• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu komşuu .

Normal olan hali silkelememektir, 40 yil oturmaniz ev sahibi olmaniz veya birbirinizin pisligini temizlemeyi normallestirmeniz hali silkelemeyi normallestirmez. Size geldiyse hak verir biz degiliz haklisiniz der kibarca gonderirsiniz
istedigi saatte isigini yakabilir belki karanlikta uyuyamiyor.
Kadin pis balkona susup otursunmu anlamadimki hem tepesinden hali sallandirip hem neye patlayacaksiniz?
Hanımefendi, okuma sıkıntınız mı var? o zaten gelir gelmez bizi uyardı. bizde yapmadık. annem yaşlandı nasıl silkelesin?
kalldı ki o örneği ne için vrdim. nerey yormuşşunuz .

Hanımefendi, okuma sıkıntınız mı var? o zaten gelir gelmez bizi uyardı. bizde yapmadık. annem yaşlandı nasıl silkelesin?
kalldı ki o örneği ne için vrdim. nerey yormuşşunuz .

Sakin olun bu ne siddet
Burda magdur olan o
ben cok katli bir apartmanda kapima gelene uzulur hak verir ve durumu aciklarim niye kadina kizayim.
Oda baska katlarla gorusur gelip vay ne var biz hep yapardik diye konu acmam
Siz daha bunun yanlis oldugunu dusunmuyorsunuzki
Biz size ne anlatalim.

Sakin olun bu ne siddet
Burda magdur olan o
ben cok katli bir apartmanda kapima gelene uzulur hak verir ve durumu aciklarim niye kadina kizayim.
Oda baska katlarla gorusur gelip vay ne var biz hep yapardik diye konu acmam
Siz daha bunun yanlis oldugunu dusunmuyorsunuzki
Biz size ne anlatalim.
eğer bir şey yapsaydık ben de sizin gibi düşünürdüm. diğer türlüsü iftira-kafaya takma-takııntılı olmak. sizburayı göremiyorsunuz bana saldırıyorsunuz .

Aman hanımlar sakin olun lütfen.

Öncelikle konuyu yazarken harfleri yemeyerek ve fazladan harf koymayarak yazarsanız sevinirim.Beynim çorba oldu resmen😁
Gelelim konuya anladığım kadarıyla komşunuz bayağı takık bi kadın.Böyleleri insanı çiledende çıkarır günaha da sokar.Ya umursamayacaksınız yada uğraşmaya devam ederse anlayacağı dilden konuşacaksınız

aileemlerin yaşadığı dairenin alt katına bir aile taşındı. çiftin çovukları var. buaraya kadar her şey normal. lakin; kadın cins mididr nedir anlamaadık sürekli sikayette. yan taraftaki daieyi : " oğlum saat 9 da uyuyacak ses yapıyorsunuz diye uyarıyormuş ( 12 de camdan baktık ışıklaırı açıktı. ) kaldı ki şikayet ettiği yan komsusunun 2 tane küçük çocuğu var.
geldiği gün anneme uyarı da bulunmuş halı silkelemeyin diye tamam demişler.
geçen gün çıka geldi balkonuma saç, şeker kırıntı gelmiş diye. hayır hava zaten kötü . annem evde yardıma kmse yokken o haliyle halı silkeleyemeyez. her şeyi geçtim saç teli tarifini vermeyeyim ama bizim eve ait olamaz. kadın resmen kafaya taktı apartmanı. gecen gün eve geliyordum bir komsuyla konusurken beni tanıyınca maskeden hemen bi sustu. ne dediğini duymadım. böyle insanlara sinir oluyoum. ailem kaç yıldr bu aparymanda oturuyor. hiçkimse şikayetçi olmamıştır be varken de yokkende. hatta herkes birbirini bilir tolere edilir. şaştım kaldım. nasıl tolere edilir bu komsu?

