rezil oldum komşum iyi bir komşumdu benimle konuşmuyor diye dert yanmış. Herkes de oh olsun demiş çünkü o adamla evli kaldığı için kızıyorsunuz Yanılıyor muyum? O başka bu başka. Ben de daha önceki bir yorumumda belirtiğim gibi, ben komşum kocası ile kavga etti diye ilişkimi kesmem, hatta böyle bir komşumuzun boşanma davasında mahkemede şahitlik de yaptık kadına destek olmak için. Ha kadın sürekli şiddet gördüğü kocasından dert yanıp, ağlıyor, bu şiddeti çevresine yansıtıyor, ertesi gün de kocam da kocam affettim, seviyorum kocamı diyorsa elbette uzaklaşılır, ve ne halleri varsa görsünler der insan eninde sonunda ama benim anladığım daha düne kadar iyilermiş araları komşu ile, dolayısıyla ilk kez komşunun böyle bir şeye şahit olduğu izlenimini edindim. Bu yüzden de komşu haklı komşu haklı diye konu sahibinin üzerine gidilmesini doğru bulmadım.
Edit: Gerçi başından beri bu kadar şiddetli bir evlilikleri var idiyse komşu ilk kez şahit olmamıştır.

Son düzenleme:
Edit: Gerçi başından beri bu kadar şiddetli bir evlilikleri var idiyse komşu ilk kez şahit olmamıştır.
Burası kesin. İlk kez kavgaya şahit olunca veya küfür duyunca bir acaba dersin. Yalnızken bir sorayım yardıma ihtiyacı var mı belki konuşmak ister dersin. Bence bağırma komşular duyacak dedi ve adam komşunun da.... diye küfretti. Ne dediğini yazmıyor ısrarla çünkü. Ben de mesela bu adam bir günde mi böyle oldu acaba bir derdi mi var diye eski konularına bakayım dedim. Adam çok tutarlı, aşağı yukarı 15 senedir ağzından küfür eksik olmamış. Doğum kilosunu verememiş kadını göbeğiyle aşağılamış yuh artık. Kendine saygısı olmayan, kocam ille de kocam diyen kadınla da görüşülmez. Çünkü kocası bir şeye kızıp arkadaşına küfür ederse kocasını tutacak arkadaşını satacak. Açın bakın konularına, hepsi kocasıyla ilgili. Adamın eziyetine küfrüne karşı çıkmıyor, eleştirenlere kadın kadının kurdudur yazıyor. Hangi kadın hemcinsini bu durumda görmek ister?

Komşuluk ilişkilerinin oldugu bir yerde büyüdüm. Askeriye lojmanları gibi düşünün. 4 katli evler ve bazı komşular diğerleri ile daha yakin ama herkes herkesle iyi. Biz de çocuklar olarak tüm çocuklarla iyiyiz ve herkesin yaşıt çocukları var apartmanda. Lojman zaten büyük. Iste burada herkes okumuş etmiş anne baba ve komsuluk cok iyi. Benim babam ise kavgada küfreder anneme, annem kızar küser sonra barışlar. Birbirlerini de çok severler. Ama duvarlar ince ve bu ender de olsa duyuluyordu. Bu apartmanda başkalarına yardima en çok koşan benim ailem, çocukları tüm çocuklarla anlasan da benim ailem ama o küfür olayi var ya. Iste onun yüzünden ilk tasindigimiz yıl hariç hiç bir ortama ailem cagrilmadi. Kadınlar anneme mesafe koydu erkekler babama. Ama selam sabahu kesmedi kimse. Sonra dusundum ve anladım ki babamı iki yüzlü buluyorlar annemi ise kendine saygısı olmayan bir kadın. Aralarına almadılar kisacasi

Açıklama için teşekkür ederim.
Bağıra bağıra küfreden, bıçak çeken bir adam elbette şikayet edilmeli, toplum tarafından bu davranışı yüzünden dışlanmalı. Benim burada itiraz ettiğim şey kadının da kocası ile aynı kefeye konulup kadının da dışlanması. Ben öncesini bilmiyordum ama kadının bu adamla hala evli kalması, çocuğunu böyle bir şiddetin ortasında büyütmesi elbette eleştirilmeli, buna kızılabilir de ama sapla saman birbirine karışmış. Kadın burada kocamdan şiddet görüyorum ama boşanmak istemiyorum diye konu açmamış. komşuya rezil oldum komşum iyi bir komşumdu benimle konuşmuyor diye dert yanmış. Herkes de oh olsun demiş çünkü o adamla evli kaldığı için kızıyorsunuz Yanılıyor muyum? O başka bu başka. Ben de daha önceki bir yorumumda belirtiğim gibi, ben komşum kocası ile kavga etti diye ilişkimi kesmem, hatta böyle bir komşumuzun boşanma davasında mahkemede şahitlik de yaptık kadına destek olmak için. Ha kadın sürekli şiddet gördüğü kocasından dert yanıp, ağlıyor, bu şiddeti çevresine yansıtıyor, ertesi gün de kocam da kocam affettim, seviyorum kocamı diyorsa elbette uzaklaşılır, ve ne halleri varsa görsünler der insan eninde sonunda ama benim anladığım daha düne kadar iyilermiş araları komşu ile, dolayısıyla ilk kez komşunun böyle bir şeye şahit olduğu izlenimini edindim. Bu yüzden de komşu haklı komşu haklı diye konu sahibinin üzerine gidilmesini doğru bulmadım.
Komsu Hakli :kahve:

