Komşu ilişkisi nasıl olmalı

baharimmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2009
78
0
86
Diğer
Merhaba yeni taşındım ve aparmanda sadece 2 kişi benim yaşıtım digerleri yaşlı.ve 2 si o kadar samimi ki her an beraberler ve ayrıykende telefonla konuşuyorlar.ve beni de bu yogun ilişkinin içine almak istiyorlar gelmedigim zaman ikiside diger sefere soguk tuhaf davranıyorlar belli çok samimiler her an her durumu konuşuyorlar.2 yıldır bu tempoda gitmiş ilişkileri ve günleri beraber haftada en az 3 tane güne beraber gidiyorlar. ve onun haricinde her dakika bir birlerinden haberleri var.açıkcası bende çok samimi ilişkilerde ve 3 lü arkadaşlıklardan çok korkarım.gitsem bir türlü gitmeyince hemen uzaklaşıp kulaktan kulaga konuşup kahkaha atmalar falan..şaştım kaldım.sizce her samimi ilişki bitermi.fazla samimi olmalarına ragmen tez ayrılık gelmemiş acaba bende gruplarına dahil olsam mı bilemedim..sizce nasıl olmalı komşuluk ilişkisi??

Merhaba yeni taşındım ve aparmanda sadece 2 kişi benim yaşıtım digerleri yaşlı.ve 2 si o kadar samimi ki her an beraberler ve ayrıykende telefonla konuşuyorlar.ve beni de bu yogun ilişkinin içine almak istiyorlar gelmedigim zaman ikiside diger sefere soguk tuhaf davranıyorlar belli çok samimiler her an her durumu konuşuyorlar.2 yıldır bu tempoda gitmiş ilişkileri ve günleri beraber haftada en az 3 tane güne beraber gidiyorlar. ve onun haricinde her dakika bir birlerinden haberleri var.açıkcası bende çok samimi ilişkilerde ve 3 lü arkadaşlıklardan çok korkarım.gitsem bir türlü gitmeyince hemen uzaklaşıp kulaktan kulaga konuşup kahkaha atmalar falan..şaştım kaldım.sizce her samimi ilişki bitermi.fazla samimi olmalarına ragmen tez ayrılık gelmemiş acaba bende gruplarına dahil olsam mı bilemedim..sizce nasıl olmalı komşuluk ilişkisi??

Bende seninle aynı durumu paylaşıyorum yeni taşındım.Ailemden başka bi şehre atandım yalnız yaşıyorum.Geldim geleli kimse hoşgeldin bile demedi.En sonunda ben aşure gününde aşure yaptım herkese gittim hem tanışırız diye düşün.Bence arada mesafe olması daha iyi heleki yeni taşındığın bi yerde

bence mesafenizi koruyun
komşuluk iyidir tamam da bu kadarı da fazla
bizim karşı komşu ile üst komşu da böyleydi bir süre sonra birbirine girdi fazla samimi olmayın

Çok muhabbet tez ayrılık getirir!...Gerek yok....

Ben kendimden biliyorum öyle vıcık vıcık arkadaşlık, samimiyet hiç bana göre değil...Hemen daralırım hemen hemen...

ama bu komşularım 2 yıldır aynı samimiyette devam etmişler.acaba her samimiyet olumsuz bitmez mi?tecrübelerinizi ve önerileriniz bekliyorum

benim komşularımın da yaşı büyük çocuklu insanlar. ben zaten çalışan biriyim. biraz mesafeli davrandım oyle de gitti. size bağlı yani kimseyle kotü olmamak lazım ama kısa sürede çok samimiyete de gerek yok bence. biraz tanıyın zaman geçsin zaten iyi insanlarsa ister istemez yakınlaşırsınız

Çok muhabbet tez ayrılık getirir...
Seviyenizi korumalısınız bence
Bazen bazı komşular başınıza dert olabiliyor...

ne biliyim aralarına girmeyince tripleri oluyor girsemde ben çok hassasım eger problemler falan olursa üzülürüm.ama kendleri diyorlar bniz kardeş gibiyiz ve ilişkimiz asla bozulmaz daha önce hiç komşuluk ilişkisi yaşamadım(çalışıyordum) ve açıkcası o yüzden soruyorum size.nasıl olmalı diye

Mesafeli olunmalı. Sadece komşu olarak değil ki bu okulda heryerde böyle olmalı. Ben de çok samimi olamıyorum daralırım ben de. "İnsanlara çok yaklaşma yanarsın, fazla da uzaklaşma buz tutarsın" diye bir söz vardı yanlış hatırlamıyosam. Denge kurulmalı:31:

Çocukken ki komşuluğumuzu öyle arıyorum ki apartmanda 14 daire vardı ve hepimiz birbirimizleydik,çocuklar olarak hepimiz yaşıttık.Akrabalarımız bizlere küserdi artık "komşularınızdan bize fırsat bulamıyorsunuz" diye...
Herkes farklı yerlerde şimdi ama fırsat buldukça mutlaka görüşürüz...Özlüyorum o komşulukları...