DİPNOT : ARKADAŞLAR BİZ DE HALI SİLKELEMİYORUZ ARTIK TAHMİN EDERSİNİZ Kİ. AYRICA YAŞLI BAŞLI KADIN HALIYI KENDİ BAŞINA NASIL ÇIKARSIN ?! VERDİĞİM ÖRNEKTEN KASIT ŞU; BİZİM APARTMANIMIZ BÖYLE ŞEYLERİ DERT ETMEZDİ. KİMSENİN KİMSEYLE KIRGINLIĞI KÜSKÜNLÜĞÜ YOKTU. ŞİMDİ YAPMADIĞIMIZ ŞEYLE SUÇLANDIK. OLAY BU. LÜTFEN GÜZEL OKUYALIM YORUMA HEMEN GEÇMEYELİM.
Çıkıyo işte bazen .Allah komsununda hayırlısını versın .

Kadın size ne yapmış ki neyi tolere edeceksiniz?
Kapınıza gelmiş, "halı silkelemeyin" diye uyarmış. "Annem tek başına yapamaz zaten" diyorsunuz. Anneniz tek mi yaptı, evde kim vardı, biri yardım mı etti, evdeki insanların saçları kaç çeşit, ne renk saçlı misafir geliyor vs bunları ne bilsin kadın? Balkonunda saç görmüş, gelmiş uyarmış.
"Haklısınız ama biz silkelemedik" diyecektiniz bitecekti.

Gürültü konusunda da haklı olabilir. Ama bu sizin meseleniz değil zaten.
Kadının evinde yaşamadığınız için yan komşusundan gelen gürültünün miktarını bilemezsiniz doğal olarak. Çocuk uyuyunca kendileri de uyumak zorunda değil. Işıkların açık olmasından uyumadıkları ve yalan söyledikleri sonucuna varmanız komik o yüzden.

biz küçükken apartmanda herkes halısını belirli aralkklarda silkelerdi. eski usül işte anlarsınız türk kadını temizlk tipi. alt katımız ev sahibimiz olmasına rağmen birgün bile şikayet etmezdi biz de onu sikayet etmedik. bunu bize bastan söyledi biz de yapmadık. ama ben inadına yapıcam eve gideyim :KK70:

Herkes kendi pisliğini başkasının balkonuna silkeliyor; sonra da kendi balkonundan üst katın pisliğini temizliyor. Çok mantıklıymış gerçekten :KK51:
Başkasının şikayetçi olmaması herkesin bu mantıksız döngüye göz yumacağı anlamına gelmiyor.

Hayatım boyunca apartmanda oturdum, 1 kez bile halı, kilim, bez silkelemedik aşağıya.
Aşağıda başka daire olmasa bile evin pisliği neden sokağa dökülsün? Sokağa silkelediğiniz pislikler yere değmeden havada buharlaşıp yok mu oluyor sanıyorsunuz anlamıyorum ki.
Sizin bildiğiniz "Türk kadını temizlik tipi" anlayışı "benim evim dışında her yer ve herkesin evi pislik içinde kalabilir umurumda değil" şeklinde galiba. İlginç.

aileemlerin yaşadığı dairenin alt katına bir aile taşındı. çiftin çovukları var. buaraya kadar her şey normal. lakin; kadın cins mididr nedir anlamaadık sürekli sikayette. yan taraftaki daieyi : " oğlum saat 9 da uyuyacak ses yapıyorsunuz diye uyarıyormuş ( 12 de camdan baktık ışıklaırı açıktı. ) kaldı ki şikayet ettiği yan komsusunun 2 tane küçük çocuğu var.
geçen gün çıka geldi balkonuma saç, şeker kırıntı gelmiş diye. hayır hava zaten kötü . annem evde yardıma kmse yokken o haliyle halı silkeleyemeyez. her şeyi geçtim saç teli tarifini vermeyeyim ama bizim eve ait olamaz. kadın resmen kafaya taktı apartmanı. gecen gün eve geliyordum bir komsuyla konusurken beni tanıyınca maskeden hemen bi sustu. ne dediğini duymadım. böyle insanlara sinir oluyoum. ailem kaç yıldr bu aparymanda oturuyor. hiçkimse şikayetçi olmamıştır be varken de yokkende. hatta herkes birbirini bilir tolere edilir. şaştım kaldım. nasıl tolere edilir bu komsu?