Herkese merhaba , apartmanımızda giriş katta oturuyoruz ve konum olarak sürekli görebildiğimiz yan komşularımızla sürekli iletişim halindeydik onlar da giriş katında sık sık bahçede vs onlar kahveye çağırır biz kahveye çağırırdık çok hoş sohbet tam kafa dengi insanlardı . Ve özellikle yazları onlar sayesinde daha keyifli oluyordu eşim de eşiyle çok çok iyiydi sureki başbaşa da sohbet ederlerdi . Geçen gün eşimle maalesef kötü bir kavga ettik, eşim maalesef ailesinden küfürlü konuşmaya çok alışmış yıllar yılı savaş veriyorum küfür etme insanlar duyarsa ne olur ,bana etmeye hakkın yok diye ama benle her kavgada eder , arabada herkese eder maalesef yıllar yılı düzeltemedim . Komşularımız karı koca iyi eğitimli ve kibar insanlar yani eminim ailelerinde de küfür görmemişlerdir . Ve sadete geleyim eşim kavga sırasında bana çok ağır küfürler etti ve uzun sürdü kavgamız ve maalesef duvarlar çok ince onlar da hemen yakınımızda olduğu için kapı pencere açık her şeyi duydular tahminimce . Sonrası birden mesafe koydular , biz çıkınca onlar içeri giriyor , eşi özellikle eşimle yuzyüze gelmemeye çalışıyor . Biz sonrası eşimle düzeldik , bu konuda yorum yapmazsanız sevinirim ayrı post konusu , ama maalesef evimizde huzur kalmadı . Birde eşim çok asosyal yani başka komşularla iletişimimiz çok yoktu ama bu komşular evimize en yakın oturan ve kafaca uyuştuğumuzu sandığımız kişilerdi, hani diyeceksiniz onları rahatsız etmişsiniz o yüzden diye ama bu kaç senede ilk kez oldu, sizce birinin küfürlü konuşmasını duymak komşuluğu kesmek için yeterli bir sebep midir ? Diyeceksiniz hayatın bu kadar mı dar bir komşuya amma anlam yüklemişsin başka hayatın yok mu diye ? İnanın çok çevrem var çok görüştüğüm arkadaşlarım var ama bunlar apartmanda hemen yanı başımızda olduğu için sürekli göz önünde yani çok üzüldüm ve huzurum kaçtı , karşılıklı çok emekler verdik onlara her ihtiyaç duyduklarında yardımcı olmuşuzdur onlar da bize ve maalesef kocaman bir dostluk bu sebeple bitti , eşime çok sinirleniyorum agzının bozukluğu yüzünden insan içine çıkamaz hale geldik , ben hassas biriyim ve şuan üzüntümden gecenin bir yarısı uykum kaçıp buraya derdimi döktüm , kurucu olmadan asagılamadan fikirlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var :(
Bİzim komşu da içip kufreder ortalıkta Bagira çağıra gezerdi. Zaten korkardım . ailem onlar gelirken bizi kaçırırdi istemezdi sohbetimiz muhabbetimiz olsun. Aynı durum karısına ağzını böyle bozan (ki kim bilir neler dedi) bana napmaz... Burda ilgimi ceken eşinin bunu ben böyle büyüdüm ayağına düzeltmeden yaşaması. Yok arkadas yokmus asosyalmis. Nasıl olsun? Yalnız kalmayı seçiyor. Sen sineye çekiyorsun diye herkes çekecek değil.. karıma argo bile kullanmazken elin adaminin ağız dolusu kusa kusa kufurlerini duyup gerilmesini kavga dinlemesini istemezdim. İyi bı koca bunu yapar. Ben olsam sizle görüşmem.

Burda da Ust komşunun sesler benim evimde yankılanır. Kadını itip kakmasini yerlerde bisiyler kurmasını kadını aglatmasini hamile karnı burnunda iken acimadan devam etmesini kapı yumruklayip ağzı yamuluncaya kadar kufretmesini duydum.... şahit oldum. Geriliyorum çocuğum kaç kere yatağından hopladi seslerinden adamı sevmiyorum. İlk çocuğu 7 yaşında . Ona bile küfrediyor. Midem bulanıyor. Selamını bile almam. Karşılaşmamak değil bastığı tasa basmak istemem. Küfür akla mala bilmem neye edilmiyor malum namusa ediliyor. Seni X yapicam anneni yok atani suyunu buyunu diye Türeyen kelimenin sonu nereye gdiyor?? Namusa hakaret edince nasıl ehheehe biz iyiyiz aslında ya varıyor anlamış degilim. Seni çok iyi yetiştirdiler onu yetistirmemisler ?? Köprü altında mi büyüdü?? İşçi baba diyor. İşçiler kufreder bürokratlar etmez mi? Vurgulaman kötü olmuş. Benim babam da işçi idi:) insanlar iş yerinde gayet resmi edepli konuşabiliyor dikkat ederek . Müdürüne uçarak ağzından küfür fiskira fiskira kavga edemiyor. Başkasına sıkı sıkı tutulan o dil evde sana olabildiğince uzuyor problem bu bu. Boşver sen konu komşuyu.