Şimdi benim oturduğum apartmanda da hepsi yaşlı bir ben 29 yaşındayım...O yüzden eş,dost ve akrabalarımla takılıyorum.Selam bile vermiyorlar öyle hödük bi apartmandayım şu an...

Size tavsiyem ise içlerine girin ama mesafeli olun onlar gibi suyunu çıkarıp zırt pırt telefonlaşmayın.Evinize çağırın ya da siz gidin..Bu şekilde mesafeli dostluklar kurabilirsiniz...Ya da benim akrabalarım,arkadaşlarım bana yeter diyorsanız hiç takılmayın...

ne cıvık bi ilişkileri varmış ya bence siz uzak durun mesafeli olun emin olun ki bu denli hayatınıza merkez olacağına tek olmanız daha güzel ki ben de tekliği tercih edenlerdenim farklı bir şehirdeyim 5 ay oldu gelen giden yok olmasında ev sahibim gelmişti ben gittim baktım ki kafama uygun değiller mesafeliyim aşurelerde geldi ama hala kim kimdir tanımıyorum yeni evli olduğum için bi mevlüt yapılmıştı tabi ben kimseyi tanımıyorum 30 a yakın insan vardı aynı kişinin elini 3 kere öpüp hoşgeldiniz demişim bu denli farkındayım düşünün artık o gelenler hep komşuymuşlar ben tanımıyorum da kayınvalidem tanıyor tabiki bu insanlardan 1 tanesi bile bayramda kapımı açmadı özel günlerde gelen yoksa ben niye giden olayım ki baba evimdeyken komşuluk ilişkimiz çok güzeldi ama burada güvenemiyorum ...

bunu biz nerden bilebilirz.Komsularinizi sevdiyseniz yakin olun,sevmediyseniz mesafeyi koyun meraba meraba Olun:)
basit!!

Arkadaslık güzel sey.. :31:
Ama kalabalık olmaktan bende acayip sıkılırım, samimi olamam zaten..
Birebir tecrübe ettim, asla asla cıkarsız olmuyor..

Siyam arkadaşlığını sürdürmeniz güzel. Ya hep ya hiççi bir yapım olmadığından size pek katılamıyorum,
yapımı dikkate alırsanız fırsat bulduğumca buyur ederim buyur edilmek isterim gibivari sözlerle kendinizi olduğunuz gibi kabul ettirin. Tasvip etmediğiniz yakınlığa girmeyin fikrimce.

Her İlişkide Bir Sınır Mutlaka Olmalı..
Çizginizi Çekiniz..

sınırları belli ettigimde hemen tuhaf bir sogukluk başlıyor açıkcası çok çeşit insanla ugraştım ama bunlar çok farklı çözemedim

çıkar derken nasıl yani?

Yani ne bileyim bana göre 3 kisi olmuyor, 5 kisi de öyle..
Mutlaka bir kisi yalnız kalıyor..
Veya o gün kim yoksa o cekistiriliyor ama yüzü olunca da güzelim, canım, cicim..
Bilmiyorum ben böyle gördüm..
7 kisiydik biz, ama 7 kisi icinde de iki iki ayrı gruplardık.
Yalnız bırakılma olaylarını hic sevmiyorum, özellikle de arkadan konusma.
O yüzden insanlarla fazla icli dıslı olamıyorum.

gelmedıgınız zamanlar da kulaktan kulaga dedıkodular yapıp kahkahalar atan kısılere karsı ,
tabıkı de mesafelı olun !

ben böyle sabah akşam beraber olma vıcık vıcık ilişkileri sevmediğim için hiçbir komşumla samimi olmadım gerek yok ama herkes farklıdır sen böyle ortamlardan sıkılmazsan tabiki aralarına girebilirsin ama ben samimiyetin zamanla oluşacağına inananlardanım önce komşularını tanımaya çalış derim hemen çok sıkı fıkı olma

Back
X