DİPNOT : ARKADAŞLAR BİZ DE HALI SİLKELEMİYORUZ ARTIK TAHMİN EDERSİNİZ Kİ. AYRICA YAŞLI BAŞLI KADIN HALIYI KENDİ BAŞINA NASIL ÇIKARSIN ?! VERDİĞİM ÖRNEKTEN KASIT ŞU; BİZİM APARTMANIMIZ BÖYLE ŞEYLERİ DERT ETMEZDİ. KİMSENİN KİMSEYLE KIRGINLIĞI KÜSKÜNLÜĞÜ YOKTU. ŞİMDİ YAPMADIĞIMIZ ŞEYLE SUÇLANDIK. OLAY BU. LÜTFEN GÜZEL OKUYALIM YORUMA HEMEN GEÇMEYELİM.
haftada 1 gün ortak karar ile silkelenir halı

Komşu kadın hem haklı hem şikayet ediliyor, ilginç.
Hanımefendi siz apartman olarak 40 yıldır toplu yaşama kurallarından bihaber bir şekilde yaşamış olabilirsiniz. Apartmana sonradan gelen kişide medeniyete daha düşkün biriymiş.
Halı silkeleme olayını peşinen konuşmuş sonuçta sizin pisliğinizi temizlemek zorunda değil. Baştan uyarısını yapmış. Bunu kimse durduk yere yapmaz. Ya görmüştür ya evi tuttuğu zaman denk gelmiştir, illaki bişey olmuştur. Yani kimse yeni taşındığı evde ortada hiç bişey yokken ya gideyim de üst komşuyu uyarayım aman halı çırpmasın demez. Genel tavrınızdan ve cümle aralarınızdan belli olduğu üzere de siz daire olarak halıları çırpıyorsunuz. Anneniz veya siz veya kaynınızın kız veya görümcenizin halasının gelininin torunu farketmez yani.
Ses olayı da sizi alakadar eden bir durum değil. Sizinle alakası olmadığını siz de defalarca söylemişsiniz. Ama yeni komşu o konuda da haklı. Kendi çocuğu var diye başkalarının çocuğunun gürültüsünü çekmek zorunda değil. Bahsettiğiniz saat zaten gürültü yapılmaması gereken bir saat. Kadın gelip 14.00 de sessizlik istemiyor yani.
Apartmanınızdaki tek normal aile yeni komşu. O da size fazla gelmiş gördüğüm kadarıyla.

haftada 1 gün ortak karar ile silkelenir halı
eskiden tüm mahalleler böyleydi kims buna itiraz etmezdi doğru söylüyorsunuz ama artık kim kaldırıcak indirecek evde o vakitte kimse yok ki anneme yardım etsin.

Halı silkelememek için kimsenin uyarısına ihtiyaç olmamalı ama, demek ki daha önce silkeliyormuş üst kattakiler (aileniz veya diğer komşular)

Kadın neden kafayı taksın durduk yerde apartmana , demek ki apartman kurallarına ters gelen birşeyler oluyor.

Güzellikle konuşarak ,karşılıklı anlayış ile orta yol bulunur bir şekilde.
Ben de bunu anlamıyorum
10 senedir aynı binadayım
Üst katımla hiçbir sıkıntım olmamıştı
Ta ki o taşınıp yerine yeni komşu gelene kadar
Yalıtım aynı yalıtım
Ben 10 yıldır rahatsız olmayıp hiç şikayete gitmedim,şimdi gecenin 12 sinde patır kütür seslerle defalarca evladım uykudan uyandı ve kibar bir üslupla kapısına gidip derdimi anlattım. O da kibar bi şekilde aa evet tamam o gece süpürge açmıştım bir daha olmaz dedi (gayet eğitimli bir insan ama 12 de süpürge açmayı normal karşıladı demek ki)
Sevindim, tamam dedim ya artık sorun çözüldü. Çözüldü mü? Hayır.