Burası kesin. İlk kez kavgaya şahit olunca veya küfür duyunca bir acaba dersin. Yalnızken bir sorayım yardıma ihtiyacı var mı belki konuşmak ister dersin. Bence bağırma komşular duyacak dedi ve adam komşunun da.... diye küfretti. Ne dediğini yazmıyor ısrarla çünkü. Ben de mesela bu adam bir günde mi böyle oldu acaba bir derdi mi var diye eski konularına bakayım dedim. Adam çok tutarlı, aşağı yukarı 15 senedir ağzından küfür eksik olmamış. Doğum kilosunu verememiş kadını göbeğiyle aşağılamış yuh artık. Kendine saygısı olmayan, kocam ille de kocam diyen kadınla da görüşülmez. Çünkü kocası bir şeye kızıp arkadaşına küfür ederse kocasını tutacak arkadaşını satacak. Açın bakın konularına, hepsi kocasıyla ilgili. Adamın eziyetine küfrüne karşı çıkmıyor, eleştirenlere kadın kadının kurdudur yazıyor. Hangi kadın hemcinsini bu durumda görmek ister?
Diğer konularını göremiyorum konusahibi kilitlemiş. Durumu daha iyi anlayabilmek adına diğer konularını da görmek isterdim.
Ben konusahibi ile empati yaptım ve üzüldüm. Zira hiç hoş bir şey değil ama maalesef ben de çok şiddetli bir aile ortamında büyüdüm. Asla normalleştirmedim. Babam ve annem çok kavga ederlerdi, evde sandalyeler uçardı maalesef. Ancak annem komşularımız tarafından çok sevilen bir kadındı. Hatta anlattım kocasından şiddet gören başka bir komşumuzun boşanma davasında kadının şahidi oldu. Sonra Kadın bir butik açtı, annem ve diğer komşular birlik olup destek oldular kadına. Yani kadına destek olunmalı diye düşünüyorum.
Bizim komşular bizim evdeki kavgaları da duydu ama sırt çevirmediler. Ha sırt çeviren hiç mi olmadı? Oldu onlara ise babam gidip "karım beni evden kovdu eve sokmuyor, aramızı düzeltin" diye gitmiş. Bir de annemim boşanma avukatına sürekli gidip gidip boşanmayı engellemeye çalıştı. Boşanma avukatı ise sonunda davayı bıraktı. Bunlar çok üzücü şeyler. Ben bu arada babamdan hep nefret ettim ve bende çok derin travmalar yarattı bu durum. Terapi falan aldım. Konusahibinin çocuğu da travma alarak büyüyor. Boşanmak daha iyi. Ben annem babam boşansın diye çok dua ederdim. Ben yaşadığım travmalardan kaynaklı asla çocuk sahibi olmak istemedim ve olmadım da. Evliliğe ve erkek arkadaş olayına hep uzaktım. 30 yaşıma kadar erkek arkadaşım olmadı. 40 yaşımdan sonra evlendim. Yani bunlar derin travmalara sebep oluyor. Sadece "Eşimle şiddetli kavga ettik küfürler etti ama sonra düzeldik" cümlesini kabul etmiyorum. Düzelmiyor en azından çocuk düzelmiyor orası kesin. Komşu neyse küserse küssün de konusahibi kendini düşünmüyorsa evladını düşünmeli. Ve hala yardım etme isteği içimden gitmiyor. Konusahibi cevap yazmayı bırakmış, konularını da görüntülemeye kapatmış.

İnsanların konuşma tarzı hayatlarına dair çok fikir veriyor. Ben de hırgür yapıp küfürler edip sonra hiçbirşey olmamış gibi canım cicim devam eden insanlara mesafe koyarım diye düşünüyorum.
Benim çocukluk anı ve öğrenimlerinden biridir. 7-8 yaşındayken babamın bi akrabası yeni evlendiği doğulu (lütfen doğulu arkadaşlar alınmasın bizim yaşadığımız örnek buydu belki sizin düşünceniz farklıdır, olay doğulu olması değil) kocasıyla bize gelmişti. Adam "bizde önce ana sonra karı gelir, karı rahat bulunur" gibi densiz bir muhabbete girmişti. Babam bir daha ne evimize soktu ne biz gittk.

Back
X