Demek istediğim hiç kimse rahatsız değilse şikayet etmez
Çok nadir olan gürültüler istisnadır devamlı olmadığı sürece. Onda şikayet durumları bana da doğru gelmiyor

Ve komşu hakkı çok önemli herkesin dikkat etmesi gerekli diye düşünüyorum

Anlayışsız insan her zamn öyledir.Gece biz üç katliyiz abartmıyorum gece 2 de çocuk koşma sesi geliyordu üst kat zannediyordum.Asla şikayet etmedim çünkü benim de çocuklarım var ister istemez bizim de sesimiz gidiyordur.Sonra taşındılar ses devam etti meğerse 3 katın cocugumuş yoksa boş yere günah alacaktık.
Arkadaşım ya evet ama bziim de çocuklarımız var da. Gece 2 de rahatsızdır ağlar ağlama sesini sorun edemem. Ama patır patır gece koşturulmaz ki çocuk.. Anne baba ne için var ki
Uyku saatinde uyutacak bi zahmet

ya bir de çocuktur nasıl şikayet edilir ki? e bize de geliyor sesleri yaramazlar biraz biz kaç yıldır şikayet etmedik gelir gelmez bu komsunun şikayeti bana takıntılı olduğunu gösterdi.
Çocuk gece 1 de koşuyosa şikayet edilir efendim. Alt kattakilerin suçu ne
Hatta çocuğun suçu ne uzmanlar erken uyumanın önemini bas bas anlatırken.. Anne babası uyku alışkanlığı kazandıracak

Halı silkelememek için kimsenin uyarısına ihtiyaç olmamalı ama, demek ki daha önce silkeliyormuş üst kattakiler (aileniz veya diğer komşular)

Kadın neden kafayı taksın durduk yerde apartmana , demek ki apartman kurallarına ters gelen birşeyler oluyor.

Güzellikle konuşarak ,karşılıklı anlayış ile orta yol bulunur bir şekilde.
Ramazan günü günahlarımızı aldığınız için teşekkür ederiim

Arkadaşım ya evet ama bziim de çocuklarımız var da. Gece 2 de rahatsızdır ağlar ağlama sesini sorun edemem. Ama patır patır gece koşturulmaz ki çocuk.. Anne baba ne için var ki
Uyku saatinde uyutacak bi zahmet
gece ağlamalarına zaten itiraz ediyor kadın. hasta çocuğnuz ağladığında siz napıyorsunuz? komsu duymasın diye yastık mı basıyoorsunuz? Tövbe estağfurullah :D

siz olaylara tamamen kendi pencerenizden bakıp, burada aksi yorum yapanlara 'siz anlamıyor musunuz' diye sert çıkışlarda bulunuyorsunuz.

apartmanda yaşam kuralları vardır. sizin apartmanınızda 30 yıl bu kuralların uygulanmaması veya kimsenin bu durumdan şikayetçi olmaması gelecek yeni kişininde buna uymasını gerektirmez.

komşunuz gayet normal bir şekilde birşey silkelememenizi istemiş. siz buna uyarı diyorsunuz fakat belkide gayet kibar bir ricaydı bilemiyoruz.

yan komşunun gürültü meselesi dediğiniz gibi sizi ilgilendirmez ama tabiki bunu çıkıntılık yaptığını düşündüğünüz için örnek olarak söylediniz anlıyorum. o konudada haklı; neden insanlar akşam vakti çocuğunu uyutup, çayını içip dinlenirken başkasının çocuğunun gürültüsünü çeksin. mecbur mu? bunuda yine ne şekilde ifade ettiğini bilmiyoruz belki kibar bir rica belki uyarı..

nitekim komşunuz normal yaşamla ilgili sınırlarını gayet makul isteklerle belirlemiş. şirretlik değil bu! asıl şirretliğin normal istekler karşısında olan sert karşılıklar olduğunu düşünüyorum.(sizin bunu yaptığınızı iddia etmiyorum.)

Kücük bi cinnet isi cözer.
Hepimiizn cocugu var,ses de yapıyorlar,davulcu da geciyor.
Tüm sehri mi susturalım cocuk uyuyacak diye.

Back
X